Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ayahuasca

Samuli Arkko etsi shamaania, mutta saikin Amazonilla perinteistä lääkettä: ayahuasca on Suomessa laiton psykedeeli, jonka rituaalikäytöstä moni hakee apua ongelmiinsa

Ayahuasca on pyhä rituaali, mutta myös psykedeeli. Suomessa aine on laitonta, mutta Tulli löytää viitteitä siitä vuosittain.

Geenss Archenti, Justina, Peru, ayahuasca

Ayahuasca voi viedä käyttäjänsä taivaaseen tai helvettiin – rituaalihuumeesta tehtiin kirja, joka perustuu kirjailijan omiin kokemuksiin

Samuli "Doc" Arkon Sielunköynnös – henkimatkoja unohdettuun tietoisuuteen on ensimmäinen kotimainen ayahuascasta kertova tietokirja.

Hyönteinen kukassa

Monday's papers: Presidential run-up, psychedelic care, Xmas insects

The week in print news starts with a take on President Sauli Niinistö's chances in next year's presidential elections, news that psychoactive substances may have a positive effect on mental health and a newcomer at this year's Christmas tables.

Ernesto Neto

Ernesto Neton taide on shamanismin ja poliittisuuden outo avioliitto

Nykytaiteen museota Kiasmaa hallitsee tämän kevään brasilialaistaiteilija Ernesto Neton laaja näyttely. Neton suurissa tilateoksissa kuuluu Etelä-Amerikan alkuperäiskansojen ääni, ja taiteilija kritisoi kovin sanoin länsimaista kulutusyhteiskuntaa.