Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilkka Heiskasen vuotuinen annos Huovista jäi pois leffaroolin myötä

Näyttelijä palaa viikonloppuna kotikaupunkiinsa Haminaan Huovisen erikoiset -monologiesityksensä kanssa. Huovisen lisäksi Heiskasen sydäntä lähellä on toinen huima tarinoitsija, Veikko Lavi.

Äänestys: Satumaan teksti on kaikkien aikojen paras

Vanhat mestarit jyräsivät, kun kansa valitsi Yle Radio Suomen ja Yle Teeman äänestyksessä kaikkien aikojen parhaan iskelmätekstin.

Veikko Lavi eli villin nuoruuden

Laulaja Veikko Lavin elämäkerran ensimmäinen osa kertoo nuoresta miehestä, joka urheili, hurvitteli ja joutui alvariinsa putkaan.

Pitäisikö polkaista talkoot käyntiin?

Maan hallitus on käynnistämässä ennennäkemättömän syntyvyyskampanjan pikkukunnissa. Risto Lasila miettii vireillä olevan kuntauudistuksen sivumaininkeja.

Veikko Lavin syntymästä 100 vuotta

Laulaja-lauluntekijän elämäntyötä muistellaan Kymenlaaksossa monin eri tavoin. Konserttien, seminaarin ja näyttelyjen lisäksi maanantaina julkaistiin albumillinen hänen ennen julkaisemattomia kappaleita.

Veikko Lavin syntymästä 100 vuotta

Jokainen ihminen on laulun arvoinen. Miten Lavin musiikki on koskettanut suomalaisia?

Lavilogi: Vepa päihitti kuivat proffat

Lavilogi Matti Halmeaho innostui Veikko Lavista jo 1970-luvulla siinä määrin, että hän julkaisee kaksiosaisen elämäkerran Lavista. Halmeahon mielestä jotkut Lavin kappaleista elävät ikuisesti. Veikko Lavin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Majakkalaiva Helsinki saapui Silakkamarkkinoille

S/s Hyöky eli majakkalaiva Helsinki esittelee merihistoriaa Kauppatorin rannassa reilun viikon ajan. Laivaisäntä, jungmanni Patu Patanen tarjoaa värikkään vilkaisun laivan vaiheisiin.

”Afrikassa olen enkä muuta voi!” 19.4.

Siinäpä vasta toteamus, hah! Miksi pitäisi muka voida, Afrikkahan on mitä mahtavin maailmankolkka. Pitää paikkansa, mutta se on sitä juuri niin pitkään kuin voit olla siellä vapaaehtoisesti.

Lavilogi: Lavin elämänkertaan ei tarvitse keksiä lisämausteita

Veikko Lavin musiikki elää vahvana yhä edelleen. Yksi Lavin tulkitsijoista on lavilogiksi itseään kutsuva Matti Halmeaho. Hän kiertää kitaroineen ympäri Suomea vaalimassa Lavin perintöä.