Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sojuzin pakkolaskuun löytyi selitys – onnettomuustutkijat kertoivat tuloksistaan Moskovassa

Viime kuussa tapahtunutta onnettomuutta on tutkinut venäläinen tutkijaryhmä.

Sojuz-avaruusraketin laukaisu epäonnistui – Miehistö pelastautui laskuvarjolla arolle

Venäläiskosmonautti ja amerikkalainen astronautti ovat "niin hyvässä kunnossa kuin koettujen G-voimien jälkeen voi olla".

Maapallon ainoa kulkuyhteys kansainväliselle avaruusasemalle löytyy Kazakstanin arolta – Yle todisti raketin lähtöä Baikonurissa

Kansainvälinen avaruuskilpailu on jälleen kiihtymässä. Venäjä on tällä hetkellä ainoa maa, joka lentää kansainväliselle avaruusasemalle.

Näin alkoi 187 päivän avaruusmatka - Sojuz vie kolme ihmistä ISS:lle

Kansainvälistä avaruusasemaa kohti lentävät astronautti, kosmonautti ja Euroopan avaruusjärjestön edustaja.

Luettavaa lauantaiksi: Valoshow Suomen kunniaksi, Venäjän salattu avaruuskeskus ja 16 tarinaa mestatuista suomalaisista

Tämä on Ylen lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

Jokainen tietää Cape Kennedyn, mutta uudempi avaruusintoilijan mekka on Kazakstanin arolle piilotettu Baikonur – suljettu avaruuskeskus avautui turisteille

Maailman vanhin avaruuskeskus sijaitsee keskellä Kazakstanin loputonta aroa. Nyt sinne pääsee myös tavallinen turisti.

Video: Avaruudessa jälleen naisastronautti – kolme avaruuslentäjää on noussut kiertoradalle

Avaruuslentäjät nousivat kiertoradalle Kazakstanista. He täydentävät Kansainvälisen avaruusaseman miehistön kuuteen.

Sojuzin laukaisu onnistui – suomalaistaustainen Kopra matkalla kiertoradalle

Timothy Kopra kertoo avaruuskuulemisiaan lyhytviestipalvelu Twitterissä.

Suomalaistaustainen astronautti Kopra matkaa avaruusasemalle – katso raketin laukaisu suorana

Yle Uutisten suora lähetys avaruuskeskuksesta Baikonurin kosmodromista Kazakstanissa alkaa kello 12.30.

Venäjä tyytyväinen: Satelliitin laukaisu onnistui vihdoin

Venäjä on laukaissut tänään sunnuntaina onnistuneesti sotilassatelliitin Baikonurin avaruuskeskuksesta, kertoo maan puolustusministeriö.

Historian 500. miehitetty avaruuslento Kazakstanista laukaistiin kohti ISS:ää

Sojuz-alus laukaistiin aikaisin keskiviikkoaamuna Baikonurin avaruuskeskuksesta Kazakstanissa. Mukana ensimmäinen tanskalainen astronautti.

Venäläinen avaruusalus telakoitui onnistuneesti

Yhden kosmonautin ja kahden astronautin matkaa ISS:lle lykättiin kahdella kuukaudella miehittämättömän aluksen lennon epäonnistuttua keväällä.

Venäjän avaruusohjelman epäonni jatkuu: Raketti ja satelliitti tuhoutuivat nousussa

Venäläisraketin lastina ollut meksikolainen satelliitti oli tarkoitettu muun muassa tiedustelutehtäviin. Venäjällä on ollut avaruusohjelmassaan viime vuosina useita takaiskuja.

Venäjän avaruuskeskuksen syömälakkolaiset saavat rahansa

Työt Venäjän uuden avaruuskeskuksen työmaalla Kiinan rajan tuntumassa Amurin alueella jatkuvat taas, kun työnantaja suostui maksamaan työntekijöilleen lähes kymmenen miljoonan ruplan eli noin 150 000 euron palkkasaatavat.

Soyuz-aluksen telakoituminen onnistui

Avaruuslennon toivotaan selvittävän, kuinka paljon geenit ja ympäristö vaikuttavat ihmiseen. Tutkimuksessa vertaillaan kaksosveljiä.

Venäjä laukaisee uuden sukupolven kantoraketin

Angaran kehittäminen alkoi 1990-luvun puolivälissä. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan kehitystyö on tullut maksamaan yli kaksi miljardia euroa.

Venäläinen Sojuz-avaruusalus saapui onnistuneesti ISS:lle – video

Avaruusalus vei kansainväliselle avaruusasemalle kolme miehistön jäsentä.

Venäläinen Sojuz-alus lähti kohti avaruusasemaa

Avaruusaluksen mukana on kolme miehistön jäsentä, jotka viettävät kansainvälisellä avaruusasemalla ISS:llä kuusi kuukautta.

Venäläisen kantoraketin laukaisu epäonnistui

Kantoraketin kyydissä oli telekommunikaatiosatelliitti, jonka avulla oli määrä tuoda internet Venäjän syrjäseutujen ulottuville.

Venäjä vie olympiasoihdun avaruuteen - turvaköysi estää soihdun karkaamisen äärettömyyteen

Sotšin olympialaisiin matkaava soihtu lähetetään avaruuteen tänään torstaina Baikonurin avaruuskeskuksesta. Lauantaina kosmonautit käyvät avaruuskävelyllä sammutetun soihdun kanssa.

Venäläinen avaruusraketti syöksyi maahan pian lähtölaukauksen jälkeen

Kantoraketti räjähti iskeytyessään maahan laukaisupaikan lähistöllä, kertoo Venäjän avaruusjärjestö.

Twitteristä tuttu astronautti palasi kotiplaneetalle

Astronautit pääsivät soittamaan puhelut läheisilleen kuukausien poissaolon jälkeen. Eri viestintävälineet ovat tosin olleet ahkerassa käytössä myös avaruudessa.

Sojuz vei miehistön avaruusasemalle ennätysajassa - 45 tuntia aiempaa nopeammin

Nopeampi matka vaatii tarkkoja ohjausliikkeitä, mutta nopeuttaa astronauttien ja kosmonauttien matkaa vajaaseen kuuteen tuntiin aiemmasta kahdesta vuorokaudesta.

Sojuz lähti matkaan Baikonurista

Alus vie kansainväliselle avaruusasemalle yhden kosmonautin ja kaksi astronauttia.

Venäjällä ongelmia tietoliikennesatelliitin laukaisussa

Venäjän avaruuteen lähettämä tietoliikennesatelliitti päätyi väärälle kiertoradalla. Asiasta kertoi maan avaruushallinto sunnuntaina. Satelliitti laukaistiin lauantaina Baikonurista Kazakstanista.

Sojuz-alus lähti kohti avaruusasemaa

Matka kansainväliselle avaruusasemalle kestää kaksi päivää. Kolmihenkisen miehistön on tarkoitus viettää asemalla viisi kuukautta.

Venäläisraketti epäonnistui satelliittien laukaisussa

Proton-M-kantorakettien käyttö saatetaan keskeyttää tutkimusten ajaksi, koska epäonnisia laukaisuja on ollut aiemminkin.

Venäjän harhautuneeseen Mars-luotaimeen saatiin viimein yhteys

Maan kiertoradalle juuttuneeseen Venäjän Mars-luotaimeen on viimein onnistuttu saamaan yhteys. Euroopan avaruusjärjestön ESA:n saama yhteys nostattaa toiveita, että luotaimeen tullut vika pystytään paikantamaan ja korjaamaan.

Venäjän Mars-luotaimen lento meni pieleen jo alkumatkasta

Venäjän kohti Marsia lähettämän luotaimen matka on mennyt pahasti pieleen jo alkumatkasta, kun alus ei saavuttanut oikeaa lentorataa. Baikonurin avaruuskeskuksesta matkaan lähteneen luotaimen oli määrä hakea Marsin Phobos-kuusta pintanäyte.

Venäjä laukaisi rahtialuksen avaruuteen

Venäjä on laukaissut rahtialuksen kohti Kansainvälistä avaruusasemaa ISS:ää ensi kerran sen jälkeen, kun vastaavanlainen alus tuhoutui elokuussa.

Venäjä hukkasi juuri laukaistun satelliittinsa

Venäjä menetti yhteyden viestintäsatelliittiinsa pian laukaisun jälkeen torstaina, kertoo maan avaruushallintovirasto. Venäjän viranomaiset ovat sanoneet Express-AM4-satelliittia maan voimakkaimmaksi viestintäsatelliitiksi.

Japanilainen, amerikkalainen ja venäläinen suuntasivat kohti avaruusasemaa

Venäläinen avaruusalus Sojuz on lähtenyt kohti Kansainvälistä avaruusasemaa varhain keskiviikkona paikallista aikaa. Se lähti jälleen matkaan Baikonurista Kazakstanista. Aluksen kyydissä on venäläinen, amerikkalainen ja japanilainen astronautti.

Venäjän satelliitit putosivat Havaijin vesille

Venäjän sunnuntaina avaruuteen laukaisemat satelliitit ovat pudonneet Tyyneen valtamereen Havaijin lähettyville. Venäjä laukaisi kolmea Glonass-navigaatiosatelliittia kuljettavan raketin Baikonurin avaruuskeskuksesta Kazakstanista.

Venäjän kantoraketti vei amerikkalaissatelliitin radalleen

Venäjä on laukaissut onnistuneesti yhdysvaltalaisen satelliitin avaruuteen. Viestintäsatelliitti SkyTerra-1 asettui maanantaiaamuna suunnitellulle radalleen, kertoo uutistoimisto Itar-Tass.

Pahimmasta avaruusonnettomuudesta 50 vuotta

Venäjällä muistetaan tänään historian pahimman avaruusrakettionnettomuuden vuosipäivää. Baikonurissa Kazakstanissa 126 ihmisen hengen vaatineesta onnettomuudesta tulee kuluneeksi 50 vuotta. Onnettomuudessa raketti räjähti laukaisualustallaan.

Rahtialus onnistui vihdoin telakoitumaan avaruusasemalle

Miehittämättömän rahtialuksen telakoituminen kansainväliseen avaruusasemaan on onnistunut. Perjantaina tehty edellinen yritys epäonnistui, kun radiolinkkiyhteys alusten välillä katkesi.

Rahtialuksen telakoituminen avaruusasemaan epäonnistui

Miehittämättömän rahtialuksen telakoituminen kansainväliseen avaruusasemaan on epäonnistunut. Automaattinen telakoituminen epäonnistui, kun radiolinkkiyhteys alusten välillä katkesi. Telakoitumista on tarkoitus yrittää uudelleen aikaisintaan sunnuntaina.

Jääntutkimussatelliitti lähetettiin onnistuneesti matkaan

Maapallon jäätiköitä ja merijäätä tutkiva CryoSat-ympäristösatelliitti laukaistiin torstaina onnistuneesti avaruuteen. Euroopan avaruusjärjestö ESA lähetti satelliitin Baikonurin avaruuskeskuksesta Kazakstanista. Myös suomalaiset ovat olleet mukana kehittämässä satelliittia.

Sojuz laukaistiin kohti kansainvälistä avaruusasemaa

Venäläinen avaruusalus Sojuz on laukaistu Baikonurista Kazakstanista kohti kansainvälistä avaruusasemaa ISS:ää. Alus vie avaruusasemalle kaksi venäläistä kosmonauttia ja yhdysvaltalaisen astronautin.

Sojuz-avaruusalus kohti avaruusasemaa

Venäläinen Sojuz-avaruusalus on laukaistu Kazakstanista Baikonurin avaruuskeskuksesta kohti kansainvälistä avaruusasemaa. Alus lähti matkaan juuri ennen puoltayötä Suomen aikaa. Aluksella on kolmen hengen miehistö.

Miljardööri-klovni ampaisi avaruuteen

Kazakstanin Baikonurista on laukaistu huoltoraketti kansainväliselle avaruusasemalle. Sojuz-avaruusaluksen mukana maksavana matkustajana on kanadalainen Guy Laliberté, joka on maailmankuulun Cirque du Soleil -sirkuksen perustaja. Laliberté oli pukeutunut punaiseen klovnin tekonenään, kun hän lähti hotellistaan laukaisualustalle.

Yhdysvaltalainen miljardööri toistamiseen avaruuteen

Yhdysvaltalainen miljardööri Charles Simonyi on lähtenyt jo toista kertaa turistimatkalle avaruuteen. Simonyi on mukana venäläisellä Sojuz-avaruusaluksella, joka laukaistiin iltapäivällä Suomen aikaa Baikonurin avaruuskeskuksesta Kazakstanista.

Maailman ensimmäisen satelliitin Sputnik 1:n laukaisusta 50 vuotta

Torstaina on kulunut tasan 50 vuotta maailman ensimmäisen satelliitin, Sputnik 1:n, laukaisusta. Neuvostoliitto otti lokakuussa 1957 suuren avaruuskilpailun erävoiton, kun ensimmäinen tekokuu ammuttiin onnistuneesti maata kiertävälle radalle Baikonurista Kazakstanista.

Pieneliöiden Nooan arkki matkaa avaruuteen

Venäläiset tutkijat lähettävät mikro-organismien Nooan arkiksi kutsutun satelliitin avaruuteen. Photon M-3 -satelliitin mukana Maan kiertoradalle matkaa joukko sienikasvustoa, hiivaa ja laktobasilleja.

Venäläinen raketti putosi Kazakstanissa

Miehittämätön venäläinen Proton-raketti on pudonnut Kazakstanissa. Baikonurin avaruuskeskuksesta laukaistu kantoraketti putosi välittömästi lähtölaukauksen jälkeen.

Eurooppalainen sääsatelliitti saatiin laukaistuksi

Eurooppalainen napa-alueiden yli lentävä sääsatelliitti on viimein laukaistu avaruuteen.

Sääsatelliitin laukaisua lykättiin jälleen

Eurooppalaisen MetOp-sääsatelliitin laukaisua on jälleen lykätty Baikonurin avaruuskeskuksessa Kazakstanissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle