Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomeen jääneet ulkomaalaiset opiskelijat hankalassa tilanteessa – sivutyöt lähtivät alta, nyt opiskelupaikka ja oleskelulupa ovat katkolla

Sivu- ja kesätöiden epävarmuus koronakriisin vuoksi vaarantaa ulkomaalaisten opiskelijoiden toimeentulon ja opiskelut.

Voiko Google-kääntäjän avulla selvitä ulkomailla? – Testasimme puheenkääntäjän aidossa tilanteessa

Kännyköihin saa nykyään käännösohjelmia, jotka kääntävät oman puheesi vieraalle kielelle. Testimme osoittaa, että ravintolan sijainnin voi kysyä, mutta ei juuri muuta.

Tulkkipula näkyy vastaanottokeskuksissa karulla tavalla: terveystarkastuksissa turvaudutaan käsimerkkeihin ja Google-kääntäjään

Virallisissa puhutuksissa tulkkaus voidaan järjestää puhelimen tai videon välityksellä. Epävirallisissa tilanteissa kielitaitoinen turvapaikanhakija voi kääntää.

Tohmajärven tonttikampanja herättää kiinnostusta Turkissa

Tohmajärven kunnan euron tonttitarjous on kohdannut kiinnostusta Turkissa. Kunnanjohtajan mukaan nyt olisi kertarykäisyllä tilaisuus monikulttuuristaa paikkakuntaa reilusti.

Northern nature catapults amateur shutterbugs into global fame

Amateur Finnish photographers such as ‘the squirrel whisperer’ are quickly gaining worldwide followings by posting nature pictures via social media. Images from the wild north seem to strike a chord, particularly in the US.

Police warn against internet rental apartment scammers

Eastern Finland police have caught wind of a number of rental apartment hoaxes wherein Finnish apartments have been let out from abroad. If the language used by the would-be landlord is especially broken – as though generated by Google Translate – or if payments are requested through foreign web servers, alarm bells should go off.

Lentoyhtiö mokasi tarjouksensa, monet saivat lippunsa ilmaiseksi

Italialainen lentoyhtiö peruutti jälkikäteen tilaukset, joissa lentoliput oli onnistuttu saamaan liian halvalla - tai jopa ilmaiseksi. Alitalian toiminta on kiukuttanut satoja lentonsa menettäneitä, ja asialle on perustettu useita Facebook-ryhmiä.