Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vinyylilevy soittimessa.

Cd-levyjen aikaan kasvaneelle vinyylit ovat sekä uutuudenviehätystä että nostalgiaa – hyväkuntoiset levyt vaihtavat omistajaa pop-up-tapahtumassa

Levyjen pop-up-myymälässä Seinäjoella vinyylit ja cd-levyt käyvät kaupaksi. Vaikka suoratoistopalveluista löytyy paljon musiikkia, moni laulu löytyy yhä vain alkuperäiseltä äänitteeltä.

DJ Arttu "R2ISDJ2" Rintakumpu soittaa levyjä.

Vinyylilevyn suosio kestää vuodesta toiseen ja musiikin ammattilainenkin vannoo sen nimeen: ”Siitä saa edelleen ihan sikana kiksejä”

Syitä vinyylilevyjen jatkuvaan suosioon on useita. Analoginen äänenlaatu miellyttää monia, kuten myös levyjen kansitaide. Vinyylilevyjä ostetaan myös sisustuselementeiksi.

Porin Levykaupan yrittäjä Ville Kiviranta näyttää Abban uutta levyä.

Vinyylilevyjä menisi tällä hetkellä enemmän kuin tavaraa riittää – Helsinkiin tulossa uusi levypuristamo ensi vuonna

Vinyylilevyjen saatavuusongelmaan vaikuttavat Kaliforniassa viime vuonna palanut tehdas sekä 2010-luvulla jatkuvasti kasvanut vinyylilevyjen kysyntä.

Marko Tuominen selaamassa oman pop-up myymälänsä levyjä Mikkelin Stellassa

Mikkelin Levy Pop-Upissa tuhansia cd-levyjä ja vinyylejä – levykauppias: "Kyllähän vinyyli on ihmisen kuuloalueelle miellyttävin"

Mikkelin Stellaan avattiin perjantaina 30.7. pieni väliaikanen levykauppa, jossa on myynnissä tuhansia levyjä. Vaikka teknologia kehittyy, on

Epe Helenius

Epe Helenius sai musiikkineuvoksen arvonimen – tamperelainen Helenius tunnetaan Poko Rekordsin ja levykauppojen perustajana

Kari "Epe" Helenius perusti 1972 Epe’s Music Shop -levykaupan Tampereelle ja viiden vuoden kuluttua levy-yhtiö Poko Rekordsin, joka on julkaissut muun muassa Eppu Normaalin, Popedan, J. Karjalaisen ja Ismo Alangon levyjä.

Robert Stewart Britannian parlamenttitalon kellarissa

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Neljän miljardin punnan remontti, levykauppiaan psykoosi ja odotettu Star Wars -ensi-ilta

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Cd-levyjä hyllyssä.

Pillit ja muovipussit joutuivat jo pannaan – heitetäänkö nyt hyvästit äänilevyjen suojamuoveille?

Uuden äänilevyn kuoriminen pakkauksestaan on kuin musiikkia monelle levyjä keräilevälle. Kääre muuttuu pakkauksen avaamisen jälkeen kierrätyskelvottamaksi roskaksi.

Asiakas selaa vinyylejä

Vinyylilevyt käyvät taas kaupaksi – levymessut nyt Joutsassa

Levymessuja järjestetään tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Suuret levymessut keskittyvät isoihin kaupunkeihin mutta uutena ilmiönä ovat tulleet pienemmillä paikkakunnilla järjestettävät keskikokoiset.

Ilkka ”Emu” Lehtinen

Viiskulman legendaarinen levykauppias Ilkka "Emu" Lehtinen on kuollut

Helsingin musiikkipiirien hyvin tuntemalla jazzmiehellä todettiin perjantaina nopeasti edennyt sairaus.

Vinyylit järjestyksessä

Vinyyli vaihtaa levymessuilla omistajaa – käytetty cd:kin menee kaupaksi

Musiikkiharrastajat etsivät täydennyksiä kokoelmiinsa levymessuilta.

Musiikki & Media -tapahtumassa palkittuja.

Yle Teema palkittiin vuoden kotimaisena musiikkimediana

Musiikki & Median Industry awards on palkinnut myöhään illalla musiikki- ja media-alan onnistujia.

Vinyylilevyjä halutaan edelleen.

"Uusia vinyylejä tulee ja se on kasvamaan päin" – pienet levykaupat pitävät älppärin lippua korkealla

Vanha kunnon vinyylilevy on ja pysyy. Tästä on myyntimäärien lisäksi osoituksena uusien levykauppojen putkahtelu maakuntakeskuksiin.

Anna Cadia ja Nakki-koira

Helsinki record shops hope to spin vinyl comeback

The internet may have revolutionised how we purchase and listen to music, but vinyl records are now finding more fans. Independent record store owners in Helsinki's Kallio district say they are confident about the future: If their wares are good enough, customers will find them, they add.

Jere Lehmus ja Jani Koskinen lyövät kätensä yhteen levykaupan edessä

Levykauppiaiden usko elää Kalliossa – hiipuva ala elvytetään intohimolla ja erikoistumalla

Internet on mullistanut levykaupan ja alan on jo uskottu korisevan henkitoreissaan. Helsingin Kalliossa katsotaan tulevaisuuteen kuitenkin toiveikkain mielin. Asiakkaita riittää, jos kauppa on tarpeeksi hyvä.

Radioheadin laulaja Thom Yorke lavalla kitaran ja mikrofonin kanssa.

Islamistijoukkio hyökkäsi Radioheadin fanien juhlaan Turkissa

Noin 20 hyökkääjän joukkio pahoinpiteli faneja ja rikkoi paikkoja. Hyökkääjät syyttivät juhlijoita muun muassa siitä, että nämä joivat alkoholia Ramadanin aikana.

Levykauppa Äx:n toimitusjohtaja Jyri Lipponen

Yritysten liikeneliöt pienenevät, Kuopiossa vuokrataso jopa puolittunut

Taloustilanne ja kaupan rakenteen muutokset pakottavat yrittäjiä pienentämään liiketiloja. Toimeen yritetään tulla vähemmillä neliöillä ja muuttamalla syrjemmälle.

CD-levyjä levykaupassa.

Levykauppa Äx muuttaa Kuopiossa

Suureksi levykauppaketjuksi kasvanut kuopiolainen Levykauppa Äx muuttaa Kuopion myymälänsä suurempiin tiloihin. Samaan yhteyteen tulee yrityksen keskusvarasto.

Levykauppakirjan tekijä: CD-levyistä tulee marginaalinen harrastus

Levymyynti laskee jatkuvasti. Levykaupoista kirjan koostanut Anssi Mononen uskoo, että musiikkiharrastajat pitävät levykauppoja hengissä myös tulevaisuudessa.

Gramofonin paluu: Tuoreet artistit rakentavat imagoa vinyylin varaan

Vanhojen vinyylien kauppa on jarruttanut puheita äänitekaupan kuolemasta. Myös uusi musiikki tekee kauppansa vinyyleinä. Niin tuoreet tulokkaat kuin konkaritkin suosivat vinyylejä. Monelle se on osa imagoa.

Vinyylilevy

Vinyyli on ihmisen tahtinen – musiikin streamauksen suosio ei tapa älppäriä

Vinyyli on ollut pois muodista, mutta ei koskaan poissa käytöstä. Hiljaisena aikana divarit ja keräilijät pitivät levyn hengissä. Nyt vinyyli elää uutta tulemistaan.

Excuse

Excuse on kotoisin Helsingistä.

Vanha levykauppaketju Amazonin ohi suurimmaksi fyysisten levyjen myyjäksi Briteissä

Joulunaikaan joka kolmas vinyylilevy tai CD ostettiin HMV-ketjun myymälästä.

Vinyylilevyjä levykaupassa.

Vinyylilevy mahtuu taas pukinkonttiin

Musiikkimyynti piristyy joulun alla. Vinyyliharrastajia palvelevat pikkuliikkeet luottavat formaattiin, jonka on pitänyt kuolla jo moneen kertaan.

Näkökulma: Kolmekymppisyys on kauheaa

Kolmenkympin kriisi tulee liian aikaisin. Se ei enää sovi yhteen ympäröivän maailman kanssa, kirjoittaa toimittaja Iida Rauhalammi.

Vesa Winberg

Näkökulma: Musiikkiteollisuus, tee musiikista kiehtovaa – kiellä se!

Musiikkibisnes voi pelastaa musiikin tekemällä siitä jälleen vaarallista ja kiinnostavaa, kirjoittaa näkökulmassaan Vesa Winberg.

Vinyylisoitin

Vinyylilevyt kuopattiin jo kerran – tänä vuonna niiden myynti ylittää Suomessa kovan rajan

Musiikin kuluttajat ja artistit ovat löytäneet vinyylilevyt uudelleen. Musiikkialan mukaan vinyylien kuuntelu ei ole enää pienen piirin juttu: tästä on todisteena esimerkiksi popbändi One Directionin vinyylijulkaisu.

Vinyylilevy

Levykauppa Äx alkaa myydä vinyylisoittimia

Kuopiolainen levykauppa Äx on tuonut valikoimiinsa kolme erilaista vinyylisoitinmallia, koska vinyylilevyjen kysyntä on yrityksen mukaan taas kovassa kasvussa.

Käsi äänipöydän päällä

Huhut pitkäsoittoalbumin kuolemasta ovat vielä liioittelua

Levyjen myynti on laskenyt romahdusmaisesti vuosituhannen vaihteesta lähtien. Ihmiset kuuntelevat tätä nykyä ennemminkin yksittäisiä kappaleita kuin levykokonaisuuksia. Porilaista Rec Room -studiota pyörittävä Häiriö Piirinen ei kuitenkaan usko, että pitkäsoittoalbumit olisivat katoamassa.

Riku Rantala.

Ylen Teema valittiin vuoden musiikkimediaksi – Riku Rantala vuoden mediapersoonaksi

Musiikki & Media huipentui lauantaina 18. lokakuuta Industry Awards -gaalaan, jossa 22 kategoriassa palkittiin kotimaisen musiikkialan vuoden aikana ansioituneimmat tekijät.

Epesin myymälä Tampereella

Legendaarinen levykauppa Epe´s lopetti lopullisesti

Epe´s sulki alkuvuodesta kivijalkamyymälänsä ja nyt myös verkkokauppansa. Äänitemyynnin lasku ja nettimusiikin nousu kaatoivat maankuulun tamperelaisen levykaupan.

Vinyylimania. Kuvassa muusikko ja vinyylilevyjen kerääjä Philippe Cohen-Solal.

Vinyylimania

Tyylikäs, musiikkipitoinen ja koukuttava dokumentti maailmanlaajuisesta ja yhä pahenevasta maniasta: intohimosta vinyylilevyihin. Cd-levyn tulon ja musiikin digitaalisen jakelun piti tappaa analoginen levy, mutta toisin kävi. Vinyylisoundin nimeen vannova heimo kasvaa koko ajan. Teema 28.9. klo 12.55.

Värikäs lp-levy asetettuna puukoteloisen levysoittimen päälle.

Vinyylit käyvät kaupaksi muillekin kuin keräilijöille

Yhä suurempi osa levykauppojen myynnistä syntyy vinyylijulkaisuista. Vanhojen levysoittimien tilalle hankitaan myös nykypäivän huippuvarustelua, vaikka teknologia itsessään ei ole muuttunut.

Sunrise Avenue live 2014

Suomalainen Sunrise Avenue esiintyi EM-avajaisissa - katso videot

Sunrise Avenue esiintyi Zürichin yleisurheilun EM-kisojen avajaisissa ja esitti kappaleensa Lifesaver ja Hollywood Hills. Katso esitykset kuvia klikkaamalla!

"Meillä ei ole kilpailijoita, vain kollegoita" toteaa Fennica Recordsin Honey Aaltonen.

Helsingin levykaupat eivät ole vielä valmiita kuolemaan

Stupido Shop ja moni muu kivijalkaliike on joutunut taipumaan heikentyneen levymyynnin edessä. Vaikka musiikinkuuntelu verkossa lisääntyy, ei fyysinen äänite myöskään tule katoamaan, väittävät Helsingin levykauppiaat.

Ville Vedenpää

Näkökulma: Musiikin kuuntelemisen sietämätön helppous

Perinteiset levykaupat sulkevat oviaan, kun musiikin kuluttaminen siirtyy yhä enemmän nettiin. Helpossa musiikin kuuntelemisessa häviäjä on itse musiikki, kirjoittaa Yle Uutisten kulttuuritoimittaja Ville Vedenpää.

Stupido-Shopin näyteikkuna.

Taas yksi levykauppa vähemmän – Stupido-Shop pisti lapun luukulle

Helsingin Kalliossa toimiva Stupido-Shop ilmoitti Twitterissä ja kotisivuillaan lopettavansa toimintansa. Syynä on jatkuva levymyynnin lasku, joka tekee toiminnasta kannattamatonta.

Helsinkiläinen Stupido-Shop lopettaa toimintansa

Helsingin Kalliossa toimiva Stupido-Shop ilmoitti Twitterissä ja kotisivuillaan lyövänsä lapun luukulle.

Suomalaiset huippumuusikot ryhtyvät levykauppiaiksi

Suomalaiset muusikot siirtyvät itse tiskin taakse myymään levyjä 9.6.–14.6 Paikallisen musiikin viikolla.

Suomalaista musiikkia jaossa ilmaiseksi levykaupoissa ympäri maailman

Brittiläinen musiikkimedia ja Music Finland jatkavat menestyksekästä yhteistyötään uudella erikoisjulkaisulla Record Store Dayn kunniaksi.

Bitcoin-automaatti

Asemille ilmestyi jo toisen yrittäjän bitcoin-automaatteja

Suomen ensimmäinen automaatti, johon käyvät riihikuivat setelit, avattiin Helsingissä metrotunnelissa olevaan levykauppaan joulukuussa. Seteliautomaatti on saanut tuoreeltaan kilpailijan, joka toimii kolikoilla ja korteilla.

Yle Areena logo.

Epe's lopettaa myymälänsä, muistot elävät – audio

Pitkin viikkoa on muisteltu ensimmäisiä levyostoksia ja sitä, miten suosikkilevyjen ilmestymistä odotettiin Epe'sin rappusilla.

Epesin myymälä Tampereella

Legendaarinen levykauppa Epe´s sulkee Tampereella

Ympäri Suomea tunnetun levyliikkeen kivijalkamyymälä lopettaa lähiviikkoina. Nettimusiikin läpimurto ja levymyynnin lasku päätöksen taustalla.

Joensuu Levy-Eskojen myymälänhoitaja Tommi Piipponen

Levy-Eskot porskuttaa Spotifysta ja Piratebaysta huolimatta

Joensuulainen Levy-Eskot on näyttänyt epäilijöilleen vuodesta toiseen, että levykauppa voi elää ja voida hyvin myös pienessä kaupungissa. Se on vaatinut kuitenkin asennemuutoksen.

Levykauppias: Kärkijulkaisut avittavat levyalea

Alennusmyynnit ovat alkaneet myös levykaupoissa, ja tarjouslevylaarien ääreen asiakaskuntaa houkuttelevat alennustarrojen koristamat kärkinimien julkaisut.

Levyale alkaa tänään

Ympäri Suomen myydään tänään musiikkia alennetuin hinnoin.

HMV-ketjun ostaja listasi fyysisen levykaupan pelastusteesit

Ihmiset pitää saada innostumaan levykaupassa käymisestä uudelleen. HMV:n uusi omistaja uskoo tietävänsä, miten se tehdään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle