Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tietokirjailija Asta Leppä poseeraa kameralle.

Asta Lepän kolumni: Miksi apaattiset uuninpankkopojat raivostuttavat keskiluokkaa?

Jos ihmisellä ei ole unelmia ja maailma näyttää mahdottomalta, miksi hän yrittäisi yhtään mitään, miettii toimittaja, tietokirjailija Asta Leppä. Kolumnin voi myös kuunnella.

Juho-Pekka Rantala istuu penkillä kädet sylissä.

Miten hyvinvointivaltiota tulisi kehittää? Keskustele aiheesta.

Hyvinvointivaltion on muututtava ajan mukana.

Forssan kaupungintalon julkisivu.

Forssan tilikausi tappiolle

Forssan kaupungin tilinpäätös jäi 0,45 miljoonaa euroa pakkaselle.

Vauva

Eastern Finland's population in rapid decline

Eastern Finland's declining population numbers poses a threat to welfare services in the region, according to a local official.

Martti Kekomäki ja Juha Tuominen.

Professori ja ylilääkäri tyrmäävät hallituksen sote-sovun: taloudellisia tavoitteita tällä ei saavuteta

Sote-asiantuntijoiden mielestä hallituksen asiakasseteleitä koskeva sopu sementoi nykytilanteen ja estää erikoissairaanhoidon säästöt.

Lapsia päiväkodin pihalla.

Perhevapaiden uudistaminen jämähtämässä hallituksen erimielisyyksiin

Ylen tietojen mukaan hallitus suunnittelee puuttuvansa asumis- ja toimeentulotukeen. Ihmiset yritetään saada töihin kotiin jäämisen sijaan.

Lompakko kädessä

Menikö luottotiedot - onko sinulla kokemuksia sosiaalisesta luotosta?

Kunnat voivat myöntää sosiaalista luottoa ihmisille, jotka eivät saa lainaa vapailta markkinoilta, mutta selviytyvät takaisinmaksusta. Useimmat ovat menettäneet luottotietonsa. Oletko anonut sosiaalista luottoa?

Eurajoen kunnantalo

Eurajoen sosiaalimenot reilusti yli budjetin

Eurajoen valtuusto käsittelee kunnanhallituksen esitystä yli 400 000 euron lisämäärärahasta sosiaalipalvelujen kuluihin.

Sairaanhoitaja pitää potilasta kädestä.

Turku säästää sosiaalimenoista yhdeksän miljoonaa euroa

Turun heikentynyt taloustilanne on saanut eri toimialat etsimään säästökohteita. Kaupunginhallituksen mielestä säästökohteita pitää löytyä yhteensä liki parikymmentä miljoonaa.

Vanhuusmenot 2013 -grafiikka.

Sosiaalimenot noin 10 500 euroa per kansalainen

Vanhuuteen liittyvät sosiaalimenot ovat kovassa kasvussa, mutta silti kaikkien sosiaalimenojen osuus bruttokansantuotteesta aleni vuonna 2011 vuodesta 2010. Norjassa sosiaalimenojen osuus bkt:sta on selvästi pienempi kuin Suomessa, Tanskassa suurempi.

Köyhien määrä putosi Latinalaisessa Amerikassa

Kasvaneet palkkatulot ovat tämän vuoden aikana nostaneet miljoona ihmistä köyhyydestä.

Lapinlahden sosiaalimenot ylittävät arvion tänä vuonna

Sosiaalipalveluista tulee Lapinlahden kunnalle lähes 800 000 euron lisäkulut tänä vuonna. Kunnan tilinpäätös jää alijäämäiseksi.

Liikennettä Kotkan Kauppakadulla.

Kotkan talous kyntää pohjamutia

"Todella huolestuttavaa", "kertakaikkiaan huono". Näin kuvaavat paikallispoliitikot Kotkan taloustilaa, kun kaupunki hakee ratkaisuita taloutensa parantamiseen tällä viikolla. Poliitikot kaipaavat kiinteistöjen pikamyyntiä, palvelujohtaja hakee säästöjä koulujen kuluista ja nuorisotyöstä.

Lehti: Kreikka ei tingi asemenoistaan

Velkakriisin ytimessä oleva Kreikka ei ole supistanut puolustusmenojaan juuri lainkaan, kertoo saksalainen sanomalehti Zeit. Lehden mukaan Saksa hyötyy suuresti Kreikan aseostoista.

Kittilä tarvitsee 1,5 miljoonaa euroa lisää

Kittilän kunta joutuu lisäämään 1,5 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveysmenoihin tälle vuodelle. Summasta kolmannes menee erikoissairaanhoidon kuluihin, joita tullee tänä vuonna puoli miljoonaa euroa ennakoitua enemmän.

Katutyö.

Helsingin katutyöt saivat yrittäjien kupit nurin

Kesä on kuumaa tuloksenteon aikaa varsinkin matkamuistoja myyville yrittäjille. Mutta onni ei ole kaikilla yksi ja sama. Keskellä Helsinkiä Katariinankadulla katutyöt ovat karkottaneet turistit tyystin.

Nettikeskustelijat pohtivat syitä sosiaalimenojen kasvuun

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo, että sosiaalimenot kasvoivat rajusti vuonna 2009. Eniten menoista kasvoivat työttömyysturvaetuudet ja vanhuuseläkkeet. Nettikeskustelijoilta löytyi selityksiä siihen, miksi sosiaaliturvaan on kulunut entistä enemmän varoja. Monet käänsivät syyttävät sormensa kohti poliitikkoja.

Sosiaalimenot vuosina 1980-2009 graafinen esitys.

THL: Sosiaalimenot räjähtivät vuonna 2009

Sosiaalimenot kasvoivat rajusti vuonna 2009, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. THL:n mukaan vuonna 2009 sosiaaliturvaan kului rahaa 52,4 miljardia euroa. Summa oli kahdeksan prosenttia vuoden 2008 menoja suurempi.

Vanhus istuu pyörätuolissa hoitolaitoksen käytävällä

Sosiaalimenoista tinkiminen ei onnistu Pietarsaaressa

Pietarsaaren sosiaali- ja terveyslautakunta ei onnistunut tekemään vaadittuja menoleikkauksia nollabudjettia varten. Kaupunginhallitus oli palauttanut lautakunnan talousarvioehdotuksen, koska se ylitti raamin yli neljällä miljoonalla eurolla.

Janne Niinimaa.

Niinimaalla ihmeelliset järjestelyt Ruotsissa

Ruotsin Elitserien-seura Luulajaan siirtynyt jääkiekkoilija Janne Niinimaa joutuu omituisiin järjestelyihin uuden seuransa kanssa. Niinimaan sopimus on ns. artistisopimus, ja jotta kaikki menisi Niinimaan ja seuran suunnitelmien mukaan, suomalaispuolustaja joutuu mm. asumaan syksyn ajan Suomen puolella.

Kuvassa on Kokkolan sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Salminen.

Kokkolan sosiaalimenot vuosittaisen väännön alle

Kokkolan sosiaali- ja terveysmenoihin varattaneen ensi vuonna lähes 140 miljoonaa euroa. Kasvua viime vuoden menoihin olisi noin 10 miljoonaa euroa. Kokkolan sosiaali- ja terveyslautakunta jatkaa budjettiesityksen käsittelyä ensi viikolla.

Yhä useampi turvautuu toimeentulotukeen.

Sosiaalimenot kasvaneet voimakkaasti

Perustoimeentulotuen menot ovat kasvaneet voimakkaasti Etelä-Savossa. Nousua edellisvuodesta on reilu miljoona euroa.

Sosiaalitoimisto.

Jyväskylän sosiaalimenoissa jättiylitys

Jyväskylän sosiaalimenot ovat kasvussa. Eilen kokoontunut perusturvalautakunta totesi, että sosiaali- ja terveysmenojen ylitys tulee olemaan tämän hetkisten tietojen perusteella 9,7 miljoonaa euroa.

Mänttä-Vilppulan sosiaalimenot yli budjetin

Kaupungin sosiaalitoimi pyytää lisärahaa, sillä se on ylittänyt talousarvionsa runsaalla 400 000 eurolla. Tosin myös tuloja on kertynyt budjetoitua enemmän.

Sosiaalimenot ylittyvät Pietarsaaressa

Pietarsaaren sosiaalilautakunta ennakoi, että se ei pysy säästötavoitteessa, vaikka dementia-asumisen osto siirtyy ensi vuodeksi.

Sosiaalimenot kasvussa

Toimeentulotuen, lastensuojelun ja vammaispalveluiden budjettirahat ovat tiukoilla Kokkolassa tänä vuonna.

PT:n Kiander: Verotettavan tulon alarajaa nostettava

Verotettavan tulon alarajaa tulisi nostaa pienituloisimpien aseman parantamiseksi, esittää Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander. Alle 600 euron kuukausitulot pitäisi Kianderin mukaan saada samansuuruisten eläketulojen tapaan kokonaan verovapaiksi. Lisäksi alle 1 500 euron kuukausitulojen verotusta tulisi keventää noin kolmannekseen nykyisestä tasostaan.

Tehyn hallitus tuomitsee Kemin lomautukset

Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestön Tehyn hallitus vaatii Kemiä perumaan päätöksensä lomauttaa sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö. Tehy pitää Kemin kaupunginhallituksen lomautuspäätöstä hölmöläisten ratkaisuna.

Suomen sosiaalimenot alle EU:n keskitason

Sosiaalimenoihin kului Suomessa vuonna 2003 pienempi osuus bruttokansantuotteesta kuin EU-maissa keskimäärin, kertoo Sosiaali- ja terveydenhuollon tilastollinen vuosikirja 2005.