Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Australia asettaa erikoistutkijan selvittämään erikoisjoukkojensa epäiltyjä sotarikoksia Afganistanissa

Erikoisjoukkoja epäillään siviilien surmista ja julmasta kohtelusta.

Yle valvoi: Yön uutisia lyhyesti

SAS:n lentojen pommiuhka osoittautui perättömäksi, Ukraina syyttää Venäjää sotilaallisesta uhkailusta ja Venezuela ja Kolumbia istahtavat neuvottelupöytään.

Pommiuhka kahdessa Brysseliin laskeutuneessa SAS:n lentokoneessa – SAS: Matkustajat turvassa

SAS sanoo norjalaislehti Dagbladetille, että kyse oli yhtiön Oslosta ja Tukholmasta saapuneista koneista. Molemmat ovat laskeutuneet turvallisesti.

Finland won’t summon Russian ambassador over military flights

Unlike Sweden and Denmark, Finland will not summon the Russian ambassador over incidents last week in which civilian aircraft had to be directed away from Russian military planes which had apparently turned off their transponders.

SAS:n kone joutui sittenkin vaaralliseen tilanteeseen – lentoyhtiö kiisti ensin osuutensa

Vielä lauantaina lentoyhtiö vakuutti, ettei sen kone ollut törmäyskurssilla venäläisen sotilaskoneen kanssa. Nyt SAS myöntää tapauksen.

Sotilaskone ja matkustajakone lähellä törmäystä Ruotsissa – "Olisi voinut käydä tosi huonosti"

Dagens Nyheter -lehden mukaan läheltä piti -tilanne sattui perjantaina Malmön eteläpuolella. Tanskan ilmavalvonta havaitsi alueella perjantaina ainakin yhden venäläiskoneen.

SAS:n matkustajakone joutui väistämään venäläistä tiedustelukonetta

Matkustajakone ja tiedustelukone lensivät ainoastaan 90 metrin päässä toisistaan.

Kolmas brittisotilas kuoli pyrkiessään eliittijoukkoihin

Sotilas sairastui vuoristoisella alueella lähes 30 asteen lämpötilassa järjestetyissä harjoituksissa. Jo aiemmin kaksi harjoituksissa sairastunutta sotilasta kuoli.

Lentomatkustajien määrä romahti Itä-Suomessa

Matkustajat ovat kaikonneet Itä-Suomen lentokentiltä. Matkustajia oli Kuopion lentoasemalla alkuvuonna 43 000, mikä on yli kymmenen prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Lehti: Brittien SAS-erikoisjoukoilla vaikeuksia saada hyviä sotilaita

Britannian kuuluisilla SAS-erikoisjoukoilla on suuria rekrytointivaikeuksia, kertoo Telegraph-sanomalehti. Syynä ongelmiin on maan armeijan ylikuormitus, kertoo lehden haltuunsa saama asiakirja. SAS-joukot ovat viime vuosina olleet tärkeässä roolissa Afganistanissa ja Irakissa.

Palkkasotilaalle 34 vuotta vankeutta vallankaappausyrityksestä

Afrikkalaisessa Päiväntasaajan Guineassa brittiläinen palkkasoturi Simon Mann on tuomittu 34 vuodeksi vankeuteen vallankaappausyrityksestä.

Times: Brittien erikoisjoukoilla operaatioita Iranissa

Britannian erikoisjoukot ovat ottaneet viime kuukausina useasti yhteen aseita Irakiin salakuljettavien iranilaisten kanssa. Erikoisyksikkö SAS:in operaatiot ovat myös ulottuneet Iranin rajojen sisäpuolelle, kirjoittaa Times. Lehti pohjaa tietonsa lähteisiin maan puolustusministeriössä.