Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pirtin kehräämö nostaa lampaanvillan ostohintaa ja suunnittelee jämsäläisen tehtaan hankkimista

Osa kotimaisista lampureista on tähän saakka polttanut villan jätteenä, koska raakavillasta maksetaan niin vähän.

Rakkaus saa suomalaisen tarttumaan puikkoihin – tuntemattoman tekemät villasukat lämmittivät ennen sotilaita, nyt niitä saavat keskoset ja kuolevat

Sukkalankaa myydään vuodessa niin paljon, että siitä syntyisi sukat jokaiselle suomalaiselle.

Miljoona lankakerää solmussa – suomalainen Novita ajautui hankalaan tilanteeseen brexitin varjossa: “Emme voi olla tyytyväisiä”

Lankavalmistaja Novita sekä vie tuotteitaan Britanniaan että tuo valtaosan villastaan sieltä. Pitkittynyt brexit-vääntö on aiheuttanut yritykselle päänvaivaa.

Puolet suomalaisesta lampaanvillasta päätyy roskiin samalla, kun Suomeen tuodaan villaa ulkomailta

Lampureille maksetaan raakavillasta usein niin vähän, ettei se riitä kattamaan edes keritsemisen kustannuksia.

Suomen johtava lankavalmistaja keksi keinon ratsastaa muumeilla Japaniin – käärii lankakerät muumivyötteisiin

Villalankoja valmistava Novita haluaa kasvattaa tuotteidensa vientiä ulkomaille.

Britanniassa "muotiala vihaa brexitiä", suomalainen lankayhtiö suhtautuu rauhallisemmin – Brexitistä voi tulla iso lasku yrityksille

Novitalle brexitissä on kysymys tavarakaupan jumiutumisesta kahteen suuntaan, IT-alalla jännitetään Britannian talouskehitystä.

Suomalainen Novita alkaa viedä lankoja Isoon-Britanniaan

Novitan mukaan neulomisesta on tullut oikea buumi, sillä yhtiön omassa nettiyhteisössä on yli 100 000 rekisteröitynyttä jäsentä ja nuoret opettelevat neulomistaitoja Youtube-videoista.

Suomi on miljoonien villasukkien maa – kuvaa meille omasi

Villasukat ovat nykypäivänä salonkikelpoisia asusteita. Villasukkasesonki käynnistyy ensimmäisten pakkasten jälkeen vauhdikkaasti. Aktiivisimmat tekijät tekevät villasukkia ympäri vuoden.

Suomalaisista villasukista tehdään kansainvälistä hittiä: "Nordic design on nyt todella kova sana maailmalla"

Käsityölankavalmistaja Novita haluaisi myydä tuotteitaan myös muun muassa kanadalaisille ja amerikkalaisille. Kansainvälistyminen ei kuitenkaan tapahdu pelkillä lankakerillä – ostajalle rapakon takana tarjotaan myös pohjoismaista designia.

Naisvankilasta ravintolaksi – Kehruuhuoneen neljä elämää

Lappeenrannan Linnoituksen ränsistynyt urheilutalo on talven aikana kuoriutunut komeaksi Kehruuhuoneeksi. Uudessa tapahtumakeskuksessa on jälkiä talon synkästäkin menneisyydestä.

Perinteikäs kansallispukujen valmistaja Helmi Vuorelma konkurssiin

Lahtelainen vuonna 1909 toimintansa aloittanut Helmi Vuorelma Oy hakee itseään konkurssiin. Yhtiö on tunnettu kansallispukujen, käsityökankaiden ja lankojen valmistaja.

Lapasrekka opastaa käsitöiden saloihin

Mieli rauhoittuu, kun ottaa puikot käteen. Nykyajan kässäihminen tekee mielellään jotain pientä ja nopeasti. Lapasrekka vieraili tiistaina Kouvolassa.

Kehnot ajolangat rautateiden riesana vielä vuosikymmenen

Rautateiden ajolankavauriot johtuvat useimmiten siitä, että lankojen valmistuksessa on käytetty Suomen oloihin sopimatonta materiaalia. Vauriot aiheuttavat vuosittain kymmeniä merkittäviä häiriöitä junaliikenteessä.

Tilkkuillen Guinnessin ennätystenkirjaan

Suomea kiertää kahden viikon ajan Tekstiiliopettajaliiton, Marttaliiton ja Novitan Tilkkurekka. Rekassa voi opetella virkkaamaan nopeatekoisia isoäidin neliöitä ja valmistaa sellaisista vaikka peiton hyväntekeväisyyteen.

Villasukka puhkeaa uuteen kukoistukseen

Villasukkien suosio on kasvussa ja yhä useammat neulovat sukkansa itse. Tuskaa tuottaa sukan kantapää ja ohjeet, joiden tulkitseminen ei aina ole helppoa.

Taantuma saa puikot heilumaan

Suomalaiset ovat alkaneet tehdä entistä enemmän käsitöitä. Erityisesti villalangan myynti on kasvanut ennätyslukuihin. Syynä on taloustaantuman lisäksi myös halu saada edullisesti persoonallisia ja trendikkäitä vaatteita.

Taantuma ja muotitrendit saivat puikot heilumaan suomalaiskäsissä

Suomalaiset ovat alkaneet tehdä entistä enemmän käsitöitä. Erityisesti villalangan kulutus on kasvanut ennätyslukuihin. Syynä on paitsi taloustaantuma myös halu saada edullisesti persoonallisia ja trendikkäitä vaatteita.