Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Kuuden miljoonan dollarin" hevonen on poissa – Erkki-Pekka Mäkisen päivästä tuli hevosomistajan painajainen, mutta muistot auttavat: "Parhaat elon hetket maan päällä olen kokenut Graceful Swampin kanssa"

Lämminveriravuri Graceful Swamp kuoli leikkauksessa keskiviikkona. Ori on ikäluokkansa menestyneimpiä ravihevosia, mutta sitä ei oltu vakuutettu. Omistajalle hevonen olikin euroja tärkeämpi.

Käräjäoikeus hylkäsi Hippoksen rangaistukset kasvattajille

Hippokselle kertyi oikeudenkäyntikuluista 135 000 euroa korvattavaa

Herätys: Leikkaavatko pienydinvoimalat kaukolämmön päästöjä, sijaisperheistä jatkuva pula, sää poutaantuu koko maassa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Sudet liikuskelleet Porvoon seudulla

Riista-asiantuntija pitää susihavaintoja Itä-Uudellamaalla poikkeuksellisena tähän aikaan vuodesta.

Hevostallin lantala tuhoutui palossa Ruovedellä – 30 hevosta piti siirtää pois tallista

Kukaan ei loukkaantunut tiistain ja keskiviikon välisenä yönä syttyneessä tulipalossa.

Lewis Ale ja Sirukasson Kriterium-rahavoittajat Teivossa

Lewis Ale ja Sirukasson voittivat klassisen ikäluokkakilpailun Kriteriumin finaalit lauantaina Tampereen Teivossa.

Kaakkois-Suomen kehno heinäsato vaikeuttaa hevostilojen toimintaa

Heinäsato on tänä vuonna puolet huonompi kuin viime vuonna.

Ratsastajille uusi harrastuspaikka Kiuruvedelle: "Lähin lämmitetty maneesi on Ypäjällä"

Uuteen ratsastuskeskukseen valmistui lämmitetyn maneesin lisäksi iso katsomo ja kahvio. Keskukseen odotetaan harrastajia puolen Suomen alueelta.

MM-kisavamma vaivaa yhä SE-mies Lipsasta – Elittikisojen finaali jää välistä

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Simo Lipsanen joutuu jättämään kotikisansa, Lappeenrannan Eliittikisat, välistä.

Kilpahevosen uran hieno päätös: Vammoista kärsinyt Veeran Turo pääsee viimein Kuninkuusraveihin

Monen ravihevosen ura päättyy hankosidevammaan. Sastamalalaisori kärsi vaivasta toistuvasti, mutta kirmasi silti huipulle viimeisellä mahdollisuudella.

Katso, miten yleisurheilun vanhin Suomen ennätys meni rikki! ”Onnistuminen ihan nappiin”

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen rikkoi 49 vuotta Pertti Pousin hallussa olleen yleisurheilun vanhimman Suomen ennätyksen.

Hevostilan ulkorakennus tuhoutui tulipalossa Petäjävedellä

Rakennuksessa sijaitsi lämpövoimala. Pelastuslaitos sai suojattua lähistöllä olevan asuinrakennuksen.

Perinteikäs ratsutila päivittyi 2010-luvun hevoskeskukseksi – "Kyllä tässä sitä omaa unelma-ammattia tehdään"

Mikkelissä toimivan hevosvalmennus- ja kuntoutuskeskus Stall Blombacken avajaisia juhlittiin heinäkuun puolessa välissä. 1500-luvulla rakennetulta ratsutilalta löytyy nykyään moderni hevosten kuntoutus- ja valmennuskeskus.

Ilmajoen kaksosvarsat voivat hyvin – Sisukin pääsi veljensä mukaan laitumelle

Larva-Jussilan tilan kaksoisvarsoista heiveröisempi Sisu on todellinen taistelija. Monen takapakin jälkeen, sekin on nyt päässyt ulos tarhaan Voima-veljensä seuraksi. Sisu harjoitteli jaloittelua aluksi puoli tuntia päivässä ja viime aikoina määrä on nostettu jo viiteen tuntiin. Harvinaiset kaksoisvarsat syntyivät Ilmajoella loppukeväästä.

Sisu ja Voima jäivät henkiin – varsakaksosten syntymä on harvinainen perhetapahtuma

Ilmajoella on koettu iloinen perhetapahtuma. Larva-Jussilan hevostilalla on syntynyt varsakaksoset. Tamma ja molemmat varsat voivat nyt hyvin. Tapahtuma on poikkeuksellinen, sillä yleensä toinen varsoista kuolee tai pahimmassa tapauksessa kaikki kolme menehtyvät.

Fintoto: Ravipalkintoihin ja hevoskasvatukseen yli 2,6 miljoonaa euroa lisää rahaa tänä vuonna

Fintoto Oy:n hallitus on tänään päättänyt poikkeuksellisen isosta lisäsatsauksesta hevosurheiluun ja kasvatukseen. Kotimaista hevoskasvatusta ja ravilähtöjen palkintoja tuetaan yhteensä yli 2,6 miljoonalla eurolla.

Lappeenrannasta on tullut maakunnan hevospitäjä

Etelä-Karjalassa on yhteensä 2 079 hevosta. Suomenhevosia on 699 kappaletta.

Varsapula vaarantaa ravikilpailut

Lämminveristen ravihevosten määrä on laskenut Suomessa jo huolestuttavaksi. Varsamäärä on pudonnut viimeisten vuosien aikana noin puolella. Varsojen vähyys vaarantaa esimerkiksi ravien ikäluokkakilpailut.

Varsoille vaarallinen tauti voi levitä ihmisen kautta – kuumeinen hevonen eristetään

Hevostilalta Oulun eteläpuolelta on löytynyt herkästi tarttuvaa pääntautia. Se on levinnyt Oulun seudulle pohjoissavolaiselta hevostilalta, joka on tällä hetkellä karanteenissa. Tauti on vaarallinen lähinnä varsoille.

Hevostilalta Pohjois-Savossa löytyi herkästi tarttuvaa pääntautia

Hevostilan yhdeltätoista hevoselta on löytynyt oireita. Tila on karanteenissa, mutta sen hevoset ehtivät levittää tartuntaa myös Oulun seudulle.

Hevoset hoitavat palkittua kasvattajaa – Pielisen rannoilla kasvaa vahva lämminveristen suku

Iso mies puhelee nuorelle hevoselle kotitallissaan Pielisen rantamilla rauhallisesti ja riisuu loimea valokuvausta varten. Pitkän linjan hevoskasvattaja Seppo Vaakanaisen otteista näkee, että hommaa on tehty ja se on myös opittu. Samaa kertovat Hippoksen tilastot ja ruuna Madmanin sopuisa ilme, sekä tuore elämäntyöpalkinto.

Presidentti päätyi hevosen nimeksi Suomessa – Sylitanssia ja Ville Valoa ei hyväksytty

Suomen Hippos ry:n ravikilpailusääntöjen mukaan kilpailurekisteriin ei merkitä sellaisia nimiä, jotka ovat sopimattomia, aiheuttavat sekaannusta jo rekisteröityjen nimien kanssa tai ovat muiden kasvattajien virallisesti suojattuja kasvattajanimiä.

Valkovenäläinen yrittäjä luottaa itseensä ja hevosiinsa ja toivoo valtion jättävän hänet rauhaan

Valko-Venäjällä yksityisyrittäjä toimii tyypillisesti palvelualalla. Tapasimme Andrein, joka on perustanut hevostilan tuhotun kartanon maille. Hän on tyytyväinen päätökseensä lähteä yrittäjäksi.

Susia nähty Kokkolan Laajalahdessa

Kolmen suden lauma on nähty Kokkolassa varhain sunnuntaiaamuna. Petoyhdyshenkilö Anders Ljungbergin mukaan lauma havaittiin Kvikantissa, noin 6 kilometriä Kokkolan keskustasta. Alueella on paljon hevostiloja, lenkkeilijöitä ja marjastajia.

Jokivarren kunkusta tuli ensimmäinen lappilainen ravikuningas

Ylitorniolainen Jokivarren Kunkku voitti sunnuntaina Kuninkuusravit Joensuussa. Kuninkaan tittelistä ennakkosuosikkina kilpaillut maailmanennätyssori ravasi voitokkaasti kaikki kolme matkaa.

Suomenhevosvarsoja vuosi vuodelta vähemmän – Panostus raviurheiluun voisi olla pelastus

Kansallishevosen parhaista vuosista ollaan tultu jyrkkää mäkeä alas. Suomenhevosvarsoja syntyi vielä 60-luvulla jopa 3 000 vuodessa, mutta tälle vuodelle odotetaan vain 900 varsaa.

Kassu on kuninkuusravien vakikävijä – kohta 40 kertaa

Kuninkuusravit on Suomen hevosten kasvattajien ja koko raviväen vuotuinen huipputapaaminen. Kemijärveläisellä Kassulla on tänä vuonna tavallistakin painavampi syy lähteä Kuninkuusraveihin.

Kuivaheinä saattaa loppua Suomesta ensi keväänä: "Aito rehupula hevosilla"

Kylmä ja märkä kesä on heikentänyt kuivaheinän satoa. Kuivaheinää saatetaan joutua tuomaan ensi talvena ja keväänä ulkomailta hevosten rehuksi.

Heinäsato saatiin turvaan ennen sateita – heinäseipäät lähinnä nostalgiaa

Kolea alkukesä on vaikuttanut vain vähän heinäsatoon. Pro Agrian mukaan sato on hyvänlaatuinen, ja se on pääosin saatu korjatuksi.

Tulipalo tuhosi perheeltä kodin – avunpyyntö sosiaaliseen mediaan toi lahjoitusvyöryn

Janakkalassa Punkan kylässä paloi hevostilan päärakennus ja kuuden hengen koti täysin. Voimalla edennyt tulipalo poltti melkein kaiken omaisuuden. Perheystävän avunpyyntö sosiaaliseen mediaan toi kuitenkin perheelle runsaasti lahjoituksia.

Hevosella liikkuva toivoo autoilijalta malttia – "Tulette näkemään hevosia yhä enemmän liikenteessä"

Valtaosa hevosista liikkuu liikenteessä ilman ongelmia, uskoo hevoskasvattaja ja ravivalmentaja Pertti Rantala. Joukossa on silti myös arvaamattomia yksilöitä, ja Rantala toivookin autoilijoilta malttia. Hevosten hän ei usko liikenteessä vähenevän, vaan päinvastoin.

Finnmarken: Inarilaiselle yrittäjälle vankeutta hevosten nälkäkuolemista

Itä-Finnmarkin käräjäoikeus on antanut tuomion tapauksessa, jossa Pohjois-Norjan Gamvikin kylästä löytyi kaksi nälkään kuollutta hevosta. Hevosten omistaja, inarilainen matkailuyrittäjä tuomittiin oikeudessa vankeuteen. Yrittäjä kiisti kaikki häneen kohdistuneet syytteet.

Karjanlanta on arvotavaraa – ravinteet halutaan kiertoon eikä polttoon

Jos kaikki karjanlannan fosfori saataisiin talteen, se riittäisi tyydyttämään koko Suomen kasvien fosforitarpeen. Ongelmana on tätä nykyä se, että siellä missä lantaa tuotetaan enemmän, sitä ei saada käytettyä lannoitteena. Hevostilat taas painiskelevat kasvavien lantakasojen äärellä etenkin Uudellamaalla, missä talleja on yli kaksi sataa.

Porin raviradan johto: Fintoto syytä pitää omana peliyhtiönä

Porin raviradan johdossa kannatetaan ravipeliyhtiö Fintoton pitämistä itsenäisenä. Sisäministeriön virkamiestyöryhmän mielestä Veikkaus Oy, Raha-automaattiyhdistys ja Fintoto Oy pitäisi yhdistää yhdeksi suureksi peliyhtiöksi.

Romanikulttuuriohjaaja: "Toivon, että romaneja olisi vielä kansanedustajinakin"

Muusikko ja romanikulttuuriohjaaja Pertti Palm on iloinen, että romanit voivat tänään viettää omaa kulttuuripäiväänsä Suomessa. Aina eivät asiat ole olleet yhtä hyvin. Esimerkiksi romanimiesten sotaponnistukset ovat pitkään jääneet huomiotta. Palm toivoo, että nuoret romanit kävisivät koulua ja heitä nähtäisiin Suomessa eduskunnassa asti.

Alppihiihdon olympiavoittaja lopettaa uransa

Itävallan Mario Matt ilmoitti lopettavansa menestyksekkään uransa kuluvaan kauteen.

Hevosalan kasvu saavuttamassa taitepisteensä – "Kyllä sillä elää, mutta rikastumaan ei pääse"

Pari vuosikymmentä voimakkaasti kasvanut hevostalous alkaa olla taitepisteessä Suomessa. Ruotsissa ala on jo kääntynyt laskuun ja sama kehitys heijastunee pian myös Suomeen. Tosin ProAgrian tutkimuksen mukaan hienoista kasvua on vielä ainakin Etelä-Pohjanmaalla.

Video: Hevonen hengittää aina niskaan – kengittäjältä vaaditaan kuntoa ja malttia

Hevostalous työllistää koko maassa noin 15 000 henkeä. Alan ammattikirjo on laaja. On tallimestareita, ravivalmentajia, ohjastajia, hevostilojen pitäjiä, rehuntuottajia, valjasseppiä, hevoshierojia ja mm. kengittäjiä. Kengittäjistä on jopa pulaa.

Mitta tuli täyteen opettajantyössä – maisteri hakee uutta potkua hevosenhoitajakoulusta

Kälviäläiselle maatilalle emännäksi muuttanut kasvatustieteiden maisteri Anne Tourunen kouluttautuu hevostenhoitajaksi. Keskiasteen koulutus houkuttelee myös korkeakoulutettuja. Tourunen on yksi lähes sadasta keskipohjalaisesta keskiasteen opiskelijasta, joilla on jo entuudestaan taskussaan korkeakoulututkinto. Maistereitakin joukosta löytyy kymmenkunta.

Video: Karanneet ravihevoset aiheuttivat kaaoksen kaupungin keskustassa

Seitsemän ravihevosta pääsivät omille teilleen Ruotsin Ljusdalissa ja suuntasivat hämmentämään kaupungin keskustan elämää.

Poliisi epäilee eläinsuojelurikosta Juvalla – kuusi hevosta jouduttu lopettamaan

Itä-Suomen poliisilaitos on alkanut tällä viikolla tutkia epäiltyä eläinsuojelurikosta Etelä-Savossa Juvalla.

Varas iski hevostilalle – lähes kaikki suitset ja satulat vietiin

Poliisi tutkii tapausta törkeänä varkautena. Virolahdella Nopalan kylällä asuvia pyydetään ilmoittamaan havainnoistaan perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Vuodenvaihde siirtää ravilähetykset pois Yleltä

Viestintäviraston päätös siirtää ravilähetykset pois Ylen kanavilta vuoden vaihtuessa.

Kolme hevosta asteli nelostiellä Järvenpäässä aamuvarhain

Hevosten omistajat ovat löytyneet, ja hevoset on palautettu.

Forssalainen Minna Linna tekee raskasta työtä maatilalla ilman palkkaa

Yli 35 000 suomalaista tekee jo töitä sosiaaliturvansa eteen. Forssalainen Minna Linna tekee viisi päivää viikossa töitä maatilalla ja unelmoi työpaikasta, jota hän ei todennäköisesti saa.

Suolahuoneita ja solariumeja – hevosten kuntoutus erikoistuu

Hevosille tarkoitetut kuntoutuspalvelut ovat tulleet osaksi hevostaloutta. Kuntoutuksella hoidetaan jo syntyneitä vammoja ja ehkäistään loukkaantumisia. Lahden Jokimaalla hevoset pääsevät solariumiin, suolahuoneeseen ja vesikävelytyskoneeseen.

”Päin helvettiä menee!” – Kyrklundin tuskainen huuto pelasti murheellisen tilanteen

Kyra Kyrklund saavutti paljon ratsullaan Matador II. Ratsun saamiseksi tarvittiin kuitenkin paljon työtä ja onneakin.

Avioliittosimulaattori Pyynikin kesäteatteriin

Veera Niemisen esikoisteos muuntuu komedianäytelmäksi.

Laadukkaasta kuivaheinästä ollaan valmiita maksamaan

Kuivaheinästä ollaan saatu Pohjois-Karjalassa hyvä sato. Muiden viljelykasvien ohella kuivaheinän osuus ei ole suuri, mutta laadukkaasta heinästä ollaan valmiita maksamaan hevostiloilla.

Yllin Kyllin on valmiina kuningatarkilpaan - katso video

Viikon päästä ravattavien Kuninkuusravien kuningatarkisaan osallistuva Yllin Kyllin tahtoo voittaa. Hevosen hoitaja Henna Halmeen mukaan kevään jalkavaivat ovat taaksejäänyttä elämää ja kaikki on kunnossa tulevaa viikonloppua varten.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle