Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turku Synagogue vandalised on Holocaust Remembrance Day

Speaking from Poland, where he is attending a holocaust memorial, Finland's president called the incident disturbing.

Sota-ajan tarinat kiireesti talteen – keskipohjalaisten sotamuistoja kotirintamalta tallennettu vain vähän

Naisten, lasten ja vanhusten ponnistukset kotirintamalla halutaan taltioida ennen kuin on liian myöhäistä.

Sunnuntai 19.5.2019 (radio)

Hallitusneuvottelut ovat jatkuneet jo 9 päivää. Sunnuntaina on vietetty kaatuneitten muistopäivää. Maailman suurimmat vaalit päättyvät Intiassa. Kansanradio on 40-vuotias. Minetit ja OVO Team pääsivät mitaleille. Hollanti voitti euroviisut.

Sitkeiden etsintöjen onnellinen lopputulos – 30 suomalaista tuntematonta sotilasta pääsee vuosikymmenten odotusten jälkeen haudan lepoon

Venäjältä löytyneet suomalaiset sankarivainajat haudataan Lappeenrannan sankarihautausmaalle kaatuneitten muistopäivänä toukokuussa.

Sunnuntai 20.5.2018 (radio)

Monet tekevät ylitöitä. Autojen katsastus muuttuu. Kiinan ja Yhdysvaltain kauppasota lientyy. Tänään on vietetty kaatuneiden muistopäivää. Sää lämpenee.

Presidentti Sauli Niinistö sisällissodan muistojuhlassa: On hyvä muistaa, että siitä selvittiin

Kaatuneiden muistopäivänä on haluttu muistaa etenkin sisällissodan uhreja.

Sisällissodan yhteinen muistohetki

Tilaisuudessa muistetaan 1918 sodan ja vankileirien uhreja.

90-vuotias Hilkka Koivisto menetti sodassa veljensä mutta ei toivoaan

Loimaalainen Hilkka Koivisto muistelee sunnuntaina, kaatuneitten muistopäivänä, erityisellä lämmöllä sodassa menehtynyttä veljeään.

38 tuntemattomalle sotilaalle viimeinen leposija Suomeen

Venäjältä on etsinnöissä löydetty jo 1 200 suomalaisen sotilaan jäänteet. Kaatuneiden muistopäivänä Lappeenrantaan haudataan Venäjältä löydettyjä suomalaisia sotilaita.

Sankarivainajia kotiin tuoneesta Mika Albertssonista vuoden reserviläinen

Albertssonin etsintäryhmä Taipale on tuonut lähes 300 sotavainajaa Suomeen haudattavaksi.

Englannin päävalmentaja hyväksyy Fifan uhmaamisen MM-karsinnoissa

Englannin päävalmentaja Gareth Southgaten mukaan muistounikkoja voidaan käyttää perjantain MM-karsintaottelussa, vaikka Fifa on uhannut siitä rangaistuksia.

Hurrikaanikausi alkoi Yhdysvalloissa etuajassa

Yhdysvaltain hurrikaanikeskuksen mukaan trooppinen myrsky rantautuu maan kaakkoisosaan sunnuntaina.

War dead honoured

Flags are flying across Finland today as part of the annual commemorations honouring the servicemen and women who died in the nation's wars since the beginning of independence in 1917.

Lappeenrannassa siunataan jälleen tunnistamattomia sankarivainajia

Kaatuneitten muistopäivänä valtakunnallisessa tilaisuudessa Lappeenrannassa siunataan ja haudataan 76 tunnistamatonta sankarivainajaa.

Lappeenrannassa järjestetään valtakunnalliset sankarihautajaiset toukokuussa

Sankarihautausmaahan siunataan 77 vainajan jäänteet. Määrä on poikkeuksellisen suuri.

Mystinen tunnelilöytö hämmentää Kanadassa – maan alla on sähköt, vesipumppu ja krusifiksi

Toronton poliisi kummastelee, kuka on rakentanut oudon kymmenmetrisen tunnelin.

Britanniassa pidätettiin terroriepäiltyjä – "islamistit aikoivat tappaa kuningatar Elisabetin"

Neljä miestä pidättäneet viranomaiset ovat vaitonaisia tapauksen yksityiskohdista, mutta The Sunin mukaan islamistit aikoivat hyökätä kaatuneiden muistopäivän tilaisuuteen.

Vartiosotilas Gus on kaksimetrinen ja tehty jauhoista ja sokerista

Lähestyvän kaatuneitten muistopäivän kunniaksi leivottu Britannian kuningattaren vartiosotilasta muistuttava kakku yllätti kasarmille palanneet kuningattaren henkivartiosotilaat maanantaina. Huomattavan yksityiskohtainen Vartiosotilas Gus -nimen saanut kakku on yli kaksimetrinen.

Sankarihautausmaat puhtaiksi viikon mittaisilla talkoilla

Pohjois-Karjalan sankarihautausmailla tehdään alkaneen viikon aikana kunnostustalkoita. Vapaaehtoiset pesevät pois esimerkiksi muistolaattoihin kertynyttä sammalta. Töitä tehdään seurakuntien ohjauksessa, ja valmista on Kaatuneiden muistopäiväksi.

Prinssi Harry lopettaa työt helikopterilentäjänä

Prinssi Charlesin poika siirtyy esikuntaupseeriksi Lontooseen.

Sandyn runtelemat New Yorkin rannat vihdoin valmiita kesään

Rannoilta kärrättiin 285 miljoonan euron arvoisissa korjaustöissä pois 430 000 tonnia rojua

Presidentti Niinistö laski seppeleen sankarivainajille

Sunnuntaina vietetään kaatuneitten muistopäivää sodissa tai esimerkiksi rauhanturvatehtävissä kuolleiden muistoksi.

Unknown soldiers laid to rest on Memorial Day

As this is also Whit Sunday or Pentecost, many shops are closed.

Kaatuneitten muistopäivänä muistetaan sodassa ja taisteluissa kuolleita

42 suomalaista sankarivainajaa haudataan Lappeenrannan sankarihautausmaalle. Sankarihautajaisia järjestetään myös muualla Suomessa.

42 sankarivainajaa haudataan sunnuntaina Lappeenrantaan

Lappeenrannassa vietetään tulevana sunnuntaina valtakunnallisia sankarihautajaisia. Suurin osa Lappeenrantaan haudattavista on tunnistamattomiksi jääneitä sankarivainajia.

Veteraanipäivän pääjuhlaa vietetään Jyväskylässä

Kansallista veteraanipäivää on vietetty vuodesta 1987. Päivää vietetään 27. huhtikuuta Lapin sodan päättymisen ja rauhan alkamisen muistopäivänä.

Kaatuneitten muistopäivä, toukokuun 3. sunnuntai

Kaatuneitten muistopäivää vietetään toukokuussa

Tasavallan presidentti juhlapuhujaksi Jyväskylään

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapuu juhlapuhujaksi 27. huhtikuuta Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlaan Jyväskylään.

Mormonin kirjan ensipainos päätyi vääriin käsiin

Arizonalaisen kirjakaupan yleisömagneetti katosi säilytyslaatikostaan jäljettömiin. Yli 80 000 euron arvoista kirjaa ei ollut vakuutettu.

Aasian pörssit hienoisessa nousussa

Sijoittajien varovaisuus Euroopan velkakriisin vuoksi piti kurssit vain alle puolen prosentin nousussa.

Liput liehuvat sodissa henkensä uhranneiden kunniaksi

Myös sisällissodassa kaatuneita muistetaan tänään Mannerheimin määräyksellä.

Karjala Takaisin

Venäjä runttasi Leijonat 6-2. Parempi voitti. Ei siitä sen enempää. Jossittelun varaa kun tällä kerralla ei todellakaan jäänyt.

Sankarivainaja haudan lepoon Joensuussa

Joensuussa vietetään tulevana sunnuntaina harvinaisia sankarihautajaisia. Haudan lepoon saatetaan 67 vuotta sitten Kivennavan Polviselässä kaatunut jääkäri Ilmari Mutanen.

Suomen lipun saa pyykätä koneessa

Toukokuun alku on Suomessa virallisten liputuspäivien ruuhka-aikaa. Ja jotta kansallislipun värit pääsevät oikeuksiinsa esimerkiksi sään ryvettämä lippu pitää aika ajoin pestä. Kuluneen lipun hävittämisessäkin on omat niksinsä.

Kissa-Karvinen ivasi vahingossa sotaveteraaneja

Karvinen-sarjakuvan piirtäjä Jim Davis on esittänyt yhdysvaltalaisille sotaveteraaneille anteeksipyynnön tekemänsä sarjakuvan vuoksi. Kansallisena veteraanipäivänä Yhdysvalloissa julkaistussa sarjakuvassa Karvinen uhkaa liiskata hämähäkin. Hämähäkki uskoo valtion julistavan muistopäivän hänen kuolemalleen.

Finland Closes for All Saints' Day

Most shops in Finland are closed on Saturday for All Saints' Day. However, stores will again open their doors on Sunday. Travellers should also be prepared for changes in public transport timetables.

Riistaveden kirkon roskiksesta löytyi räjähteitä

Kuopion Riistaveden kirkon roskalaatikosta löytyi dynamiittia, sytytyslankaa ja nalleja eilen aamupäivällä juuri ennen jumalanpalveluksen alkua. Jumalanpalvelus toimitettiin kuitenkin normaalisti ennen kuin räjähteet poistettiin laatikosta.

Recovered Remains Buried on Memorial Day

Finns observed Memorial Day on Sunday. Flags flew in memory of those killed during the nation's 1918 Civil War and its Second World War-era conflicts.

Suomi muistaa sodissa kaatuneita

Suomi viettää sunnuntaina sodissa kaatuneiden muistopäivää. Liput on nostettu salkoihin talvi- ja jatkosodassa sekä Lapin sodassa ja vuoden 1918 sisällissodassa surmansa saaneiden muistoksi. Lappeenrannassa kirkkomaan multiin siunattiin 37 sankarivainajaa.

Kaatuneitten muistopäivää juhlitaan sunnuntaina

Kaatuneitten muistopäivää vietetään sunnuntaina ympäri maakuntaa. Esimerkiksi Nurmeksessa järjestetään perinteiset kunnianosoitukset Nurmeksen ja Höljäkän sankarihaudoilla kello 13.

Kuopion hiippakunnan Israelin-retki jatkuu yhä

Kuopion hiippakunnan työntekijöiden seurue on yhä jumissa Israelin Tiberiassa. Matkalaisten piti palata kotimaahan sunnuntaina. Hiippakunnan työntekijät ovat nyt henkisesti varautuneet odottamaan vielä ensi sunnuntaihin saakka mahdollista lentoa takaisin Kuopioon.

Barak: Israelin miehityksen päätyttävä

Israelin puolustusministeri Ehud Barak sanoo, että Lähi-idän konfliktin voi ratkaista vain antamalla palestiinalaisten hallita itseään. Barakin mukaan Israelin on myönnettävä, ettei maailma tule sietämään sen vuosikymmeniä jatkuvaa hallintoa palestiinalaisalueilla.

Finland Closes for All Saint's Day

Most shops in Finland are closed on Saturday for All Saints' Day. However, stores will open their doors on Sunday for the start of the Christmas shopping season.

Kaatuneita muistetaan jälleen sunnuntaina

Sunnuntaina vietetään kaatuneiden muistopäivää. Sankarihaudoille ympäri maata lasketaan seppeleitä päivän mittaan.

Ristiinan seurakunnassa juhlapäivä

Ristiinan liki 800-paikkainen kirkko täyttyy seurakunnan 360-vuotisjuhlamessussa, toivoo kirkkoherra Jyrki Koivikko. Kunta ja seurakunta poikkeavat naapureistaan siinä, että väkiluku on säilynyt samana viimeiset 100 vuotta.

Finland Observes Holocaust Remembrance Day

On Tuesday Finland joins the international community in observing International Holocaust Remembrance Day. On January 27, 1945, the Russian Red Army liberated Auschwitz-Birkenau, the Nazis' largest concentration camp.

Sankarivainajia edelleen tunnistamatta

Resurssien puute hankaloittaa ja pitkittää viime sodissa rintamalle jääneiden sankankarivainajien tunnistustyötä. Oikeuslääketieteen laitoksella on tällä hetkellä kymmeniä sankarivainajien luita ja luurankoja, jotka odottavat tunnistamista.

Sunnuntaina vietettiin kaatuneiden muistopäivää

Kaatuneiden muistopäivää vietettiin toukokuun kolmantena sunnuntaina.

Haminassa hoivataan kansalaissodan arpia

Haminassa järjestetään tänään sovinnon juhla, jolla pyritään hautaamaan kansalaissodan aikaiset kaunat.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle