Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perhe seisoo palaneen talonsa vieressä. Talon betoninen alakerros on vielä jäljellä ja pihalla on jätekasoja.

Taskuun jäi 20 euroa, kun tuli tuhosi Haillojen kodin – näin vakuutusyhtiö toimii, kun perhe menettää kaiken

Asiantuntijoiden arvion mukaan tulipalojen vakuutuskorvauksista riidellään verrattain vähän. Korvauksesta sopiminen voi vaatia kuitenkin neuvottelua ja kuukausien paperityön.

Tulvavettä pellolla. Takana näkyy taloja, jotka vesi on saartanut.

Tulvan tuottamista vahingoista saattaa saada korvauksia vakuutuksesta

Kotivakuutusten ehtojen mukaan poikkeuksellisten tulvien aiheuttamat vahingot ovat korvattavia. Vesistötulvissa poikkeuksellisuuden raja on, kun tulvimisen esiintymistodennäköisyys on kerran 50 vuodessa tai harvemmin.

Pahvilaatikon sisältä tulee liekkejä. Laatikon alareunasta tulee savua.

Moni ei tiedä, mitä tuhkalle pitää tehdä – Testaa, oletko puunpolton taitaja vai tulipalovaara

Tuhkan huolimattomaan käsittelyyn liittyviä korvaushakemuksia on tullut enemmän kuin aikaisemmin. Vakuutusyhtiö voi tehdä korvaukseen huolellisuusvähennyksen, joka voi olla 10–30 prosenttia.

Sofia Tuomi istuu sängyllä ja katsoo kameraan.

Sofia Tuomi, 28, jätti kotinsa jouduttuaan vakuutusetsivien kuvaamaksi – syyteharkinta häntä kohtaan alkaa alusta

Vakuutusyhtiön mukaan Sofia Tuomi on teeskennellyt vakavasti sairasta, mutta syyttäjä ei löytänyt näyttöä rikoksesta. Fennian kantelun myötä Tuomen syyteharkinta alkaa nyt kuitenkin alusta.

Loskainen ajokeli.

Tiesitkö tätä? Jos autoilija roiskuttaa kuravedet päällesi, voit karhuta pesulakulut hänen vakuutusyhtiöltään

Autoilija on velvollinen korvaamaan vahingot, jos hän roiskuttaa kuraa jalankulkijan päälle. Korvaukset saadakseen jalankulkijalla on oltava auton rekisterinumero tiedossa.

Vakuutusetsivien seurannan kohteeksi joutunut Sofia Tuomi istuu pyörätuolissa ja pitää kädestä aviopuolisoaan Oskari Tuomea.

Vakuutusetsivien kuvaamaksi joutuneen Sofia Tuomen tapaus ratkesi – syyttäjä tyrmäsi Fennian pyytämän lääkärinlausunnon

Syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen tapauksessa, jossa vakuutusyhtiö epäili Tuomea vuosia jatkuneesta vakavan sairauden teeskentelystä.

Myytäviä televisioita näytteillä kodinkoneliikkeessä.

Mies sai viallisesta televisiosta vakuutuskorvauksia – kuluttajariitalautakunta: myyjä ei silti välty vastuulta ja hyvityksen maksamiselta

Kuluttajariitalautakunta katsoi, että kotivakuutuksen perusteella saatu 900 euron korvaus ei poista myyjän vastuuta television vikaantumisesta. Lautakunta suositti 300 euron lisähyvitystä myyjältä.

Kaappaus videokuvasta, jossa vakuutusetsivä kävelee Sofia Tuomen takana ja kuvaa kännykällä. Vakuutusetsivän kasvot on sumennettu.

Sofia Tuomea, 27, tarkkailtiin ja kuvattiin salaa kuukausia – vakuutusyhtiön mukaan videot osoittavat hänen teeskennelleen vakavasti sairasta

Vakuutusyhtiön etsivät yrittävät paljastaa vilppiä. MOT:n selvitys valottaa, miksi salaa kuvatut videot eivät kerro kaikkea työkyvystä.

Myrskyn tielle kaatama puu on raivattu syrjään

Myrsky- ja tulvatuhoista maksetut korvaukset nousevat nopeasti

Pirkanmaalla vahinkoja on paljon, vaikka alue ei ole erityisen tulvaherkkä. Maakunnassa on kuitenkin paljon asutusta ja kesämökkejä vahinkoalttiilla paikoilla vesistöjen rannoilla.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Yli sata ravintola-alan yritystä haastoi vakuutusyhtiön oikeuteen epidemiakorvauksista korona-ajalta – oikeus hylkäsi osan kanteista

Ravintola-alan yritykset haluavat vakuutusyhtiöltä korvauksia epidemiavakuutuksen perusteella. Oikeus antoi tänään kanteista välituomioita.

Kiviniemen retkeilykeskuksen päärakennus tuhoutui tulipalossa Kontiolahdessa.

Kunta odottaa vakuutusyhtiön päätöstä palaneesta Herajärven leirikeskuksesta

Retkeilykeskuksen päärakennus tuhoutui tulipalossa toukokuun lopulla. Sen mukana paloi retkeilykeskuksen kahvila-ravintola.

Sortunut maa rivitalon pihalla.

Sortumavaarassa olleen rivitalon asukkaat pääsivät takaisin koteihinsa Tampereella – harvinaisesta liukusortumasta yli miljoonan euron lasku

Tampereen Kaarilassa sijaitsevan rivitalon asukkaat joutuivat olemaan yli puolitoista vuotta evakossa kodeistaan. Taloyhtiössä elää toivo vakuutuskorvausten saannista.

Koronarokotepiste urheiluhallissa.

Suomessa on annettu noin 6,7 miljoonaa koronarokoteannosta – vahinkotapauksia korvattu vajaat 90

Tähän mennessä vahinkoilmoituksia on tehty noin 400. Lääkevahinkovakuutusyhtiön toimitusjohtaja Tiina Hellgren pitää ilmoitusten määrää odotusten mukaisena. Noin puolet korvaushakemuksista hylätään, sillä syy-yhteyttä lääkeaineen ja vahingon välillä ei ole pystytty osoittamaan.

Täynnä roinaa oleva katu ja kaksi miestä kaivamassa rojua.

Alkuvuoden sään ääri-ilmiöistä tuli vakuutusyhtiöille jättilasku – Jälleenvakuttaja Swiss Re:n mukaan korvauksia on maksettu maailmanlaajuisesti 36 miljardin euron edestä

Ankarat sääolosuhteet ovat aiheuttaneet vakuutusyhtiöille tammi-kesäkuussa poikkeuksellisen paljon korvausvaateita. Vakuutusyhtiöt panevat nyt riskiarvioitaan uusiksi, ja edessä on myös vakuutusmaksujen korotuksia.

Sami Vainikka

Aivo- ja niskavammainen Sami Vainikka ei pysty edes imuroimaan – työkyvyttömyyden todennut vakuutusyhtiö päätti, että hänen pitäisi mennä töihin

Moottoripyöräonnettomuus lähes seitsemän vuoden takaa hankaloittaa yhä Sami Vainikan elämää. Hän kokee vakuutusyhtiön kohdelleen häntä epäoikeudenmukaisesti, kun se pudotti täyden työkyvyttömyyseläkkeen määrän puoleen.

Pfizerin ja Astra Zenecan rokoteruiskuja rokotuspisteessä.

15 ihmistä on saanut Suomessa korvauksia koronarokotteen aiheuttamista haitoista – terveydenhuollossa työskentelevä Minna on yksi heistä

Haittavaikutuksista korvauksia saaneet ovat pääosin terveydenhuollon henkilökuntaa, jotka on rokotettu ensimmäisten joukossa. Korvausten suuruus on ollut 600–2 000 euroa. Ylen haastattelemalle Minnalle maksettiin tuhat euroa tärinästä.

Ketjukolarissa vaurioitunut auto Espoon Ikean parkkipaikalla.

Vakuutusyhtiöt ovat joutuneet valvojan syyniin: Osa yhtiöistä vitkuttelee korvausratkaisuja nyt laittoman pitkään ja jopa terveys voi olla vaarassa

Oikeusasiamies on saanut poikkeuksellisen paljon kanteluita pakollisten liikenne- ja työtapaturmavakuutusten käsittelyaikojen venymisestä.

Helsingin oikeustalo.

Soinin Vuorenmaan rinneyrittäjä sai vankeustuomion törkeästä petoksesta

Helsingin hovioikeus antoi tuomionsa jutussa, joka koskee törkeää petosta. Hovioikeuden mukaan yrittäjä lavasti vesivahingon.

Lapsi koronatestissä HUSin lastensairaalan testauspisteellä sunnuntaina.

Yksityisten terveysvakuutusten kysynnässä ei piikkiä koronan takia – koronatestien korvauksista satelee kysymyksiä

Suurista vakuutusyhtiöistä kerrotaan pääsäännöksi, että oireista kärsivän koronatesti yksityisellä puolella korvataan, mikäli lähetteen on tehnyt lääkäri ja THL:n kriteerit täyttyvät.

Vene nousemassa pintaan pohjasta.

Kun lohirysä katosi Loviisassa, löytyi myös varastetuksi ilmoitettu purjevene – hovi pyörsi käräjäoikeuden tuomion ehdollisesta vankeudesta ja korvauksista

Viisi vuotta sitten purjevene katosi ja upposi Loviisan edustalla. Sitä ei todennäköisesti olisi löydetty ilman lohirysää.

Stenskott i vindruta.

Kiveniskemät ovat työllistäneet tuulilasin korjaajia tänä talvena – irtokivet sinkoilevat lumettomista teistä, mutta ajotyylilläkin on vaikutusta

Teiden hätäpaikkaus ja hiekoitus tuovat tielle mursketta, jota lumi ja jää ei ole suojannut entiseen malliin.

Mies puhuu videopuhelua.

Joudutko koronan takia etätöihin? Työpaikan vakuutus ei välttämättä korvaa kotona sattuvia tapaturmia

Etätyöt yleistyvät ja samalla lisääntyvät myös etätyöpäivän aikana sattuvat tapaturmat. Työntekijälle voi tulla yllätyslasku, jos työnantaja ei ole muistanut vakuutuksia.

Nuoret pojat seuraavat Mikkelin Tuppuralan tulipaloa.

Lasten leikit tulen kanssa voivat johtaa miljoonien eurojen vahinkoihin – mutta kuka ne korvaa?

Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta vahingonkorvausvastuulla ei ole alaikärajaa.

Vakuutusyhtiön väki tutkii auton kolhua

Parkkipaikoilla törmäillään yli 100 kertaa päivässä – perjantai on päivistä pahin

Harva autoilija tietää, että marketin parkkipaikkatörmäilyssä korvattavaa voi tulla molemmille osapuolille.

Eura liikekeskus paloi 2017

Vakuutusyhtiö kieltäytyy korvaamasta Euran liikekeskuksen tuhoja – kunnalle isot tappiot

Euran kunnanjohtaja hämmästelee: "Syyttäjä ei nostanut syytettä tulipalosta, mutta vakuutusyhtiö katsoo löytäneensä syyllisen paloon yhtiön sisältä."

Liipola, monitoimitalo, Onni

Balsamia kaupungin haavoille – vakuutus korvaa Lahdelle osan unohtuneesta investointiavustuksesta

Lahden kaupunki on sovitellut vakuutusyhtiön kanssa korvaussumman, jonka se saa hakematta jääneestä avustuspäätöksestä.

Mustasaaren keskuskoulun tiloja peitettynä.

Sisäilmakiistoissa korvausvaatimukset ovat kaatuneet tähän mennessä näytön puuttumiseen – Kuntaliiton asiantuntija: Yhteyttä terveysongelmiin ei ole voitu todistaa

Neljä opettajaa hakee Lappajärven kunnalta yhteensä yli 300 000 euron korvauksia huonolle sisäilmalle altistumisesta.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Hankkisinko penin, huvikseen?

Peni, ei peniä, vai jokin muu, miettii Markus Kajo

Elli Valkila Postin auton edessä

Pyörän poljin murskasi nuoren naisen polven – vakuutusyhtiö ei löytänyt 7 vuoteen syy-yhteyttä, vaikka polveen oli painunut polkimen kuva

Kansalaisaloite vakuutuslääkäreiden oikeuksien rajoittamisesta hylättiin eduskunnassa. Elli Valkila voitti vakuutusyhtiön vasta korkeimmassa oikeudessa.

Trinitas sisältä.

Ylivieskan kirkosta tulee kustannusten vuoksi pienempi kuin on suunniteltu

Kustannusarvio on kasvanut, kun tiedot töiden hinnasta ovat täsmentyneet. Siksi rakennusta on pakko supistaa.

Kiihtelysvaaran kirkon raunio

Kiihtelysvaaran kirkon rakennusrahasto on perusteilla

Esimerkiksi kirkon palosta saadut vakuutuskorvaukset tullaan siirtämään rakennusrahaston pankkitilille. 

Vesivahinkoja Tuomiokirkonkadun palon jäljiltä

Luetko riittävän tarkasti, mitä vakuutus korvaa ja mitä ei? Näillä vinkeillä säästät rahaa vakuutuksissa

Vakuutuksen hintaan vaikuttavat, kuinka kattavan turvan haluat ja millaisen omavastuun olet valmis maksamaan.

Outokummun Tornion tehtaiden pääportti.

Vakuutusyhtiöt maksavat Outokummulle korvauksia 32 miljoonaa euroa

Vahingon takia ferrokromitehtaan tuotantoa menetettiin kuukausien ajalta.

Turisteja Alanyassa uima-altaalla.

Suomalaisilta varastetaan tuhansia matkatavaroita vuodessa – kokosimme 5 lomailijan vinkkiä, joilla estät suurimmat vahingot

Varkaiden suosikkipaikkoja ovat massaturistikohteet. Eniten vakuutuskorvauksia haetaan Espanjan matkoilta.

Suomu palon jälkeen

Suomun tulipalon korvauksista syntymässä sovinto

Jos vakuutusyhtiö hyväksyy sopimuksen, hotelliyritys saa korvaukset, joilla se voi maksaa kolme vuotta sitten syttyneen tulipalon aiheuttamat korjaukset ja muut kulut.

Sauli Niinistö laskee seppeleen.

Suomessa pohditaan terrorismivahinkoihin varautuvan rahaston perustamista – nykyinen korvauskäytäntö on hajanainen ja uhrille raskas

Finanssialan johtavan lakimiehen Kirsi Suopellon mukaan varsinaista terrorismivakuutusta ei ole tällä hetkellä edes saatavilla Suomessa.

Raumalla tulvii.

Raumalla on paljastunut lisää tulvatuhoja – sadevesi kasteli pankin tallelokeroholvin

Rauman äskettäinen kaupunkitulva on vaurioittanut kymmeniä Länsi-Suomen Osuuspankin tallelokeroita.

Kyynärsauvoihin nojaava nainen odottaa metroa.

Insurers pay out 30 million euros over fraudulent insurance claims in 2017

Bogus personal injury insurance claims accounted for the majority of unwarranted settlements.

Poliisi

Poliisin Mikkelissä ampumasta laukauksesta on aloitettu esiselvitys

Esiselvityksen jälkeen selviää, aloitetaanko asiassa esitutkinta. Poliisi ampui miestä jalkaan kaupan pihalla Mikkelissä keskiviikkona.

Maanviljelijä saappaineen märässä ohrapellossa.

Sateisin kesä miesmuistiin – vakuutusyhtiöltä ei tipu katokorvauksia

Viime kesä oli monin paikoin sateisin 30:een vuoteen – paitsi vakuutusyhtiön mielestä.

Seija Mattjus-Palomäki

Nokian vesikriisin korvauksissa kesti 10 vuotta: "Toisaalta toivon, että koko päätöstä ei olisi tullut"

Päivälleen kymmenen vuotta sitten alkanut vesikriisi tuli maksamaan Nokian kaupungille yli kolme miljoonaa euroa. Viimeiset korvaukset kärsijöille maksettiin vasta tämän vuoden lokakuussa.

Eura liikekeskus paloi 2017

Euran kunta kyllästyi odottamaan: Palaneen liikekeskuksen tontin raivaamiseen lainaa

Euran liikekeskus paloi toukokuun lopussa, ja tontti on edelleen raivaamatta.

Ylen aamu-tv: Kotivakuutuksen oikeusturva - mitä se kattaa?

Vakuutusneuvojan perusvinkki: muista tarkistaa oikeusturvasi voimassaolo ja ehdot

Vakuutuksissa ja niiden ottamisessa pätevät edelleen vanhat, hyvät neuvot: kannattaa tarkistaa, onko vakuutus voimassa ja mitkä ovat vakuutuksen tarkat ehdot.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle