Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Golfharrastus kasvaa Kokkolassa kohisten: kentälle suunnitteilla uusi minigolf, laajempi range ja kastelujärjestelmä

Jäseniä on tullut lähes parisataa uutta, ja pelikierrokset ovat lisääntyneet tällä kaudella 60 prosenttia.

Minigolfin MM-kisat tuovat ensi vuonna Kuopioon pelaajia ympäri maailmaa

Minigolfin maailmanmestaruuskisat pelataan Kallaveden äärellä Siikarannassa.

Kokkolan leirintäalueella eletään parhaillaan kesän kiivainta sesonkia

Tässä kuussa tehdään kolmasosa koko vuoden liikevaihdosta.

SM-viikon viimeinen kisapäivä käynnissä TV2-kanavalla – hyppää mukaan suoraan lähetykseen

Tampereella järjestettävä SM-viikko huipentuu TV2-kanavalla kymmenen tunnin lähetykseen.

Tuhansien suomalaisten suosima kesäpeli muuttuu SM-tasolla hifistelyksi – ”Kohtuullisen iso kynnys lähteä kilpailemaan”

Ratagolfiin tai tuttavallisemmin minigolfiin kaivattaisiin lisää nuoria kisaajia laajasta satunnaispelaajajoukosta.

SM-viikko valtaa Ylen kanavat – katso kisaohjelma

SM-viikko kisataan 6.-9. heinäkuuta Tampereella. Yle välittää TV2-kanavalla ja Yle Areenassa 22 tuntia lähetystä tapahtumasta. Katso tästä tarkat lähetysajat!

Uusi golfin alalaji on halpa – sopii kaikille, eikä radan rakentaminen käy kukkarolle

Pirkanmaan ensimmäinen jalkapallogolf-rata on avautunut Vesilahdella. Kierrätysmateriaalista rakennettu kenttä on kaikkien ulottuvilla ja peliä voi pelata porukalla.

Veneilijän palvelut yksityisten harteilla Vanajavedellä

Huonokuntoiset laiturit ja talouden taantuma ovat tyhjentäneet Hämeenlinnan kaupungin venelaitureita. Kun vielä muutama vuosi sitten laituripaikkoja jonotettiin, on paikkoja nyt tyhjillään.

Sädehoidosta suoraan SM-kisoihin

Ratagolfaaja Carina Smedsin tarinassa urheilu on ollut osa taistelua, auttanut selviytymään vakavasta sairaudesta. Rintasyöpä todettiin juhannuksena, tässä viikonvaihteessa Smeds kisasi varttuneiden naisten sarjassa ratagolfin SM-kisoissa. Yle Urheilu tapasi ratagolffaritaistelijan SM-viikolla Tampereella.

Minigolf haluaa kasvaa olympialajin mittoihin

Moni pitää minigolfia lasten leikkinä, mutta harrastajat haluavat lajista vakavasti otettavan urheilulajin ja tavoittelevat paikkaa World Gamesista. Parhaillaan Lahdessa kilpaillaan ratagolfin maailmanmestaruuksista.

Tampereella minigolfataan töitä naisille

Tampereella voi viikonvaihteessa tehdä hyvää auringosta ja minigolfailusta nauttien. Tampereen Naisten Pankni, Mansen Ratagolfin ja Sopimusvuoren järjestämässä tapahtumassa kerrytetään rahaa kehitysmaiden naisten työllistymiseksi.

Kirjurinluodon legendaarinen pienoisgolf-alue kaipaa uutta yrittäjää

Porin Kirjurinluodossa sijaitseva pienoisgolf-alue on päässyt rapistumaan eikä sille ole löytynyt uutta omistajaa. Ratoja alueella on ollut jo 1950-luvulta saakka.

EU langetti miljoonasakot kirjekuorikartellista

Viisi eurooppalaista yhtiötä sopi vuosien ajan keskenään kirjekuorien hinnoista. Kartellia pyöritettiin muun muassa salaisilla "minigolf-matkoilla".

Junioreiden minigolfhuiput ensimmäistä kertaa Suomessa

Minigolf on muutakin kuin letkeä kesäharraste. Minigolfin nuorten maailmanmestaruudesta kisataan parhaillaan Lahdessa, jonne on rakentunut Euroopan suurin minigolfkeskus.

Keskittyminen on valttia minigolfissa

Minigolfaajalla on useimmiten yksi pelimaila, mutta palloja saattaa olla jopa satakunta. Milogolfseuroissa on Suomessa yhteensä noin 700 jäsentä. Minigolfin Suomen mestaruuskisat käynnistyvät lauantaina Isonkyrön Kalliojärvellä.

Karu totuus: Naisia syrjitään hurjasti Suomen urheilun päättäjinä

Naisten taitoihin ei luoteta suomalaisen urheilun päätöksentekoelimissä läheskään niin paljon kuin miesten. Tämä käy ilmi Yle Urheilun tekemästä laajasta selvityksestä.

Opiskelijat polkaisivat messut pystyyn Torniossa

Lapin Ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijat saivat tosielämän kokemusta järjestämällä messut Torniossa. Samalla lähialueen yritykset saivat aimo annoksen intoa tuotteidensa markkinoimiseen, kun opiskelijat esittelivät heidän tuotteitaan Meän Messuilla.

Kirjurin pienoisgolf-areenan jatko yhä auki

Porin Kirjurinluodossa sijaitsevalle areenalle on etsitty uutta omistajaa. Kauppahinnasta ei kuitenkaan ole päästy sopuun.

Kurikan kaupungintalo lähes maantasalla – ideoita tontille haetaan

Kurikassa haetaan kilpailulla ideoita, miten kaupungintalon purkutonttia voitaisiin käyttää. Pitkäaikaiset käyttösuunnitelmat on toistaiseksi haudattu, joten kaupungin keskeiselle tontille haetaan ideakilpailulla etupäässä väliaikaisratkaisuja. Sellaisia, jotka voitaisiin toteuttaa jo vaikka ensi kesänä.

14-vuotias ryöstettiin Tampereella keskellä päivää

Kolme vanhempaa koululaista lyöttäytyi 14-vuotiaan pojan seuraan tiistai-iltapäivällä. Kolmikko uhkasi uhriaan vakavalla väkivallalla ja sai tältä ryöstettyä vähäisen määrän rahaa.

Legendaarinen Kirjurin pienoisgolf myynnissä

Leo Kortelaisen elämäntyölle etsitään uutta omistajaa. Ostajaehdokkaiden kanssa ei ole vielä päästy sopuun hinnasta.

Leirintäalue hankki halimagneetin

Heinolan Heinäsaaren kesä alkaa virallisesti ensi viikon alussa. Tänä vuonna leirintäalueella sulostuttaa Reka-koira, josta kasvatetaan alueelle toinen yövartija. Campingin kahvilaan toivotaan paikallisia kahvittelijoita, mutta itse leirintäalue on tarkoitus pitää rauhallisena paikkana lapsiperheiden retkeilyyn.

Sinusta voi tulla ulkomaalaisen opiskelijan ystävä, jos puhut englantia ja asut Mikkelissä

Opiskelija ja ystävä sopivat keskenään, mitä haluavat tehdä. Useimmat rupattelevat, tekevät yhdessä ruokaa ja harrastavat liikuntaa.

Leirintäalueet vuokrataan pätkissä

Leirintäalueiden vuokrasopimusten vaihtelevat pituudet sitovat kaupunkeja ja yrittäjiä. Heinolan leirintäalueella on aloittanut uusi yrittäjä lyhyellä sopimuksella.

Frisbeellä golfataan kansallismaisemassa

Hiihtokeskukset kilpailevat matkailijoiden suosiosta myös kesällä. Lieksan Kolin laskettelurinteellä voi tänä kesänä pelata frisbeegolfia tai minigolfia sählymailalla.

Arttu Silvast: Trials Evolution haastaa pelialan malleja ja hermoja

Kotimainen Trials Evolution on peli, joka aiheuttaa jatkuvaa tarvetta puristaa konsoliohjain kappaleiksi. Silti juuri haastavuus on yksi syy arvostaa peliä, kirjoittaa Arttu Silvast Yle Uutisten blogissa.

Hämeenlinnan nuoret haluavat Etelärantaan ulkoilupaikkoja

Kun nuoret pääsivät tekemään ehdotuksiaan kaupungin paraatipaikalla olevalle alueelle, he halusivat mm.  vapaa-ajan paikkoja, koirapuistoa, nuotiopaikkaa, uimarannan kohentamista ja Suomen suurinta minigolf-rataa.

Rautjärveläiset kehittävät asemanseutua talkoovoimin

Kunnassa helmikuussa järjestetyssä asukastilaisuussa ideoitiin tapoja, joilla alueesta saataisiin viihtyisämpi. Rautjärveläisiltä irtosi tunnin sisällä 216 ideaa.

Pukinmäen minigolfradan myymälärakennus paloi

Helsingin Pukinmäessä sytytettiin tuleen minigolfradan myymälärakennus varhain keskiviikkoaamuna. Paikalla olleen paloesimiehen mukaan poliisi on jo ottanut kiinni kaksi epäiltyä.

Minigolfari tavoittelee aina hole-in-onea

Minigolfradat ovat monessa paikassa tulossa tiensä päähän, mutta toisin on Lahden Launeella, johon rakentuu Euroopan tai jopa maailman suurin minigolfkeskus. Minigolf on kilpatasolla vakavaa välineurheilua, jossa ei vaihdeta mailoja vaan palloja. Suomenmestaruuksista kisataan Lahdessa tulevana viikonloppuna.

Viimeiset koulupäivät täyttyvät työpajoista, retkistä ja siivouksesta

Peruskoulun lukuvuoden viimeiset päivät täyttyvät opettajien mielikuvituksen avulla. Oppilaille järjestetään liikuntapäiviä, luokkaretkiä ja muuta yhteistä tekemistä, kun todistuksiin on jo numerot annettu. Oppilaat tulevat tunnollisesti kouluun, vaikka ulkona porottaakin aurinko kutsuvasti.

Hohtogolfia Kauppatorin laitaan

Turun Kauppatorin laidalla pitkään tyhjillään ollut liiketila saa uuden yrittäjän. Yliopistonkadun ja Kauppiaskadun kulmauksessa aloittaa marraskuussa Hohtogolf West Coastin toimipiste.

Lahteen uusia koirapuistoja

Lahteen on tulossa kaksi uutta koirapuistoa. Uusia koirien aidattuja ulkoilualueita esitetään sekä Jalkarantaan että Mukkulaan. Jalkarannassa koirapuisto sijoittuu suljetulle hiekkakuopalle Hiihtomajantien varteen ja Mukkulassa entiselle minigolfkentälle.

Minigolf ei ole pelkkä kesäharrastus

Minigolf on kesäisen pelailun lisäksi myös oikeaa kilpaurheilua. Suurimmissa turnauksissa raha liikkuu ja parhaat pelaajat löytyvät ranking-listoilta.

Kuninkaallisen lähteen äärellä

Tavallinen rahvas on mallikkaasti seurannut Ruotsin kuninkaan Aadolf Fredrikin vuonna 1752 näyttämää esimerkkiä ja pysähtynyt Kankaanpään kuninkaanlähteelle levähtämään ja vilvoittautumaan.

Ulkoshakki vahvistaa henkeä ja hauista

Kupittaan puiston uusin kesäliikunta tapahtuu pelilaudoilla. Lintulammikoiden tuntumaan avataan puistoshakkialue maanantaina. Se on avoin kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille.

Minigolf-rataa tärveltiin Rovaniemellä

Uimarannan läheisyydessä olevaa minigolf-rataa tärveltiin Rovaniemellä keskiviikon vastaisena yönä. Rataa ja sen ympärillä olevaa aitaa vahingoitettiin muun muassa polttamalla ja rikkomalla.

Etelä-Karjalan Radion aamuporukka taisteli minigolfmestaruudesta

Kenttäennätykset eivät olleet vaarassa, kun Etelä-Karjalan Radion aamun tekijät lähtivät kilpailemaan Lappeenrannan Huhtiniemen minigolfradalle. Eipä voi hienommin puoltatoista tuntia viettää, sanoivat pelaajat pelin jälkeen.

Vuosihuolto sulkee Lohjan uimahallin

Lohjan uimahalli Neidonkeidas sulkee ovensa kuukauden ajaksi. Vuosihuollon aikana uimahallissa uusitaan saunoja sekä pesutilojen laatoituksia.

Luonto houkuttelee Viikinsaareen

Viikinsaari sijaitsee vain vartin laivamatkan päässä Tampereen Laukontorilta, mutta silti paikka on vieras monelle tamperelaiselle. Tänä kesänä kävijöille on tarjolla luonnonläheisyyttä ja tanssin huumaa.