Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pelko ruuan hinnan voimakkaasta noususta ei toteudu Suomessa, ennustaa Pellervon taloustutkimus

Koronapandemian seurauksena ruuan kulutus on siirtynyt enemmän koteihin, mikä on nostanut muun muassa jogurtin ja juuston kulutusta.

Valio to re-brand 'Turkish' yogurts following controversy

Dairy company Valio is the latest Finnish firm to come under scrutiny for cultural stereotypes in its branding.

Valio uudistaa jogurttipurkkien pakkauksia – Turkkilaisen jogurtin stereotyyppisestä kuvituksesta luovutaan

Pakkausten uudistamisen taustalla on Valion viimeisen vuoden aikana tekemä ihmisoikeusvaikutusten arviointi.

Milk consumption drops, cheese on the rise

Finland is still one of the world's highest per capita consumers of milk, but changes are afoot.

Näin suomalaiset käyttävät maitotuotteita: Maitolasit häviävät ruokapöydistä, juustoa popsitaan enemmän kuin koskaan

Asiantuntijan mukaan ilmastokeskustelu ei ole merkittävä syy maidon juomisen vähenemiseen.

Saksalaistutkijat: Elintarvikkeiden tuoreuden voi nähdä kännykästä – taskukokoisen skannerin luvataan mittaavan niin tomaatit kuin jogurtitkin

Saksalaiset lupaavat edullista laitetta, jolla kuluttajat näkisivät, onko ruoka vielä syötävää. Suomalaisasiantuntija ei lupauksiin usko.

Venäläisten mielestä suomalainen jogurtti on turvallisempaa kuin kotimainen – kirjeenvaihtaja Marjo Näkki vastasi kahdeksaan kysymykseen venäläisten Suomi-kuvasta

Pohjoismaat kiinnostavat nyt Venäjällä erityisen paljon, kertoo kirjeenvaihtaja Marjo Näkki Mistä maailma puhuu -podcastissa.

Siilinjärven päiväkodeissa ja kouluissa syödään leipää ja jugurttia JHL:n lakon aikana: "Miksi pitää fokusoida kärsimysnäytelmään?"

Kuopion kaupungin huoltopalveluja tuottavan Servican tapauksessa sairaalat, palvelukeskukset ja terveyskeskukset on rajattu lakon ulkopuolelle.

Lähiruokamarkkinat avaavat areenan pohjoisen tuottajille

Tapahtumalla halutaan antaa jalansijaa myös suoramyynnille pohjoisessa. Esillä on niin elintarvikkeita kuin käsitöitäkin.

Tutkimus: Maito ja jogurtti saattavat vähentää sydänriskejä

Tutkimus on ensimmäinen suuri, eri ruokakulttuureja ja viisi mannerta kattava selvitys maitotuotteiden sydänvaikutuksista.

Russians hungry for black-market Finnish food

Russian vendors still do a brisk business in Finnish foods, flouting an official embargo on EU products.

Emmi Salo, 26, luuli tekevänsä vain opinnäytetyötä – samalla syntyikin hyvinvointibisnes, joka laajenee seuraavaksi ulkomailla

Sosiaalinen media voi pohjustaa menestystarinoita yritysmaailmaan. Silloin on tehty asioita oikein kaksi kertaa, sanoo alan ammattilainen. Emmi Salon ravinto- ja treenipalveluun keskittyvä yritys on oiva esimerkki brändin rakentumisesta.

Kuuluuko jogurttipurkki muovinkeräykseen? Muovien lajittelu yleistyy, mutta kaikille ei ole selvää, mikä kelpaa keräykseen

Muovinkeräysastia on lähitulevaisuudessa yksi niistä pakollisista keräysastioista ainakin isommissa kiinteistöissä, arvioi ympäristöasiantuntija Minna Partti.

Rainbow jogurttirahkaa vedetään myynnistä – saattaa sisältää metallia

Tuotetta on myyty Prismoissa, S-marketeissa, ABC-marketeissa, Sokoksissa sekä Sale- ja Alepa-myymälöissä.

Suomalaisten pikaruoka on Turkissa yli sata vuotta vanha herkku – iskender-kebabin “kopiot” eivät vakuuta ruokalajin keksinyttä perhettä

Kebab-keksijän jälkeläisten mielestä salaatti tai riisi eivät kuulu herkun rinnalle. Kebabin maailmansuosio on ollut yllätys.

Hapokas marja kesyyntyy pakkasessa – Keittiömestari suosii pihlajanmarjaa smoothien ainesosana

Keittiömestari Roope Rask on kerännyt ja kuivattanut pihlajanmarjoja jo useana syksynä. Helppo marjapyree sopii moneen jälkiruokaan.

Miljoonia jogurttipurkkeja liukuhihnalta – Valion uusi välipalatehdas starttaa syksyllä

Ensimmäinen tuotantomittakaavan koe-erä jugurttia valmistui Valion uudella välipalatehtaalla Riihimäellä tiistaina. Tehdas on Valion historian suurin investointi.

Sotke sekaan, älä heitä pois – Miksi jogurtin vetistä nestettä ei pidä kaataa viemäriin?

Valmistajat pyrkivät keksimään keinoja päästä eroon hapanmaitotuotteiden pintaan nousevasta herasta. Syy on pelkästään kosmeettinen, sillä neste ällöttää monia suomalaisia.

Rohkea rokan syö, mutta entä maksalaatikkoa mansikkajogurtilla? – Katso tästä yleisön huikeimmat makuyhdistelmät

Makuasioista ei kannata kiistellä. Tutkijoille on edelleen suuri mysteeri, miksi joku makuyhdistelmä on toiselle herkkua, mutta toinen ei voi sitä sietää.

3-D printers, growth incubators, insects… VTT researchers weigh future foods

Consumer choices are shaping the future of food. As the planet's population soars beyond the current 7.4 billion, humanity must make more efficient use of raw materials to ensure sufficient food supply. This will include reducing waste.

Mikrobiologian professori: Probiootteja kannattaisi antaa pikkuvauvoille

Probioottien tehosta on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta vasta vähän tieteellistä näyttöä. Vastasyntyneelle annettu probioottiseos voi kuitenkin suojata lasta allergialta tai jopa diabetekseltä, arvioi mikrobiologian professori Per Saris.

Olemme tavaran haalijoita: tyhjiä jogurttipurkkeja ja tuhansia legopalikoita

Hamstraamme kaapit täyteen tavaroita, koska ne tuovat iloa ja turvaa. Omistaminen on sisäänrakennettu halu.

Brändi maistuu hyvältä – Miksi tuote tuntuu paremmalta paremmassa paketissa?

Kallis kahvi maistuu paremmalle myös silloin, kun juojalle ainoastaan uskotellaan, että kupissa on kallista kahvia. Mielikuvat maistuvat.

Jo 2-vuotiaat sokerihumalassa – Vero voisi purra sokerikoukkuun

Suomessa on virinnyt halu korvata poistuva makeisvero sokeriverolla. Aikuisten sokerinsaanti on suositusten mukaista, mutta jo kaksivuotiaana lasten sokerinsaanti ylittää suositukset. Suurin osa sokerista saadaan nykyään valmiissa elintarvikkeissa olevana piilosokerina.

Laarit hyllyvät kesän sadosta – katso mistä riittää kotimaista koko vuoden tarpeisiin 

Syyskuun poudat varmistivat sadon, joka kuitenkin on pienin vuosiin.

Mielentilatutkimuksen tuloksia

Vaihtumattoman vaate- ja sapuskamaun etuja pohtii M. Kajo

Nälkä ei jää kesälomalle – heinäkuun aamuna leipäjonossa seisoo 672 ihmiskohtaloa

Itä-Helsingin Myllypurossa jaetaan ruoka-apua läpi kesän: maitoa, jogurttia, leipää, vihanneksia. Yleensä ruokaa käy hakemassa 600–800 ihmistä. Myllypurossa apua hakevien määrä on vähenemään päin, mutta syynä ei ole se, että itse avuntarve olisi kadonnut.

Sanctions-hit Valio shuts Tampere dairy

Once-flourishing sales to Russia came to an abrupt halt in 2014 when Moscow imposed a trade embargo in retaliation for EU sanctions over the Ukraine crisis.

Kuopiolaiskoululaiset oppivat, että terveellinen aamuateria syntyy helposti kaurahiutaleista ja hedelmistä

Joukko Martti Ahtisaaren koulun oppilaita sai kansainvälisenä Food Revolution Day -päivänä tietoa hyvästä ravitsemuksesta ja terveellisen aamupalan tekemisestä. Food Revolution Day on brittiläisen kokin Jamie Oliverin liikkeelle laittama kansainvälinen tapahtuma, jossa kampanjoidaan terveellisen kouluruoan puolesta.

Valio rakentaa jättimeijerin vähäsokerisille jogurteille ja uusille proteiinituotteille

Valio tekee parhaillaan suurta välipalatehdasta Riihimäelle vanhan meijerin rinnalle. Tehdas ryhtyy valmistamaan uudenlaisia proteiinituotteita ja jogurttipohjaisia välipaloja, joissa voidaan käyttää nykyistä vähemmän sokeria.

Jugurtti valmistuu melkein itsestään

Jugurtin valmistaminen kotona on helppoa.

Jogurtti ja jäätelö voivat auttaa diabeteksen välttämisessä

Maitotuotteiden ja tyypin 2 diabeteksen yhteyksiä on tarkasteltu lukuisissa tutkimuksissa, mutta tulokset ovat olleet hyvin ristiriitaisia.

Kolesterolia alentavat tuotteet vetivät Briteissä, Raisiolta huima tulosparannus

Benecol-tuotteet kiinnostivat niiden suurimmalla markkina-alueella Isossa-Britanniassa. Kolestrolia alentavien margariinien, jugurttien ja patukoiden myynnin ennakoidaan kasvavan myös tänä vuonna tuhdista ruuastaan tunnetussa saarivaltiossa.

Näkökulma: Laihduttajan karppauspäiväkirja – tälläkin dieetillä kilot karisevat

Yle Lappeenrannan toimittaja Petri Kivimäki kaivoi esiin muutaman vuoden takaisen hittidieetin ja alkoi karpata. Viidessä viikossa lähti reilu seitsemän kiloa.

Miltä nostalgia maistuu? Ruokamuistot ovat makumatka lapsuuden kesiin

On oikeastaan aika luonnollista, että herkuista parhaita ovat ne, jotka on syöty lapsena mummon kanssa tai mökkilaiturilla. Taitavasti valmistetun aterian lisäksi ruokanautintoon vaikuttavat miljöö ja seura, jossa syödään. "Hyvä ruoka huonossa seurassa on huonompaa kuin huono ruoka hyvässä seurassa", sanoo elintarvikekehityksen professori Anu Hopia.

Kirjailija Mari Möröllä on kärsimyskukka jugurttikoneessa ja elämä kahden puutarhan välissä

Kun haluaa nähdä erikoisen kukan kohoavan kohti aurinkoa, on turvauduttava milloin jääpaloihin, milloin jugurttikoneeseen. Kasvimaailman löytöretkeilijä kokee suurinta onnistumista, kun kaukaa matkannut siemen juurtuu omaan puutarhaan. Kirjailija Mari Mörö kirjoittaa vuodessa kaksi kirjaa ja hoitaa kahta puutarhaa, toista Suomessa, toista Kanadassa.

Saksalaisdokumentti paljastaa, mihin perunalastujen ahmiminen perustuu – 35 prosenttia rasvaa, 55 hiilihydraatteja 

Perunalastuja pystyy tunnetusti syömään, vaikkei olisi nälkä. Sipsien ainesosat tuottavat aivoissa mielihyvää, jonka vuoksi syöjä ei usein lopeta ennen kuin viimeinenkin muru on syöty. Saksalaisdokumentista selviää, että sipseissä ainesosat, muotoilu ja rapsahtava ääni on rakennettu niin, että niitä syötäisiin mahdollisimman paljon. Maku voi olla täysin toissijainen.

Jacky-makupalojen valmistus siirtyi Ruotsiin – Lahden yli 100-vuotias tehdas pysähtyy

Lahden keskustan tuntumassa meijerituotteita valmistaneen tehtaan toiminta päättyi torstaina. Sota-ajan pommituksistakin selvinneessä tehtaassa työskenteli huippuvuosina yli pari sataa ihmistä.

Legendaarinen kuopiolaisravintola 45 vuotta – backstagen seinien settilistat kertovat kovista vierailijoista

Henry's Pubissa on nähty vuosien varrella Suomi-rokin ykkösnimiä. Ravintola on ollut Kuopion katukuvassa jo 45 vuotta. Bändien takahuonetilaukset ovat välillä yllättäneet henkilökunnan.

Tuttu välipala voi olla todellinen sokeripommi

Kiireessä saattaa helpommin haksahtaa sokeripitoisiin välipaloihin. Piilosokereita on nostettu esiin Kemin hammashoitoloissa, joissa on huomattu, että monelle aikuisellekin tulee yllätyksenä vaikka tuoremehun sisältämät sokerit.

Ruotsalaiset happamina Valiolle: laktoosittoman ostaja maksaa turhasta

Samaa kefiiriä ja jogurttia on myyty kahdella eri hinnalla.

Arla vetää rahkajogurtteja myynnistä – Allergeenivaara

Arla Oy ilmoittaa vetäneensä myynnistä rahkajogurtteja pakkausprosessissa tapahtuneen sekaannuksen vuoksi. Pakkausmerkinnät eivät vastaa tuotteen sisältöä ja voivat aiheuttaa allergeenivaaran.

Vaarantaako maito terveytesi? – Professori: Negatiivisen tutkimuksen löytää aina, jos haluaa

Yhä useamman tutkimuksen mukaan maitovalmisteiden liiallinen käyttö voi tosiasiassa olla haitallista aikuisille, yhdysvaltalaisjulkaisu Mother Jones väittää. Suurin osa maitotutkimuksista on tuloksiltaan melko neutraaleja, sanoo puolestaan ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Ylelle.

Benecolin jogurttijuomia poistettu myynnistä laatuvirheen vuoksi

Benecol Mansikka Tehojuoma -jogurttijuomassa oleva laatuvirhe ilmenee poikkeavana makuna ja hajuna sekä pakkauksen pullistumisena.

Muovikeräys tulee suuremmille paikkakunnille – vanha meno jatkuu pikkukunnissa

Ensi vuoden alussa alkava muovipakkausten erilliskeräys ei toteudu pienillä paikkakunnilla. Keräyspisteitä tulee vain isoimpiin taajamiin, joissa asuu yli 10 000 ihmistä.

Sokeriansaan lankeaa huomaamatta

Sokeriansaan lankeaa huomaamatta

Ekokampaajan ongelma: "Sitruunassa ei lue, että se on tarkoitettu hiuksiin"

Mikäli kampaaja haluaa tehdä jogurtista ja avokadosta hoitoseosta asiakkaidensa päähän laitettavaksi, hänestä tulee tuotteen valmistaja, ja hän on itse vastuussa tuotteen turvallisuudesta. Tukesin mukaan ihmiset voivat herkistyä sekä luonnosta löytyville että synteettisille raaka-aineille.

Jugurttipurkista muovipalloiksi – muovin keräys kotitalouksista alkaa vuodenvaihteessa

Muovin keräys kotitalouksista alkaa vuodenvaihteessa. Suomeen tulee muoville 500 keräyspistettä. Kenenkään ei ole pakko kierrättää mitään, vaan muovitkin voi edelleen laittaa sekajätteeseen. Ekokemin kierrätysmuovituotteiden tuotepäällikkö Mikko Koivuniemi kuitenkin uskoo, että suomalaiset haluavat muovit kiertoon.

Männyn kaarnaa, mustikkaa, jogurttia... Katso vinkit ekologisempaan hiustenhoitoon

Keittiön arsenaalia kahvista sitruunaan ja soodasta mustikkaan voi hyödyntää hiustenhoidossa. Hiusten luonnollinen olotila on hieman karkea, mutta kiiltävä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle