Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Analyysi: Cats-musikaalin elokuvaversiosta odotettiin suurta hittiä – Näistä syistä siitä tulikin valtava floppi

Broadwayn jättimenestyksen filmatisointi ei ole saamansa maineen veroinen, kirjoittaa elokuvatoimittaja Janne Sundqvist.

Seinäjoen kaupunginteatteriin Evita-musikaali syksyllä 2020 – ohjaaja: "En kohtele Evaa silkkihansikkain"

Musikaali on teatterille aina puhenäytelmää isompi satsaus, mutta houkuttaa myös suurempia yleisöjä. Evitan ohjaa Seinäjoella Tuomas Parkkinen.

Harvinainen klassikko Tampereelle – Cats-musikaali ensi-iltaan syksyllä

Andrew Lloyd Webberin musiikkiin perustuva esitys on nähty Suomessa vain kaksi kertaa aiemmin.

The Sound of Music -elokuvan lapsikatraan esikoinen kuollut

Charmian Carr teki vain kaksi elokuvaa, mutta fanit muistivat hänet aina ensirakkaudelleen herkästi laulavana Liesl von Trappina.

Andrea Bocelli: Cinema

Tähtitenori tulkitsee elokuvien ikivihreitä sävelmiä

Sound of Musicistä valmistui todella outo versio

Helsinki Dance Company pukeutui avaruusasuihin ja pani Sound of Musicin uusiksi. Koreografi Jyrki Karttunen on leikitellyt ennenkin musikaalilla.

Andrew Lloyd Webberin haamu valvoo Oopperan kummitusta – Kansallisoopperan piti tarkistuttaa maskitkin Lontoossa

Menestysmusikaalien esitysoikeudet ovat kiven takana. Suosituin kaikista, Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus, on ollut Suomessa vain haave, kunnes Kansallisoopperaa onnisti. Alkoi ennenkokematon sopimusrumba, kun pienimmätkin asiat piti hyväksyttää Webberin tuotantoyhtiöllä.

Klassikkomusikaali Cats tulee Lahteen kaupunginteatterin ja kesäteatterin yhteistyönä

Lahden kaupunginteatterin lavalla nähdään ensi talvena yksi maailman suosituimmista musikaaleista. Lahden Cats-versiossa esiintyy sirkustaiteilijoita, musiikkiteatterin ammattilaisia ja 16-henkinen yhtye.

TTT:n syksyssä yhdeksän ensi-iltaa – Evita-musikaali vuorossa syyskuussa

Tampereen Työväen Teatterissa nähdään myös Suomen kantaesitys näytelmästä Kaikki on kohta hyvin, johon menestynyt tv-sarja Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin perustuu.

Korisnaiset taipuivat toistamiseen Ukrainalle EM-karsinnoissa

Naisten koripallomaajoukkue oli pitkään mukana voittotaistelussa Ukrainaa vastaan, mutta viimeisen erän täydellinen hyytyminen jätti vierasjoukkueelle helpon tehtävän korjata voitto.

Viimeinen Sound of Musicin Trappin perheen lapsista on kuollut – video

Maria von Trapp oli yksi laulavan Trappin perheen seitsemästä lapsesta, joiden elämään menestysmusikaali perustuu.

Suomen vanhin teatteritalo juhlii kummitusten keskellä

Åbo Svenska Teater eli Turun ruotsalainen teatteri juhlii 175-vuotispäiviään koko vuoden. Vuoden huipentaa suurmusikaali Jesus Christ Superstar.

Musikaali tulee taas oopperasaliin - mitä tämä kertoo oopperan tilasta?

Suomen Kansallisooppera painii tutun haasteen kanssa: kuinka houkutella uusia yleisöjä. Pitkästä aikaa Ooppera tuo ohjelmistoonsa jälleen musikaalin. Mitä tämä sinusta kertoo oopperan tilasta?

Oopperan kummitus kansallisoopperaan 2015

Suomen Kansallisooppera ottaa ohjelmistoonsa Andrew Lloyd Webberin musikaalin Oopperan kummitus. Musikaalin ensi-ilta on Kansallisoopperan päänäyttämöllä syyskuussa 2015.

Porin teatterin Sound of music tuo lahjakkaita nuoria lavalle

Sound of music saa ensi-iltansa Porin teatterissa lauantaina 14. päivä syyskuuta. Lukuisten lasten mukana olo tuotannossa tuo haasteensa niin lapsille kuin vanhemmillekin näyttelijöille. Ohjaaja Tiina Brännare jakaa kuitenkin kiitosta nuorisokaartille.

Moni menestysmusikaali pysyy suomalaisten tavoittamattomissa

Esitysoikeuksien saaminen maailmanmenestykseen voi vaatia pitkiä neuvotteluja, ja vielä musikaalin saatuaankin teatteri joutuu hyväksyttämään omistajilla tekoneniä ja laulajien ansioluetteloja.

Evita-lehti lakkautetaan

Lehden viimeinen numero ilmestyy elokuussa. Bonnier Publications Oy irtisanoi yt-neuvotteluiden seurauksena 13 ihmistä.

Thatcherin hautajaisiin on kutsuttu yli kaksi tuhatta vierasta

Hautajaisin odotetaan muun muassa Yhdysvaltojen entisiä presidenttejä ja säveltäjä Andrew Lloyd Webberia. 

Musikaalikuningas Andrew Lloyd Webber työstää uutta materiaalia

Yli 40 vuotta menestysmusikaaleja tehtailleen brittisäveltäjän Andrew Lloyd Webberin odotettu uusi musikaali nähdään Lontoossa ensi vuonna.

Oulussa nähdään herkkä ja haavoittuva rokkijeesus

Kulttimaineeseen noussut rockooppera Jesus Christ Superstar nähdään pääsiäisviikolla Oulussa. Esitys on tekijöilleen massiivinen ponnistus, sillä lavalla nähdään noin 200 esiintyjää.

Suomalaislaulaja nousee lavalle José Carrerasin kanssa

Saara Aalto duetoi vierailevana artistina espanjalaistenorin rinnalla. Artisti odottaa esiintymistä innolla.

Jeesus-musikaali peruttiin Venäjällä uskovaisten suututtua

Jesus Christ Superstar -musikaali esittää Jeesuksen ja kristinuskon vääristyneellä tavalla, sanovat tuohtuneet ortodoksikristityt.

Jesus Christ Superstar Oulun Musiikkijuhlille

Rockooppera esitetään Oulun Teatrialla pääsiäisviikolla 2013. Lavalla nähdään ja kuullaan noin 160 esiintyjää.

Keskustele: Haluatko olla tietoisesti lapseton?

Lapsettomuus on yhä useammin tietoinen valinta perheissä. Evita-lehti haastatteli noin 1000 naista ja miestä. Jokainen meistä tuntee useampia naisia, jotka ovat päättäneet elää ilman lapsia ja pitävät päätöstään hyvinkin luontevana. Oletko päättänyt olla hankkimatta lapsia?

Sound of Musicin sävelet soivat Joensuussa

Joensuun Kaupunginteatterin syyskausi alkaa musikaalilla. Lauantaina ensi-iltansa saa yksi maailman tunnetuimmista musikaaleista, Sound of Music. Itävaltalaisesta Trappin perheestä kertovassa tarinassa Marian osaa esittää sopraano Jonna Imeläinen. Esityksen on ohjannut Mikko Rasila.

Sinfonia Lahti viihdyttää kuulijoita tunnetulla Jeesus-musikaalilla

Menestyksekäs rock-ooppera Jesus Christ Superstar esitetään tällä viikolla konserttiversiona Lahden Sibeliustalolla. Löyhästi evankeliumiteksiin perustuvassa konsertissa kuullaan Sinfonia Lahden lisäksi useita Suomen eturivin artisteja kuten Jeesuksen roolissa laulava Hannu Lepola ja Juudasta esittävä Sami Hintsanen. Konsertissa kuullaan myös äärimmäisen korkeita nuotteja.

Chan voitti MM-kultaa hurjilla pisteillä

Kanadalainen Patrick Chan on voittanut taitoluistelun MM-kultaa Moskovassa ylivoimaisilla pisteillä 280,98. Jo lyhytohjelman jälkeen miesten kilpailua johtanut Chan teki samalla vapaaohjelman ja yhteispisteiden ennätyksen.

Sound of Music tuo Alpit Saloon

Teatteri Provinssin suursatsaus Sound of Music saa Salossa ensi-iltansa perjantaina. Näytelmä on teatterin oman toimitilan toinen ensi-ilta.

Jesus Christ Superstar saapuu Sibeliustaloon

Lahden kaupunginorkesteri tarjoaa ensi syksynä rock-oopperaa 40 vuoden takaa. Suositut populaarimusiikin sovitukset saavat jatkoa ensi elokuussa, kun Sibeliustalossa soi Jesus Christ Superstar. 1970-luvun kuulu rock-ooppera tulee Lahteen kapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla, solisteina ovat mm. Hannu Lepola, Sami Hintsanen ja Maria Ylipää.

Musikaalivelho myi viiniä

Musikaaleistaan tunnettu brittisäveltäjä Andrew Lloyd Webber piti lauantaina miljoonaluokan viinihuutokaupan Hongkongissa. Paras hinta huudettiin 12 pullon Chateau Petrus 1982 -erästä, joka myytiin 57 000 eurolla. Viinikeräilijä Lloyd Webberin kokoelmassa oli melkein 750 viinipulloerää.

Yksi Sound of Musicin esikuvista on kuollut

Sound of Music -musikaalielokuvan esikuvana olleen von Trappin perheen vanhin tytär on kuollut. Agathe von Trapp menehtyi tiistaina baltimorelaisessa sairaalassa sydänvaivoihin. Hän oli 97-vuotias.

KORIPALLO: Espoo Team naisten cup-finaaliin

Espoo Team murskasi kotonaan naisten koripallon Suomen cupin välierässä niin ikään espoolaisen EBT Akatemian peräti 78-29 (42-17). Emäntien paras pistenainen oli Evita Iiskola tehoilla 13/3. EBT Akatemian tehokkain oli Miia Tirkkonen (11/6).

Lloyd Webberin taidekokoelma esille Lontoossa

Maailmankuulun musikaalisäveltäjän Andrew Lloyd Webberin yksityinen taidekokoelma tulee näytteille Lontoossa.

EMI ei aiokaan myydä Abbey Roadia

Levy-yhtiö EMI ei aiokaan myydy kuuluisia Abbey Roadin studioita. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että se aikoo pitää Beatlesin levytyksistä tunnetut studiot itsellään.

Musikaalisäveltäjä kiinnostunut ostamaan Abbey Roadin

Brittisäveltäjä Andrew Lloyd Webber on osoittanut kiinnostuksensa ostaa kuuluisa Abbey Roadin studio, kertoo BBC. Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että talousvaikeuksissa oleva levy-yhtiö EMI on laittanut Beatles-yhtyeen levytyksistä tunnetun studion myyntiin.

Sound of Music rikkoo ennätyksiä

Sound of Music -musikaalin lipunmyynti on rikkonut kaikki Tampere-talon ennätykset. Lauantaina ensi-iltansa saaneen musikaaliin on myyty tai varattu 21 000 lippua, ja tähän mennessä on päätetty jo kahdesta lisäesityksestä.

Andrew Lloyd Webber säveltää Britannian euroviisun

Maineikas brittiläinen musikaalisäveltäjä Andrew Lloyd Webber säveltää Britannian seuraavan euroviisun. Britannian yleisradioyhtiö BBC pyrkii toden teolla saamaan Eurovision laulukilpailun voiton pitkästä aikaa Britanniaan.

Franz Ferdinand haaveilee musikaalista

Skottibändi Franz Ferdinand haaveilee omasta musikaalista. Indieyhtyeen keulamies Alex Kapranos haluaa uudeksi Andrew Lloyd Webberiksi, kertoo musiikkilehti NME.

Helsingin kaupunginteatterin musikaaliputki jatkuu kauniisti ja hirveästi

Musikaalit vetävät yleisöä. Esimerkiksi Helsingin kaupungiteatterin Evita keräsi viime vuonna yli 70 000 katsojaa, ja siivitti teatterin uuteen kävijäennätykseen eli lähes 400 000 katsojaan. Ensi viikolla ensi-iltansa saa teatterin ensimmäinen Disney-musikaali Kaunotar ja Hirviö.

Evita rikkoo lipunmyyntiennätyksiä jo ennakkoon

Helsingin kaupunginteatterissa ensi torstaina ensi-iltaan tulevaan Evita-musikaaliin on myyty jo yli 43 000 lippua.

West Side Storyn ohjaaja kuoli

Yhdysvaltalainen ohjaaja ja tuottaja Robert Wise on kuollut 91-vuotiaana. Wisen uran nimekkäimpiä elokuvia olivat 1960-luvun musikaalit West Side Story ja The Sound of Music.