Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Verkkomaksaminen muuttuu tänään, vai muuttuuko? 7 kysymystä lakimuutoksen vaikutuksista

Tilanteesta tekee erikoisen se, että laki tulee kyllä voimaan, mutta sen toteuttamista ei heti aleta valvoa.

S-Pankki säilyttää tunnuslukutaulukot, lisävahvistukseksi tekstiviesti – uusi maksupalvelulaki tulee voimaan syyskuussa

Aiemmin kesällä Danske Bank kertoi luopuvansa tunnuslukulistoista. Myös Nordea luopuu listoista lain voimaantuloon mennessä.

Tunnuslukulistaa saa käyttää jatkossakin, mutta vain yhdellä ehdolla – Fiva: tarvitaan "vahvistuselementtejä"

Uusi direktiivi astuu voimaan syyskuussa, ja pankit ovat esitelleet korvaajia perinteiselle tunnuslukulistalle. Tuttu työkalu saa kuitenkin jatkoaikaa.

HSL valitsi lainvastaisen tekniikan? Kauan odotettu matkakorttien latauspalvelu viivästyy taas

Korttilataamisen kilpailutus on poikinut valituksia. Finanssivalvonnan linjauksen perusteella HSL on valinnut laittoman tekniikan.

Iso pikaluottoyhtiö pettyi pankkivalvojan linjaukseen – ”Suomeen ei taida tulla uusia palveluja reiluun vuoteen”

Ferratum-luottoyhtiö pitää Fivan kannanottoa maksupalvelulain siirtymäajasta huonona koko alan teknisen kehityksen kannalta.

Fiva: Yhä useampi yritys pohtii pankiksi ryhtymistä – lakimuutos avaa pankkimarkkinat

Alan valvojalle Finanssivalvonnalle on tullut paljon kyselyjä uuden pankkitoiminnan aloittamisesta.

Hallitus esittää: Lisämaksut pois pankki- ja luottokorttien käytöstä

Käyttäjän vastuu huolimattomuudesta tulevista kuluista pienenisi esityksen mukaan nykyisestä.

Nordea myöntää maksuvirheet ja tyytyy Fivan tuomioon

Nordea Pankki ei aio valittaa markkinaoikeuteen Finanssivalvonnan antamasta julkisesta varoituksesta. Pankki tyytyy Fivan päätökseen ja on jo korjannut maksujen viivästymisiä aiheuttaneet viat. Järjestelmän parannukset ovat käynnissä.

Finanssivalvonta antoi Nordealle varoituksen maksujen viivästelystä

Maksujen välityksessä oli toistuvia lainvastaisia viiveitä yli kahden vuoden ajan. Kymmenet tuhannet maksunsaajat joutuivat odottelemaan rahojaan.

Osa OP-Pohjolan asiakkaista jäi viikonlopuksi rahoitta

Tekninen vika viivästytti tänään OP-Pohjolan asiakkaiden palkkojen ja eläkkeiden saapumista tileille. Kuluttajavirasto muistuttaa, että pankit ovat velvollisia korvaamaan viivastymisistä aiheutuneet vahingot. Vika saatiin korjattua, mutta osa asiakkaista joutuu odottamaan rahojaan maanantai-aamuun saakka.

Luottokorteilla maksetuista Finnairin lentolipuista aletaan periä lisämaksua

Finnair alkaa periä lokakuun alussa lisämaksua luottokorteilla maksetuista lentolipuista. Lisämaksu koskee ulkomaan reittien lippuja.

Pankkiasiat askarruttavat hämäläisiä

YLE Hämeessä on puhuttu keskiviikkona pankki- ja raha-asioista. Kuulijoitamme askarruttivat monet asiat maksupalvelulakiuudistuksesta debit-korttien hyötyihin. Studiossa kysymyksiin oli vastaamassa Hämeenlinnan seudun Osuuspankin rahoitusjohtaja Minnaliisa Vehkala ja rahoitusjohtaja Kirsi Sinisilta Lammin Säästöpankista.

Asiakkaille voi tulla mojova lisälasku pankkikorttiuudistuksesta

Kuluttajat voivat joutua maksamaan vuosittain kymmeniä miljoonia euroja lisää, jos kaupat ryhtyvät perimään pankkikorttien käytöstä koituvia kuluja asiakkailtaan.

Maksujen kulku maasta toiseen nopeutuu Euroopassa

Vappuna tuli voimaan uusi maksupalvelulaki, joka helpottaa rajat ylittävää maksamista Euroopassa. Lakiin on kirjattu myös muun muassa asiakkaan vastuu kortin säilyttämisestä. Pankkien eurooppalaisten käytäntöjen yhtenäistäminen tarkoittaa sitä, että kaikkien tilinumerot pitenevät siirtymäajan jälkeen.

Sähköinen lasku kutsuu luokseen

Pankit ponnistelevat nyt lujasti saadakseen asiakkaansa siirtymään sähköiseen laskujen maksuun. Yhtenä syynä tähän on kevään aikana voimaan tuleva uusi maksupalvelulaki, joka muuttaa pankkien sähköistä maksuliikennettä. Laki on seurausta yhtenäisen euromaksualueen käyttöönotosta.

Pikkumaksujen hoitaminen kännykällä voi päättyä

Pienten ostosten maksaminen kännykällä saattaa loppua, jos hallituksen esitys uudesta maksupalvelulaista toteutuu. Aamulehden mukaan oikeusministeriön tulkinta EU:n maksupalveludirektiivistä voi lakkauttaa esimerkiksi matkalippujen, pysäköintimaksujen tai virvokkeiden ostamisen kännykällä.

Kännykkälippu vaakalaudalla

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry:ssä pelätään, että EU:n uuden maksupalvelulain myötä operaattorit joutuvat luopumaan matkapuhelinlippujen tarjoamisesta. Vaarassa olisi esimerkiksi bussilipun maksaminen puhelimella.

Kauppa pelkää maksupalvelulain kuristavan pieniä kauppoja

Kaupan liitto epäilee pienten kauppojen joutuvan pankkien ja luottoyhtiöiden sanelun kohteeksi uuden maksupalvelulain myötä. Liiton mukaan pienillä kaupoilla ei ole mahdollisuuksia käydä aitoja sopimusneuvotteluita pankkien tai luottoyhtiöiden kanssa.

Kadonneelle kortille 150 euron omavastuu

Uusi maksupalvelulaki lieventäisi asiakkaan vastuuta luottokortin luvattomasta käytöstä. Hallitus on tänään päättänyt lakiesityksen sisällöstä, uudistuksen pitäisi tulla voimaan ensi toukokuun alussa. Uudistus myös nopeuttaisi ulkomaisten maksujen siirtymistä tililtä toiselle.

EU:n maksupalveludirektiivi hyväksyttiin

EU:n valtiovarainministerit ovat hyväksyneet ns. maksupalveludirektiivin, jolla luodaan puitteet yhtenäiselle maksualueelle EU:ssa.