Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

3 yrittäjää rajakaupungista kertoo, kuinka korona ja venäläisten turistien katoaminen veivät tulot: "Myynti pyöreä nolla"

Imatran yrittäjät ja kaupunki keräävät nyt rahapottia kaikkein vaikeimmassa asemassa oleville.

Niina Murto, 34, työskentelee ammatissa, jossa kolme mieskollegaa on hyvä luku – katso, mitkä alat ovat muuttuneet naisvoittoisiksi

Eläinlääkärin työ on esimerkki ammatista, jonka sukupuolijakauma on muuttunut miehisestä naisistuneeksi.

Instrumentariumin toimitusjohtaja pyytää anteeksi käytöstään koulutustilaisuudessa – Työntekijät kertoivat Taloussanomille kastittamisesta ja irtisanoutumiskehotuksista

Toimitusjohtaja Pasi Anttilan mukaan hänellä oli toimilleen luottamushenkilöiden tuki, mutta optikkoja edustava Erto ja Pam kieltävät tämän täysin.

Hei puhelinta selaava nuori, haluatko välttyä silmälaseilta? Katso täältä vinkit

Nuorten näköä heikentää erityisesti se, että älylaitteita katsotaan liian läheltä.

Intialaisille teenpoimijoille annettiin silmälasit, tuottavuus nousi yli kolmanneksella – Suomesta lahjoitetaan silmälaseja Tansaniaan

Uutisotsikoihin nousevat usein synkät asiat. Samaan aikaan tapahtuu paljon hyvää, josta kerromme arkiviikon päätteeksi. Lahjaksi saadut silmälasit voivat pelastaa köyhän kehitysmaan asukkaan koulutuksen ja työuran.

Nuotiolla istuminenkin voi pilata kalliit linssit – Kuusi vinkkiä, joilla pidennät silmälasiesi elinikää

Silmälasit saa äkkiä naarmuille, jos ne puhdistaa liian kovakouraisesti tai liian voimakkaalla puhdistusaineella. Esimerkiksi kuumasta uunista pöllähtävä höyrykin saattaa pilata linssit.

Ranskattarille kehitetyt ikää paljastamattomat moniteholinssit joka neljännellä suomalaisella

Nelikymppisetkin tarvitsevat nykyisin moniteholaseja. Rillejä pitää käyttää, kun ikänäkö alkaa vaivata.

Kokonaisvaltainen näöntutkimus optikolla teetetty ja kaikki kunnossa?

Optikon tekemä laaja näöntutkimus on vain suuntaa antava.

Rahankiiltoa silmissä: käsikirjoitus

Rahankiiltoa silmissä-ohjelman käsikirjoitus

Optikkobisnes on keskittynyt kolmelle ketjulle

Ulkomaalaiset hallitsevat silmalasibisnestä

Optikot ja silmälääkärit taistelevat silmäeuroista

Lääkärit huolissaan silmäpotilaista

Neljäkymmentä vuotta samassa kantapöydässä: “Tytöiltä pääsy kielletty ja sairauksista ei puhuta”

Kahdeksankymppiset Perjantaipojat tapaavat ravintola Salvessa joka perjantai puolen päivän aikaan. Näin on tehty yli neljänkymmenen vuoden ajan, eikä yhteisille lounaille näy loppua.

Optikkojen tekemät silmänpohjakuvaukset jakavat mielipiteitä

Silmälääkärit ja optikot katsovat silmänpohjakuvauksia eri kulmista. Lääkärien mielestä osa kuvauksista aiheuttaa turhaa huolta potilaille.

Lukulasit marketista vai optikolta: 10 + 1 kysymystä ikänäöstä

Kuka pärjää markettien valmislaseilla ja kuka ei?

"Ei syytä ajaa itseä niin lujille" – Inarin kunnanjohtaja palaa yrittäjäksi

Inarin kunnanjohtaja Jyrki Hyttinen palaa yrittäjäksi Etelä-Suomeen. Hän kertoi irtisanoutumisestaan kunnanhallituksen kokouksessa maanantaina.

Vuoden 1986 pommi painui mikkeliläisten muistoihin: "Tunnelma oli kuin karnevaaleista – sitten tuli hiljaisuus"

Vuoden 1986 panttivankidraamasta, paikallisten suussa "Mikkelin pamauksesta" on Mikkelissä lukemattomia tarinoita. Kuuntele toimittaja Pekka Havukaisen selostus ja katso videokuvaa räjähdyshetkeltä 30-vuoden takaa.

Vaikka ikänäkö tulee meille kaikille, sitä ei mielellään kohdata

Kun käsivarren mitta ei enää riitä ja lehden lukemiseen tarvitsee suurennuslasia, ikänäön oireisiin kannattaisi hakea apua. Pohjoismaisessa kyselyssä käy kuitenkin ilmi, että reilusti alle puolet suomalaisista hakee ratkaisua ikänäköönsä. Varsinkin pohjoissuomalaiset sinnittelevät ongelmansa kanssa vuosia.

Oletko hankkimassa aurinkolaseja? – Lue optikon vinkit

Optikko Antti Kähönen kehottaa pitämään mielessä aurinkolasien käyttötarkoituksen ja muistuttaa suojaamaan myös lapsen silmät UV-säteiltä.

Optikkokäynti pelasti 49-vuotiaan Pian hengen – aivoista löytyi suuri kasvain

Sen piti olla ihan tavallinen marraskuun keskiviikko. Pia Heinonen pohti silmälasien hankkimista ja marssi näöntarkastukseen. Kolme päivää myöhemmin häneltä leikattiin aivokasvain, jonka olemassaolo piirtyi optikon eteen silmänpohjakuvauksessa.

"Piilolinssit eivät ole yhden koon sukkahousut"

Piilolinssien käytössä on tärkeä huolehtia silmien terveydestä. Piilolinssin on oltava puhdas ja hygieeninen, jotta sillä näkee hyvin ja se on turvallinen silmälle.

Silmälasikansa ei optikkoa huijaa – tietokonemittaus kertoo totuuden

Hyvän terveydenhuollon ansiosta valtaosa suomalaisista käyttää silmälaseja. Iän karttuessa silmälasien tarve lisääntyy ja näön tutkimuksia kannattaisi suorittaa vähintään kahden vuoden välein.

Pienyrittäjät ryhtyivät vastaiskuun: paikallisuus nostetaan näkyväksi Rovaniemellä

Rovaniemeläiset yrittäjät ovat perustaneet Likiliikkeen, johon kuuluu jo yli 75 yritystä. Likiliikkeen tarkoituksena on korostaa paikallisen yrittäjän merkitystä paikalliselle hyvinvoinnille.

Hipsterimpi veistää aurinkolasit itse – jo luonnonkansat ja keisari Nero osasivat suojata silmänsä

Jo luonnonkansat osasivat suojata silmänsä auringonvalolta tekemällä alkeellisia aurinkolaseja.

Eyeglass sales on the rise

Despite the recession, optometrists report an uptick in sales, as Finns are spending more money on specs.

Räikkönen kaipasi optikkoa kesken kisan - talliradioissa käytiin taas erikoisia keskusteluja

F1-tallien radiokeskusteluissa kuullaan monen moista tarinaa kisaviikonlopun aikana.

Luulitko, että Suomessa on pimeää? – aurinkolaseille on käyttöä kymmenen kuukautta vuodessa

Aurinko voi altistaa silmät monelle vaivalle. Hyvät lasit voi löytää jopa marketista.

Sumeneeko näkösi tai kärsitkö "hiekasta" silmissä – moni arvaa syyn väärin

Silmät joutuvat koetukselle, kun päivä vietetään ensin töissä näyttöpäättellä ja vielä illalla tabletin tai älykännykän näyttöä katsellen. Monelle oireet tulevat yllätyksenä.

Ikänäkö voi viedä silmälasimerkinnän ajokortista – "tämmöistä tapahtuu aika usein"

Likinäöstä kärsivä eli miinuslaseja käyttävä ihminen ei välttämättä huomaa ikänäön vaikutuksia yhtä nopeasti kuin ilman silmälaseja pärjännyt ikätoverinsa. Parhaassa tapauksessa ikänäkö saattaa korjata näköä niin, että silmälasimerkinnän voi poistaa ajokortista.

Ruohonleikkuri jyräsi rillit – vahinko ja tapaturma ovat usein lasien tuhon takana

Tavanomaisessa tapauksessa silmälasit menevät rikki esimerkiksi lapsen käsittelyssä tai liiskaantuvat hajamielisyyden ja huolimattomuuden takia. Erikoisemmissa tilanteissa ne on jyrätty esimerkiksi ruohonleikkurilla ja autolla. Asiantuntijoiden mukaan lasien rikkoutumisen taustalla on yleensä vahinko tai tapaturma.

Iso kauppakeskus ei rohmunnutkaan kaikkia asiakkaita - kaupankäyntiin piristysruiske Hämeenlinnassa

Moottoritien katteen kauppakeskus Goodman on tuonut lisää asiakkaita myös muualle Hämeenlinnan keskustaan. Etenkin viikonloppujen ostosmatkaeurot näyttävät nyt jäävän kaupunkiin. Samalla pelot siitä, että Goodman kauppakeskus autioittaa keskustan, ovat hälvenemässä.

Vesa Alakärppä vie käytettyjä lahjoitussilmälaseja Tansaniaan

Mikkeliläinen optikko ja yrittäjä lähtee Afrikkaan tekemään näöntarkastuksia. Matkalaukussa on 300 paria suomalaisten lahjoittamia silmälaseja.

Hyväntekijä kiipesi vuorelle ja näki puutteen

Sieviläinen Anne Takanen uurasti vuoden ajan hyväntekeväisyysprojektin vuoksi. Ensin hän keräsi rahaa Kapua-hankkeelle ja lähti sitten 12-henkisen ryhmän osana Etiopiaan.

Selfiet ja kuvantamislaite auttavat silmälasien valinnassa

Selfiet ja kuvantamislaite ovat nousseet tärkeään rooliin silmälasien valinnassa. Toisaalta ammattitaitoinen myyjä osaa katsoa lasien valinnassa perusasiat kuntoon.

Vanhatkin silmälasit kirkastavat näköä Afrikassa

Kajaanilainen optikko Taru Karjalainen lähtee avustusmatkalle Tansaniaan Dar es Salaamiin. Avustuksena tansanilaisille viedään vanhoja silmälaseja, jotka otetaan hänen mukaansa köyhässä maassa avosylin vastaan.

Häikäistyminen saattaa alentaa työtehoa tuntien ajan

Kaksi tuntia auringossa ilman suojaimia heikentää lähi- ja hämäränäköä, muistuttaa optikkomestari Raymond Andersson. Hämäränäkö häiriintyy auringossa oleskelusta jopa useiksi päiviksi. Alentunut näkökyky vaikuttaa esimerkiksi paljon lukeviin ja yöllä ajaviin.

Näin katsot näyttöä oikein – silmien rasitus vie lapsia optikolle

Optikolla käy paljon lapsia, jotka kärsivät silmien rasittumisesta. Silmätautiopin professorin Tero Kivelän mukaan tabletti on tietokoneen näyttöä parempi vaihtoehto silmille, koska tablettia luetaan samalta etäisyydeltä kuin kirjaa.

Halvatkin aurinkolasit suojaavat haitalliselta uv-säteilyltä

Esimerkiksi lasten laseihin saa kuitenkin rahalla lisää käyttömukavuutta, sanoo optikkoalan asiantuntija. Aurinkolasimarkkinoilla kuluttajan on syytä olla tarkkana.

Tällaiset ovat kesän trendilasit – stylisti ja optikkoyrittäjä kertovat

Päätä itse annatko kasvojen muodon määrätä myös kehyksen muodon. Kapeitten, kulmikkaitten tai pyöreiden kasvojen mittasuhteita voi tasapainottaa kehysvalinnalla. Kokonaisilme kuitenkin ratkaisee.

Valtatien varrelle riskillä perustettu kauppakeskus jäi henkiin epäilyksistä huolimatta

Kymmenen vuotta täyttävän kauppakeskus Tuulosen ovista kulkee vuosittain lähes kaksi miljoonaa asiakasta. Entisestä Tuuloksen kunnasta, nykyisestä Hämeenlinnan kaupunginosasta ei myöskään tullut mikään tuppukylä.

Radiokonkari: "CD-levyn kotelo on maailman huonoin keksintö"

Yleisradiossa pitkän uran tehnyt musiikkitoimittaja ja radioääni Jake Nyman kerää musiikkia formaatista välittämättä. Omaa levyhyllyään hän on täyttänyt viime aikoina uusilla löydöillä menneisyydestä.

Mobiilikansa hoitaa itseään lääkärin virtuaalivastaanotolla

Mobiililaitteita käyttäville on tarjolla laajeneva kirjo terveyspalveluita sähköisessä muodossa. Tulevaisuudessa videoyhteyden päässä voi olla myös virtuaalioptikko.

Eriparisilmät vaikeuttavat sateella ajamista

Terveillekin silmille hämärässä ja sateella ajaminen on raskasta, mutta esimerkiksi piilolinssit ja korkea ikä vaikeuttavat vaikeissa oloissa autoilua entisestään. Heikko näkö on silti liikenneonnettomuuden syy vain harvoin.

Käyttäjä on silmälasiensa pahin vihollinen

Lämpövauriot ja pyyhkimisjäljet ovat silmälasien suurimpia riesoja. Linssi ottaa osumaa esimerkiksi likaisesta puhdistusliinasta tai muuttaa muotoaan auton kojelaudalla auringon porotuksesta. Optikon mukaan säännöllinen huoltaminen unohtuu monelta – yhtä lasien osaa tulisi vaihtaa autonrenkaiden tapaan.

Hämeenlinna pallottelee parkkiratkaisuja: luola vai talo?

Hämeenlinna hakee ratkaisua keskustan liikenne- ja pysäköintijärjestelyihin. Kävelyetäisyydellä Hämeenlinnan keskustan palveluista on laskettu tarvittavan 600 tai jopa tuhat autopaikkaa. Valinnanvaraksi jää, tulevatko autopaikat pysäköintitaloon torin alle vai linja-autoasemalle.

Suomalainen ei uskalla räväyttää silmälasiostoksilla

Suuret silmälasikehykset ovat tehneet viime vuosina paluun. Silmälasit ovat nykyisin yhä vahvemmin asuste, jolla korostetaan omaa persoonaa.

Silmälasimarkkinoilla kovaa hintakilpailua

Optikkoalan kilpailu käy kovempana kuin koskaan. Kuluttajalle mainostetaan silmälaseja pilkkahintaan, ja laseja myydään jopa tappiolla.

Rillipää, olet in!

Nyt hankitaan imagolaseja eli silmälaseja ilman vahvuuksia.

Linssi kestää kovaakin kohtelua

Silmälasien linssit kestävät vahvoja kemikaaleja, mutta hankaamisen kanssa pitää olla tarkkana. Muovisissakin linsseissä on kova pinnoite.

Optikkoala jälleen myllerryksessä - Specsavers on vähentänyt myymälöitään

Nopeasti levittäytyneet optikkoalan halpaketjut joutuvat vetäytymään pienemmiltä paikkakunnilta, joissa väestöpohja ei riitä volyymimyyntiin. Esimerkiksi kovalla ryminällä Suomeen tullut Specsavers on vähentänyt yhdeksän myymälää kolmen vuoden sisällä. Alan myynti on laskussa ja kilpailu kovaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle