Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilmattaren tuulivoimaloiden pystytys Humppilassa ja Urjalassa alkaa marraskuussa

Humppilan ja Urjalan kuuden voimalan alue on Ilmattarelle tärkeä, sillä se on ensimmäinen, joka jää yrityksen omistukseen. Jatkossa Ilmatar pyrkii yhä enemmän sähköntuotantomarkkinoille.

Tractor pullingin SM-kisat onnistuivat Humppilan uudella radalla

Ensimmäiset tractor pullingin Suomen mestaruuskilpailut vetivät runsaasti osallistujia. Myös yleisö löysi tiensä paikalle, sillä kisoja oli seuraamassa noin 4 000 ihmistä. EM-kilpailuihin on vielä matkaa.

Kakkostiellä muita valtateitä runsaammin kolareita

Valtatie kahdella sattuu runsaasti erityisesti henkilövahinkoihin johtaneita onnettomuuksia. Osasyynä on se, että tien vanhanaikainen ja mäkinen tieprofiili aiheuttaa näkemäkatveita, mitkä tekevät ohituksista vaikeita ja vaarallisia.

THL:n seuranta: Vanhusten hoivayksiköiden henkilöstömäärissä alimitoitusta myös Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessä yhdeksän vanhusten ympärivuorokautisen hoivan yksikköä ei täyttänyt THL:n kevään seurannassa vaatimuksia henkilöstömitoituksesta. Koko maassa mitoituksen alittaneiden yksiköiden määrä lisääntyi neljä prosenttiyksikköä marraskuusta.

Fingridillä on suuret sähkönsiirtosuunnitelmat Lounais-Hämeeseen

Yhtiö suunnittelee noin 70 kilometrin voimajohtoa Huittisista Forssaan muun muassa Humppilan ja Jokioisten kautta. Forssan sähköasemasta on tullut Fingridille tärkeä solmukohta. Merkitys on kasvanut, kun sähkönsiirto on lisääntynyt.

Lounais-Hämeen kirjastoihin omatoimikirjastot

Tavoitteena on, että seutukunnan asukkaat pääsevät lainaamaan kirjastojen aineistoa omatoimisesti vielä tämän vuoden aikana. Tammelassa omatoimikirjasto on toiminut runsaan vuoden ajan eli siitä lähtien kun uusi kunnankirjasto otettiin käyttöön.

Työttömyys laski Kanta-Hämeessä vuodentakaisesta – eniten vapaita työpaikkoja on muun muassa lähihoitajille ja vartijoille

Kanta-Hämeessä oli heinäkuun lopussa lähes 8 800 työtöntä työnhakijaa. Laskua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on yhdeksän prosenttia.

Lounais-Hämeessä tuulet suosivat sähköntuotantoa – tänä vuonna nousee kymmenen uutta tuulivoimalaa

Lounais-Hämeessä puhaltavat tuulet sopivat hyvin tuulivoimaloille. Tyrinselällä sijaitseva voimalapuisto tuottaa hyvin sähköä. Voimaloista on myös taloudellista hyötyä kunnille.

Arkeologit löysivät Humppilasta ainutlaatuisen, yli 4 000 vuotta vanhan puisen käärmeveistoksen

Järvensuon hyvin aidon käärmeen näköinen veistos on tällä hetkellä ainoa lajissaan. Löytö laajentaa ja monipuolistaa käsitystä pohjoisten alueiden kivikautisten väestöjen maailmankuvasta, taiteellisesta ilmaisusta ja rituaalisesta kuvastosta.

Kanta-Hämeen kaupungit liputtavat Pride-viikolla

Pienemmissä kunnissa sateenkaarilippu saa varauksellisemman vastaanoton.

Soteanalyysi: kokoomus ja SDP määräävät Kanta-Hämeen sosiaali- ja terveysasioista – pienet kunnat jäämässä sivustakatsojiksi

Eduskunnan eilen hyväksymä soteuudistus tuo mukanaan myös maakunnittaiset aluevaalit ensi tammikuussa. Juuri pidettyjen kunnallisvaalien perusteella kokoomus ja sosialidemokraatit hallitsevat tulevaa sotevaltuustoa.

Avin avustuksella rakennetaan lähiliikuntapaikka Forssaan ja parannetaan harrastajien turvallisuutta Ypäjän Hevosopistolla

Aluehallintovirasto avustaa tällä kertaa kolmea kuntaa sekä Hevosopistoa. Rahaa kantahämäläiskohteille tulee yhteensä 201 000 euroa.

Lounais-Hämeen uusien tuulivoimaloiden pystytys alkanut

Kaupallisen sähköntuotannon uudet Tyrinselän voimalat aloittavat loka-marraskuussa. Neljä uutta voimalaa tuottaa sähköä yhteensä noin 60 000 megawattituntia vuodessa.

Kuka sai eniten ääniä äänestäneiden määrään suhteutettuna? Hämeen ääniherruus meni uusiksi

Suurimmat absoluutttiset äänimäärät Kanta- ja Päijät-Hämeessä keränneet Lulu Ranne ja Rami Lehto hävisivät suhteellisessa laskennassa selvästi Rami Lehtiselle ja Markku Koskiselle.

Hämeen äänestysprosentti jäi 53 prosenttiin – Kanta-Hämeessä kaupunkilaiset äänestivät laiskasti, muutamassa pikkukunnassa oltiin reippaita

Kuntavaalien äänestysprosentti jäi ennätyksellisen huonoksi koko maassa. Kanta-Hämeessä innokkaimmat äänestäjät löytyivät Humppilasta ja Ypäjältä. Laiskimmin uurnilla käytiin Riihimäellä.

Keskusta ja SDP jatkavat Humppilan suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Humppilassa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta, SDP ja kokoomus olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Perussuomalaisille 35 uutta valtuustopaikkaa – kaikki Kanta-Hämeen äänet laskettu, Lulu Ranne maakunnan äänikuningatar

Kokoomus ja perussuomalaiset onnistuivat lisäämään valtuustopaikkoja eniten. Seurasimme tässä artikkelissa tuloslaskennan etenemistä kaikissa Kanta-Hämeen kunnissa.

Tampere–Turku-välin junat korvataan aamupäivän ajan busseilla

Syynä on rataosalla oleva liikennejärjestelmän vika. VR:n arvion mukaan vikaa korjataan.

Hirvieläimet aiheuttavat yhä enemmän onnettomuuksia ja ongelmia

Valtatie 9:llä Humppilan ja Urjalan suunnalla ovat peurakolareiden määrät kivunneet suuriksi. Myös Hämeenlinnan alueella on kirjattu lisääntyneitä kolarilukuja. Hirvieläinten aiheuttamat vahingot maataloudelle ovat moninkertaistuneet ja ministeriö on huolissaan.

Hämeessä lähes joka kolmas äänesti ennakkoon

Innokkaimmat ennakkoäänestäjät löytyivät Humppilasta. Siellä äänensä ennakkoon antoi yli 43 prosenttia äänioikeutetuista.

Kivikausi paljastuu pala palalta Humppilan muinaisjärvestä

Humppilan Järvensuon arkeologiset kaivaukset jatkuvat juhannuksen jälkeen. Viime kesän kaivaustulokset ovat erittäin lupaavia. Kaivauksissa on saatu muinaisjärven paikalta talteen yli 40 orgaanista esinettä kivikaudelta.

Humppila ennakkoäänestää nyt – pikkukunta menettää asukkaitaan

Tämän luettuasi tiedät, mikä Humppilassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Osa kantahämäläiskunnista pysyy lähiopetuksessa suosituksesta huolimatta – katso täältä oman kuntasi tilanne

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suositteli aiemmin torstaina, että yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset siirtyisivät etäopetukseen 31. toukokuuta alkaen. Riihimäellä ja Janakkalassa siirrytään etäopetukseen jo huomenna, Hämeenlinnassa maanantaina. Forssan seudulla, Lopella ja Hausjärvellä päätettiin jatkaa lähiopetuksessa.

Lounais-Hämeen pienet kunnat haluavat säilyttää itsenäisyytensä – kuntaliitoksen voimaan uskotaan vain Forssassa

Yle kysyi Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kunnallisvaaliehdokkaiden kantaa lounaishämäläiseen kuntaliitokseen.

Ilmatar rakentaa tuulivoimaa Humppilaan ja Urjalaan

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi vastikään kahden tuulivoimalan rakennusluvat Humppilaan. Vastatuuli ei juurikaan vaikuta Ilmattaren rakennushankkeisiin. Yhteensä kuusi voimalaa Humppilaan ja Urjalaan ovat jo tekeillä.

Eduskuntaan työryhmä kakkostien puolesta

Kakkostien kehittämistä haluaa kymmenkunta kansanedustajaa. Työryhmään on sitoutunut kansanedustajia useista maakunnista. Tavoitteena on muun muassa saada paikoin kapealle valtatielle ohituskaistoja.

Ilmattaren tuulivoimahankkeelle vastatuulta hallinto-oikeudesta: Humppilan kahden voimalan rakennusluvat nurin

Voimaloiden lavat olisivat ulottuneet lähemmäksi maata kuin alueen kaavassa määrätään, joten niille olisi pitänyt hakea poikkeamislupaa. 

Työttömyys kasvoi Hämeen maakunnissa yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta

Työttömien määrä on kasvanut edelleen. Myös pitkäaikaistyöttömien eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä olleiden määrä on voimakkaassa kasvussa. Samanaikaisesti myös uusien avointen työpaikkojen määrä kasvoi. Vuodentakaiseen verrattuna lisääntyivät eniten lähihoitajien, sairaanhoitajien ja puu- ja sahatavaran prosessityöntekijöiden paikat.

Humppilan valtuuston kokous jäi vapunpäivänä lyhyeksi

Valtuuston puheenjohtaja totesi kokouksen laittomasti koollekutsutuksi, jonka jälkeen kokous päättyi. Kunnanjohtajan erottamista kokouksessa ei käsitelty. Kunnanjohtaja sanoo episodin jälkeen, että nyt pitää tehdä töitä ja hoitaa kuntalaisten asioita.

Humppilan valtuustolla edessään vaikea kokous

Humppilan valtuuston vapunpäivän kokouksella ei ole mahdollisesti lainvoimaa. Valtuuston puheenjohtaja Marita Ketola sanoo, että tilanne on hankala. Kokous on kuitenkin kutsuttu koolle miettimään kunnanjohtajan työsuhteen purkamista.

Humppilan valtuusto pui yllättäen vapunpäivänä kunnanjohtajan virkasuhteen purkua

Humppilan kunnanhallitus päätti maanantaina äänestyksen jälkeen, että kunnanjohtaja Jyri Sarkkisen virkasuhteen purku etenee valtuustoon.

Humppilassa muhii kiista kunnanjohtaja Jyri Sarkkisen asemasta

Asiaa puidaan maanantaina kunnanhallituksen kokouksessa.

Tammela ja Humppila tekivät ylijäämäiset tilinpäätökset

Tammelassa ylijäämää syntyi yli 1,2 miljoonaa, Humppilassa 600 000 euroa. Iloa toivat valtion korona-avustukset.

Megatuuli odottaa pääsevänsä pystyttämään Lounais-Hämeen tuulivoimaloita kesän korvalla

Tuulivoimaloista kolme rakennetaan Ypäjälle ja yksi Humppilaan.

Etelä-Hämeessä kaadettiin paljon peuroja kuluneella metsästyskaudella

Peurojen kaatotulos Etelä-Hämeessä on suurempi kuin koskaan aikaisemmin.

Forssan seudulla on pulaa terveyskeskuslääkäreistä

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä yrittää purkaa hoitohenkilökunnan työkuormaa virkajärjestelyin.

Riskiryhmien koronarokotukset alkavat Forssassa ensi viikolla

Rokotusaikaa ei voida kuitenkaan tarjota kaikille halukkaille.

Tuulivoiman hurjimmat kasvuluvut ovat teoriaa, mutta noususuunta näyttää jatkuvan

Pirkanmaasta ei tällä tietämällä tule suurta tuulivoiman tuottajaa. Joitakin hankkeita on silti vireillä.

Rakennusjärjestys yhtenäistyy Forssan seudulla

Seutukunta saa yhtenäiset pelisäännöt.

Parkano ryhtyy kaavoittamaan tuulivoimaa Kihniön ja Kurikan rajalle

16 turbiinista tulisi Parkanon puolelle neljä. Tuulivoimayhtiö on esittänyt kunnille kaavoituksen aloittamista.

Hämeenlinnan katuturvallisuus suurten kaupunkien kärjessä – hämäläiskunnista Ypäjä peittoaa muut

Mitä suurempi katuturvallisuusindeksi on, sitä turvallisempi tilanne on kunnassa.

Kolmessa kantahämäläisessä kunnassa järjestetään ensi vuonna kaksivuotinen esikoulu

Kokeilun tarkoituksena on saada tietoa kaksivuotisen esikoulun vaikutuksista lasten kehitykseen.

Kannabislainsäädännön höllentäminen ei saa kannatusta Hämeestä – vain yksi kansanedustaja poistaisi rangaistukset käyttäjiltä

Kansalaisaloite kannabiksen käytön dekriminalisoimiseksi on lakivaliokunnan arvioitavana.

Hämeen liitto: Muuttoliike Kanta-Hämeeseen parempaa kuin vuosiin, mutta se ei vielä riitä

Kanta-Häme on yksi Suomen viidestä maakunnasta, jotka saivat tämän vuoden tammi-lokakuussa muuttovoittoa.

Hämeenlinnan saa valtiolta 2,6 miljoonan lisäpotin

Hämeenlinna toivoi valtiolta 4,5 miljoonaa euroa taloutensa paikkaamiseen.

Humppilassa voidaan hyvin, mutta aina voi parantaa: Asukaskyselyt ovat tärkeitä mittareita päättäjille

Kuntien tekemät kyselyt asukkailleen tuovat tärkeää tutkimustietoa keskusteluihin ja päätösten tueksi.

Ilmatar ryhtyy rakentamaan tuulivoimaloita Lounais-Hämeeseen ensi vuoden alussa

Humppila-Urjala tuulivoima-alue hajauttaa Ilmattaren tuulivoimatuotantoa.

Humppila rimpuilee irti tyhjistä tiloistaan

Suunnitelmissa on yrittää realisoida entisen päiväkodin kiinteistö.

Susien DNA-seuranta laajenee uusille alueille – ulostenäytteiden keräämiseen kaivataan vapaaehtoisten apua

Seurantaa tehdään myös maakuntarajojen yli kuten Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen rajalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle