Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kati Kelolan kolumni: Emme astu uuteen maailmaan

Moni unelmoi, että pandemia voi tarjota uuden mahdollisuuden pelastaa ympäristö ja itsemme. Se ei tapahdu itsekseen, kirjoittaa Kati Kelola.

Simpanssin kasvot tunnistavalla ohjelmalla yritetään estää eläinten salakauppaa

Verkkoon ladatuista lemmikkien valokuvista toivotaan apua suojeltujen eläinten salakaupan kitkemiseen.

Luonnonsuojelujärjestö: Äärimmäisen uhanalaisia lumileopardeja tapetaan satoja vuosittain

Lumileopardeja elää luonnossa arvioiden mukaan enää 4 000–6 400.

Thaimaan tiikeritemppelissä lisää järkyttäviä löytöjä – munkki yritti paeta mukanaan taljoja ja hampaita

Kanchanaburissa sijaitseva temppeli on tiikeriensä ansiosta ollut turistien suosiossa, mutta sitä on pitkään epäilty laittomasta villieläinkaupasta. Epäilyt saivat vahvistusta keskiviikkona, kun temppelistä löytyi kymmeniä jäädytettyjä tiikerinpentujen ruumiita. Torstaina tehtiin lisää löytöjä.

Lasten marenkisotaa, pirstaleiksi räjähtäneitä rakennuksia ja viikon muita uutiskuvia

Neljä miestä pidätettiin villieläinten laittomasta kaupasta, Isis-syytetty peitti kasvonsa ja ilmapallot lensivät Robbie Williamsin konsertissa Budapestissa. Yle Uutiset kokosi viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen.

Maailman suurin poliisioperaatio laitonta villieläinkauppaa vastaan – haaviin jäi 10 000 kuollutta merihevosta

Bulgariassa takavarikoitiin 20 kiloa eläviä iilimatoja ja 25 kiloa korallia, Britanniassa puolestaan 10 000 kuollutta merihevosta ja 400 elävää kilpikonnaa ja Puolassa 500 kiloa pakastettuja ankeriaita.

Thaimaassa jo toinen suuri norsunluutakavarikko viikon sisällä – lastien arvo katukaupassa miljoonia euroja

Suojelujärjestö Traffic pitää huolestuttavana tietoja suurten takavarikoiden lisääntymisestä. Takavarikoidut norsunluulastit olivat lähtöisin Afrikasta ja matkalla Laosiin, jota pidetään laittoman villieläinkaupan läpikulkumaana.

Hovin nolo erehdys: Eläinsuojelua edistävän prinssi Williamin vierailukohteessa kahlehdittuja norsuja

Uutiskanava Sky Newsin mukaan kiinalaisella tilalla pakotettiin norsut esittämään temppuja turisteille samaan aikaan, kun prinssi puhui lähistöllä norsujen suojelun tärkeydestä.

Thaipoliisi pidätti turistitorin eläinkauppiaan, hallussa harvinaisia leijonia - video

Bangkokin laitamilla olleesta varastosta löytyi muun muassa 14 valkoista afrikanleijonaa, satoja lintuja, mangusteja, kilpikonnia ja kapusiiniapinoita.

14 äärimmäisen uhanalaista sumatrantiikeriä löytyi täytettynä

Indonesiassa elää ainoastaan muutama sata sumatrantiikeriä. Jakartalaismiehen talossa oli tiikerien lisäksi täytettyjä leopardeja ja karhuja.

Perhokalastusvälinekauppiaita epäillään laittomuuksista

Kahta Rovaniemen seudulla toimivaa perhokalastusvälineyrittäjää epäillään uhanalaisten eläinten laittomasta kaupasta. Tukkukauppaa käyvien rovaniemeläisyrittäjien lisäksi vyyhdissä on epäiltynä puolenkymmentä muuta kalastusvälineitä myyvää yrittäjää eri puolilta Suomea.

Villieläinlihan laiton kauppa kukoistaa Euroopassa

Villieläinten lihaa tuodaan joka viikko arviolta tuhansia kiloja laittomasti Eurooppaan, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Salakaupan pelätään johtavan siihen, että uhanalaisten lajien lihan kysyntä kasvaa entisestään.

USA aloitti kampanjan laitonta villieläinkauppaa vastaan

Yhdysvallat on käynnistänyt kansainvälisen kampanjan laittoman villieläinkaupan pysäyttämiseksi. Villieläinkaupan vastaisen liittouman (CAWT) tavoitteena on muun muassa panna täytäntöön eläinkauppaa koskevat kansainväliset sopimukset kehitysmaissa ja hillitä laittomien tuotteiden kysyntää.

Uhanalaiset eläimet kaupan Internetissä

Uhanalaisia eläimiä ja niiden elimiä myydään laajasti Internetin kautta, paljastaa eläinsuojelujärjestö International Fund for Animal Welfare (Ifaw).