Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies yritti juoksukitaraa Jyväskylässä

Noin 25-vuotias mies yritti viedä yli 2000 euron kitaran jyväskyläläisestä musiikkiliikkeestä.

Kun kitara soi...

Kitaran historiaa ja Iiron musaluokan lämmittelyä

Asenne tekee kitaristin

Sami Sillanpää kirjoitti avustajiensa kanssa kirjan aloitteleville rock-kitaristeille. Soittoasento on tärkeä osa soittamista, mutta innostunut, oikea asenne taitaa olla tärkein.

Vanajaveden opisto etsii ulospääsyä rahapulastaan

Hämeenlinnan seudulla kansalais- ja aikuisopiston kursseja tarjoava Vanajaveden opisto harkitsee jättävänsä sille remontoidut ja hyvät tilat Hämeenlinnan Verkatehtaalla, syynä opiston mielestä liian kalliit tilavuokrat. Rahapulasta kärsivän opiston on vaikea keksiä säästökeinoja, jotka eivät liikaa leikkaisi kurssitarjontaa.

Marshall-vahvistimien luoja kuollut

Brittiläinen Marshall -kitarvahvistimien kehittäjä Jim Marshall on kuollut. Marshallin kuoleman vahvistaa hänen kotisivunsa. Jim Marshallin työ äänenvahvistimien parissa jatkui 50 vuotta. Marshall kuoli 89-vuotiaana.

Vanha sähkökitara on arvossaan

Taantuma ei kitarakaupassa näy, sillä kalleimmillaan 1950- ja 60- lukujen kitaroista maksetaan useita kymmeniä tuhansia euroja. Alkuperäiset osat ja komponentit nostavat arvoa, mutta soittajalle merkitsee eniten soundi ja soittotuntuma.

Kitara on hyvä sijoitus

Sijoitus laatukitaraan voi tuottaa parhaimmillaan 12 prosentin vuosituoton, laskee haukiputaalainen kitarakeräilijä Sipo Ervasti. Harrastus lähti liikkeelle kitaransoitosta.

Sähkökitaran kehittäjä Les Paul on kuollut

Amerikkalainen jazz-kitaristi ja keksijä Les Paul on kuollut 94-vuotiaana. Hänet tunnetaan yhtenä tärkeimmistä nykyaikaisen sähkökitaran sekä äänitystekniikan pioneereista.