Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ajatuksilla iloa elämään

Flamingot onkin kai valkoisia. (Sei liity tähän mitenkään.)

Haluaisitko kokeilla öylättipajatsoa tai aikakonetta? Taidelaitos Haihatus täyttyi härveleistä, joista ei tiedä, ovatko ne totta vai tarua

Joutsassa sijaitsevan taidekeskuksen kesänäyttelyssä on tarjolla runsaasti mekaanista ja kineettistä taidetta.

Taas mietin aika- ja paikkakonetta

Aikakoneella saattaisi teleporttautua ojasta allikkoon hän.

Eromuistoja ja aikamatkailua Aku Ankan malliin – kurkkaa Helsingin uudistuneeseen kaupunginmuseoon jo etukäteen

Senaatintorin kulmaan avautuvassa museossa on mahdollista tutustua Helsingin arjen historiaan erilaisten näyttelyiden muodossa tai hypätä vaikka keskelle virtuaalitodellisuutta. Myös valtavan some-suosion kerännyt Museum of Broken Relationships värittää avajaisia.

Galaxin Villi tulevaisuus heittää neljä nuorta tulevaisuuteen

Animaatioseikkailu erilaisilla planeetoilla.

Haminalaiset joutuivat pettymään – Marty McFly ei saapunutkaan paikalle

Paluu tulevaisuuteen -elokuvan Marty McFlyta vastassa oli 60 ihmistä Raatihuoneella. Museojohtajan mielestä tempaus on osoitus positiivisesta hulluudesta.

Paluu tulevaisuuteen tapahtuu tänään – mutta ei sellaiseen, kuin Spielberg kuvitteli

Keskiviikkona 21.10.2015 on se kauan odotettu päivä, johon Marty McFly ja Doc Brown matkustivat Paluu tulevaisuuteen -elokuvatrilogian kakkososassa. Tulevaisuus näytti vuonna 1989 kuitenkin hieman toiselta kuin todellisuus tänään. Faxeja ei lähetellä, eikä Dianasta tullut Ison-Britannian kuningatarta, mutta leijulautoja sentään alkaa vähitellen olla kaupan.

Itävalta hyväksyi liitolautojen käytön

Itävallan liikenneministeriön mukaan elokuvasta tuttua liitolautaa saa käyttää kaikkialla, missä skeittilautaakin.

Matkustaminen ajassa on mahdollista – teoriassa

Tämän hetken insinöörit eivät kuitenkaan vielä osaa rakentaa aikamatkustamiseen tarvittavaa mustaa aukkoa ja madonreikiä väänteleviä tekniikoita. Toistaiseksi aikamatkustusta on harrastettu ainoastaan tieteiskirjallisuudessa ja elokuvissa.

Aikakoneella pitkin poikin Hämeenlinnaa

Ajan ja historian jatkuvuus ja katkokset näkyvät kuvina Hämeenlinnassa. Virtuaalisen aikamatkan Hämeenlinnaan ja lähiseutuun tarjoavat valokuvaaja Enok Rytkösen vanhat valokuvat ja valokuvaaja Tiina Kailan kuvat samoista paikoista.

Keskustele: Ilmajoella tehdään tänään aikamatka 1920 -luvulle

Ilmajoella opiskelijat ovat toteuttaneet kulttuurisen aikamatkan 1920-luvulle. Opiskelijat ja henkilökunta pukeutuvat charleston ja can can -henkisesti. Paikalle on myös somistettu tila 20-luvun tyyliin.