Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lapin matkailun nousukiito jatkui lokakuussa

Saksalaiset, ranskalaiset ja britit ovat ahkerimpia Lapin-kävijöitä ulkomaalaisista.

Thai-poimijat saapuivat pohjoiseen - suurin osa vanhoja Lapin kävijöitä

Ensimmäiset thaimaalaiset marjanpoimijat ovat saapuneet Lapin metsiin. Rovaniemeläinen Polarica ja savukoskelainen Korvatunturin Marja tarjoavat tänä kesänä työtä yhteensä liki tuhannelle thai-poimijalle. Valtaosa on ollut Lapissa aiemminkin.

Lufthansan Kittilän lennot käyvät hyvin kaupaksi

Ensimmäinen reittivuoro Manner-Euroopasta Lappiin avautuu huomenna, kun Lufthansa aloittaa lennot Münchenistä Kittilään. Ensilento on täynnä ja talven muidenkin lentojen lipuista on myyty yli puolet. Kittilä on saksalaisyhtiön pohjoisin kohde.

Nainen yritettiin ryöstää Rovaniemellä – poliisi kaipaa ryöstön keskeyttäneitä

Nainen yritettiin ryöstää Rovaniemellä 1,5 viikkoa sitten. Ryöstö jäi yritykseksi, koska kolme ulkopuolista miestä meni väliin. Poliisi pyytää miehiä ottamaan yhteyttä poliisiin.

"Luojan lumitykkiä vastaan on turha maallisilla lumitykeillä taistella"

Joulupukin kotikaupungissa talvimatkailusesongin alku on siirtynyt vuosi vuodelta myöhemmäksi. Lapin suurin ohjelmapalveluyritys käyttää 10 000 kuutiota keinolunta, jotta koiravaljakkoajelut onnistuvat edes joulukuussa.

Lapista maastopyöräilyn Mekka?

Lapin kansallispuistoihin on entistä vapaampi pääsy myös maastopyöräilijöillä, joilla ennen ei ollut puistoihin asiaa. Kansallispuistokummi ja Lapin ystävä "Peltsi" Peltola tietää maastopyöräilijöiden Etelä-Suomea myöten tarttuvan innokkaasti pyöräilymahdollisuuteen Lapin erämaissa.

Lapinkävijäntie poikki Rovaniemellä perjantain

Viemärityöt katkaisevat liikenteen Lapinkävijäntiellä Rovaniemellä aamuseitsemästä lähtien.

Poliisi pyytää ahdistelun uhria auttaneita ilmoittautumaan Rovaniemellä

Poliisin mukaan Rovaniemellä tapahtui epäilty seksuaalinen ahdistelu viime viikonloppuna. Poliisi pyytää uhrin auttajia ilmoittautumaan.

Pop up -verkkolehti joukkorahoituksella Inariin – "Paikallisjournalismi on niin tärkeää"

Uusi Inari -niminen lehti löytyy vain verkosta ja sen tekijät haluvat tehdä yllätyksellisen ja paikallisjournalismia kunnioittavan verkkolehden. Lehden tekijöistä yksikään ei ole Inarista tai edes Lapista, mutta mikäli joukkorahoitus lehden tekemiseen löytyy, he muuttavat keväällä kuukaudeksi Inariin. Tarkoitus on kukoistaa yhden kuukauden ajan ja homma puretaan ennen lumien sulamista.

Lapin hulluus iskee syksyllä etelän ihmiseen

Ruska, paljon liikkumistilaa avaran taivaan alla ja hiljaisuus vetävät puoleensa erävaelluksesta innostuneita. Yksi heistä on lahtelainen Tuula Honkanen.

Tuulimyllyn osat kulkevat Kemistä Sodankylään

Tuulivoimaloiden osien kuljetus hidastaa liikennettä Kemin ja Sodankylän välillä. Sodankylän Joukhaisselkään on kuljetettu tuulivoimalan osia parin viikon ajan.

Auto törmäsi pyörään Rovaniemellä - kuljettajalle ajokielto

Nuori naispyöräilijä loukkaantui, kun auto törmäsi häneen Ratakadulla Rovaniemellä maanantaina. Auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kalevi Leppänen: Lapinhullu

Sairaus nimeltään lapinhulluus ei koske Lapissa syntyneitä ja siitä asti täällä asuneita ihmisiä vaan muualta tänne tulleita tai täällä säännöllisesti vierailevia. Syntyperäinen asukas ei välttämättä näe elinympäristönsä kauneutta ja erityispiirteitä, eikä pidä niitä minään kummoisina asioina.

Useita polkupyöriä varastettu Rovaniemellä

Rovaniemen poliisille ilmoitettiin torstaina jälleen kerran usean polkupyörän anastamisesta.

Mies hakattiin aamuyöllä grillikioskilla Rovaniemellä

Mies pahoinpideltiin Rovaniemen keskustassa Poromiehentiellä maanantaina aamuyöllä. Aiemmin ravintolassa alkanut erimielisyys huipentui siihen, että miestä lyötiin ja potkittiin.

Suomen Pankin pääjohtaja uskoo Lapin matkailuun

Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen uskoo Lappiin virtaavan jatkossa yhä enemmän turisteja. Ihmiset elävät aiempaa vanhemmiksi ja haluavat edelleen kokea Lapin lumon, Liikanen miettii.

Törkeä rattijuoppo Rovaniemellä

Rovaniemellä jäi tiistaina aamuyöllä kiinni autoilija, joka puhalsi poliisin alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat.

Varas nappasi mopon pakettiauton kyytiin

Rovaniemen Lapinkävijäntieltä vietiin mopo keskiviikon vastaisena yönä. Sivullinen näki, kun mopo nostettiin valkoisen pakettiauton kyytiin. Autossa oli poikittainen oranssi raita.

Siekkarikitaristi Jukka Orman Lappi oli pähkähullu

Staalon kaato-kiertueella mukana oleva kitaristilegenda Jukka Orma ei ole Lapissa ensimmäistä kertaa, sillä Sielun Veljet aloitti useinkin kiertueensa Lapista. Jukka Ormaa veti Lappiin romanttinen käsitys lapin hulluudesta.

Valat vannottiin Rovaniemen keskustassa

Rovaniemen keskustassa liikkuu perjantaina juuri valansa vannoneita armeijan varusmiehiä. Muutamat keskustan kadunpätkät ovat suljettuina aina kello 15 saakka ja liikenne hidastuu paikoitellen.

Auto tönäisi pyöräilijää Rovaniemellä

Auto ja pyöräilijä törmäsivät yhteen risteyksessä Rovaniemen keskustassa hieman ennen kuutta torstai-iltana.

Rovaniemellä kaupattiin huumeita

Poliisi sai kiinni neljä miestä, jotka kauppasivat huumeita Rovaniemellä tiistaina illalla. Poliisi ei kerro huumausaineen nimeä tai määrää.

Kata yllätti ystävät taidenäyttelyllä

Kemijärvellä rautakaupassa työskentelevä Kirsti Kata yllätti työkaverinsa paljastautumalla tuotteliaaksi taidemaalariksi. Kirsti ripusti Kemijärven kulttuuritaloon näytille 45 tauluaan ja kutsui myös kaverinsa niitä katsomaan. Ensimmäiset taulut varattiin suoraan käsistä.

Parturin työntekijä hääti ryöstäjän mopin avulla

Parturin työntekijä ei häkeltynyt ryöstöyrityksestä, vaan hääti puukolla varustautuneen miehen ulos liikkeestä siivousmopin avulla. Ryöstönyritys tapahtui Rovaniemen Lapinkävijäntiellä keskiviikkona kello 13 jälkeen.

Huppumies varasti pyöräilijän laukun vauhdissa Rovaniemellä

Pyöräilemässä olleelta naiselta napattiin ajon aikana käsilaukku Rovaniemen keskustassa. Rikos tapahtui tiistaina puoli kahden aikaan iltapäivällä.

Ruskamatkailu kiivaimmillaan Lapissa

Ruskamatkailu on kiivaimmillaan Lapissa, mutta paras ruskaloisto vielä piilottelee. Tämä ei useimpia Lapin ruskamatkailijoita hidasta, koska moni on varannut matkansa etukäteen.

Auton perään peruuttanut karkasi kolaripaikalta

15-vuotias tyttö peruutti kevyellä nelipyörällä parkkipaikalle pysäköidyn auton perään Rovaniemellä Lapinkävijäntiellä torstaina iltapäivällä. Tyttö poistui kolaripaikalta välitömästi jättämättä yhteystietojaan.

Lapin kaivokset kiinnostavat myös kiinalaisia

Itä-Lapissa vieraileva kiinalaisdelegaatio selvittelee mahdollisuuksia investoida Lapin elinkeinoelämään, lähinnä matkailuun ja kaivosteollisuuteen. Kiinalaisia kiinnostaa myös normaali kaupankäynti.

Kolmen auton peltikolari Rovaniemellä

Kolmen henkilöauton peltikolari sattui Rovaniemellä Lapinkävijäntien ja Koskikadun risteyksessä perjantaina iltapäivällä.

Hieman maistellut kolaroi Rovaniemellä

Henkilöautot kolaroivat Lapinkävijäntien ja Ounasjoentien risteyksessä maanantaina iltapäivällä.

Turvetta valui liikenteeseen Rovaniemellä

Turvetta kuljettanut rekka sotki ympäristöä Lapinkävijäntiellä Rovaniemellä maanantaina puolen yön jälkeen.

Kaupunginhallitus haluaa korkeampia taloja Rovaniemelle

Rovaniemen kaupunginhallitus linjasi maanantaina, että Rovaniemen ydinkeskustaan saa rakentaa nykyistä korkeampia taloja. Samalla se palautti keskustan osayleiskaavan uuteen valmisteluun.

Blueslupaus Rovaniemellä

Neljättä kertaa järjestettävä Summertime Blues -festivaalin kaukaisin esiintyjä on Yhdysvaltain Georgiasta kotoisin oleva Andrew Black, josta povataan bluestaivaan seuraavaa sensaatiota.

Sotilaat ja ylioppilaat ruuhkauttavat Rovaniemen

Lauantaina Rovaniemen kaupungin keskustan liikenneyhteydet ovat kovilla, kun lakkiaispäivänä osa keskustaa on suljettu liikenteeltä Puolustusvoimien lippujuhlan paraatin vuoksi. Paraati huipentuu ohimarssiin Jätkänkynttilä-sillalla kello 12.15 alkaen.

Pyöräilijä väisti autoa ja mursi kätensä

Pyöräilijä loukkaantui väistettyään henkilöautoa Rovaniemen Revontulikeskuksen parkkiliittymässä lauantaina iltapäivällä noin kello 14.15.

Joukkotappelu Rovaniemen keskustassa

Rovaniemellä Lapinkävijäntiellä tapahtui kahdeksan henkilön välinen joukkotappelu torstaina aamuyöllä.

Pyöräilijätyttö loukkaantui kolarissa Rovaniemellä

13-vuotias polkupyöräilijä loukkaantui polkupyörän ja auton törmäyksessä Rovaniemen keskustassa Lapinkävijäntiellä maanantaina iltapäivällä.

Grillin ikkuna rikki

Grillikioskin ikkunalasi rikottiin tiistaita vasten aamuyöllä Rovaniemen Lapinkävijäntiellä.

Esiintyykö Suomessa lumivyöryjä?

Lumivyöryjä esiintyy Suomen Lapissa 0-20 kappaletta talvessa. Vuosittainen vaihtelu on hyvin suurta lumitilanteesta riippuen. Mitä enemmän on lunta, sitä suurempi on vyöryjen esiintymisen todennäköisyys. Suomessa lumivyöryjen esiintymisen todennäköisyyden ennustamisesta vastaa Ilmatieteen laitos. Ennusteita tehdään päivittäin kuuteen eri kohteeseen Lapin alueella. Havaintoja vyöryistä otetaan vastaan myös suurelta yleisöltä.

Pitkä kuljetus haittaa liikennettä Lapissa

Rovaniemen keskustan läpi kulkee liikennettä haittaava pitkä putkikuljetus maanantaina iltapäivällä. 52 metriä pitkä ja seitsemän metriä korkea kuljetus liikkuu Rovaniemellä usean tunnin ajan.

Lordin aukio kelpaa rovaniemeläisten toriksi

Torin siirtoaikeet Lordin aukiolle saa myös asukkaiden kannatuksen Rovaniemellä. Rovaniemen kaupunki on siirtämässä kauppatorin Lordin aukiolle kaupungin ydinkeskustaan. Rovaniemen kadulla tehty haastattelukierros osoitti, että rovaniemeläiset ovat valmiita siirtämään torin keskelle kaupunkia.

Pyöräilijä loukkaantui väistäessään autoa

Pyöräilijä kaatui suojatiellä ja loukkaantui lievästi väistäessään henkilöautoa Rovaniemen keskustassa. Autolla oli poliisin mukaan alueella väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki.

Korundin työmaalle yritettiin murtautua

Vorot pyrkivät taiteiden talo Korundin työmaalle Rovaniemellä aikaisin sunnuntaiaamuyöllä. Työmaan tavaroita ei kuitenkaan ole nähtävästi lähtenyt varkaiden mukaan.

Lappilaisilta pyydetään apua Unkariin

Lappilaisilta pyydetään apua myrkkylieteonnettomuusalueelle Unkariin. Alumiinitehtaan jäteallas murtui lokakuun alussa Kolontarin kylässä Veszpremin maakunnassa, joka on Lapin ystävyysmaakunta.

Naisen kimppuun käytiin Rovaniemen keskustassa

Kaksi miestä kävi alle kolmekymppisen naisen kimppuun Rovaniemen keskustassa varhain perjantaiaamuna. Poliisi kertoo miesten tehneen naiselle seksuaalista väkivaltaa, mutta ei kerro yksityiskohtia.

Varas repi laukun naisen kädestä

Tuntematon mies anasti nuoren naisen laukun väkisin repimällä Rovaniemellä. Tapaus sattui Lapinkävijäntiellä tiistaina neljän aikaan aamuyöllä.

Varkaita liikkui toimistossa ja yliopistolla Rovaniemellä

Lapinkävijäntiellä Rovaniemellä sijaitsevan yrityksen toimistoon on murtauduttu keskiviikon ja torstain välisenä aikana. Toimistosta hävisi ATK-laitteita, vaatteita sekä kahvinkeitin ja kahvipaketti.

Finncomm lentää talvella Kittilään Seinäjoelta

Seinäjokelainen lentoyhtiö Finncomm Airlines aloittaa lennot Seinäjoelta Kittilään ensi talvena. Kittilään lennetään kahdesti viikossa, torstaisin ja sunnuntaisin.

Autot vaurioituivat käyttökelvottomaksi

Autot vaurioituivat käyttökelvottomaksi kahden henkilöauton kolarissa Rovaniemen keskustassa myöhään torstai-iltana. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Häkkipolkkaa ekokatastrofin jälkeen

Häkkipolkka-tanssiteos kuvaa tunnelmia ekokatastrofin jälkeen, kun vimmainen liike täyttää ihmiset. Myös toivo ja onnellisuus kuuluvat ja näkyvät esityksen tunnetiloissa, kertoo koreografi Matti Paloniemi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle