Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maailmalla menestynyt valosuunnittelija Mikki Kunttu juoksee hullun lailla: "En hae siitä sankaritarinaa"

Kulttuurivieras, valosuunnittelija Mikki Kunttu etsii sisintään juoksemalla itsensä näännyksiin.

Minimalistinen viisusuosikki ja yhdeksänkertainen venäläinen – tässä tärpit Euroviisujen toiseen semifinaaliin

Viisuja seuraava toimittaja Ville Vedenpää listasi, mitkä viisi esitystä kannattaa tänä iltana katsoa viisujen toisesta semifinaalista.

Saara Aalto kolmanneksi Britannian Dancing on Ice -ohjelmassa

Luisteluohjelman finaaliin itsensä selvittänyt suomalainen on tyytyväinen sijoitukseensa.

The Sun: Saara Aaltoa pyydetty Spice Girlsiin korvaamaan Victoria Beckham kiertueen ajaksi

Aalto esiintyisi The Sunin mukaan yhdessä Spice Girlsin kanssa joillakin yhtyeen keikoilla.

Neljä kysymystä Suomen Euroviisu-pomolle: paljonko Saara Aallon esitys maksoi Ylelle? "Savusta lavalla maksetaan erikseen"

Monsters oli kappaleena ja esityksenä sellainen, että siihen oli panostettava, sanoo Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén. Mitä mieltä olet Suomen tämänvuotisesta euroviisumenestyksestä?

Saara Aalto sails into Eurovision final

Finland's Eurovision representative Saara Aalto has made it into the televised pop contest's final round.

Tällä esityksellä Saara Aalto eteni viisufinaaliin – myös ennakkosuosikit pitivät pintansa

Katso Saara Aallon esitys Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Mitä mieltä olet illan viisuvedoista? Keskustele!

Keskustelu on avattu artikkelin alaosaan. Kommentoimaan pääset luomalla Yle Tunnuksen.

Euroviisufani realistisena Saara Aallon menestymisen mahdollisuuksista: "Tämäntyyppistä poppia on tällä hetkellä maailmassa paljon"

Saara Aallon menestymistä Euroviisuissa seurataan Oulussa erityisellä mielenkiinnolla, sillä artisti on lähtöisin kaupungista. Viisukonkari suhtatuu menestymiseen maltilla.

Saara Aalto's 'Monsters' to represent Finland at Eurovision

An international panel and the viewing audience have agreed: Singing sensation Saara Aalto's 'Monsters' will be Finland's Eurovision Song Contest entry at the 2018 competition in Portugal.

Saara Aalto Euroviisu-kappaleesta: "Hirviöllä ei häviä"

Aalto odotti, että kilpailu kappaleiden välillä olisi ollut vieläkin tiukempi. Kilpailun jälkeen Aalto sanoi olevansa helpottunut.

Saara Aalto löysi velipuolen: "On rikkaus saada elämään uusi ihminen"

Mies otti yhteyttä nähtyään Aallon televisiossa.

Saara Aalto kiitti menestyksestään oululaista musiikkikasvatusta: "X Factorissa yhdistin kaiken täällä oppimani"

Oulun torilla eilen esiintynyt Saara Aalto kehui vuolaasti kotikaupunkinsa taidekasvatusta ja kannusti kaikkia tavoittelemaan haaveitaan.

The Sunin toimittaja uskoo: Saara Aallon huima brittisuosio voi ennustella kansainvälistä menestystä

Brittilehden Lucy Jones on Suomessa tiistain seuraamassa Saara Aallon kotiinpaluujuhlia. Jonesin mukaan Aalto on huikean suosittu Isossa-Britanniassa.

Viisi syytä, miksi Saara Aallon kannatti tulla kakkoseksi

Toinen sija X Factorissa olisi ykkössijaa parempi, totesi Saara Aalto, kun Yle Uutiset vieraili marraskuussa brittikilpailun kulisseissa. Aalto sai, mitä halusi.

Muistatko Saara Aallon euroviisut? Katso kaikki esitykset

Saara Aalto on esiintynyt euroviisukarsinnoissa peräti viisi kertaa.

Juuri nyt: Kysy Saara Aalto -ilmiöstä asiantuntijoilta – live-chat klo 12 alkaen

Toimittaja ja pop-kriitikko Oskari Onninen, fanikulttuurin tutkija Janne Poikolainen sekä tuottaja ja Uuden musiikin kilpailun kommentaattori Mikko Silvennoinen vastaavat yleisön kysymyksiin Saara Aalto -ilmiöstä live-chatissa klo 12–13.

Huippuartistien suosiman ohjaajan musiikkivideo palkittiin: "Provosoiva tyyli iskee yleisöön"

Cristal Snown Love is Blind -video oli yleisön suosikki Oulun musiikkivideofestivaaleilla. Sen ohjannut Viivi Huuska on taituroinut viime aikoina useita silmiinpistäviä videoita maan huippuartisteille. Niitä kaikkia yhdistää rohkea ja provokatiivinen tyyli.

Ukraina voitti Euroviisut

Ukrainan Jamala on voittanut Tukholman Euroviisut kappaleellaan 1944. Poliittisesti latautunut laulu kertoo Stalinin määräämistä Krimin tataarien väestönsiirroista. Suomen edustaja Sandhja jäi kauas finaalipaikasta 51 pisteellä.

Euroviisujen ennakkosuosikki Venäjän Sergei Lazarev: Venäjä haluaa kisaisännäksi

Tukholman Euroviisujen suurin voittajasuosikki on Venäjä. Maata edustavan Sergei Lazarevin uusinta tekniikkaa hyödyntävä lavashow on finaalin näyttävimmästä päästä. Laulaja ei suostu arvioimaan sijoitustaan ennen finaalia.

Sandhja fiilisteli Abba-museossa – video

Suomen euroviisuedustaja Sandhja ja Ylen toimittaja Ville Vedenpää piipahtivat ensimmäisen semifinaalin jälkeisenä päivänä Tukholman Abba-museossa.

Euroviisuista tippunut Sandhja: Tämän piti mennä näin – Katso video

Euroviisujen ensimmäisen semifinaalin tulosten ratkettua Sandhjan tunteet vaihtelivat raukeasta rakkaudelliseen. Hän oli ennen kaikkea kiitollinen ja ylpeä tekemästään työstä viisuissa.

Sandhja ei päässyt Euroviisujen finaaliin

Sandhja esitti kappaleensa Sing It Away semifinaalin ensimmäisenä.

Suomalaistuottajalta kaksi kappaletta Euroviisuissa – mutta mitkä?

Milos Rosasilla riittää syitä jännittää Euroviisuja. Tukholmaan hän ei ehdi mutta ehtii kertoa, miten viisukappaleet tehtiin.

Sandhjan poronnahka-asu on luotu liikkumaan energisesti

Suomen viisuedustaja Sandhjan esiintymisasu kuvastaa artistin karibialaisia sekä karjalaisia juuria. Suunnittelija Jukka Puljujärvellä oli asuidea euroviisulavalle jo ennen kuin Sandhja voitti Uuden Musiikin Kilpailun.

Sandhja ennen Euroviisujen semifinaalia: Tunteet ovat pinnassa – video

Suomi kisaa illalla pääsystä Euroviisujen finaaliin Tukholmassa. Suomen edustaja Sandhja kertoo Yle Uutisten haastattelussa viisukokemuksistaan ja miten hän valmistautuu illan esitykseen.

Musiikintutkijan analyysi: Euroviisukin uudistuu – modulaatio ei ole enää in

Ennen vanhaan euroviisu erottui muusta musiikkivirrasta. Nykyään viisuissa raikaa kansainvälisten hittinikkareiden tekemä radiopop, ja vanha kunnon viisumodulaatiokin on unohdettu.

Sandhjan h-hetki lähestyy – kurkistus Euroviisujen backstagelle

Vielä muutama tunti ja sitten se alkaa. Euroviisujen laulukilpailun ensimmäinen semifinaali pyörähtää käyntiin kello 22. Heti kärkeen Tukholman Globenin estradin valtaa Suomen euroviisuedustaja Sandhja. Tunnelma backstagella on kohdillaan, kuten videomme paljastaa.

Finland’s Sandhja kicks off Eurovision Song Contest facing tough odds

Finland’s Eurovision 2016 hopeful Sandhja will set the stage for the campy song contest as she performs in the first semi-final in Stockholm Tuesday evening. The Finnish-Indo-Caribbean entrant will be facing stiff competition in the form of bookie favourite, Sergey Lazarev from Russia. On Thursday, another punter prospect, Ukraine's Jamala, will take to the stage. Based on the odds, a Finnish win in 2016 would be a long shot indeed.

Suomen Sandhja pyöräyttää Euroviisut käyntiin tänä iltana – Venäjä ja Ukraina ennakkosuosikkeina kisaan

Suomen edustaja Sandhja avaa Euroviisujen ensimmäisen semifinaalin kappaleella Sing It Away. Lavalle nousee illan aikana myös koko kilpailun voittajasuosikiksi nostettu Venäjän Sergei Lazarev. Ylihuomenna vuoroon pääsee Ukraina, jonka vedonlyöntitoimistot ovat nostaneet kertoimillaan kilpailun toiseksi ennakkosuosikiksi.

Ylen Uutisvisa – Testaa, kuinka hyvin olet seurannut kuumaa uutistalvea

Mitä Sandhja laulaa euroviisubiisissä ja kuinka kävi Kaisa Mäkäräisen? Minne turvapaikanhakijat rantautuvat? Ja onko "Sori siitä" sopiva vastaus? Yle keräsi pashan painikkeeksi 31 uutispähkinää. Haasta porukkasi – kuka tietää eniten?

Norjan euroviisuedustaja on saamelainen

Norjan euroviisuedustajaksi valittiin lauantaina Agnete Johnsen kappaleella Icebreaker. 22-vuotias laulajatar on kotoisin Uuniemestä Pohjois-Norjasta ja on aikaisemmin niittänyt menestystä norjalaisissa tosi-tv-kilpailuissa.

Maanantai 29.2.2016 (tv)

Työnantajien ja työntekijöiden järjestöt ovat tehneet ehdotuksia Suomen talouden parantamisesta. Noin 30 prosenttia työikäisistä käy työssä eri paikkakunnalla kuin asuu. Suomalaiset tervehtivät vähän, mutta tehokkaasti. Suomen euroviisuvoittaja Sandhja toivoo, että musiikki yhdistää ihmisiä.

Sunnuntai 28.2.2016 (radio)

Syyriassa taas tulitusta. Venäjällä paha onnettomuus kaivoksessa. Tänään vietetään Kalevalan päivää. Euroviisuissa Suomea edustaa Sandhja. Sää on ollut täynnä ennätyksiä.

UMK-voittaja lähetti terveisensä UFC-tähti Makwan Amirkhanille

Suomen tuleva Euroviisuedustaja Sandhja on entinen kilpasarjatason nyrkkeilijä ja potkunyrkkeilijä. Hän lähettikin Ylen Urheiluviikonloppu-lähetyksessä terveisensä lauantai-iltana uransa kolmannen UFC-voiton ottaneelle Makwan Amirkhanille.

Sandhja voittajahaastattelussa: Suomalaiset kaipasivat iloa laman keskelle – video

Laulaja uskoo, että hän voitti Uuden Musiikin Kilpailun aitoudella ja iloisella esityksellä. Sandhja aikoo valloittaa samoilla konsteilla myös muun Euroopan.

Suomea edustaa Euroviisuissa Sandhja

24-vuotias espoolainen voitti Uuden Musiikin Kilpailun kappaleella Sing it away.

UMK-finalisti Mikael Saari antaa hehkutuksen nousta hattuun vasta finaalin jälkeen

UMK-finalisti Mikael Saari hioo, varmistelee ja sitten hioo lisää. Kovalle jännittäjälle jokaisen pienen yksityiskohdan tiedostaminen on ainoa keino pitää hermot kurissa.

Mikael Saari, Annica Milán & Kimmo Blom sekä Cristal Snow UMK-finaaliin

Ylen Uuden Musiikin Kilpailun toinen karsinta nosti jatkoon kolme esiintyjää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle