Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tunnetko sinä jo trendikkään bimi-parsakaalin? Tuontivihanneksena tunnettu herkku kasvaa nyt myös Suomessa

Risteytysvihannes pärjää yhtä lailla Pohjois-Savossa kuin Espanjan auringon alla.

Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön

Muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan.

Liikkuvan lapsen ei tarvitse laskea kaloreita

Laillistettu ravitsemusterapeutti Tomi Valtanen painottaa, että hiilihydraatit ovat tärkeitä paljon liikkuvalle lapselle.

Verenpainetauti harvinaisempi hedelmiä suosivilla

Varsinkin omenat, päärynät, viinirypäleet ja rusinat, mutta myös tofu, soijapavut, porkkanat ja parsakaali liittyivät pienentyneeseen sairastumisriskiin.

Jännittävä elämys – päiväkodin lapset ratkaisivat kasvisaarteen arvoituksen

Simon päiväkodin lapset olivat tiistaina salapoliiseja. Lapset ratkaisivat kasvisaarteen arvoituksen käyttämällä jokaista aistiaan. Elämyksellisellä maa- ja metsätalousministeriön rahoittamalla kampanjalla innostetaan lapsia tutustumaan kasviksiin. Tapahtumilla on tarkoitus tavoittaa 12 000 leikki-ikäistä.

Superparsakaali markkinatermi – etiketin kohtalo selvitetään

Lähes kuukausittain nousee puheenaiheeksi erityisen terveellisenä mainostettu elintarvike. Kesäkuussa se on ollut superparsakaali, joka ei ole niin superia kuin nimestä voisi päätellä. Lidl selvittää tavarantoimittajan kanssa, kuinka etikettien kanssa tullaan toimimaan.

Näkökulma: Haluammeko siirtää elämän omistusoikeuden suuryrityksille?

Elävien olentojen patentoiminen hiipii vaivihkaa myös Eurooppaan, kirjoittaa ulkomaantoimittaja Jaana Kanninen.

Jo puolivuotias vauva osaa syödä itse – trendikäs napero pureskelee parsakaalinsa

Sormiruokailu on lapsiperheiden huulilla. Yhä useampi vanhempi tarjoaa vauvalleen ensimmäisen makumatkan vaikkapa keitettyjen vihannesten muodossa. Suomessa sormiruokailun ei odoteta murskaavan soseiden suosiota, vaan palauttavan pupeltamisen perheiden pöytiin.

Anna Perho: Pyhä parsakaali

Haastattelin vuosia sitten naista, joka eli jättiperintönsä turvin täysin joutilasta elämää. Nainen oli kuitenkin löytänyt elämälleen tarkoituksen: ruuan. Hänen päivänsä kuluivat biodynaamisella kasvimaalla sekä erilaisten yrttivalmisteiden kanssa lotraillessa.

Syöpätutkija: Suhtaudu kriittisesti syöpäuutisointiin

Syöpätutkija muistuttaa, että perinnöllinen riski on yhä merkittävin yksittäinen tekijä rintasyöpään sairastumisessa. Syöpäuutisointia, jossa mutkat on vedetty suoriksi, ei kannata säikähtää.

Kotimaisia vihanneksia ja marjoja tarjolla juhannukseksi

Kotimaisia vihanneksia ja marjoja juhannuspöytään mielivä saa suunsa makeaksi. Esimerkiksi Joensuun torilla on kolmatta päivää myynnissä kesälahtelaista peltomansikkaa. Keskiviikkona mansikan litrahinta oli kahdeksan euroa.

Pyysimme tylyä, mutta tulikin kivaa - "Sain läjän parsakaalia ilmaiseksi"

Ylen Suora linja kysyi netissä, millaista tylyä palvelua suomalaiset ovat saaneet ravintoloissa. Mutta miten kävi? Ihmiset alkoivat kertoa Twitterissä esimerkkejä kivasta palvelusta. Koostimme niitä yhteen.

Trullin työssä karkki on porkkana

Lankalauantaina pienet noidat koputtelevat ovilla vitsoinensa. Trullit toivovat makeisia pannuihinsa, mutta hedelmätkin ovat tervetulleita. Onpa joskus palkaksi siunaantunut parsakaalikin. Aika tosin saattaa värittää muistoja.

Helle romahdutti muurin Rooman keskustassa

200-vuotias muuri ei kestänyt tämän vuoden rankkoja sääilmiöitä, sanoo asiantuntija.

Mansikkakesä jatkuu pohjoisessa

Kuhina käy Suomen rajan lähellä, Pohjois-Ruotsissa sijaitsevan yrityksen mansikkapelloilla, jossa asiakas voi itse kerätä marjansa. Erikoisuutena yrityksessä kasvaa enimmäkseen ulkomaan tuontina tunnettua parsakaalta.

Trevin suihkulähteestä murenee palasia

Poliisi eristi kuuluisan lähteen. Murenemisen syyksi epäillään viime talven lumisateita.

Keskikesä on kotimaisten kasvisten juhla-aikaa

Nyt jos koskaan kannattaa tuoda kasviksia ennakkoluulottomasti ruoanlaittoon. Herkullisten makujen ja terveellisyyden lisäksi kasvikset valmistuvat erittäin nopeasti.

Vihanneksissa korkeita radioaktiivisuuspitoisuuksia Japanissa

Japanin terveysministeriö on löytänyt korkeita radioaktiivisuuspitoisuuksia vihanneksissa lähellä Fukushiman turmaydinvoimalaa. Uutistoimisto Kyodon mukaan radioaktiivisuutta löydettiin kaikkiaan 11 erilaisesta vihanneksesta. Japanin pääministeri Naoto Kan kielsi ihmisiä syömästä lehtivihanneksia Fukushiman maakunnassa.

Riihimäen Pohjolanrinteen 9-luokkalaiset kehittivät wok-reseptin

Hyvinkään Tapainlinnan ja Riihimäen Pohjolanrinteen yläkoulut jakoivat keskenään pakastefirman reseptikilpailun voiton. Riihimäkeläisten salaisuus on nopea wok.

Tuntemattomaan tutustuminen voi olla päivän piristys

Kiusaantunutta pälyilyä hississä, tauotonta ikkunasta tuijottamista linja-autossa... Keskustelun avaaminen tuntemattoman kanssa voi arkisessa tilanteessa tuntua vaikealta, mutta sitäkin kannattaa rohkeasti kokeilla. Ehkä se pelastaa molempien päivän!

Kasvikset maistuvat Toukolanpuiston koululaisille

Lapset syövät yhä vähemmän kasviksia. Toukolanpuiston koululaiset syövät kasvispainotteisesti tällä viikolla ja näyttävät hyvää esimerkkiä popsimalla kasviksia kourakaupalla.

Parsakaalin patentoiminen kiihdyttää mieliä Saksassa

Euroopan patenttivirastolle on jätetty valituksia, jolla halutaan estää kasvien ja eläinten patentoiminen. Valitusten kohteena ovat tomaattia ja parsakaalia koskevat patenttihakemukset. Saksan maatalous- ja kuluttajansuojaministeriö tukee asiaa ja aikoo ottaa sen esille myös EU:ssa.

Hyvästä kaalisadosta riittää pureskeltavaa

Lämmin syksy kypsytti kaalisadon mainioksi. Nyt onkin vihannestiskeillä tarjolla monenlaista kaalia, eikä hinta hirvitä. Olisikohan kyssäkaali mukava uusi tuttavuus?

Parsakaali ehkäisee rintasyöpää

Parsakaalissa runsaana esiintyvä antioksidantti sulforafaani näyttää olevan yhtä tehokas rintasyövän pysäyttäjä kuin yleisimmät syöpälääkkeet, kirjoittaa ruotsalaislehti Svenska Dagbladet.

Viikonlopun sateista lohtua viljelijöille

Viime viikonlopun sateet ovat helpottaneet viljelmien kuivuusongelmia ja elvyttäneet hallasta kärsineitä kasvustoja. Kevään sääolot ovat jo kuitenkin ehtineet verottaa tulevan kesän satoa.

Rap-musiikki on muuttunut huumemyönteisemmäksi

Rap-musiikkien sanoitukset ovat muuttuneet huumeiden vastaisuudesta huumeidenkäytön ihannoimiseen, kertoo uusi tutkimus.

Viljan puinnit edistyvät vauhdilla

Viljan puinnit ovat lopuillaan lähes koko maasssa. ProAgria Maaseutukeskusten Liiton kasvutilannekatsauksen mukaan syysviljojen puinti on saatu päätökseen lähes koko maassa. Myös kevätviljojen puinnit ovat edenneet vauhdikkaasti.