Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ostitko festarilipun netistä, mutta et saanut sitä? – Poliisi varoittaa lippuja kauppaavista huijareista

Poliisi muistuttaa varovaisuudesta, jos aikoo ostaa ostaa tapahtumalippuja yksityishenkilöltä. Kaupat olisi poliisin mukaan parasta tehdä kasvotusten. Ostotilanteessa kannattaa olla tarkkana muun muassa lippujen aitouden osalta.

Suurimmat sähkökatkot korjattu Vieno-myrskyn jäljiltä – pelastuslaitos seuraa tilannetta vielä aamun aikana

Sähkövikojen korjauksia on tehty vielä tiistai-illan ja yön aikana. Suurin osa sähkökatkoista on saatu korjattua Keski-Suomen alueella. Tiistain ja keskiviikon välinen yö oli Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan rauhallinen. Vieno-myrsky aiheutti pelastuslaitokselle tiistaina noin 150 vahingontorjuntatehtävää.

Kriisikeskus Mobilen puolesta kerätään nyt nimiä kuntalaisaloitteeseen Jyväskylässä

Maakuntaan suunnitellun sosiaali- ja kriisipäivystyksen käynnistyminen uhkaa leikata matalan kynnyksen kriisikeskus Mobilen rahoitusta. Mobilen puolesta vetoava kuntalaisaloite vaatii kriisikeskuksen toiminnan turvaamista myös jatkossa.

Vaalimatematiikan kummallisuuksia: Suurempi kannatusluku ei välttämättä näy valtuutettujen määrässä

Suomessa vaaleissa prosentit ja valtuustopaikat eivät aina kulje käsi kädessä. Esimerkiksi Keski-Suomessa keskustan ja SDP:n kannatusluvuissa on vain prosenttiyksikön ero, mutta keskusta sai 195 valtuustopaikkaa, SDP 116.

Keski-Suomen kunnissa vallan kahvaan entistä vanhemmat – 19-vuotiaalla uudella valtuutetulla on selvät sävelet, mihin hän haluaa Toivakassa tarttua

Keski-Suomen kuntiin valittiin sunnuntaina käydyissä vaaleissa 584 valtuutettua. Valtuustokausi alkaa elokuun alussa ja kestää neljä vuotta. Lähes kaikissa maakunnan kunnissa kunnanvaltuutetut ovat aiempaa vanhempia.

Keskusta ja SDP jatkavat Kinnulan suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Kinnulassa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti lisäpaikan valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Kokoomus oli suurin laskija yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Perussuomalaisilla kova nousu, vihreät menetti Jyväskylän – keskusta Keski-Suomen suurin häviäjä

Keski-Suomessa vihreät on kokemassa kovaa takaiskua ja perussuomalaiset yhtä kovaa nousua. Pihtiputaalla valta vaihtui, kun keskustan romahdettua suurimmaksi valtuustoryhmäksi nousi Pihtiputaan Parhaaksi -yhteislista

Tekoäly tutki vaaliasetelmat kaikissa Keski-Suomen kunnissa, lue robotin analyysi oman kuntasi lähtökohdista ennen sunnuntain isoa vaalipäivää

Ylen Keski-Suomen toimitus on yhteistyössä Voitto-robotin kanssa laatinut jokaisesta vaalipiirin kunnasta vaalianalyysin. Siihen perehdyttyäsi tiedät, miksi äänelläsi on näissä vaaleissa merkitystä.

Keskisuomalaiset rynnistivät ennakkoäänestämään selvästi edellisiä kuntavaaleja innokkaammin

Ennakkoäänestys päättyi tiistaina. Keskisuomalaisista 32 prosenttia äänesti ennakkoon, kun neljä vuotta osuus oli 28 prosenttia.

Kinnulassa jo 40 prosenttia on äänestänyt, Laukaassa reilut 20 – Viimeinen ennakkoäänestyspäivä on tänään tiistaina

Keski-Suomen vaalipiirissä 26 prosenttia äänioikeutetuista oli tiistaiaamuun mennessä äänestänyt, kun koko maan prosentti oli 27. Vaalipäivä on tuleva sunnuntai. 

Pohjoisen Keski-Suomen kesäsomettajat asettuivat kesäkuntiinsa – "Toivon lämmintä kesää ja opiskelurauhaa", sanoo Anna Nikkilä

Pohjoisen Keski-Suomen kunnissa on alkanut kokeilu, jossa viitisenkymmentä nuorta kokeilee noin kuukauden verran asumista kesäkunnassa. Mukana Sydänsuomessa -kesäasukaskokeilussa ovat Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas ja Viitasaari.

Kinnula äänestää nyt – sisäilmaongelmat vaivaavat kuntaa

Tämän luettuasi tiedät, mikä Kinnulassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Kinnula omilla ennakkoäänestyslukemillaan Keski-Suomessa – maakunnan äänestysinto valtakunnallista tasoa

Kuntavaalien ennakkoäänestys on saanut tähän mennessä liikkeelle 9,5 prosenttia keskisuomalaisista äänioikeutetuista. Pohjoisessa Keski-Suomessa uurnille on lähdetty innokkaimmin: sunnuntai-iltana Kinnulan äänestysprosentti oli 17,3.

Kinnulassa jo kaikki yli 16-vuotiaat voivat varata koronarokotusajan

Koronarokotuksia annetaan Kinnulassa terveyskeskuksen hoitajan vastaanotolla.

Mökkikaupassa käy Keski-Suomessakin kuhina – "Kaupan kasvua talvisaikaan voi pitää pienenä ihmeenä"

Korona-aika on kiihdyttänyt selvästi kiinteistökauppaa. Erityisesti rantamökkien kysyntä on jatkanut kasvuaan ja mökkien hinnat ovat kääntyneet pitkään jatkuneen laskun jälkeen nousuun.

Korona hiipunut Keski-Suomessa, mutta Jyväskylässä tartunnat taas kasvussa – sairastuneet ovat pääosin 20-40-vuotiaita

Keski-Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu viime viikolla vain Jyväskylässä. Maltillisista tartuntamääristä huolimatta kaupunki ei höllää vielä kesäkuun alussa laajemmin sisäliikunnan rajoituksia.

Koronatartuntoja on todettu rokotetuilla myös Keski-Suomessa – "Näyttäisi siltä, että kertaalleen rokotettu voi tautia myös levittää", sanoo vastuulääkäri

Jyväskylässä koronatartunnat eivät ole ampaisseet nousuun, vaikka rajoituksia on höllätty. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä muistuttaa, ettei vielä yhden rokoteannoksen jälkeen voi tuudittautua siihen, että tartuntariski olisi ohi. Rokotekattavuus on hänen mukaansa olennainen osa koronan nujertamisessa.

Kesäkeli kuumenee Keski-Suomessa – helleraja rävähti rikki Joutsassa

Kesäinen sää humahti Suomeen alkuviikosta. Helleraja ylittyi monilla paikkakunnilla jo tiistaina.

AVI antoi uudet ohjeet: Keski-Suomen kokoontumisrajoitukset lievenevät hieman perjantaina

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Keski-Suomessa, vaikka koronatilanne on rauhoittunut. Aluehallintovirasto sallii kuitenkin perjantaista alkaen myös yli 50 henkilön yleisötilaisuudet, jos osallistujat noudattavat turvavälejä ja muita koronaohjeita.

Lämpöaalto rantautui myös Keski-Suomeen – Jämsän Hallissa mitattu 24,1 astetta ja Viitasaarella 23,7 astetta

Tiistaina 11. toukokuuta on ollut kuluvan kevään lämpimin päivä. Keski-Suomessa helleraja saattaa mennä rikki vielä iltapäivän mittaan.

Valehteleeko THL:n rokotustilasto? Pikkukunta laahaa hännänhuippuna, vaikka siellä rokotetaan jo nelikymppisiä

Kinnulassa on THL:n tilaston mukaan rokotettu vajaat 12 prosenttia väestöstä. Oikeasti rokotuksen on saanut jo yli 40 prosenttia kinnulalaisista. Helsingissä on jäänyt kirjautumatta kymmeniä tuhansia rokotuksia.

Keski-Suomessa on nyt vuodenaikaan nähden hyytävän kylmää, mutta säässä on tapahtumassa pian täyskäännös

Erityisesti Itä-Suomessa tupruttaa torstain ja perjantain aikana runsaasti lunta. Osassa Keski-Suomeakin voi olla perjantaina aamulla maa valkeana. Sääennusteen valossa ensi viikolla lämpenee huomattavasti.

Kauriskolarit kasvussa Keski-Suomessa – onnettomuudet tapahtuvat usein auringonlaskun aikoihin

Metsäkauriskannat ovat erityisen vahvoja pohjoisessa Keski-Suomessa.

Kokoontumisrajoituksiin pientä kevennystä – toukokuussa tapahtumiin voi osallistua Keski-Suomessa 20 henkilöä

Aluehallintovirasto suosittelee koronatilanteen takia edelleen välttämään turhia lähikontakteja.

Joka neljäs keskisuomalainen rokotettu, THL:n väärä tieto hilaa lukua alaspäin – Kinnulan rokotustilanne on selvästi tilastotietoa parempi

Sairaanhoitopiirin koronatilanne näyttää tällä hetkellä valoisalta – uusia tartuntoja vahvistettiin lauantaina neljä.

Keski-Suomi koronaepidemian perustasolla, Jyväskylä niukasti kiihtymisvaiheessa – "Turvaohjeita noudattamalla meille tulee hyvä kevät ja kesä", sanoo tartuntatautilääkäri

Aamupäivällä kokoontunut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkki päätti Keski-Suomen siirtymisestä epidemian perustasolle. Jyväskylässä täyttyvät kuitenkin edelleen kiihtymisvaiheen kriteerit.

Suomalaisuutta, jääräpäisyyttä ja huumoria – talvinen työmatkapyöräilijä vakuutti sekä tuomariston että yleisön arjen ilmastotekoja etsineessä valokuvakilpailussa

Tänään vietetään Keski-Suomen päivää. Sen kunniaksi Ilmastotekoja Keski-Suomi -valokuvakilpailun tulokset ovat nyt selvillä.

Koronanyrkki: Keski-Suomi voi pian palata koronaepidemian perustasolle

Keski-Suomi täyttää edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheen tunnusluvut, mutta tilanne on rauhoittunut huomattavasti.

Keski-Suomessa on kartoitettu henkilöt, joille ei anneta Astra Zenecan koronarokotetta – kyse on sairaanhoitopiirin mukaan pienestä joukosta

Sairaanhoitopiiri painottaa, että Astra Zenecan koronarokotteen hyödyt ovat paljon suuremmat kuin siihen liitetyt mahdolliset haitat. 

Hoitajapula piinaa yhä vakavammin – Keski-Suomessa vanhusten hoivakoti sulkee ovensa, koska pätevää ja pysyvää henkilökuntaa ei ole saatu

Esimerkiksi Keski-Suomessa on ollut paikoin jo pitkään vaikeuksia saada vanhustenhoitoon pätevää ja pysyvää henkilökuntaa.

Liikenteessä siirrytään kesänopeuksiin keskiviikosta alkaen

Keski-Suomessa kesäajan nopeusrajoituksista kertovat liikennemerkit pitäisi olla tienvarsilla huhtikuun alussa.

Koronarokotukset etenevät eri tahtiin Keski-Suomessa – ykkösenä on Hankasalmi ja perää pitää toistaiseksi Kinnula

Astra Zenecan koronarokotteen käyttötauko ei ole aiheuttanut Jyväskylän seudulla juurikaan muutoksia rokotusten aikatauluun.

Kinnulan terveyskeskus on kehnossa kunnossa – väistötilat pitäisi löytää pian

Terveyskeskuksen väistötiloiksi on kaavailtu muun muassa siirrettäviä tiloja.

Koronanyrkki: Keski-Suomeen tuotu tuliaisena koronaa leviämisvaiheen alueilta

Keski-Suomi on Jyväskylää lukuun ottamatta edelleen koronaepidemian perustasolla.

Poliisilla oli tavallista enemmän kotihälytystehtäviä hiihtolomaviikolla – syynä erityisesti häiritsevä metelöinti

Poliisi kertoo, että talvilomaviikko oli kotihälytyksiä lukuun ottamatta muuten melko tavanomainen.

Ravintola-alalla epäselvyyttä siitä, kenen pitää sulkea ja kenen ei – yrittäjä: "Kärryillä pysyminen on ollut vaikeaa ja tiedotus epäselvää"

Keski-Suomen koronanyrkki punnitsee rajoituksia ja suosituksia ylimääräisessä kokouksessaan perjantaina

Koronanyrkki: Koulujen lähiopetus voi jatkua – Keski-Suomi on Jyväskylää lukuun ottamatta koronaepidemian perustasolla

Koronanyrkki linjasi Keski-Suomen epidemiatilannetta maanantaisessa kokouksessaan.

Mitä ovat Keski-Suomen ilmastoteot? Ota kuva ja osallistu kilpailuun

Haemme oivaltavia, hauskoja, juhlavia, arkisia ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on keskisuomalaisia arjen ilmastotekoja.

Aluehallintovirasto: Kokoontumisrajoitukset jatkuvat maaliskuun loppuun saakka Keski-Suomessa

AVI suosittelee välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Keski-Suomessa lunta on nyt harvinaisen paljon – meteorologi: "Tällaisia lumimääriä harvemmin kuin kerran kymmenessä vuodessa"

Lumen määrä ei toistaiseksi uhkaa kattojen kestävyyttä, mutta lauhtunut sää lisää lumen painoa.

Keski-Suomi koronan kiihtymisvaiheessa – näin hallituksen rajoitukset vaikuttavat

Hallitus on päättänyt maaliskuun toisella viikolla alkavasta sulkutilasta koronan leviämis- ja kiihtymisalueilla.

THL: Keski-Suomessa 1900:n koronatartunnan raja rikki – uusia tapauksia vahvistettu keskiviikkona vain Jyväskylässä

Keski-Suomessa on todettu keväästä lähtien kaikkiaan 1907 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen maakuntajohtajan paikkaa haki yhdeksän henkilöä – joukossa muun muassa ex-ministeri

Keski-Suomen maakuntavaltuusto valitsee uuden maakuntajohtajan kesäkuussa.

Sairaanhoitopiiri vastaa kuntajohtajien kritiikkiin uuden sairaalan paisuneista kustannuksista: "Kunnilta ei ole tarkoituksella pimitetty mitään"

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajan Leila Lindellin mukaan sairaanhoitopiiri aikoo ottaa opiksi sairaalahankkeen kustannusten ylityksestä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle