Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suosi biojäteroskiksessa paperisia biojätepusseja tai sanomalehdestä taiteltuja pusseja – Etelä-Karjalan jätehuolto luopui biojäteastioiden isoista suojasäkeistä

Pihalla sijaitsevien biojäteastioiden suuret suojasäkit aiheuttivat ongelmia Kukkuroinmäen biokaasulaitoksen toiminnassa, joten Etelä-Karjalan jätehuolto on lopettanut niiden käytön. Vaikka pienet biojätepussit ovat keittiöroskiksissa yhä sallittuja, niiden tilalle suositellaan paperisia biojätepusseja.

Biohajoavaa pussia on helppo käyttää, mutta jätelaitoksen rattaissa pussista tulee puukolla revittävä kiusankappale – katso video

Muovien maailmaan perehtynyt asiantuntija suosittelee käärimään keittiön biojätteet sanomalehden sisälle.

Ylen aamu tänään: Ylioppilaskirjoituksia varjostaa huoli koronaviruksesta – Miten lukiot ovat varautuneet taudin leviämiseen? Katso lähetys tästä

Eduskunta ja hallitus eripuraisia siirtolaispolitiikasta. Studiossa myös Suomen euroviisuedustaja sekä Mikael Gabriel.

Saksa kieltämässä osan kauppojen muovipusseista – biohajoavat pussitkaan eivät saa armoa

Kielto ei kuitenkaan koske hedelmä- ja vihannesosastojen ohuita repäisypusseja.

Torniossa torjutaan koirankakkaongelmaa ilmaisilla jätepusseilla

Eri puolille kaupunkia sijoitettujen jätepussitelineiden halutaan muistuttavan koiranomistajia lemmikkiensä jätöksien siivoamisesta.

Kauppaketjut: Muovikassien suosio laskee yhä – katso, millainen hiilijalanjälki muovikassilla on verrattuna riisiin tai perunaan

Yhä harvempi ostaa erillisen muovikassin ostostensa yhteydessä, kerrotaan isoista kauppaketjuista. Roskapussirullat ovat samalla kasvattaneet suosiotaan.

Ylen kysely: Iso osa suomalaisista haluaa kieltää myytävät muovikassit kokonaan – nuoret eri mieltä

Yli tuhat kansalaista vastasi Taloustutkimuksen tutkimukseen muovikassien maksullisuudesta. Erityisesti yli 50-vuotiaat haluaisivat kieltää muovikassien myynnin kokonaan.

Mikä roskapussiksi, jos muovisia kauppakasseja ei enää kerry kotiin? Biopussi ei ole täysin ongelmaton

Pussirulla on hyvä vaihtoehto sekajätteelle, koska sen muovi on ohuempaa kuin kauppakassien. Varsinkin, jos se on valmistettu kierrätysmuovista.

Koirankakkapussi päätyy usein metsään: "Ei ihminen pitkään pitele kädessään lämmintä tuotetta"

Koirankakkapussin materiaalilla on merkitystä, samoin sillä, mihin koko tuotoksen voi laittaa.

Biojäte pussiin - vaan millaiseen?

Pirkanmaalla biojäte pakataan tuttuun tapan paperipussiin, sanomalehteen tai biohajoavaa pussiin. Poikkeuksen tekee Valkeakoski, jossa biohajoava pussi on ainakin toistaiseksi pannassa.

Biohajoava pussi ei kelpaa enää Karanojalle

Bioetanolin valmistus tuo muutoksia erilliskerättävän biojätteen lajitteluun Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla. Biojätteet on lajiteltava joko paperiin tai tavalliseen muovipussiin, sillä biohajoavat pussit eivät sovellu enää biojätteen käsittelyprosessiin, kertoo yhdyskuntajätehuollotoyhtiö Kiertokapula.

Sanomalehti peittoaa biojätepussin

Yhä useampaa tuotetta markkinoidaan nykyään biohajoavana. Tuotteiden valmistuksessa yritetään säästää ympäristöä, mutta kompostointiin niistä ei ole. Ympäristöystävällinen kuluttaja jättää biojätepussit kauppaan ja taittelee pussin vanhasta sanomalehdestä. Katso video, miten biojätepussi syntyy.

Italia kieltää muovikassit

Italia kieltää muovikassit tammikuun alusta lähtien. Lauantaista alkaen kauppiaat eivät enää saa tarjota asiakkaille polyetyleenistä valmistettuja kasseja. Ne voidaan korvata esimerkiksi biohajoavasta muovista, kankaasta tai paperista valmistetuilla kasseilla.

Uusiomuovikassi paras ilmaston kannalta

Uusiomateriaaleista valmistettu muovikassi on ilmaston kannalta paras ostoskassi. Valkoinen paperikassi on uusiomuovikassia parempi vain, jos paperinen kassi kierrätetään.

Muovipussien hyötykäyttö lisääntyy Suomessa

Muovipussien hyötykäyttö lisääntyy Suomessa. Eri puolille maata on perustettu muovikassien keräyspisteitä, joista saadaan raaka-ainetta uusiomuovin tuotantoon. Suomen ympäristökeskus selvittää parhaillaan muovikassien ympäristövaikutuksia.