Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kotimainen valmistaja seuraa kasvomaskipäätöksiä valppaana, sillä markkinatilanne muuttuu jatkuvasti

Tampereella kehitetystä kuitukankaasta valmistetaan jo hengityssuojaimia, mutta lopulliset testitulokset puuttuvat vielä.

Yritykset koronakriisissä: Viking Line seilaa huoltovarmuuskeskuksen tuella, Ahlstrom Munksjö kolminkertaisti kasvomaskituotantonsa

Citycon luottaa siihen, että vuokralaiset saavat maksettua vuokransa valtion tuilla.

Tampereella aletaan tehdä 10 miljoonaa hengityssuojainta kuukaudessa

Ahlstrom-Munksjö aloittaa huhtikuussa tuottamaan hengityssuojamateriaaleja Tampereella.

Ahlstrom-Munksjö yrityskaupoilla Yhdysvalloissa

Ahlstrom-Munksjön liikevaihto kasvaa yritysoston myötä 3 miljardiin euroon.

Dokumenttiprojekti: Jäniksenä Varkaudessa

Teollisuuskaupungin loisto ja rappio.

Ahlstromilta iso investointi Suomeen – sijoittaa neljä miljoonaa Karhulan tehtaaseen Kotkassa

Investointi parantaa tehtaan energiatehokkuutta ja lisää tuotantokapasiteettia.

Biokuitu yhdistää Ahlstromin ja Munksjön – "Palkkaamme lisää väkeä"

Suomalainen Ahlstrom ja ruotsalainen Munksjö yhdistyvät luodakseen yhden maailman johtavista metsäalan yrityksistä biomateriaaleissa ja innovatiivisissa kuiduissa.

Ahlstrom ja Munksjö yhdistyvät, Ahlstromin toimitusjohtaja vaihtuu

Sulautumissuunnitelmasta johtuen Ahlstromin toimitusjohtaja vaihtuu. Toimitusjohtaja Marco Levi jättää yhtiön heti.

Saksan viranomaisilta tyrmäys – Ahlstromin tehdaskaupat peruuntuivat

Ahlstromin ja yhdysvaltalaisen Owens Corningin välinen kauppa julkistettiin tammikuussa, ja se koski Ahlstromin Building & Wind -liiketoimintayksikköä. Kauppaan kuuluivat tehtaat Karhulassa, Mikkelissä ja Venäjän Tverissä.

Kuitumateriaaleja valmistava Ahlstrom antoi positiivisen tulosvaroituksen

Kannattavuutta koskevan ohjeistuksen nosto vahvisti Alhstromin osaketta yli kuusi prosenttia.

Tapio Wirkkala - mies joka muotoili Suomen

Tapio Wirkkala on vaikuttanut jokaisen suomalaisen elämään

Lasikuitutuotannon Ahlstromilta ostanut yhdysvaltalaisyritys: "Alalla on iso kasvupotentiaali"

Kotkan ja Mikkelin tehtaat ostavan Owens Corningin toimitusjohtaja ei puhu tarkemmin mahdollisista investoinneista, mutta hän uskoo yhtiön tarvitsevan lähivuosina lisääkin kapasiteettia. Pääluottamusmies toivoo, että uusi omistaja sitoutuu kehittämään toimintaa.

Ahlstrom myy Karhulan ja Mikkelin tehtaat amerikkalaisyhtiölle

Myytävillä tehtailla työskentelee 260 ihmistä. Ahlstromin mukaan se haluaa kaupalla vahvistaa tasettaan ja keskittyä muihin liiketoimintoihin. Kaupan arvo on noin 73 miljoonaa euroa.

Aarteenetsintä: sähkökatkaisija

Onko kellarissasi Wirkkalan suunnittelema sähkökatkaisija?

Ahlstromin työntekijät järkyttyneitä tehtaan sulkemisesta: "Kauttua on tuottanut voittoa"

Ahlstromin Kauttuan tehtaan työntekijät eivät ymmärrä tehtaan sulkemispäätöstä taloudellisin perustein, sillä tuotantolinja on tuottanut hyvää tulosta. Paikkakunnalle tunnusomaisen paperitehtaan sulkeminen vaikuttaa laajasti koko kunnan mielialaan.

Ahlstrom sulkee Kauttuan tehtaan

Ahlstrom on päättänyt sulkea Kauttuan tuotantolinjansa Eurassa Satakunnassa. Yli kaksikymmentä menettää työpaikkansa Kauttuan tehtaan sulkemisen myötä.

Ahlstrom aloittaa yt-neuvottelut Kauttualla

Ahlstrom aloittaa yt-neuvottelut Kauttuan tuotantolinjallaan. Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä.

Ahlstrom vaihtoi toimitusjohtajaa

Kulutusmateriaaleja valmistava Ahlstrom valitsi uudeksi toimitusjohtajakseen italialaisen kemian alan tohtorin.

Euroopan komissio epäilee Munksjöta ja Ahlstromia harhaanjohtavien tietojen antamisesta

Yhtiöt ovat komission kanssa asiasta eri mieltä, mutta aikovat selventää mahdolliset väärinkäsitykset, kertoo Munksjö tiedotteessa.

Ahlstrom tehostaa lisää - Suomen henkilöstövaikutukset yhä avoinna

Yhtiö ilmoittaa laajentavansa viime elokuussa julkistamaansa säästöohjelmaa. Syksyllä arvioidun 350:n sijaan maailmanlaajuisesti vähennetään enintään noin 400 henkeä.

Paperitehdas myytiin japanilaisille – työntekijät tyytyväisiä

Kauttuassa sijaitsevan Jujo Thermalin myynti kokonaan japanilaisyhtiölle ei huoleta pääluottamusmies Jukka Virtaa. Työntekijöillä on kokemusta yhtiön jo aiemmin puoliksi omistaneista japanilaisista, ja tulevaisuuteen luotetaan.

Ahlstrom myy Kauttuan lämpöpaperitehtaan Japaniin

Kuitumateriaaliyhtiö Ahlstrom myy puoliksi omistamansa Jujo Thermalin toiselle omistajalle eli Nippon Paper Industries -yhtiölle. Jujo Thermal omistaa Euran Kauttuassa lämpöherkkää paperia valmistavan tehtaan.

Ahlstrom antoi tulosvaroituksen

Kuitumateriaalien valmistajaa nakertavat huono kysyntä sekä tuotantoseisokki Saksassa.

Ahlstrom säästää, henkilöstövähennykset mahdollisia

Yhtiön viestintäjohtaja korostaa, että tässä vaiheessa ei ole suunnitelmissa aloittaa yt-neuvotteluita henkilöstön vähentämiseksi, ennen kuin muut säästökeinot on selvitetty. Konsernista kuitenkin arvioidaan, että henkilöstöä jouduttaneen vähentämään noin 350 henkilöllä maailmanlaajuisesti.

Ahlstrom vähentää yhteensä satoja useissa maissa

Kuitumateriaalien valmistajalla ei riitä töitä koko henkilöstölle liikevaihdon lähes puoliinnuttua. Ahlstromilla on Suomessa noin 400 työntekijää, maailmanlaajuisesti lähes 4 000.

Ison retkeilyalueen kaavamuutos tulossa päätökseen Kuopiossa

Suovu-Palosen virkistysalueen kaavaehdotus kattaa yli 200 hehtaarin alueen Länsi-Kuopiossa. Alueelle oli tekeillä yleiskaava jo 1990-luvulla, mutta se kumottiin korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Ahlstrom karsii kuluja

Tässä vaiheessa yhtiö kertoo vain hankkeiden ja palvelujen vähentämisestä. Lisätietoja on luvassa myöhemmin.

Reino Uusitalo on Kymenlaakson suurituloisin

Tulolistan kärkipaikoille pääsee Kymenlaaksossakin isoilla pääomatuloilla. Eniten niitä keräsi Jukka Saastamoinen.

Helsingin pörssiin listautuu uusi yhtiö

Uusi erikoispapereihin keskittyvä yhtiö syntyy Ahlstromin osasta ja ruotsalaisyhtiö Munksjöstä. Uuden yhtiön nimeksi tulee Munksjö.

Ahlstromin tulos heikkeni - Kiinan tapettimarkkinat pettymys

Liikevoitto aleni 66 prosenttia vajaaseen 7,5 miljoonaan euroon.

Vilkas osavuosikatsauksien viikko

Useat yritykset julkaisevat osavuosikatsauksiaan tällä viikolla. Tiistaina selviää muun muassa Nordean, Koneen, Huhtamäki Oyj:n, Kemiran ja StoraEnson vuoden 2012 ensimmäisen neljänneksen tulos.

Ahlstrom vähentää liki 400 tulosparannusohjelman seurauksena

Kuitukangasta ja erikoispapereita valmistava Ahlstrom on saanut päätökseen lokakuun puolivälissä aloittamansa tulosparannusohjelman. Torstaina Ahlstrom kertoi irtisanovansa 57 henkilöä, joista suurimman osan Brasiliassa.

Ahlstrom vähentää seitsemän Mikkelistä

Ahlstrom vähentää seitsemän henkilöä Mikkelin tehtaalta yt-neuvottelujen tuloksena. Erikoislujitteiden valmistus kuitenkin jatkuu Mikkelissä normaalisti. Väenvähennyksiä yhtiö perustelee tulonparannusohjelmalla.

Ahlstrom irtisanoo 81 työntekijää - Suomesta 7

Kuitukangasta ja erikoispapereita valmistava Ahlstrom karsii toimintojaan Mikkelissä. Lisäksi yhtiö sulkee Bishopvillen tehtaansa Yhdysvalloissa.

Jukka Kärnä: Yt-neuvottelut ovat teatteria

Sdp:n Jukka Kärnä on ottanut asiakseen etenkin työllisyyden parantamisen. Hän muun muassa kritisoi voimakkaasti yt-lakia. Kärnän mielestä yrityksen päätökset pitäisi hyväksyttää oikeudessa ennen niiden voimaantuloa.

Ministerit Karhulassa tänään

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies ja työministeri Lauri Ihalainen vierailevat tänään Ahlstromin tehtaalla Karhulassa. Aiheena on mm lasikuituteollisuuden tulevaisuudennäkymät.

Ahlstromin tulos tappiolle

Ahlstromin heinä-syyskuun tulos painui reilusti viime vuodesta. Ahlstrom ilmoitti viime viikolla yli 160 henkilön vähentämisestä Kotkan Karhulan tehtaalla.

Ahlstrom pelkää kysynnän heikkenemistä

Kuitukangasta ja erikoispapereita valmistava Ahlstrom arvioi, että jos maailmantalouden kasvu yhä hidastuu, myyntihinnat voivat laskea ja yhtiön kannattavuus heikentyä. Osavuosikatsauksensa maanantaina julkistanut Ahlstrom kertoo, että myyntimäärät jäävät jo loppuvuonna aiemmista arvioista kysynnän hidastumisen takia.

Suomisesta pyyhintäkuitukankaiden markkinajohtaja maailmassa

Suomisen ja Ahlstromin välinen kuitukangasliiketoiminnan kauppa on vahvistettu. Näin Suominen Yhtymä kasvaa maailman markkinajohtajaksi pyyhintäkuitukankaiden liiketoiminnassa.

"Uskon, että selviämme - rimaa hipoen"

Lasikuituvalmistaja Ahlstromin irtisanomiset voivat tehdä jopa useiden satojen tuhansien loven Kotkan verotuloihin. Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin mukaan vaikutukset riippuvat siitä, miten hyvin irtisanotut onnistuvat löytämään uutta työtä.

Lemminkäinen, M-real announce staff cuts

The construction firm Lemminkäinen is to start consultative talks on reducing staff. Talks will affect the entire Lemminkäinen concern in Finland and abroad.

Ahlstrom to lay off 163 people in Kotka

The wood-processing company Ahlstrom is to stop production of glassfibre and glassfibre mats at its Karhula factory in Kotka, south-east Finland, at the end of this year. As a consequence, the glassfibre business will employ 163 fewer people from October.

Professori: Yt-neuvottelut mainettaan parempia

Yt-neuvottelut vähentävät professori Martti Kairisen mukaan irtisanottavien määrää keskimäärin 15 prosenttia työnantajan alkuperäisestä ilmoituksesta.

Diakoni yrittää lievittää Ahlstromin väen tuskaa

Lasikuitua valmistavan Ahlstromin yt-neuvottelut ovat loppusuoralla. Kotkassa tulevaisuuttaan tuskailevia työntekijöitä yrittää auttaa seurakunnan työpaikkadiakoni.

Ahlstromin Karhulan tehtaalla ulosmarssi

Ahlstromin Karhulan tehtaan työntekijät ovat marssineet ulos työpaikoiltaan tiistaina-aamuna. Ulosmarssi on protesti meneillään olevia yt-neuvotteluja kohtaan.

Pääluottamusmiehet: Ahlstromin yt-neuvotteluissa karu meininki

Ahlstromin työntekijät pelkäävät yhteensä yli 200 työpaikan menetystä Karhulan ja Mikkelin tehtailla. Yt-neuvotteluja on käyty melkein viisi viikkoa.

Ahlstromilla pelkoa irtisanomisista

Ahlstromin työntekijät pelkäävät työpaikkojensa puolesta. Pörssiyhtiö Ahlstromin Karhulan ja Mikkelin tehtailla käynnistettiin viisi viikkoa sitten 1.9.2011 yt-lain mukaiset neuvottelut, jotka pahimmillaan johtavat noin 230 henkilön vähentämiseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle