Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Business joensuu tarjoaa maahanmuuttajille yritysvalmennusta – "Joensuun seudulle tarvitaan uusia yrityksiä"

Esimerkiksi työn tai korkeakouluopintojen takia tulleille osaajille pysyvän oleskelun kannustimena voi toimia oman yrityksen perustaminen. Uuteen palveluun liittyy henkilö- ja yrityskohtaista valmennusta, jossa huomioidaan yrittäjien taustat, valmiudet ja tavoitteet. Samalla heitä ohjataan myös julkisen sektorin yrityspalveluiden pariin.

Karaokeharrastajat ottavat ilon irti, kun lupa laulaa viimein heltisi – Maija-Liisa Raassina valitsi aloitusbiisikseen Lokki-valssin

Karaokea voi laulaa jälleen myös ravintoloiden sisätiloissa niillä alueilla, joissa koronatilanne on perus- tai kiihtymisvaiheessa. Joensuussa Suvannon Santrassa karaokeharrastajat ovat rajoitusten lieventymisestä mielissään.

Joensuun seudun joukkoliikenteessä aloitti uusi liikennöitsijä – ely-keskuksen Waltti-lippujen käyttö loppuu

Joensuun paikallisliikenteen uutena liikennöitsijänä aloitti tamperelainen Länsilinja. Yhtiö ajaa aluksi dieselkalustolla, johon kuuluu yhteensä 20 bussia. Ensi vuonna liikenteeseen on tulossa myös sähköbusseja. Myös lippu- ja maksujärjestelmä uudistuu ja siirtyy vaiheittain tunnistepohjaiseen järjestelmään kesän aikana. Uudistus ei aiheuta toimenpiteitä matkustajille. Ely-keskuksen Waltti-lipuista luovutaan kokonaan.

Leikki-ikäisten neuvola-aikoja on Pohjois-Karjalassa huonosti saatavilla – henkilöstöpulaan toivotaan helpotusta syksyllä

Ongelma on pahin Joensuun alueella, mutta lastenneuvolan henkilöstöpula näkyy myös muualla maakunnassa. Taustalla on korona-aika ja sijaisten huono saatavuus, sillä terveydenhuollon ammattilaisia on siirretty koronatehtäviin. Neuvolapalvelut toimivat Pohjois-Karjalassa kesän ajan supistetusti. Korona-aika on vaikuttanut myös terveydenhoitajien kuormitukseen.

Kaksi naista löytyi kuolleina vedestä lauantai-iltana – yksi Joensuussa ja toinen Sulkavalla

Ilmoitukset veden varasta löydetyistä vainajista tulivat samalla kellonlyömällä, kerrotaan Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Uistelija putosi veneestä ja teloi säärensä potkuriin Ilomantsissa

Toiset veneilijät auttoivat loukkaantuneen vedestä, laittoivat sääreen haavasiteen ja kuljettivat uistelijan rantaan

Koronasta kärsinyt kulttuuri- ja tapahtuma-ala on saamassa oman tukipaketin Joensuussa

Joensuun kaupunki on valmistellut tukipaketin koronasta kärsineelle luovalle alalle. Tukipaketti pitää sisällään erilaisia keinoja tilavuokrien helpotuksista taiteilijoiden palkkaamiseen. Tuen suuruus olisi yhteensä 90 000 euroa.

Outokumpuun tulee uusi terveyskeskus

Uusi soteasema maksaa arviolta noin seitsemän miljoonaa euroa.

Joensuun mailan joukkueissa korona-altistumisia – naisten superin kauden avaus siirtyy

Altistumiset ovat tapahtuneet Joensuun yhteiskoulun lukiossa sekä Joensuun mailan juniorijoukkueessa.  Altistumisten vuoksi Joensuun yhteiskoulun lukiossa on määrätty kolme henkilöä karanteeniin ja kolme koululuokkaa oireseurantaan. Altistuneiden karanteenit ulottuvat myös Joensuun Mailan naisten superpesiksen edustusjoukkueeseen.

Valamoon pääsee kesällä julkisilla kulkuneuvoilla

Soisalon liikenne alkaa ajaa 11. kesäkuuta alkaen viikonloppuisin Valamon portille asti. Bussi kulkee perjantaisin ja sunnuntaisin.

Kontiolahden kunta rakentaa Kiviniemen luontotilalle uuden vedenjakelupisteen

Vedenjakelu on määrä saada uudelleen toimintaan kahden viikon sisällä.

Vaeltajien suosima retkeilykeskus paloi maan tasalle Kolilla – vaikuttaa myös kansallispuistossa retkeilevien juoma- ja ruokahuoltoon

Kiviniemen retkeilykeskuksen päärakennuksen tulipalo vaikuttaa Kolin retkeilijöiden palveluihin. Majoitus- ja saunatilat kuitenkin säästyivät. Palovahinkojen raivaustyöt ja uudelleen rakentaminen voi alkaa, kunhan poliisitutkinta on saatu päätökseen.

Korona perui luokkaretket jo toista vuotta peräkkäin – Itä-Suomessa koululaiset käyvät kekseliäillä lähiretkillä

Usealla kaupungilla tiukka linja: retkiä saa tehdä vain oman kunnan sisällä ja päiväsaikaan. Kauemmas matkustetaan vain erillisillä luvilla. Luovia ratkaisuja on nähty esimerkiksi Kiteen Kesälahdella.

Kontiolahti siirtää vanhojen tanssit syksyyn ja striimaa lakkiaiset

Vanhojen tanssit siirretään syksyy opiskelijoiden toiveesta. Lakkiaiset järjestetään rajatun yleisön edessä mutta striimataan verkkoon.

Vaara-kirjastoista voi nyt lainata Joensuussa sähköavusteisen riksan tai kuormapyörän

Pyöriä on lainattavana kolme. Kaksi niistä on lasten ja tavaroiden kuljetukseen soveltuvia laatikkopyöriä ja yksi enintään kahden henkilön kyyditsemiseen tarkoitettu riksa.

Helteitä seurannut myräkkä teki tuhojaan Pohjois-Karjalassa

Puita kaatui teille, sähkölinjoille, rautatiekiskoille ja rakennusten päälle. Kontiolahdessa pelastuslaitos raivasi teille kaatuneita valopylväitä. Sähköttömiä talouksia oli PKS:n verkkoalueella enimmillään noin 2 000

Itä-Suomessa lämpötila nousi yli 30 asteeseen, lännessä jopa 20 astetta viileämpää – "Tällaiset erot ovat melko poikkeuksellisia"

Ilomantsissa mitattiin kevään lämpöennätys 30,8 astetta. Lukema jäi vain 0,2 asteen päähän toukokuun kaikkien aikojen lämpöennätyksestä, joka on mitattu Lapinjärvellä vuonna 1995.

Joen Juju haluaa järjestää maailman suurimman lentopalloturnauksen Joensuussa kesällä 2024

Power Cupiin osallistuu noin 8 500 pelaajaa. Tapahtuma järjestettiin Joensuussa viimeksi vuonna 1998.

Outokummussa tehtävä päätös terveyskeskuksen tulevaisuudesta

Noin 60 terveysaseman työntekijää toivoo helmikuisessa kirjeessään, että kaupunkiin rakennetaan uusi soteasema.

Kerrostalon varastotiloissa syttyi tulipalo Latolankadulla Joensuussa

Kun palokunta saapui paikalle, oli neljäkerroksisen kerrostalon rappukäytävä täynnä savua.

Kontiolahden ampumahiihtocup siirtyy maaliskuulle

Kontiolahti saa kaksi lajia enemmän kuin kauden aloituksessa olisi ollut.

Wanhat tanssivat Joensuussa tyhjille katsomoille – tansseja voi seurata Youtubessa

Joensuussa vanhojen tansseja tanssitaan keskiviikkona 12. toukokuuta.

Polvijärviläinen mies sai elinkautisen murhasta

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden mukaan mies puukotti naista tämän asunnossa elokuussa 2020. Uhri menehtyi sairaalassa. Tuomittu kertoo, ettei itse muista tapahtunutta.

Pohjois-Karjalaan satanut jopa 20 senttiä lunta, liikenteessä muutama vaaratilanne – katso videolta, miltä takatalvi näyttää

Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten lunta on tullut Ilomantsin Pötsönvaaraan. Myös Juuassa ja Lieksassa lumipeite on ollut syvä. Pelastuslaitoksen mukaan kunnat ja kansalaiset olivat varautuneet pyryyn kiitettävästi.

Saimaan verkkokalastuskielto ei jatku heinäkuulle – ministerit joutuivat äänestämään asiasta

Valtioneuvoston asetuksen mukaan rajoitusaika säilyy ennallaan kesäkuun loppuun. Rajoitusaluetta laajennetaan aiemmasta jonkin verran, koska norppa on levinnyt uusille alueille Saimaalla.

Kuntalaisaloite vaatii Pekkalan kuvataideyhteisön säilyttämistä

Kuvataidekoulu on toiminut Pekkalan päärakennuksessa yli 40 vuotta. Toimeen ryhtynyt Pekkalan puolesta -työryhmä pelkää, että Joensuun kaupunki voi pistää suojellun miljöön myyntiin.

PKS varoittaa sähkökatkoista etenkin maakunnan itäosissa – lunta voi kertyä pahimmillaan kymmeniä senttejä

Yksittäisiä sähkövikoja voi esiintyä myös muualla maakunnassa. Yksittäinen vika voi vaikuttaa satoihin ihmisiin.

Joensuun uusi pelastusasema tulossa Pekkalaan

Oikeus- ja poliisitalon naapuriin rakennettava pelastusasema palvelee erityisesti Pielisjoen itäpuolisia alueita, kuten Niinivaaraa, Penttilää ja Rantakylää. Myös Karhunmäen ja Multimäen laajeneva asutus tavoitetaan jatkossa ensitä nopeammin.

Syyttäjä vaatii polvijärveläiselle miehelle elinkautista murhasta

Syyttäjän mukaan mies puukotti kymmeniä kertoja puolustuskyvytöntä naista Polvijärvellä elokuussa 2020. Uhri toimitettiin hoitoon, mutta hän menehtyi saamiinsa vammoihin.

Ilomantsin soteasemalle remontoidaan tilat Toivonlahteen

Pääurakka käynnistyy kesäkuun alussa. Valmista pitäisi tulla ensi tammikuun loppuun mennessä.  

Siun sote: Koronarokotusaikoja yhä reilusti vapaana tälle viikolle

Vapaita aikoja on lähes kaikilla alueen rokotuspisteillä. Rokotusvuorossa olevista ryhmistä reilut 10 000 henkilöä on vielä rokottamatta.

Joensuun ratapihan suurremontti alkaa toukokuussa – valmista on näillä näkymin vuonna 2023

Ratapiha uudistuu remontissa täysin. Korjauslistalla on kaikki turvalaitteista ja valaistuksesta matkustajalaitureihin. Hankkeen kustannusarvio on 77 miljoonaa euroa.

Pataluodonpuiston puolesta kerätään nimiadressia Joensuussa – kaupunki kaavailee alueelle kerrostaloja

Adressissa todetaan, että puisto on Ranta-Mutalan ja Rantakylän seudun ainoa aidosti luonnontilainen metsä- ja ranta-alue. Se on asukkaille tärkeä virkistyspaikka.

Kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti kylkikolarissa Kontiolahdella –toinen auto teki U-käännöstä

Onnettomuus sattui Kajaanintiellä eli valtatie 6:lla Uuron liittymän kohdalla tiistaina kello 22 aikoihin.

Sotien jälkeinen rujous on nykyään peruste rakennusten varjelulle – Joensuun massiivinen suojelukaava koskee satoja kaupunkikoteja

1950-luvulla rakennettujen kerrostalojen arvostus on nousussa, vaikka ne eivät kaikkien silmää hivelekään.

Citypyörät palaavat Joensuun keskustaan – kaupunki ei tue toimintaa rahallisesti

Pyöräasemia pystytetään tutuille paikoilleen tällä viikolla. Itse kulkupelit seuraavat myöhemmin.

Carelicumin kaavamuutokselle sinetti Joensuussa

Äänin 50–9 syntynyt päätös tarkoittaa sitä, että kauppatorin eteläsivulla sijaitsevaan kortteliin voi rakentaa kaksi uutta asuin-, liike- ja toimistorakennusta. Kaava mahdollistaa myös musiikki- ja kulttuuritalon rakentamisen korttelin keskelle.

Liperin ja Heinäveden seurakunnat yhdistyvät ensi vuoden alusta

Heinäveden seurakunta lakkautetaan vuoden lopussa.

Joensuun maaseutualueiden liikuntapaikkoja avataan rajoitetusti

Kuntosalit ja uimahallien saunat avautuvat 26. huhtikuuta alkaen. Ulkoliikuntapaikkojen vuorot ovat myös maanantaista lähtien varattavissa.

Sotkuman päiväkotia laajennetaan Polvijärvellä

Laajennuksen pinta-ala on noin 250 neliömetriä. Urakka maksaa 523 000 euroa.

Polvijärvi aloitti uuden kunnanjohtajan etsinnät

Kunnanjohtajahaku on käynnissä 9. toukokuuta saakka.

Joensuun kaupunginteatteri toimi säästöliekillä viime vuonna

Opetus- ja kulttuuriministeriön korona-avustukset pelastivat talouden.

Pohjois-Karjalassa on palattu koronaepidemian perustasolle – rajoitukset pysyvät ennallaan

Vaikka tilanne on selkeästi rauhoittunut, koronanyrkki toppuuttelee yhteiskunnan avaamisessa. Kiteellä tartuntaketjussa epäillään virusmuunnosta.

Joensuulaismiehelle viisi vuotta vankeutta Nurmeksen puukotuksesta – käräjäoikeus: "Sivullisten väliintulo esti henkirikoksen"

Oikeuden mukaan tuomittu oli sytyttänyt nurmeslaisen miehen auton palamaan ja hyökännyt miehen kimppuun.

Kuntien koronatukien pitäisi riittää pitkälle – tulevat vuodet näyttävät silti synkiltä

Kuntien hyvä tulos viime vuodelta ei ole ennustus valoisasta tulevaisuudesta. Koronatukien toivotaan puskuroivan kuntien vaikeita vuosia, jotka ovat vääjäämättä edessä.

Penttilänrannan satama-alueen esirakentaminen alkanut Joensuussa

Työt on tarkoitus saada valmiiksi toukokuun loppuun mennessä.

Jäteauto syttyi tuleen Tutjuntiellä Liperissä

Auto oli kuljettamassa metallia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle