Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Peter Franzén nähdään Pölösen Hamsterina – näyttelijä esiintyy kotimaisessa tuotannossa viiden vuoden tauon jälkeen

Veikko Huovisen romaaniin perustuvan elokuvan kuvaukset alkavat syyskuun puolivälissä. Elokuva nähdään valkokankaalla vuonna 2023.

Kun Irina Björklund teki elämänsä roolin, otsikoihin ei noussut rauhantyö vaan hiusten väri – "Nauratti ja mietin vain, miten määritellään tyylikkäästi harmaantunut"

Näyttelijä ja muusikko Irina Björklund sanoo olevansa nirso roolien suhteen. Hän ei halua näytellä hahmoja, joissa ei ole mitään sisältöä.

Harjunpää & pahan pappi on kylmä ja ankara rikoselokuva

Väkivaltainen rikoselokuva hullusta tappajasta.

Peter Franzénille rooli Ajan pyörä -fantasiakirjasarjan tv-versiossa

Kuvaukset aloitettiin viime syksynä. Sarjaa tehdään Amazon Prime -suoratoistopalveluun.

Emmauksen tiellä – eli kun Markku Pölönen maaseudulla läskiksi löi

Markku Pölönen yhdisti spedeilyn ja kokeellisen elokuvan.

Jasper Pääkkönen vakuuttavana rasistina, osa 1: Leijonasydän Areenassa

Palkittu elokuva pikkukaupungin uusnatseista.

Jättiläinen – elokuva Talvivaarasta ja suomalaisesta korruptiosta

Tositapahtumiin perustuva fiktio Talvivaarasta.

Koulukotinuoret kostavat raiskaajalle – Kissan kuolema on nuorten tähtien elokuva

Kalle Ahola, Marja Pyykkö ja Peter Franzen nuorina tähtinä.

Katso lista: Nämä suosikkikirjailijat julkaisevat syksyllä

Syksyn kirjasesonki alkaa ensi viikolla. Kokosimme listaan kirjailjoita, joiden teoksia odotetaan.

Peter Franzén vaatii puuttumaan perheväkivaltaan: "On helpompi sulkea silmät kuin olla oikeasti rohkea ihminen"

Perheväkivaltaan puuttuminen vaatii samanlaista rohkeutta kuin on poliisin, lääkärin tai vaikka sotilaan rohkeus, sanoo näyttelijä Peter Franzén. Härpäkkeiden maailmassa tarvitaan fyysistä läsnäoloa ainakin tässä asiassa, Franzén toteaa. Franzén on Valtakunnallisen perheterapiakongressin suojelija ja peräänkuuluttaa matalampaa kynnystä sekä väkivallasta puhumiseen että siihen puuttumiseen.

Rikos ja rakkaus – Jari Tervon romaaniin perustuva komedia arktisesta pikkukaupungista

Jari Tervon romaaniin perustuva komedia pikkurikollisesta.

Kotikatsomo: Harjunpää ja pahan pappi

Helsinkiä piinaa mystinen sarjamurhaaja.

"Oon mie ruumistakin esittänyt" – Jonas Kanto, 16, sai puheroolin näyttämöllä

Torniolainen Jonas Kanto oli vasta kolmasluokkalainen koulupoika, kun pääsi mukaan musikaaliin Kemin kaupunginteatterissa. Nyt useita rooleja jälkeenpäin nuori mies pääsee kertojan osaan syksyn suuressa ensi-illassa.

Murteella puhuvan kameleontin toivotaan löytyvän pohjoisesta

Näyttelijä-kirjailija-ohjaaja Peter Franzénin "Samoilla silmillä" -uutuuselokuvan valmistelut ovat edenneet koekuvausvaiheeseen. Rovaniemeltä ja Kemistä haettiin aitoja, pohjoisen murretta taitavia näyttelijän alkuja.  

Peteä ja Tupua haetaan Peter Franzénin kirjasta tehtävään elokuvaan

Näyttelijä-kirjailija Peter Franzénin Samoilla silmillä -kirjan filmatisoinnit alkavat alkuvuonna 2016 Pohjois-Suomessa. Pääosan esittäjiksi etsitään nyt teini-ikäistä poikaa ja tyttöä. Aiempi kokemus näyttelemisestä ei ole välttämätön.

Armi Toivanen: "Mitäpä jos lakkaisi vihaamasta tai pelkäämästä edes hetkeksi?"

Armi Toivanen puhuu intohimoisesti työstään ja elämänasenteestaan. Mika Kaurismäen, Vesa-Matti Loirin ja Peter Franzenin kanssa työskentelystä hän nautti.

Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen suosittuun kansainväliseen Viikingit-sarjaan

Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen näyttelevät irlantilais-kanadalaisen Viikingit-sarjan neljännellä tuotantokaudella. Historiallisessa draamassa Franzén esittää kuningasta ja Pääkkönen kuninkaan pikkuveljeä.

Peter Franzén treenasi jenkkirooliin maailman kovimpien eliittisotilaiden opissa

Suomalaisia näyttelijöitä nähdään yhä useammin rooleissa Hollywood-tähtien rinnalla. Peter Franzén näyttelee perjantaina ensi-iltansa saavassa The Gunman elokuvassa Sean Pennin kanssa. Tähän mennessä suomalaisille on ollut käyttöä vain toimintaelokuvissa.

Peter Franzén – maalaisheppu Hollywoodissa

Suomalaisten kovasti janoama Hollywood-menestys ottaa taas askeleen kun näyttelijä Peter Franzén nähdään roiston roolissa isossa toimintaelokuvassa The Gunman. Ulkomailla asuva näyttelijä tekee koko ajan töitä myös Suomessa, sekä näyttelijänä että ohjaajana.

Kolme viisasta miestä – draamaelokuva ystävien jouluaatosta

Kolme nuoruudenystävää tapaa jouluaattona.

Peter Franzén viihtyy Ranskassa ja Pohjois-Karjalassa

Näyttelijä Peter Franzén tähdittää Liperissä järjestettävää pientä elokuvatapahtumaa Roukarainaa. Parasta aikaa mies filmaa kotimaista elokuvaa, kansainvälisen The Gunman -elokuvan filmaukset ovat jo purkissa. Ohjaaja Markku Pölönen ja Pohjois-Karjalan maisemat kalastusmahdollisuuksineen saavat Franzénin mielellään Joensuun seudulle.

Näyttelijä Armi Toivanen: En lähde rooliin julkisuuskuvan takia

Armi Toivanen näyttelee Elämältä kaiken sain -elokuvassa, jonka kuvaukset ovat käynnissä Turussa. Loppuvuodesta Suomessa saa ensi-iltansa kaksi pitkää elokuvaa, joissa Toivanen nähdään pääosassa.

Franzén hyppää myös tuottajan saappaisiin

Näyttelijä-ohjaaja-kirjailija Peter Franzén on perustanut tuotantoyhtiön, jonka nimissä hän toivoo tekevänsä uuden elokuvansa Samoilla silmillä. Keminmaahan sijoittuvan elokuvan käsikirjoitus valmistuu lähiviikkoina.

Markku Pölösellä neljä elokuvaa valmisteilla

Markku Pölösen viimeisistä elokuvan ohjaustöistä on vierähtänyt noin kuusi vuotta. Nyt hiljaiselo on päättymässä, sillä Pölösen tuotantoyhtiöllä Suomen Filmiteollisuudella on työn alla peräti neljän elokuvan valmistelu.

Kotimainen palvelus elokuva-alalle: valtava puusuksivarasto

Loimaan Perinnesuksen kokoelmat päätyivät Dome Karukosken ohjaaman Mielensäpahoittaja ja miniä -elokuvan rekvisiitaksi Falunin vuoden 1974 MM-kisojen näyttämölle. Aiemmin loimaalaissivakoita on nähty Peter Franzénin Tumman veden päällä -elokuvassa.

Peter Franzen: Samoilla silmillä

Samoilla silmillä romaanissa eletään 1980-luvun alussa Keminmaalla, Kemissä ja Oulussa yhtä alkutalven viikkoa. Peter Franzenista on kypsynyt nopeasti yllättävän hyvä kertoja. Lukijaa saattaa hieman häiritä se, että romaanin tapahtumat kuvataan ikäänkuin romaanihenkilöitä näyttelevien näyttelijöiden silmin. Voisin kuvitella, että seuraava elokuva tämän romaanin pohjalta on jo ainakin mietitty, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Tulipalo vei Kemin teatterilta katsojia

Kemin kaupunginteatteri jouduttiin sulkemaan juuri silloin, kun olisi ollut sesonkiaika.

Franzén haluaa kuvata toisenkin elokuvan kotiseudullaan

Peter Franzénin syksyllä julkaistu Samoilla silmillä -romaani muotoutuu parhaillaan elokuvakäsikirjoitukseksi. Jos elokuva toteutuu, saa suureen suosioon noussut Tumman veden päällä jatko-osan, jonka kuvaukset Franzén toisi mieluusti Meri-Lappiin.

Leffateatteri pitää pintansa - rapinavapaita näytöksiä toivotaan

Suomalaiset käyvät käyvät edelleen ahkerasti elokuvissa, vaikka erilaiset videopalvelut lisäävät tarjontaansa jatkuvasti. Elokuvateattereiden asiakaspalautteen suosikkiaihe, herkkupussien rapina, pitää pintansa vuodesta toiseen.

Elokuvat eivät kiinnostaneet edellisvuoden tapaan

Kemissä toimivan elokuvateatterin Kinopirtin kävijämäärä jäi kuluvana vuonna lähes kaksi tuhatta katsojaa vähemmäksi kuin vuonna 2012. Suuntaus oli sama koko maassa.

Peter Franzén jo toisen elokuvan kimppuun

"Samoilla silmillä" -romaanista viritellään versiota myös valkokankaalle. Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt elokuvan käsikirjoittamiseen tukea.

Pro Finlandiat Franzénille ja Liksomille

Keminmaalaislähtöinen kirjailija, näyttelijä ja ohjaaja Peter Franzén on yksi tämän vuoden Pro Finlandia -palkituista. Lappilaisista taiteilijoista tunnustuksen saa myös kirjailija Rosa Liksom eli Anni Ylävaara. Kaikkiaan Pro Finlandia -mitalin saa tänä vuonna 14 taiteilijaa.

Leijonasydän sulaa rakkauteen Dome Karukosken uutuudessa

Rakkaus voittaa vihan, toistavat perjantaina ensi-iltaan tulevan Leijonasydän-elokuvan tekijät. Elokuvalle on yhteiskunnallinen tilaus, sanoo ohjaaja Dome Karukoski, mutta tarina sai alkunsa käsikirjoittaja Aleksi Bardyn ja ohjaajan omista kokemuksista. Suvaitsevaisuutta opettava elokuva kertoo rasistisen uusnatsin nöyrtymisestä ymmärtämään erilaisuutta. Koko ajan sai keskustella moraalinsa kanssa, sanoo pääosan esittäjä Peter Franzen.

Tumman veden päällä -elokuva kipuamassa vuoden katsotuimmaksi Kemissä

Katsojaennätys rikkoutunee torstaina, sillä ennätyksestä uupuu enää 50 katsojaa.

Tumman veden päällä on koskettava ja kaunis elokuva

Pete on seitsemättä ikävuottaan käyvä poika joka elää lapsuuttaan 1970-luvun Keminmaalla. Peten elämä muuttuu, kun hänen on aika aloittaa koulu.

Tähtihetki arvioi elokuvat Riddick, Perfect Mothers ja Tumman veden päällä

Tällä viikolla elokuvissa seikkaillaan avaruudessa, Australiassa ja Keminmaalla. Esittelyssä ovat elokuvat Riddick, Perfect Mothers ja Tumman veden päällä, jonka ohjaaja Peter Franzén ja elokuvan miespääosassa nähtävä Samuli Edelmann olivat Tähtihetken haastattelussa.

Elokuva transsukupuolisuudesta Suomen ehdokas Pohjoismaiden parhaaksi

Kerron sinulle kaiken tavoittelee Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoa. Elokuva kilpailee kovassa sarjassa mm. Thomas Vinterbergin ja Baltasar Kormákurin uutuuksien kanssa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle