Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Katso, mitä kaikkea kenttäsairaalaan tarvitaan – Tampereella pakataan hätäapua Haitin maanjäristyksen uhreille

Reilut kaksi viikkoa sitten Haitissa sattuneessa maanjäristyksessä sai surmansa yli 2000 ihmistä ja tuhansia loukaantui.

Suomalaiset auttavat pian haitilaisia maanjäristysalueella – SPR: avun tarve valtava, potilaita hoidetaan ulkona

Haitissa tapahtui kaksi viikkoa sitten tuhoisa maanjäristys, jossa on kuollut yli 2 000 ihmistä ja loukkaantunut yli 10 000. SPR osallistuu kansainväliseen avustusoperaatioon lähettämällä alueelle kenttäsairaalan ja sen henkilökuntaa.

Liikkuminen rajoitetaan minimiin ja kaupat suljetaan – Huimasta koronatapausten kasvusta kärsivä Tšekki joutuu palaamaan kevään keinoihin

Vahvistettujen tartuntojen määrä kasvaa EU:n nopeimmin ja sairaalaan joutuneiden määrä on nelinkertaistunut kuun alusta.

Historia: Ruotsalaiset Korean sodassa

Ruotsi osallistui Korean sotaan ylläpitämällä sairaalaa.

HUS trials underground reserve hospital

HUS said it is merely preparing for the possibility of a sudden spike in coronavirus infections.

Messukeskuksista ja stadioneista tuli sairaaloita – tällaisissa tilapäisoloissa koronapotilaita hoidetaan maailmalla, katso kuvat ja videot

Kiinassa Wuhanin tilapäiset koronasairaalat ehdittiin jo sulkea, mutta koilliseen Venäjän-vastaiselle rajalle on viime päivinä valmisteltu uutta sairaalaa.

SPR:n Kalle Löövi: Al-Holin leirin raa'at olot voivat radikalisoida – vesi vähissä, monet lapset pahasti traumatisoituneita ja sairaita

Avustustoimintaa johtava Kalle Löövi ei ota kantaa siihen, ovatko suomalaiset avustustyöntekijät kohdanneet leirin suomalaisnaisia.

Al-Holin Isis-leirin oloja yritetään helpottaa: Tavoitteena vapauttaa 30 000 naista ja lasta, uudessa kenttäsairaalassa myös suomalaistyöntekijöitä

Punaisen Ristin kenttäsairaala parantaa leirin terveydenhuoltoa. Al-Holissa on yli 70 000 ihmistä, joukossa tuhansia lapsia.

Keskiviikko 27.3.2019 (radio)

Suomessa on tehty väkivaltaista lapsipornoa. Suomi lähettää apua Afrikan myrskyalueelle. Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila valitsee tänä vuonna Finlandia-kirjallisuuspalkinnon voittajan. Yle Oppimisen Digitreenit on koonnut digisanaston.

Tällaista apua Suomi toimittaa myrskyn runtelemaan Mosambikiin: "Osalle alueista päästään vain helikoptereilla"

Suomen Punainen Risti toimittaa Mosambikin myrskytuhoalueelle 29 tonnia avustustarvikkeita.

SPR on Kalkussa valmiina lähettämään apua Afrikan myrskytuhoalueelle

Tuhoalueelle on jo matkalla muun muassa sanitaatioyksikkö Britanniasta ja vedenpuhdistusyksikkö Espanjasta.

Missä muistot ovat? Kodin tyhjentäminen pakottaa miettimään, mitä merkitystä kaikella tavaralla on

Kokkolan keskustassa sijaitseva puutalo puretaan pian kerrostalorakentamisen alta. 400 neliötä pitää sisällään tuhansia tavaroita tarinoineen.

Brasilia julistaa sosiaalisen hätätilan Venezuelan pakolaisten takia

Venezuelan taloustilanteen romahtaminen sekä poliittinen ilmapiiri ovat aiheuttaneet kiihtyvän rajanylittäjien virran naapurimaihin Brasiliaan ja Kolumbiaan.

Sota-ajan valokuvanäyttely herättää tunteita niin veteraanissa kuin teinissäkin: "Toivoisin, ettei enää tulisi tuollaista koettelemusta"

Rauhaton mieli -näyttely ei esittele vain kauhua, pelkoa ja ankaruutta, vaan myös kevyempää sota-ajan arkea. Tutustuimme näyttelyyn kahden aivan eri sukupolven edustajan kera. Ikäeroa heillä oli 79 vuotta.

Suomalainen kätilö rohingya-kriisin keskeltä: "Lähes kaikki ovat kuivuneita ja lapsista näkee aliravitsemuksen"

Juuri avatussa Punainen Ristin sairaalassa on hoidettu myös synnytyksiä ja annettu neuvola-apua.

Finnish Red Cross sends field hospital to Bangladesh

The Finnish Red Cross is sending a field hospital to Bangladesh to aid the estimated 480,000 Rohingya refugees on the Myanmar border.

Kapinalliset tulittivat venäläistä kenttäsairaalaa Aleppossa – kaksi lääkintämiestä kuoli ja lääkäri haavoittui

Venäjä syyttää länsimaita kenttäsairaalan sijainnin paljastamisesta kapinallisille.

”Lelusalakuljettaja” Rami Adham Ylelle: Kiistän väitteet, Aleppossa loukkaantuminen on täysin totta

Helsingin Sanomien jutusta käy ilmi, että Aleppon pommituksissa loukkaantuminen olisi lavastettu juttu.

Sota särki arjen kaikilta suomalaisilta – uutuuskirja kertoo tuhannet tarinat

Talvisota, jatkosota ja Lapin sota ovat jättäneet jälkensä. "Ei ole olemassa yhtä suomalaista sotakertomusta tai -kokemusta, eikä edes kymmentä tai sataa vaan niitä on tuhansia", sanoo Ville Kivimäki, joka on kirjoittanut Anssi Männistön kanssa kirjan Sodan särkemä arki. Teos julkaistiin torstaina Tampereella.

Amputaatiovälineillä hätäsektio – SPR:n katastrofirahaston apu on konkreettista

Suomalaisten auttamishalua testataan taas, kun nälkäpäiväkeräyksellä kerätään varoja SPR:n katastrofirahastoon. Marjatta Koho on vapaaehtoisena vienyt apua perille jo vuosikymmenien ajan.

"Välillä pelottikin, kun lähelle putosi pommeja" – näin veteraanit kertovat toisesta maailmansodasta

Talvi-, jatko- ja Lapin sotien sotatoimiin osallistui noin 100 000 naista ja noin 600 000 miestä. Sodissamme kaatuneiden ja kadonneitten määrä on noin 95 000 henkilöä. Lapin sota ja samalla Suomen osuus toisessa maailmansodassa päättyi 27.4.1945. Päivää vietetään kansallisena veteraanipäivänä. Sekä Joensuulainen Kusti Lehmusvuori että lotta Helvi Vikström Polvijärveltä kokivat sodan omakohtaisesti.

Avustusjärjestöt reagoivat katastrofeihin entistä nopeammin

Avustusjärjestöjen toiminta on muuttunut entistä nopeammaksi. Myös avuntarvitsijat saattavat nykyään tietää minkälaisia keräyksiä järjestetään ja mitä lupauksia on annettu.

Vuosi Maidanin vallankumouksesta: Hotellin aula muuttui kenttäsairaalaksi ja ruumishuoneeksi

Ukrainassa muistetaan viikonloppuna Maidanin vallankumousta, joka päättyi vuosi sitten katutaisteluihin ja presidentti Viktor Janukovitšin pakoon Venäjälle. Yle oli paikalla Kiovassa tasan vuosi sitten.

Kaksi rekkalastillista talvioloihin sopivia telttoja lähti Kuopiosta taistelujen runtelemaan Ukrainaan

Teltat menevät pakolaisten ja humanitaarisessa työssä olevien viranomaisten käyttöön.

Kanada vaatettaa 30 000 Ukrainan sotilasta talven varalta

Kanada lennättää talvivarusteet Kiovaan huomenna torstaina.

"Oma maailmankatsomus laajenee, eikä ota pulttia pikkuasioista"

SPR:n lukuisat vapaaehtoiset avustustyöntekijät ovat aina valmiina lähtemään maailman katastrofialueille. Seinäjokelainen Jarmo Raitila kertoo, että tavallaan auttamistyöhön jää koukkuun. Työn tulokset voi nähdä ja avun menevän perille välittömästi.

Kivisydämen louhintatyöt huolestuttavat - Kaarlenholvin tilaa tarkkaillaan

Pysäköintiluolaston louhintatyöt ovat poikineet lähes 50 huomautusta. Oulussa ollaan huolissaan muun muassa Kaarlenholvin talosta.

Red Cross aid workers prepare for life at Jordanian refugee camp

The Finnish Red Cross will send ten aid workers to Jordan’s Azraq refugee camp. The field hospital at the brand new camp is in dire need of professionals, as the flow of refugees from Syria is not expected to abate.

SPR:n avustustyöntekijät Jordanian uuteen kenttäsairaalaan – suomalaisilla kova auttamishalu

Suomen Punainen Risti lähettää kymmenen avustustyöntekijää Jordaniaan Azraqin pakolaisleirille. Leirin upouusi kenttäsairaala tarvitsee kipeästi ammattilaisia, sillä leirille tulee jatkuvasti lisää pakolaisia Syyriasta.

Ruotsalainen Ebola-asiantuntija: Epidemiaan on parempi ylireagoida

Ebola-alueelta kolme viikkoa sitten palannut lääkäri Johan von Schreeb vaatii maksimaalisia ponnistuksia virusepidemian rauhoittamiseksi.

Ei pelkkää solmujen opettelua – nykypartiolainen leireilee loikoilemalla riippumatossa

Taipalsaaren Kyläniemessä on parhaillaan menossa partiolaisten piirileiri, joka on Etelä-Karjalan partiolaisten järjestämistä tapahtumista suurin. Paikalla on noin 500 partiolaista ympäri maakuntaa. Valtavalla leirialueella on jopa oma kenttäsairaala.

Kenttäsairaalan sisaret

Draamasarja Britannian armeijan kenttäsairaalasta.

Jukolan viestissä on riskinsä: sydänkohtauksiakin sattuu

Kuopio-Jukolan aikana ensiavun työntekijöitä työllistävät eniten polvi- ja nilkkavammat. Keskimäärin Jukolassa kuolee yksi ihminen. – Toivottavasti nyt ei käy niin, sanoo lääkintävastaava, sairaanhoitaja Tiina Sundvall.

Reuters: Sotilaallinen aktiivisuus lisääntyy Ukrainan rajalla

Reutersin toimittajat ovat käyneet katsomassa Venäjän joukkojen toimintaa Ukrainan rajalla. Joukot eivät ainakaan ole vetäytymässä.

Autopommi räjähti Syyriassa – useita kuolleita

Autopommi-iskussa Turkin rajan tuntumassa on kuollut ainakin yhdeksän ihmistä.

Ylen kirjeenvaihtaja Ukrainassa: Yö sujunut rauhallisesti

Kirjeenvaihtaja Marja Mannisen mukaan Kiovan yö on sujunut ilman yhteenottoja. Vakavasti loukkaantuneet uhrit on viety Kiovan sairaaloihin.

Ensikerta avustustyöntekijänä vetää helposti hiljaiseksi

Ensimmäinen kerta avustustyössä maailmalla on kokemus, joka ei unohdu. Koulutus ja kokeneemmat työntekijät auttavat kohtaamaan katastrofialueen haasteet ja omat tuntemukset.

Lottien salattu arki oli aherrusta ja auttamista

Lotat tekivät sota-aikana paljon töitä ja muun muassa paransivat sotasairaaloissa haavoittuneita sotilaita. porilaiset Ritva Tuulos ja Eeva Laikkala ryhtyivät lotiksi jo teini-ikäisinä.

Jarmon laukku on pakattuna - seuraavaksi Filippiineille?

Pienten lasten, naisten ja siviiliväestön kohtalo, kidutukset - ne pistävät miehen hiljaiseksi, sanoo porilainen sairaanhoitaja Jarmo Villanen. Hän on ollut useissa SPR:n avustus- ja katastrofikohteissa eri puolilla maailmaa. Nyt hän odottaa kutsua avustustyöhön Filippiineille.

Ylen kirjeenvaihtaja Filippiineillä: Pelastustyöhön helpotusta maanantaina

Sari Taussi muistuttaa, että taifuuni iski maan keskiosissa myös muille alueille kuin Leytelle ja Samariin, mutta tiedot ovat huonoja.

Tuen puute ajoi Syyrian opposition epätoivoon

Syyrian poliittinen oppositio kokee ajautuneensa täydelliseksi altavastaajaksi marraskuulle suunniteltujen Geneven rauhanneuvottelujen alla ja miettii, kannattaako neuvotteluihin lainkaan osallistua.

Nälkäpäiväkeräyksellä autetaan Syyrian konfliktin uhreja

Perinteisen lipaskeräyksen lisäksi netissä voi perustaa virtuaalisen keräyslippaan, jota voi jakaa netissä.

Punainen Risti vaatii Venäjää ja Yhdysvaltoja keskittymään myös humanitaariseen apuun

Sekä Syyrian hallituksen joukot että opposition kapinallistaistelijat estävät lääkinnällistä apua pääsemästä perille toistensa hallitsemille alueille. Punaisen Ristin kansainvälinen komitea vaatii toimia humanitaarisen pattitilanteen ratkaisemiseksi.

Ruotsalaispoliitikot aloittivat demokratiakampanjan Somaliassa - ammuttiin

Kaksi vasemmistopoliitikkoa oli Somaliassa hyvin aikein. He unohtivat kuitenkin hoitaa oman turvallisuutensa.

Itävallan ilmavoimat harjoitteli evakuointia Suomesta

Itävalta kehittää lentävää sotilassairaalaa. Hoitajia ja lääkäreitä koulutettiin toimimaan kylmässä ja lumessa Lappeenrannan lentokentällä.

Porin pakolaisleirille on jo tunkua

SPR pystyttää Poriin vajaan sadan teltan pakolaisleirin heinäkuussa. Leirille on majoittumassa mm. eduskunnan valiokuntien ja Porin kaupungin lautakuntien jäseniä.

Saksa lähettää satoja sotilaita Maliin

Saksa lähettää voimakkaan sotilasosaston Malin tukemaan maan hallitusta. Sotatoimet eivät saksalaisille ole sallittuja.

Punainen Risti täyttää pyöreitä

Kansainvälisellä avustusjärjestöllä on ikää jo 150 vuotta. Myös Suomessa innostuttiin vapaaehtoisesta avustustyöstä pian Punaisen Ristin kansainvälisen komitean perustamisen jälkeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle