Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaisa Pulakka: Pelko on polttoainetta ennakkoluuloille

Kulttuurihistoria opettaa pelkokriittisyyttä.

10 kysymystä filosofeista – katso miten pärjäät!

Ylioppilaskokeessa hyötyy paljon filosofien tuntemisesta.

Rankka retki kolmen tuhannen vuoden takaa

Kaikkien seikkailutarinoiden isä on tietenkin Odysseia.

Tarkistetaan asia sääntökirjasta

Virheitä sattuu. Se kuuluu elämään.

Taiteilijat sivilisaation raunioilla

Taiteen ja yhteiskunnan suhde ei ole ennalta annettu.

Viikko tieteessä: Universumin arvoitus ratkeamassa, mullistavia syöpätutkimuksia

Vilkas tiedeviikko on tarjonnut tietoa maan ja taivaan väliltä. Suuri tieteen Millenium-palkinto annettiin suunnatun evoluution kehittäjälle Frances Arnoldille. Syöpätutkimus tuottaa jatkuvasti uusia tuloksia.

Historioitsija Ylikankaalle tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto

Yle Radio 1:llä kuultavan Aristoteleen kantapää -ohjelman tekijät saivat palkinnon esimerkillisestä tiedonjulkistamisesta.

Tutkimus: Puhetaito paljastaa asianajajan tason

Asianajajan suhde tuomioistuimeen ilmenee vaatimuksena pysyä totuudessa päämiehen puolesta annettavan tiedon suhteen, väittää uusi Turun yliopistossa tehty tutkimus.

Päällikön pagina: Reikkalainen tarina

Tämä on sepitteellinen tarina Aristoteleen ja Ritun kiihkeästä kohtaamisesta reikkalaisen taivaankaaren alla, sinisen meren kuohujen kuiskeessa.

Artistin ei tarvitse kärsiä luodakseen

Surullisuus saa luovuuden kukkimaan, sanoo yhdysvaltalaistutkimus. Melankolisten kappaleiden määrä ja jopa Aristoteleen kirjoitukset tukevat tätä tulosta, mutta Ultramariini-yhtyeen kitaristi Ville Aalto on eri mieltä. Häneltä syntyy kappaleita parhaiten silloin, kun on rauhallinen olo.

YLEn Aristoteleen kantapää sai journalistipalkinnon

YLE Radio 1:n ohjelmasarja Aristoteleen kantapää on valittu vuoden journalistiseksi teoksi. Mediakonserni Bonnierin Suuri Journalistipalkinto jaettiin kolmessa kategoriassa. Eilen pidetyssä gaalassa palkittiin myös vuoden journalisti ja vuoden juttu.

YLEltä kaksi ehdokasta Suuren Journalistipalkinnon saajaksi

Vuoden journalistiseksi teoksi on ehdolla YLE Radio 1:n ohjelma Aristoteleen kantapää ja vuoden jutuksi YLEn MOT-ohjelmassa esitetty ohjelma Merirosvojen rannikko. Kilpailussa valitaan myös vuoden journalisti.

Kreikan tähtitiede

Kreikan tähtitiede

Aristoteleen koulun rauniot museoksi

Kreikassa perustetaan ulkoilmamuseo sen koulun raunioille, jossa Aristoteles opetti yli 2 300 vuotta sitten. Vuosikymmenen vireillä ollut suunnitelma Lykeionin avaamiseksi yleisölle tulee mahdolliseksi yksityiseltä yhtiöltä saadun lahjoituksen ansiosta, kertoo Kreikan kulttuuriministeriö.