Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjoisen puun matkaa metsistä tehtaille turvataan tulevina vuosina isoilla ratatöillä

Pelkästään Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla on jo käynnissä noin 200 miljoonan euron arvosta ratatöitä. Lisäksi Oulusta pohjoiseen ja Kemin seudulla on vireillä isoja raidehankkeita, joista osa liittyy Kemin uuteen sellutehtaaseen.

Kynän ja paperin käyttö vähenee Suomen suurimmassa vientisatamassa – digimalli katsoo veden alle ja kertoo, minkä kokoinen laiva mahtuu laituriin

Satamat tavoittelevat nyt tehokkaampaa ajankäyttöä ja nopeampaa tavaran liikuttelua digitaalisilla työkaluilla. Digiaskelia vauhdittaa satamien kasvanut innokkuus investoida. Satamien digiosaaminen on nyt rahdinkuljettajan silmissä kilpailuetu.

Oulun seudulle tulee Suomen ensimmäinen droonien lennonjohdon testausalue – kaupunkiin rakennetaan oma ilmatila

Kansainvälisesti merkittävässä Drolo-projektissa mietitään, miten ammattikäytössä oleva droonit ja muu ilmailuliikenne pidetään erillään toisistaan. Drooniliikenteen hallinta saattaa tulevaisuudessa tulla kuntien vastuulle, nyt siihenkin haetaan mallia.

Uusi kolmioraide kohentaa Oulun sataman ja Nuottasaaren tehdasalueen rahtiyhteyksiä

20 miljoonan euron ratahankkeen kilpailutus alkaa kesällä, ja varsinaisiin rakennustöihin on tarkoitus päästä ensi vuonna. Oulun tavararatapihan, sataman ja Nuottasaaren välille tuleva kolmioraide sujuvoittaa tuntuvasti alueen junaliikennettä.

Oulun uuden meriväylän turvalaitteiden asennus alkaa

Veneilijöitä kehotetaan kiertämään työyksiköt turvallisuussyistä mahdollisimman kaukaa.

Uusi syväväylä tarjoaa Oulun satamalle kasvumahdollisuuden, joka tulee tarpeeseen – satamarahti väheni yli 10 prosentilla viime vuonna

Meriväylän syventäminen yli kahdella metrillä mahdollistaa aiempaa isompien alusten liikennöinnin Ouluun.

Stora Enso on Oulun sataman suurin asiakas, mutta yhtiön päätös siirtyä paperista pahviin jättää ison rahtiaukon paikattavaksi

Oulun sataman kokonaisrahtiin odotetaan jopa 20 prosentin pudotusta Stora Enson tuotantosuunnan vaihdoksen takia.

Oulun sataman junayhteyksiä halutaan sujuvoittaa yli 20 miljoonan euron raidetöillä

Uusi kolmioraide tulisi Äimäraution ja Limingantullin alueille ja helpottaisi junaliikennettä etelään ja pohjoiseen.

Oulun uusi meriväylä vaatii poikkeuksellisia ratkaisuja: "Suomesta ei sellaista kalustoa löydy"

Oulun uudesta syväväylästä on tulossa tuplasti kalliimpi ja paljon työläämpi kuin aiemmin arvioitiin.

Herman Anderssonin ahtaajat aloittavat vuorokauden mittaisen työnseisauksen

Työnseisaus aloitetaan vastalauseena työnantajan suunnittelemille väen vähennyksille.

Oulun satama kehittää 5G-verkkoa teollisuuden tarpeisiin

Satama odottaa uuden teknologian lisäävän luotettavuutta, turvallisuutta ja tehokkuutta.

Oulu haluaa liikennehankkeisiin kymmeniä miljoonia euroja enemmän lisätalousarviossa

Lisärahalla varmistettaisiin muun muassa Oulun sataman lisääntyvän liikenteen toimivuus.

Kesän ensimmäinen risteilijä saapuu lauantaina Ouluun

Tänä kesänä Oulussa käy useampi risteilijä, kun viime kesänä Ouluun tuli vain yksi alus.

Myrsky laski Pohjanlahden merenpintaa paikoin jopa kaksi metriä: "Miesmuistiin ei meri ole täällä laskenut näin paljon näin nopeasti"

Laivaliikenne Pohjanlahdella sujuu normaalisti. Jäällä kulkijoiden on syytä varoa railoja.

Satamien kilpailussa isot panokset – tulevaisuutta varmistellaan kymmenien miljoonien investoinneilla

Kilpailu Suomen satamien kesken kiihtyy. Oulussa ja Kokkolassa ruopataan syväväyliä ja Liikenneviraston suunnittelupöydillä odottelevat vuoroaan myös Helsingin Vuosaaren ja Kemin Ajoksen väylähankkeet.

200-metrinen loistoristeilijä toi mukanaan 800 saksalaisturistia Ouluun

Risteilijä on lähtenyt Saksan Bremerhavenista noin viikko sitten, ja se kiertää eri puolilla Itämerta parisen viikkoa.

Ville Niemelän kaivinkoneleikeistä kasvoi miljoonayritys – "Isotkin yritykset miettivät jo, että olemmeko kilpailijoita vai kumppaneita"

Oululainen Ville Niemelä on luonut maanrakennusyrityksestään tärkeän työllistäjän. Nuorella yrittäjällä on jo kolmisenkymmentä työntekijää.

Lapin kansanedustajat kysyvät hallitukselta Kemin väylän syventämisestä

Kansanedustajat muistuttavat, että Meri-Lapin teollisuus vaikuttaa välillisesti noin 25 000 työpaikkaan.

Berner: Pääministerin vaalipiirillä ei vaikutusta Oulun sataman tukeen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin mukaan myös Kemin meriväylän parantamista tullaan suunnittelemaan. Hallitus on myöntänyt rahoitusta Oulun sataman syväyksen kasvattamiselle, mutta ei Kemin vastaavalle hankkeelle.

Kaupunginjohtaja Nissinen on huolissaan Kemin sataman kilpailukyvystä – Nelostie ruuhkautuisi rekoista

Hallituksen päätös rahoittaa Oulun sataman väylän syventämistä Kemin väylän sijaan tyrmistyttää Lapissa. Rekkaralli heikentäisi liikenneturvallisuutta Oulun ja Kemin välillä.

Myrskyn runtelema lautta saatiin liikenteeseen – lauttaliikenne kulkee jälleen Hailuotoon

Hailuodon lauttaliikenne on saatu jälleen kulkemaan. Liikennettä on ajettu jälleen aikataulun mukaisesti kello 14.30 lähtien.

Trafi: Superrekat eivät hyydy mäkiin – kokemukset pääosin myönteisiä

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on saanut hyviä kokemuksia niin kutsutuista superrekoista. Trafi on myöntänyt poikkeuslupia jopa 34-metrisille ajoneuvoyhdistelmille. Yksi niistä liikennöi Turun ja Helsingin välisellä moottoritiellä.

Nykyväylä on liian matala – osa aluksista joutuu liikennöimään vajaalla lastilla

Ouluun suunniteltu uusi meriväylä mahdollistaisi jopa kolme kertaa nykyistä suurempien laivojen poikkeamisen satamaan. Nykyisin osa aluksista joutuu liikennöimään Ouluun vain vajaalla lastilla. Poikkeuksellisen matalalla käynyt merivesikin haittasi laivaliikennettä viime viikolla.

Meriveden alhainen pinta hätyyttelee 1920-luvun ennätyslukemia Perämerellä

Meriveden pinta laskee Perämeren pohjoisosissa keskiviikkoiltana jopa 125 senttimetriä nollatason alapuolelle. Merivartiosto varoittaa kelkkailijoita ja Oulun satamassa ainakin yhden laivan lähtö viivästyy.

Jäänmurtaja Kontio suuntaamassa Perämerelle

Talven ensimmäinen jäänmurtaja valmistautuu lähtöön Perämerelle. Jäänmurtaja Kontion arvioidaan saapuvan Oulun korkeudelle keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Satamamies laukoi suorat sanat tv-haastattelussa: "Kädestä suuhun eletään ja patruunat naureskelevat partaansa" – video

Suomen satamat ovat hiljentyneet perjantaisen mielenilmauksen takia. Hallituksen toimet saavat Oulun sataman pääluottamusmieheltä kovan tuomion.

Erikoislähetys TV1:ssä ja verkossa – Yle seuraa tiiviisti perjantain mielenilmausta

Työpaikat tyhjentävää mielenilmausta ja Helsingin Rautatientorin varsinaista mielenosoitusta seurataan koko perjantain ajan televisiossa, radiossa ja verkossa.

Pohjoisen satamat toiveikkaina tulevaisuuteen

Kaikkien Pohjois-Pohjanmaan satamien viime vuosi on sujunut plussavoittoisesti. Varsinkin sahateollisuuden vienti ja tuulivoimateollisuuden tuonti ovat pitäneet laivat liikkeellä.

Oulun sataman liikenne saattaa tuplaantua lähivuosina

Näin voimakkaan kasvun mahdollistaisi parhaillaan suunnitteilla oleva uusi syväväylä, joka mahdollistaisi nykyistä isompien laivojen vierailun Oulun satamassa. Uusi, reilut 300 metriä pitkä länsilaituri valmistuu marraskuussa.

Satamajäänmurtajan kiireisin kausi alkamassa

Oulun satamassa jäitä särjetään kaupungin omistamalla satamajäänmurtaja Tuuralla. Laivaa operoi Arctic Karhu Oy.

Oulun sataman hiljaiselo jatkuu

Satamajohtaja Kari Himanen on kuitenkin tyytyväinen sataman liikenteeseen, sillä esimerkiksi konttiliikenne on jatkanut kasvuaan.

Öljytankkeri Jurmolla läheltä piti -tilanne Perämerellä

Yli 6000 tonnin dieselöljylastissa ollut säiliöalus osui reunamerkkiin Hailuodon edustalla iltapäivällä. Öljyvuotoa ei kuitenkaan päässyt syntymään.

Lakimuutos voi viedä Kemin ja Oulun satamat yhdistymiskeskusteluihin

Satamia ajetaan osakeyhtiöiksi lakimuutoksella, joka voi johtaa myös satamien yhdistymiseen. Pohjoisessa keskustelukumppaneiksi voisivat sopia vaikkapa paperiteollisuuden tuotteita laivaavat Kemi ja Oulu.

Oulu ylivoimaisesti maakunnan suurin yritystukiharava

Rahapotin suurimmat siivut menivät Oulun Energialle, satamalle ja tekniselle liikelaitokselle. Yritysten tukilistan kärkipää täyttyi tutuilla nimillä.

Kuntapäättäjät juhlivat peltihallissa

Kuntapäivien iltajuhla järjestettiin tiistaina Oulun sataman hallissa. Puitteet keräsivät kiitosta, mutta vilu vaivasi etenkin naisväkeä.

Kemin satamayhtiön laajennus Ouluun on päänavaus

Jäänmurtoyhtiö Arctia Karhu haluaa laajentua lähivuosina Perämeren satamiin niin Suomen kuin Ruotsinkin puolella. Arctian toimitusjohtaja Tero Vauraste pitää Oulun suuntaan laajenemista ensimmäisenä askeleena.

Osa Kevitsan malmikuljetuksista siirtyy Oulusta Kemiin

Baltic Bulk aloittaa varastotilojen rakentamisen Kemin Ajokseen. Oulun satamassa varaudutaan jo tulevien vuosien kaivosinvestointeihin.

Valvontakamerat saivat ahtaajat lakkoon Oulun satamassa

Oritkarin sataman 70 ahtaajaa on marssinut pois työpaikoiltaan perjantaina. Mielenilmauksen taustalla on satamaan asennetut valvontakamerat.

Lauha talvi hyydytti Oulun sataman

Oulun sataman tuontimäärät laskivat alkuvuonna selvästi vuoden takaisista lukemista. Laskua selittävät muun muassa lauha talvi ja rakentamisen hiljainen alkuvuosi.

Oulun satama voitti Kevitsan malmilaivaukset

Sodankylässä toimintaansa aloittavasta kaivoksesta rahdataan kupari-nikkelimalmia Oulun satamaan rekoilla, joita kulkee keskimäärin kahdesti tunnissa, kaikkiaan 140 000 tonnia vuodessa.

Oulun Satama investoi

Oulun Satamassa investoitiin vuonna 2011. Oritkariin rakennettiin 6 000 neliön sahatavaravarasto. Vihreäsaareen on rakennettu uudet sementtisiilot Toppilan satamasta purettavien tilalle.

Oulun kaupunki sopi ilmanlaadun tarkkailusta

Ilmanlaadun seuranta jatkuu Oulussa yhteistyössä ilmaa kuormittavien laitosten ja Oulun kaupungin kanssa. Kaupungin lisäksi mukana on kymmenen eri laitosta tai yritystä.

Oulun sataman rahtiliikenne sahausliikkeessä

Oulun sataman vientimäärät ovat tehneet voimakasta sahausliikettä kesän aikana. Heinäkuussa satamasta lähti 270 000 tonnia tavaraa, kun vuotta aikaisemmin määrä oli viidenneksen enemmän.

Matkustajaristeilijä piipahti Oulun satamaan

Oulun satama sai tiistaina poikkeuksellisen vieraan, kun matkustajaristeilijä Spirit of Adventure ankkuroitui Oritkariin. Skotlannista viime viikolla matkaan lähtenyt alus toi noin 350 turistia tutustumaan päiväksi Oulun seudun matkailutarjontaan. Aamulla saapunut matkustaja-alus jatkoi matkaansa Raumalle alkuiltapäivästä.

Tuulet jumittavat Perämeren laivoja

Laivaliikenne on jälleen pahasti jumissa Perämerellä. Viime päivien tuulet ovat ahtaneet jäitä kasaan. Kevään lähestyminen yleensä hankaloittaa tilannetta entisestään.

Perämeren laivaliikenne on normalisoitunut

Laivaliikenne Perämerellä on helpottanut tällä viikolla. Kovat tuulet voivat kuitenkin pahentaa tilannetta.

Puutarhakalusteista ja pyöristä voi tulla pulaa

Perämeren poikkeukselliset keliolosuhteet eivät vielä ole vaikuttaneet kauppojen tuontitavaroiden saatavuuteen. Mikäli myrsky puhaltaa Perämerellä vielä pitkään, niin esimerkiksi pyöristä ja puutarhakalusteista voi tulla pulaa.

Ahtojäät tulevat kalliiksi satamille

Jumiutunut laivaliikenne aiheuttaa satamille isot tappiot. Esimerkiksi Oulun satama menettää 150 000 euroa viikossa, jos tavara ei liiku. Työntekijöiden lomautuksia ei ole Oulussa vielä jouduttu harkitsemaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle