Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Christine Keelerin tapaus – draamasarja Britanniaa 1960-luvulla kuohuttaneesta skandaalista

Draama Britanniaa 60-luvulla kuohuttaneesta skandaalista.

Islamistit suunnittelivat Britannian pääministeri Mayn tappamista

Miehet aikoivat tehdä pommi-iskun pääministerin virka-asunnon lähellä, Downing Streetillä.

Pääministeri May: Westminsterin hyökkääjä syntyisin Britanniasta ja tiedustelun seurannassa

Pääministeri Theresa May ilmoitti, että parlamenttitalon edustalle hyökännyt mies on kotoisin Britanniasta. Hän on ollut Britannian tiedustelupalvelun MI5:n seurannassa.

Britannian tiedustelupalvelu on paras työpaikka seksuaalivähemmistöille

Tiedustelupalvelun johtaja Andrew Parker painottaa moninaisuuden tärkeyttä virastolle.

Brittitiedustelua kehotetaan palkkaamaan keski-ikäisiä perheenäitejä

Britannian parlamentin raportissa tiedustelupalveluja vinkataan lisäämään näkyvyyttään esimerkiksi brittiäitien suosimassa Mumsnet-palvelussa.

Tuomioistuin: Brittitiedustelun verkkovalvonta oli osin lainvastaista

Uutistoimistojen mukaan Britannian GCHQ tarkkaili tietoaineistoa, jonka Yhdysvaltojen NSA oli kerännyt. Toiminta oli lainvastaista viime vuoden joulukuuhun asti, britannialainen tuomioistuin linjasi perjantaina.

Guardian: Brittitiedustelu on urkkinut useiden medioiden sähköposteja

Sanomalehti The Guardianin mukaan tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu GCHQ kaappasi kaikkiaan 70 000 sähköpostia kymmenessä minuutissa marraskuussa 2008.

Britannian tiedustelujohtaja: Syyrian Al-Qaida suunnittelee suuria iskuja länteen

Andrew Parkerin mukaan isku Britanniaan on hyvin todennäköinen.

Onko brittitiedustelu seurannut Suomesta lähtenyttä nettiliikennettä? F-Securen Hyppönen: Ehkä

Suomi ja Ruotsi mainitaan saksalaisen sanomalehden julkaisemissa asiakirjoissa, jotka koskevat Britannian GCHQ:n mahdollisesti harjoittamaa verkkoliikenteen seurantaa. Viestintäviraston johtava asiantuntija Ari Karppanen ei poissulje Hyppösen esittämää arviota.

Britannian signaalitiedustelun johtaja syrjään vuoden lopussa

Iain Lobban on johtanut signaalitiedustelu GCHQ:ta kuusi vuotta. GCHQ nousi otsikoihin tietovuotaja Edward Snowdenin paljastusten yhteydessä viime vuonna.

The Times: Neljä brittiä kuollut taisteluissa al-Qaidan joukoissa

Britannian salainen palvelu MI5 arvioi, että 200–300 nuorta brittiä on matkustanut Syyriaan taistellakseen sisällissodassa.

Brittitiedustelu Snowden-vuodoista: "Vihollisemme hierovat iloisina käsiään"

Britit uskovat terroristien muuttaneen jo yhteydenpitotapojaan vakoilupaljastusten vuoksi.

Saksa vaatii Britannialta selvitystä uudesta vakoiluepäilystä

Independent-lehden mukaan Britannia olisi harjoittanut salakuuntelua Berliinin lähetystöstään käsin.

Tiedustelupomon mukaan islamistien aiheuttama uhka kasvaa Britanniassa

MI5:n johtajan Alan Parkerin mukaan Britanniaa uhkaa yksi tai kaksi vakavaa terrori-iskun yritystä joka vuosi.

The Guardianilta jälleen uusi Snowden-paljastus: NSA rahoittaa salaa Britannian verkkovakoilua

Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto NSA on maksanut yli sata miljoonaa euroa Britannian vakoiluvirasto GCHQ:lle. Vastineeksi GCHQ tarjoaa pääsyn tietoihinsa ja Britannian löyhempiä vakoilulakeja, ilmenee Edward Snowdenin sanomalehti The Guardianille vuotamista huippusalaisista asiakirjoista.

Kansalaisjärjestö haastaa Ison-Britannian oikeuteen teleurkinnasta

Kansalaisjärjestön mukaan brittien signaalitiedustelu on kiertänyt ja rikkonut Ison-Britannian lainsäädäntöä teleurkinnassa.

Effi: Myös suomalaisten tietoja vakoillaan - "on ihan selvää"

Effin mukaan The Guardianin paljastuksen ansiosta nyt kansalaisilla on ensi kertaa konkreettista tietoa viranomaisten harjoittamasta vakoilusta.

The Guardian: Britannia valvoo salaa verkkoa ja puheluita

Lehden saamien asiakirjojen perusteella vaikuttaa siltä, että Britannian ja Yhdysvaltain viranomaiset ovat analysoineet valtavan määrän tietoa ilman kansalaisten hyväksyntää.

Guardian: Britanniallakin pääsy Yhdysvaltain internet-urkintatietoihin

Britannian viestitiedustelun päämaja GCHQ:lla on ollut pääsy Yhdysvaltain Kansallisen turvallisuusviraston NSA:n Prism-järjestelmään ainakin kesäkuusta 2010 saakka, ilmenee sanomalehden haltuunsa saamista asiakirjoista.

Lontoon sotilasmurhasta epäillyn tuttava pidätettiin

Poliisi pidätti miehen, kun hän oli tulossa Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelusta. Haastattelussa mies väitti, että Britannian turvallisuuspalvelu MI5 olisi yrittänyt aiemmin värvätä hänen ystävänsä, jota nyt epäillään brittisotilaan raa'asta surmasta

Salainen palvelu epäili Agatha Christien vuotaneen salaisuuksia

MI5 pelkäsi murharouvan paljastaneen salaisen koodinpurkuohjelman kesken toisen maailmansodan kirjassaan Salomonin tuomio. Todellisuudessa kyseessä oli Christien kosto epäonnisesta junamatkasta.

Uusi kirjallisuuspalkinto haastaa Booker-palkinnon

Britanniassa on puhjennut riita maan tärkeimmästä kirjallisuuspalkinnosta Man Booker -palkinnosta ja sen tehtävästä. Kirjalliset piirit syyttävät Booker-palkintoa luisumisesta populismiin. Joukko kirjailijoita on perustanut uuden kirjallisuuspalkinnon englanninkielisen kirjallisuuden tärkeimmän palkinnon kilpailijaksi.

Norjan suojelupoliisin päällikkö: Muita soluja ei ole löytynyt

Norjan suojelupoliisin päällikön mukaan Anders Behring Breivikin väittämiä muita soluja ei ole löytynyt. Janne Kristiansen kertoo BBC:lle, että mistään muista yhteyksistä ei ole löytynyt todisteita, vaikka asiaa on tutkittu äärimmäisellä huolellisuudella.

Britannia karkottamassa epäillyn venäläisvakoojan

Britanniassa on herännyt kohu liberaalidemokraattisen puolueen kansanedustajan venäläissyntyisen avustajan epäillystä siteestä Venäjän tiedustelupalveluun. Sanomalehti Sunday Timesin mukaan 24-vuotias Katia Zatuliveter aiotaan karkottaa maasta.

Ministeri: Britannian terroriuhka yhä vakava

Britannian sisäministeri varoittaa maan olevan edelleen vakavan terroriuhan kohteena. Ministeri Theresa Mayn mukaan on hyvin todennäköistä, että kansainväliset ääriliikkeet tekevät iskun Britanniaa vastaan. Myös tietoverkkohyökkäykset ovat Mayn mukaan yksi suurimmista uhkakuvista.

Britannia nosti arviotaan Irlantiin liittyvän terrorin uhkasta

Britannia on nostanut valmiuttaan Pohjois-Irlantiin liittyvien terrori-iskujen varalta. Hallituksen mukaan valmius on nyt kolmanneksi korkeimmalla tasolla, mikä tarkoittaa, että iskun mahdollisuus on huomattava.

Brittitiedustelu varoittaa terroristeista

Useat ääriryhmät suunnittelevat terrori-iskuja Britanniaa vastaan, varoittaa Britannian turvallisuuspalvelun MI5:n johtaja Jonathan Evans. Iskujen mahdollisia tekijöitä ovat Somaliassa, Jemenissä ja Pakistanissa toimivat islamistiset liikkeet, mutta myös Pohjois-Irlannin tasavaltalaiset ovat suuri uhka.

Venäjän vakooja tunnusti

Useat Yhdysvalloissa Venäjän vakoojina pidätetyt ovat olleet oikeudessa tänään. Viranomaisten mukaan yksi heistä, Uruguayn kansalaisena esiintynyt Juan Lazaro, on tunnustanut toimineensa Venäjän tiedustelun hyväksi.

Neuvostovakoojat Britannian MI5:n riesana

Britannian turvallisuuspalvelun MI5:n virallinen historia paljastaa turvallisuuspalvelulla olleen suuria vaikeuksia Neuvostoliiton tiedustelupalvelun vakoojien kanssa. Tuore MI5:n historiikki kertoo, että vasta 70-luvun alussa MI5 sai neuvostovakoilun kuriin Britanniassa.

Salainen palvelu piti kirjaa brittiministeristä

Britannian salainen palvelu piti kirjaa pääministeri Harold Wilsonista, selviää MI5:n ensi viikolla julkaistavasta historiikista. Britanniaa 1960- ja 70-luvuilla johtanut Wilson uskoi tunnetusti salaliittoteoriaan, että MI5 salakuunteli häntä.

Britannian turvallisuuspalvelun osuus kidutukseen tutkitaan

Britannian oikeusministeri on päättänyt selvityttää onko Britannian turvallisuuspalvelulla MI5:llä osuutta Guantamon vankileirillä olleen Britanniassa asuneen miehen kidutukseen. Oikeusministeri Patricia Scotland sanoo tehneensä alustavia tutkimuksia ja todenneensa, että poliisitutkintaan on perusteita.

Britannian ex-turvallisuusjohtaja: kansalaisvapaudet kunniaan

Maan sisäisen turvallisuuden viraston eli MI5:n entinen päällikkö Stella Rimington varoittaa Britannian hallitusta luomasta poliisivaltiota terrorismin vastaisessa sodassa. Näin uhkaa käydä, jos terrorimin pelkoa käytetään perusteena kansalaisvapuksien rajoittamiseen, Rimington sanoo lehtihaastattelussa.

CIA: Britti-islamistit Yhdysvaltain suurin uhka

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA on varoittanut presidentti Barack Obamaa, että brittiläiset islamistiterroristit ovat suurin uhka Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle. Asiasta kertoo brittiläinen Telegraph-sanomalehti.

Brittiministeri varoittaa suuren terroristi-iskun uhasta

Britanniaa uhkaa jälleen suuri terroristi-isku, varoittaa maan turvallisuusministeri Alan West. Ministeri paljasti parlamentissa pitämässään puheessa, että häntä on informoitu laajan iskun suunnittelemisesta. Britannian turvallisuuspalvelu seuraa iskun suunnittelijoita.

Brittivakoilijat yrittivät nujertaa Hitlerin horoskoopeilla

Britannian tiedustelupalvelu yritti päästä perille Adolf Hitlerin aivoituksista jopa horoskooppien avulla, kertovat Britannian valtionarkiston asiakirjat runsaan 60 vuoden takaa.

Brittivakoilijat yrittivät nujertaa Hitlerin horoskoopeilla

Britannian tiedustelupalvelu yritti päästä perille Adolf Hitlerin aivoituksista jopa horoskooppien avulla, kertovat Britannian valtionarkiston asiakirjat runsaan 60 vuoden takaa. Tiistaina julkistettujen asiakirjojen mukaan tiedustelujärjestö MI5 uskoi unkarilaista astrologia ainakin aluksi, kun tämä sanoi voivansa auttaa Hitlerin nujertamisessa.

Britannian tiedustelu antoi väärää tietoa Lontoon terroristeista

Britannian tiedustelupalvelun MI5:n toiminta heinäkuun 2005 Lontoon pommi-iskujen yhteydessä joutuu uuteen syyniin. Brittiparlamentin edustajista koostuva ryhmä ottaa selvää, kertoivatko tiedustelupalvelun edustajat kaiken oleellisen terroristeista keräämistään tiedoista.

Terroristit suunnittelevat kymmeniä iskuja Britanniaan

Viime vuoden heinäkuun pommi-iskujen jälkeen Britannian tiedustelupalvelu on estänyt viisi suuren luokan terroritekoa, maan tiedustelupalvelun MI5:n johtaja sanoo.

Britannia tehostaa terrorismin ehkäisyä

Britannian tiedustelupalvelu MI5 on tutkinut tuhansien terroristiverkko al-Qaidan kannattajien tekemisiä.

Lontoon iskujen tutkimus ei edisty

Lontoossa viime kesänä tehtyjen pommi-iskujen tutkimukset etenevät huonosti, tunnustaa Britannian tiedustelupalvelu MI5 raportissaan. Sanomalehti Sunday Times on saanut salaisen raportin haltuunsa.