Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kinos Property Investmentin havainnekuva Ranta-Kartanon viihdekeskuksesta

Lahden Ranta-Kartanon viihdekeskus luottaa terveysmatkailun vetovoimaan: "Rahoitus tai hankkeen toteutuminen eivät ole uhattuna"

Korona siirsi rakennustöiden alkua. Nyt kehittäjän toiveissa on laittaa kuokka maahan vielä tänä vuonna.

Vauva pitää kiinni isän kädestä.

Etelä-Karjalan keskussairaalaan on vuosikausia yritetty saada ulkomaalaisia asiakkaita – toistaiseksi tuloksena vain yksi synnyttäjä

Etelä-Karjala on yrittänyt turvata keskussairaalansa aseman ulkomaalaisten terveysturistien avulla. Hiljaista on ollut.

Erikoistuva lääkäri harjoittelee robottimikroskoopin käyttöä

Säätiön raportin vinkit Pohjois-Savon brändäämiseksi: terveysmatkailua arabimaista, resiinarallia ja patsas Nilsiän öljyšeikille

Kunnallisalan kehittämissäätiön julkaisussa maakuntia neuvotaan erottautumaan toisistaan.

Kirurgian välineistöä pöydällä.

KYS tavoittelee 250 terveysmatkailijapotilasta vuodessa

Sairaanhoitopiiri on yhtiöittämässä terveysmatkailupalveluaan.

Nainen istuu tietokoneella

Venäjän rintasyöpäpotilaat löytävät jo tiensä Suomeen, mutta terveysmatkailun iso potentiaali on vielä hyödyntämättä – Markkinoinnin ammattilainen tietää, mistä tulee aloittaa

Ivanna Kokki on tehnyt markkinointia Venäjällä isoille firmoille. Nyt hän keskittyy suomalaisten terveyspalvelujen markkinoimiseen venäläisasiakkaille – ja tietää ettei yksistään Pietarin valloittaminen riitä.

Tiurun entisen sairaalan pääovi

Tiurun entisen sairaalan kohtalon hetket: Puretaan ellei löydy käyttöä

Lappeenranta varautuu purkamaan Tiurun entisen sotasairaalan, mikäli sille ei pian löydy käyttöä. Kaupunki harkitsee asemakaavamuutosta, mikä poistaisi kiinteistön suojelumerkinnän ja mahdollistaisi siten sen purkamisen.

Matkailijoita Aaavasaksalla.

"Suomeen ei tulla ottamaan aurinkoa" – ulkomaalaiset matkailijat hakevat luontokokemuksia ja hiljaisuutta

Venäläismatkailijoiden määrä on jatkanut laskuaan. Matkailukesän odotetaan kuitenkin kääntyvän voiton puolelle.

turkki sairaala potilashuone baskent

Terveysmatkailu elvyttää Turkin turismia – Alanyaan valmistuu uusi sairaala

Turkki aikoo korvata eurooppalaisten ja venäläisten matkailijoiden kadon terveysturismilla ja hyvinvointipalveluilla. Suurimmat matkanjärjestäjät, sairaalat ja Turkin matkailuelinkeino kehittävät palveluja, joilla entistä useampi lomailija hoidattaisi vaikkapa hampaansa tai ostaisi hyvinvointipalveluja aurinkolomallaan.

Lääkäri paperipinkka kädessä.

Sote-uudistus vauhdittaa terveysmatkailua – Lappeenrantaan yksityinen palvelukortteli

Sote-uudistuksen yhteydessä tapahtuva palveluiden yksityistäminen avaa uusia mahdollisuuksia terveysmatkailuun. Yhtiöittäminen mahdollistaa esimerkiksi Eksoten alueella terveysturisteille tarkoitetun osaston avaamisen keskussairaalan yhteyteen. Lappeenrannassa terveysturisteja hoidetaan pian myös entisen Armilan koulun alueelle valmistuvassa yhteisöllisen asumisen palvelukorttelissa.

Mies puhuu ihmisjoukolle sairaalan käytävällä.

KYS:llä hyviä kokemuksia ulkomaisista potilaista – tavoitteena kasvattaa määrää huomattavasti

Tähän mennessä KYS on hoitanut joitain kymmeniä asiakkaita Euroopasta, Pohjoismaista ja venäjänkielisistä maista. Jatkossa tavoitteena on saada sairaalaan vuosittain 200–300 ulkomaalaista potilasta.

Kylpylä

Operaatio sairaalassa ja kuntoutus kylpylässä – Etelä-Karjala hamuaa nyt kiinalaisia terveysmatkailijoita

Maakuntajohtaja Matti Viialaisen mielestä terveyspalveluja voisivat tarjota sairaalat ja kylpylät yhteistyössä. Lappeenrannan lentokentälle voi jatkossa tulla lentoja suoraan Kiinasta.

Ilmansaasteiden sumentama näkymä Pekingissä 1. joulukuuta 2015.

Terveysturisteja saattaa tulla Kiinasta – "He haluavat Suomeen hengittämään raitista ilmaa"

Ilmanlaatu Pekingin ja Tianjinin alueella on jo niin huono, että kiinalaiset ovat valmiita hakemaan apua terveytensä vuoksi esimerkiksi Suomesta.

Tiurun vanhassa keuhkoparantolassa toimii tällä hetkellä Joutsenon vastaanottokeskus.

Funkissairaalasta piti tulla turistikohde – nyt tyhjästä sairaalasta kaavaillaan vastaanottokeskusta

Joutsenon vastaanottokeskus muutti uusiin tiloihin Konnunsuolle vuonna 2012 terveysturismin tieltä. Vanha keuhkoparantola, josta keskus joutui lähtemään on kuitenkin edelleen tyhjillään.

Holiday Club Saimaan vastaanotto

Hääturismi korvaamassa terveysmatkailun Saimaalla – yhä useampi turisti on omatoimimatkailija

Venäläismatkailijoiden kaikkoaminen lykkää suunnitelmia aloittaa terveysmatkailu Saimaan alueella. Lappeenrannan Rauhan kylpylä- ja loma-alueelle suunnitellun päiväsairaalan tiloihin remontoidaan ylellistä häätaloa sviitteineen.

Neurokirurgi Juha Hernesniemi leikkaustiimeineen poistamassa potilaalta epämuodostunutta aivoverisuonta Töölön sairaalassa Helsingissä.

Venäjän taantuma vähensi terveysturismia Suomeen – nyt markkinointi suunnataan yllättävään suuntaan

Venäjän heikon taloustilanteen vuoksi Suomen on täytynyt suunnata terveysalan vientiä ja markkinointia uusiin kohteisiin. Uusi mahdollinen markkina-alue on Ruotsi.

Tippa.

Terveysmatkailua halutaan jatkaa Kuopiossa – ulkomaalaisille potilaille suunnitteilla "täysihoitopaketti"

Ulkomaisia potilaita hoidettiin Kuopion yliopistollisessa sairaalassa jo viime vuonna pilottihankkeen puitteissa. Jatkorahoitusta on tulossa.

Tippapullo sairaalassa.

Eksote pitää tuumaustauon terveysturismin kanssa

Tarkoituksena on ollut myydä ulos esimerkiksi syöpähoitoja, joissa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirillä on ollut ylikapasiteettia. Nyt syöpähoitojen lääkäritilanne onkin heikentynyt ja ylimääräisiä resursseja ei enää ole.

Kuopio University Hospital's health tourism project leader Helena Länsimies welcomes patient Konstantin Kachura from Murmansk.

Hospital looks to Russian health tourists to boost revenue

A pilot project at Kuopio University Hospital to market healthcare services to patients in Russia has seen more success than expected, with organisers saying the biggest hurdle has been Finns' lack of familiarity with Russian culture and language.

Lääkäri.

"Kulttuuriero on merkittävä" – Venäjä-osaamisen puute jarruttaa terveysmatkailun kasvua

Venäjän kielen ja kulttuurin heikko tuntemus jarruttaa terveysmatkailuliiketoiminnan vahvistumista Suomessa. Kuopiolaishankkeessa on havaittu, että suomalaisilla terveydenhuollon toimijoilla on vielä opittavaa palvelukulttuurissa.

Hammaslääkäri

Terveysturismissa kisa kovenee – ympäri Suomea yritetään päästä mukaan bisnekseen

Venäläiset olisivat valmiita matkustamaan Suomeen syöpähoitoihin, hammashoitoon ja kauneusleikkauksiin. Nyt vielä monet matkustavat hoitoihin Saksaan ja Israeliin.

Syöpäosaston sädehoitolaite

Helsinkiläistä yksityissairaalaa houkuttelee terveysmatkailu rajan pinnassa

Yksityissairaala Hyksin Oy voisi ostaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriltä Eksotelta ja sen lääkäreiltä palveluita samalla tavalla kuin se ostaa palveluita Helsingin yliopistosairaala Hyksiltä ja sen henkilökunnalta.

"Sijaintiin nähden Suomi selvästi jäljessä" – Venäläinen terveysturisti valitsee mieluiten Saksan

Kymenlaakson keskussairaala sulki hetkellisesti ovensa venäläisiltä synnyttäjiltä, mutta nyt heitä otetaan jälleen vastaan. HUSin yksityinen sairaala Hyvinkäällä tavoittelee suuria määriä venäläisiä asiakkaita, mutta toiminta on alkanut hitaasti.

Ortopedi Dietrich Schlenzka leikkasi Olegin selän

Oleg ja Maša saivat uuden selän Suomesta

Venäläisten terveysmatkailijoiden määrä yksityisklinikoilla kasvaa, mutta ei niin paljon kuin projekteissa on odotettu. Poliittinen jännite ja ruplan arvon lasku eivät toistaiseksi näy potilasmäärissä.

Oleg Baykov

Terveyttä Suomesta

Vaikeasti sairaat pietarilaislapset Maša ja Oleg pääsivät leikkaukseen Suomeen. Venäläisistä terveysturisteista halutaan uutta vientituotetta. Estääkö poliittinen jännite sen?

Kirurgi Mika Niemelä valmistelee leikkausta Töölön sairaalassa.

Terveysturismi - liian hyvää ollakseen totta?

Toimittaja Eero Mäntymaa yritti keksiä pahaa sanottavaa julkisen HUSin omistamasta HYKSin Oy:stä, mutta epäonnistui.

Avoin toimituskokous

"Mitä Venäjä oikeastaan tavoittelee?"

A2-illan tekijätiimi kysyi avoimessa toimituskokouksessa katsojien ideoita Venäjä-iltaan. Kahden tunnin suoralta lähetykseltä toivotaan käytännönläheistä pureutumista siihen, mitä Venäjä todella on nyt ja tulevaisuudessa.

Laiva satamassa.

Kymenlaaksolla hyvät eväät Venäjän-viennin portiksi

Hyvät liikenneyhteydet Venäjän suurimmille markkina-alueille Pietariin ja Moskovaan ovat saaneet esimerkiksi Japanin tähyämään itänaapuriimme Kotkan ja Haminan satamien kautta. Suomalaisyritysten vientiä edistävästä Finprosta muistetaan, että vahvuudet on osattava markkinoida, jotta ne saadaan muutettua rahaksi.

Riitta Pihlaja

Näkökulma: Venäläisturistit – toisen unelma, toisen kirous

Satakuntalainen muotikauppias voi vain haaveilla ostosmatkailijoista, jotka käyttävät jopa tuhansia euroja kerrallaan hankintoihinsa. Etelä-Karjalassa eurot tipahtivat eteen kuin manulle illallinen, mutta silti maakunnassa jaksetaan jupista venäläisten tavoista, Riitta Pihlaja kirjoittaa.

Synnytyssairaalahanke on toteutuessaan Suomessa ainutlaatuinen lajissaan. Se tarjoaisi myös päiväkirurgian palveluita.

Terveysmatkailu riutuu sote-uudistuksen takia

Sairaanhoitopiirien huomio kohdistuu tällä hetkellä kokonaan oman hallinnon järjestämiseen, eivätkä ne jaksa miettiä terveysmatkailun vaatimaa keskinäistä yhteistyötä. Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Pentti Itkonen pahoittelee, että terveysmatkailuliiketoiminta ei tällä hetkellä kehity.

fysioterapeutti Anne Pylkkönen ohjeistaa

Kuntoutus kasvamassa uudeksi terveysmatkailutuotteeksi

Kehitysjohtaja Ulla-Maija Laiho Työ- ja elinkeinoministeriöstä näkee, että Venäjälle voidaan markkinoida muun muassa työhyvinvointipalveluita työyhteisöille ja kuntoutusjaksoja vammautuneille. Tämänkaltaista kuntoutustoimintaa Venäjällä ei juurikaan ole tarjolla.

Heinolan Valolinna.

Heinolan Valolinnan kylpyläyrittäjällä massiiviset vuokravelat – sopimus irtisanottu

Entisen Reumasairaalan tiloissa hotelli- ja kylpylätoimintaa pyörittänyt Finnomed on ajautunut maksuvaikeuksiin. Vasta syksyllä toimintansa aloittaneelle, venäläisille terveysturisteille palveluja tarjoavalle yritykselle on kertynyt vuokrarästejä kymmeniä tuhansia euroja.

Espoolainen Eija Heinonen valmistautumassa sädehoitoon täsmäsädehoitolaitteessa intialaisessa sairaalassa.

Finnish cancer care "mediocre" says health tourism firm

Chairman of the Board and co-founder Mika Heinonen believes that health tourism is a rapidly growing business. His company, Medifi, flies patients to India for cancer treatment. However, Valvira and the Ministry of Social Affairs and Health is not as enthusiastic about the benefits of care abroad.

Virolainen lääkäri tutkii potilasta. Sairaanhoitaja takana oikealla.

Eija lähti Intiaan hoitamaan syöpäänsä - lähtisitkö sinä hoitoihin ulkomaille?

A-studion haastattelema Eija Heinonen lähti hoitamaan syöpäänsä Intiaan. Oletko sinä käynyt hoidattamassa sairauksiasi ulkomailla? Tai voisitko kuvitella lähteväsi? Millaisia riskejä uskot terveysturismiin liittyvän?

Espoolainen Eija Heinonen valmistautumassa sädehoitoon täsmäsädehoitolaitteessa intialaisessa sairaalassa.

Suomalaisfirma lennättää syöpäpotilaita Intiaan

Medifin hallituksen puheenjohtaja ja toinen perustaja Mika Heinonen uskoo, että terveysturismi on nopeasti kasvava bisnes. Sosiaali- ja terveysministeriön ylilääkäri Taneli Puumalainen muistuttaa, että terveysturismissa on paljon vaaroja, kuten bakteerien leviäminen.

Pentti Itkonen

Itkonen: Nyt ei ole anteeksipyytelyn aika

Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen on ihmeissään väitteistä, joissa kyseenalaistettiin terveyspalveluyhtiö Nordic Clinicin toiminta. Eksote miettiikin nyt vaihtoehtoja vetäytyneelle yhtiölle. Anteeksipyytelyjen aika ei ole, Itkonen sanoo.

Synnytyssairaalahanke on toteutuessaan Suomessa ainutlaatuinen lajissaan. Se tarjoaisi myös päiväkirurgian palveluita.

Nordic Clinic vetäytyy Lappeenrannan yksityissairaalasta

Venäläisturisteille suunniteltu yksityissairaala saattaa kaatua Nordic Clinicin vetäytymiseen. Yhtiö perustelee päätöstään Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin hallituksen erimielisyyksillä terveysmatkailuhankkeesta.

Poly Implant Prothese -yhtiön valmistamia rintaimplantteja.

Plastiikkakirurgi: Sadoilla suomalaisnaisilla voi olla vaaralliset rintaimplantit

Plastiikkakirurgiyhdistyksen puheenjohtaja kehottaa terveydestään huolestuneita naisia ottamaan yhteyttä heitä hoitaneeseen lääkäriin. Tähän mennessä PIP-implantteja on poistettu kymmeniltä ulkomailla vierailleilta terveysturisteilta.

operating theatre.

Viron edullinen erikoissairaanhoito kiinnostaa suomalaisia

Edulliset hinnat houkuttelevat suomalaisia Viroon muun muassa erikoissairaanhoitoon ja päiväkirurgisiin toimenpiteisiin. Hoitovirheen sattuessa korvauksien saaminen saattaa kuitenkin olla hankalaa.

Lääkärikeskus Ite.

Venäläisten terveysturismi Joensuuhun kasvaa verkalleen

Venäläisiä käy viikossa useita kymmeniä ostamassa terveyspalveluja yksityiseltä Lääkärikeskus Iteltä Joensuussa. Terveysturismi ei sen sijaan näy vielä yksityisellä Terveystalolla. Pohjois-Karjalan keskussairaala puolestaan keskittyy omien hoitojonojensa purkuun, eikä pysty vastaanottamaan muita asiakkaita.

Päijät-Hämeen keskussairaala.

Keskussairaalan johtaja: "Terveysturismi pidettävä erillään suomalaisten sairaanhoidosta"

Vuoden alusta voimaan tuleva uudistus antaa potilaille mahdollisuuden valita erikoissairaanhoidon hoitopaikkansa vapaasti. Päijät-Hämeen keskussairaalan johtajan Martti Taljan mukaan oman alueen asukkaat ajavat ulkomaalaisten terveysturistien ohitse. Hän korostaa, että tärkeintä on turvata alueen asukkaiden nopea hoitoonpääsy.

Nainen raskaana

Terveysturismi houkuttaa venäläisiä Kainuuseen

Venäläisten turistien määrä on jatkanut nousuaan koko maassa ja samalla turistien palveluiden tarve esimerkiksi terveydenhuollon parissa on kasvanut myös Kainuussa. Kainuun keskussairaalassa on jo totuttu muun muassa venäläisiin synnyttäjiin sekä akuutteihin potilaisiin, mutta myös kiireettömään hoitoon pyrkiviä turisteja Kajaanissa riittää.

Yle Areena logo.

SDP:n Anneli Kiljunen pitää terveysturismiin mukaan lähtemistä virheenä

SDP:n lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen on pahoillaan Eksoten aikeista lähteä mukaan yksityissairaalabisnekseen. Hän antaa tukensa Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesteriselle ja lappeenrantalaiselle jäsenelle Tuija Nummelalle, jotka marssivat ulos terveysturismia käsitelleestä kokouksesta.

Laki sallii julkisen rahan sijoittamisen terveysturismiin

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin osakkuudelle terveysturimibisneksessä ei ole lainopillista estettä, sanoo hankintalain soveltamiseen erikoistunut professori Tomi Voutilainen. Voutilainen sanoo, että Eksoten kaltainen kuntayhtymä voi olla osakkaana yksityissairaalassa, jota Nordic Clinic suunnittelee Lappeenrantaan.

Etelä-Karjalan keskussairaalan sädehoitolaite

Terveysturismi uudestaan Eksoten hallitukseen

Lappeenranta pyytää hallituksen lappeenrantalaisia jäseniä huomioimaan kaupungin myönteisen kannan terveysbisnekseen. Demarit vastustavat asian uudelleen käsittelyä.

Synnytyssairaalahanke on toteutuessaan Suomessa ainutlaatuinen lajissaan. Se tarjoaisi myös päiväkirurgian palveluita.

Yksityissairaala mietityttää lappeenrantalaisia päättäjiä

Kaupunginhallitus jätti maanantaina pöydälle terveysmatkailua koskevan esityksen ja palaa asiaan ensi maanantaina.

Synnytyssairaalahanke on toteutuessaan Suomessa ainutlaatuinen lajissaan. Se tarjoaisi myös päiväkirurgian palveluita.

Kiistelty terveysturismibisnes uudelleen käsittelyyn

Eksoten hallituksen toisen varapuheenjohtajan Ilpo Hakulan mukaan hanke tullaan viemään läpi niin, että Eksote olisi mukana aiempaa pienemmällä summalla ja mukaan tulisi uusi rahoittajataho. Asia tulee käsittelyyn aikaisintaan ensi kuun puolivälissä.

Synnytyssairaalahanke on toteutuessaan Suomessa ainutlaatuinen lajissaan. Se tarjoaisi myös päiväkirurgian palveluita.

Kakkola: Lappeenrannan edustajien äänestäminen Eksoten hallituksessa selvitettävä

Kaupungin strategia tukee terveysmatkailua. SDP:n edustajat äänestivät kuitenkin Eksoten hallituksessa terveysturisteille tarkoitettua yksityissairaalaa vastaan.

Synnytyssairaalahanke on toteutuessaan Suomessa ainutlaatuinen lajissaan. Se tarjoaisi myös päiväkirurgian palveluita.

Kakkola: Lappeenrannalla ei ole varaa yksityissairaalaan

Myöskään Wirman rahoitus ei riitä Rauhaan suunniteltuun sairaalaan. Eksote ilmoitti jo jäävänsä pois.

Kimmo Jarva

Kaupunginjohtaja pettyi terveysturismipäätökseen

Lappeenrannan kaupunginjohtajan Kimmo Jarvan mielestä Eksoten lappeenrantalaisten hallituksen jäsenten pitäisi olla paremmin selvillä omistajan mielipiteestä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle