Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jussi Olkinuora torjumassa.

Leijonien uusi päävalmentaja ratkeamassa – jääkiekkopomo kertoo, millaista sopimusta liitto suunnittelee

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen uusi päävalmentaja ratkennee lähiviikkojen aikana. Jääkiekkoliitossa on monia tehtäviä avoinna.

Heikki Hietanen mediatilaisuudessa.

Suomalaisvaikuttaja tyrmistyi CHL:n sääntömuutoksista – IIHF:n puheenjohtaja vaatii NHL:ltä MM-kisojen kunnioittamista

MM-kisojen pääsihteeri ja IIHF:n hallituksen jäsen Heikki Hietanen sanoo, että jääkiekon Mestarien liiga kulkee toiseen suuntaan kuin muut. NHL-pelaajien osallistumisesta olympialaisiin keskustellaan edelleen.

Emil Larmi on juuri päästänyt maalin.

Ismo Lehkonen ihmeissään tuomarien ratkaisusta Leijonien MM-avauksessa – "En olisi ikipäivänä uskonut"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue hävisi kotikisojen avausottelunsa Yhdysvaltoja vastaan maalein 1–4 perjantaina Tampereella. Teemu Hartikainen iski Leijonien ainoan maalin.

Aleksander Ovetshkin Sergei-poikansa kanssa tähdistöottelussa.

Vladimir Putinia tukeva Aleksandr Ovetshkin sortui tutkijan mukaan irvokkaaseen temppuun – ”Kuin skandaaliin joutunut poliitikko”

Aleksandr Ovetshkin on NHL:n isoimpia mainoskasvoja. Lapsen tuominen pr-tarkoituksissa tähdistöotteluun nostatti kohun.

Kanadan pelaajat juhlivat jääkiekon nuorten MM-kultaa vuonna 2018 Buffalossa.

Kommentti: Kanadalainen jääkiekko palaa rikospaikalle – uusi johtoporras ja alkava MM-kisahuuma eivät pese valkoiseksi häpeällistä tilannetta

Luuta on lakaissut Kanadan jääkiekkoliitossa raiskausskandaalien jälkeen, mutta kansainvälisen yhteisön rangaistuksia ei ole nähty. Kanada pitäisi sulkea kansainvälisestä toiminnasta määräajaksi, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-toimittaja Tommi Seppälä.

Noora Räty.

Noora Räty puhuu ”järkyttävästä tilanteesta”, Ismo Lehkonen ei halua samaa kuin viimeksi – näin odotettua suurempi miljoonapotti halutaan jakaa

Jääkiekkoliitolle tuli kevään MM-kotikisoista peräti 13,9 miljoonan euron voitto. Ismo Lehkonen, Noora Räty ja Lauri Marjamäki kertovat, mihin heidän mielestänsä kannattaisi nyt panostaa.

Kyltti Kuortaneen urheiluopiston seinässä. Siinä lukee Olympic Training Center Kuortane.

Kuortaneen huippu-urheilukeskus yhteistyöhön Slovakian jääkiekkoliiton kanssa

Kuortaneen ja Sloviakian jääkiekkoliiton sopimus on monivuotinen ja koskee naisten ja tyttöjen jääkiekon kehittämistä.

Hockey Canada.

Kanadan jääkiekkoliiton johto otti lopputilin skandaalin takia – jopa pääministeri vaati kiekkopomoja eroamaan

Kanadan jääkiekkoliitto on tänä vuonna ollut raiskausskandaalin keskiössä. Liiton hitaus reagoida on saanut suurta kritiikkiä maassa ministereistä ja sponsoreista lähtien.

Valtteri Filppula nostaa MM-pokaalia Tampereen areenassa MM-kisoissa 2022.

Suomalainen kiekkopomo ei näe isoa ristiriitaa, jos venäläisiä NHL-pelaajia saapuu Tampereelle – vuoden 2024 World Cup yhä alkutekijöissä

Tampere isännöi ensi keväänä toista kertaa peräkkäin jääkiekon MM-kisoja. Kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kehui torstain infossa viime turnauksen kokemuksia lippuarvonnasta.

Aurinkoinen Keskustori täynnä ihmisiä seuraamassa peliä screeniltä.

Lippujen hinnat putosivat ja kisamaskottina seikkailee siili – tällaiset ovat Tampereella ensi vuonna järjestettävät jääkiekon MM-kisat

Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisoihin lippuja saa viime kevään hintoihin verrattuna huomattavasti halvemmalla. Kisatunnelmaan taasen halutaan lajiin liittyvät tunteet mukaan.

Bild på ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela.

Jääkiekkoliitto kommentoi NHL-varapomon kohulausuntoa, jonka mukaan venäläiset halutaan World Cupiin: "Täysin NHL:n omaa ajattelua"

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ei ole kuullut, että IIHF ja NHL olisivat keskustelleet venäläispelaajien osallistumisesta mahdolliseen World Cupiin 2024.

Suomen jääkiekkojoukkue luistelee kaukalossa ennen MM-ottelua Tampereella.

MM-jääkiekkoa Tampereella myös ensi keväänä – päätös sinetöidään perjantaina

Unkari ja Slovenia ovat vetäytyneet MM-kisahausta, joten jääkiekon ensi vuoden MM-kisat pelataan todennäköisesti Suomessa ja Latviassa.

Aalto kiersi Tampereen areenassa Suomen ja Latvian MM-kamppailussa.

Lähteen mukaan Tampereen toiset MM-kisat ovat nyt hyvin lähellä toteutua – pormestari: "Tässä puhutaan kymmenistä miljoonista euroista"

Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen on kirjeellä ilmaissut virallisesti, että Tampere on valmis myös ensi vuonna järjestämään kisat. Kaupunkiin jää tänä keväänä arviolta kymmeniä miljoonia euroja.

Kalervo Kummola jääkiekon MM-kisoissa.

Korona piti Kalervo Kummolan päiväkausia pois MM-kisoista – Näin rautakansleri kommentoi tautia Tampereen areenalla

Yle Urheilu tapasi Kalervo Kummolan ennen Leijonien ottelua Britanniaa vastaan. Hän kertoi, miksi on ollut sivussa kisoista tähän asti.

Vladimir Putin och René Fasel under VM-finalen 2016.

Onko lämpimistä Venäjä-suhteistaan tunnettu Rene Fasel tervetullut Suomeen jääkiekon MM-kisoihin? Suomalaispomo paljasti kulissien takaisen vihjauksen

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kommentoi Yle Urheilulle Rene Faselin tilannetta. Nurmisen mukaan Faselille on vihjattu, että Suomeen saapumisesta kannattaisi käyttää vakavaa harkintaa.

Juho Lammikko hanskasi Christian Kaasastulin kanssa jääkiekon MM-kisojen avausottelussa Tampereella 2022.

Erikoiset tappelurangaistukset hämmensivät Leijonien MM-avauksessa – Suomen erotuomaripomo selittää, mistä on kyse

Suomen Juho Lammikko ja Saku Mäenalanen saivat molemmat MM-kisojen avauksessa rangaistukset tappelemisesta, mutta Mäenalaselle tuomittiin ulosajo. Kotimaisen SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kertoo, että kaksikon erilaisten rangaistusten takana ovat kansainvälisen tappelusäännön muutokset.

Finlands fans, ishockey-VM 2018.

Järjestääkö Suomi jääkiekon MM-kisat myös ensi vuonna? Jääkiekkoliiton puheenjohtaja: "Olemme valmiita keskustelemaan"

Venäjä menetti oikeudet järjestää vuoden 2023 jääkiekon miesten MM-kisat. Kansainvälinen jääkiekkoliitto valitsee korvaavan järjestäjämaan toukokuussa Tampereella.

Mikko Lehtonen och Lars Johansson.

Jääkiekkopomo kommentoi suomalaisten KHL-pelaajien sopimuksia: "Yleinen lähtökohta on se, että kun sopimuksia tehdään, ne ovat sitovia"

KHL-kautensa loppuun asti pelanneen Mikko Lehtosen nimeäminen Leijoniin on aiheuttanut keskustelua. Seurasta lähteminen tai siellä pysyminen ei kuitenkaan välttämättä ole pelaajan käsissä.

René Fasel anställd av ishockeyligan KHL.

Rene Fasel väittää, ettei ole tehnyt sopimusta KHL:ään – on silti huolissaan Venäjän kiekkosarjasta: "Tuhansia työpaikkoja vaakalaudalla"

Sveitsiläinen urheiluvaikuttaja Rene Fasel on kertonut torstaina sveitsiläismedialle, että hän ei ole tehnyt työsopimusta jääkiekkoliiga KHL:n kanssa. Aiemmin venäläismedia uutisoi Faselin pestistä KHL:ään.

Hartwall Arenan nimikylttiä revittiin Helsingin areenasta keskiviikkona.

Hartwall pulls name sponsorship from Helsinki Arena

Beverage manufacturer Hartwall announced on Wednesday that it had terminated its marketing collaboration with Helsinki Halli.

Euroopan nuorten olympiafestivaalien kisatuli palaa lyhdyssä.

Venäläisnuorten osallistuminen Vuokatin EYOF-kisoihin näyttää epätodennäköiseltä: jääkiekko on jo suljettu pois

Venäjä on yksi isoimmista joukkueista, joka on ilmoittautunut Vuokatin isännöimiin nuorten EYOF-kisoihin. Joukkueen jäseniä olisi maaliskuussa Vuokatissa 96 ja Lahdessa 27 henkilöä.

Tänä vuonna ei nähdä MM-jääkiekossa Venäjää eikä Valko-Venäjää.

IIHF sulkee Venäjän ja Valko-Venäjän kilpailutoimintansa ulkopuolelle – maita ei nähdä Suomen MM-turnauksessa

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on päättänyt sulkea Venäjän ja Valko-Venäjän toistaiseksi IIHF:n alaisten kilpailujen ulkopuolelle, liitto tiedottaa verkkosivuillaan.

Venäläiset olivat pettyneitä hävityn finaalin jälkeen.

Jääkiekkoliitto vaatii Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemista ulos MM-jääkiekosta

Ruotsin, Suomen ja Tshekin liitot neuvottelevat tänään vaikutuksista EHT-kiertueeseen.

Venäjän olympiakomitean joukkue Pekingin olympiafinaalin jälkeen. Suomi voitti ottelun 2–1.

Venäjän sulkeminen MM-kisoista olisi kovin päätös koskaan jääkiekossa, sanoo Kalervo Kummola – ei usko, että Jokerit voi jatkaa KHL:ssä

Kalervo Kummola uskoo, Jokerien paluulle SM-liigaan löytyisi kannatusta. Hänen mielestään on epätodennäköistä, että jääkiekon MM-kisoja pelattaisiin Helsingin areenassa tänä keväänä.

Harri Nummela var på plats under EHT-turneringen i Helsingfors i november.

Pelataanko jääkiekon MM-kisoja venäläisomisteisessa hallissa Helsingissä ensi keväänä? "Suomen jääkiekkoliitto ei voi yksin päättää"

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelan mukaan liitossa ei ole keskusteltu, voiko Suomen maajoukkue pelata kotiotteluitaan venäläisomisteisessa hallissa.

Ryssarna deppar efter finalförlusten mot Finland.

Ukrainan kriisi syvenee, saako Venäjä osallistua MM-kisoihin? IIHF ei kommentoi

Helsingin Jokerien suurin kannattajayhdistys Eteläpääty ry vaatii Jokerien vetäytymistä KHL:stä Venäjän ja Ukrainan välisten tapahtumien takia.

Samuel Helenius, Ville Koivunen ja Brad Lambert juhlivat maalia nuorten MM-kisoissa.

Jääkiekon nuorten MM-kilpailut pelataan uudelleen elokuussa – joulukuussa keskeytyneen turnauksen tulokset mitätöitiin

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif kertoi, että elokuun turnaus aloitetaan puhtaalta pöydältä.

Venäjän pelaajat nuorten MM-kisoissa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto selvittää nuorten MM-kilpailujen kohulennon tapahtumia

Kansainvälinen jääkiekkoliitto selvittää nuorten MM-kisojen kohutun paluulennon tapahtumia. Venäjän ja Tshekin joukkueet poistettiin lennolta, koska ne käyttäytyivät asiattomasti.

Olli Jokinen svarar på frågor.

Olli Jokinenkin piti nuorten MM-kiekon järjestelyjä puuhasteluna: "Edesvastuutonta ja käsittämätöntä" – näin IIHF:n suomalaisedustaja vastaa kovaan kritiikkiin

Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallituksen jäsen Heikki Hietanen ymmärtää IIHF:n saaman ankaran kritiikin. Tapahtuman koronakupla petti, jonka takia jääkiekon nuorten MM-kisat keskeytettiin Kanadassa.

Topi Niemelä, Kasper Simontaival, Kasper Puutio, Roni Hirvonen och  smider planer under ett träningspass.

Onnistuuko nuorten jääkiekon MM-kisojen järjestäminen kesälläkään? Jääkiekkoliiton puheenjohtaja: "Ihan valtavan toiveikas en ole"

Alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekon MM-kisojen järjestäminen kesällä on haastavaa, sanoo Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela. Vuosi sitten koronakupla oli Edmontonissa Nummelan mukaan joidenkin pelaajien mielestä liian tiukka.

Nuoret Leijonat marssivat jäälle Itävalta-otteluun nuorten jääkiekon MM-kisoissa 27.12.2021.

Ruotsalaispelaajat kertovat järkytyksestään hotellissa – nuorten MM-kisoissa koronakupla ei ollutkaan kupla: "En ymmärrä, että tämä on totta"

Jääkiekon nuorten MM-kisoissa pelaajat eivät olleetkaan koronakuplassa. Ruotsalaispelaajat järkyttyivät jo hotelliin päästyään. Koronatartuntoja oli pelaajien lisäksi ainakin tuomareilla.

Nuorten Leijonien MM-kisat voidaan pelata mahdollisesti kesällä.

Nuorten MM-kisat kesällä? IIHF arvioi uudelleen myös U18-tyttöjen kohtaloa: "Antakaa meille aikaa"

Kansainvälinen jääkiekkoliitto etsii nuorten MM-kisoille uutta ajankohtaa. Liiton puheenjohtaja paljasti asian torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Luc Tardif.

IIHF-pomolta kipakka vastaus Tyttöleijonien kritiikkiin: "Tässä ei ole kyse sukupuolesta"

Luc Tardifin mukaan miesten kisoista saatavat tulot takaavat Kansainvälisen jääkiekkoliiton toiminnan jatkumisen kaikilla osa-alueilla.

Ville Koivunen USA:n maalivahdin edessä jäällä.

Koko USA:n joukkue karanteenissa – Sveitsille luovutusvoitto jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa

Yhdysvaltojen oli määrä kohdata Sveitsi tänään kello 23.30 Suomen aikaa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa. Ottelu jouduttiin perumaan koronatartuntojen takia.

Tyttöleijonat selkä kameraan päin.

Tyttöleijonat vaatii Kansainvälistä jääkiekkoliittoa järjestämään perutuiksi ilmoitetut MM-kisat: "Ansaitsemme samanlaisen panostuksen kuin miehet ja pojat"

Tyttöleijonat vaatii Kansainvälistä jääkiekkoliittoa siirtämään U18-tyttöjen MM-kisat. Kisat oli määrä pelata Ruotsissa tammikuussa, mutta IIHF ilmoitti peruvansa kilpailut jouluaattona pahentuneeseen koronapandemiatilanteeseen vedoten.

Tyttöleijonat MM-kisoissa tammikuussa 2020.

U18-tyttöjen MM-kisat peruttiin taas: Tyttöleijonat suunnittelee kirjettä IIHF:lle – Suomen kiekkopomo kertoo, miksi U20-poikien kisat kuitenkin pelataan

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat peruttiin toista vuotta peräkkäin koronapandemian takia. Kisojen oli määrä alkaa tammikuun 8. päivä.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc  Tardif.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton uusi johtaja ei ota kantaa ihmisoikeuksien puolesta – "Muuten voimme lakata järjestämästä kansainvälisiä kilpailuja"

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajaksi syyskuun lopulla äänestetty Luc Tardif ei halua sotkea urheilua ja politiikkaa.

KHL-seura Kunlun Red Starin pelaajat juhlivat maalia vaihtoaition edessä

Kiina säilyttää sittenkin paikkansa Pekingin olympiajääkiekossa – joukkue mukana miehissä ja naisissa

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF harkitsi hetken, täyttääkö Kiinan miesten maajoukkueen taso olympialaisten laatuvaatimukset. Kiina saa pitää paikkansa olympiaturnauksessa.

Jääkiekkokaukalo

NY Times: Isäntämaa Kiinan jääkiekkojoukkue on niin heikko, että IIHF harkitsee sen pudottamista olympiakisoista

Epäilyt Kiinan pärjäämisestä olympiajäällä kasvoivat, kun NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin varmistui.

Leijonat tuulettaa

Yksityiskohta jääkiekon MM-kotikisojen lipuissa hämmentää – nelihenkisen perheen lippuhintojen päälle 48 euron lisäkulu: "Normaali käytäntö"

Suomessa järjestettävien jääkiekon MM-kisojen liput ovat myynnissä. Lippujen oston yhteydessä kuluttajalta peritään jopa 12 euron käsittelykulu.

Jääkiekon MM-kisojen 2022 pääsihteeri Heikki Hietanen katsoo hymyillen kameraan taustalla ruskan värisiä pensaita sekä punertavaa hirsiseinää. Kuva otettu 8.10.2021.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitukseen valittu Heikki Hietanen: "Ihmiset luottavat, että olen reilu ja avoin ihminen ja toimin samalla tavalla jatkossakin"

Hämeenlinnalainen Heikki Hietanen valittiin vastikään Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitukseen ja hän toimii myös tulevien jääkiekon MM-kisojen pääsihteerinä. Heikki Hietanen pitää tärkeänä, että Suomella on jatkossakin hallituspaikka Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa.

Luc Tardif antoi puheen lokakuussa 2017.

IIHF:n uudelta pomolta yllättävä kannanotto – väläyttää Kiinan sulkemista olympiakiekosta: "15–0-tulokset eivät ole hyväksi kenellekään"

Pekingin talviolympialaisten kisäisäntänä Kiinalla on automaattinen pääsy miesten ja naisten kiekkoturnaukseen. IIHF:n puheenjohtajan Luc Tardifin mukaan Kiinan miesten maajoukkueen taso on urheilullisesti riittämätön.

Kuvassa Heikki Hietanen, joka toimii pääsihteerinä jääkiekon MM-kotikisoissa 2022.

Heikki Hietanen valittiin äänivyöryllä Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitukseen – pesi muun muassa Pavel Buren 16 äänellä

IIHF tiedotti lauantaina, että sen hallitukseen on valittu Pietarissa suomalaisedustaja.

Luc Tardif

68-vuotias ranskalainen Luc Tardif valittiin Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi – "Liitossa alkaa nyt uusi aika"

Luc Tardif voitti puheenjohtajavaalin viimeisellä kierroksella saksalaisen Franz Reindlin. Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan mukaan Tardiff tuo kansainväliseen liittoon lisää läpinäkyvyyttä ja avoimuutta.

Kalervo Kummola kuvattuna Urheilugaalassa 2017.

Kun Kalervo Kummola aloitti SM-liigan johdossa, Suomessa oli vain yhdeksän jäähallia – uran lopulla rautakanslerista kuoriutui ihmisoikeustaistelija

Kalervo Kummola, 75, on omistautunut jääkiekolle jo kuudella vuosikymmenellä. Lauantaina yksi aikakausi päättyy, kun Kummola jää pois kansainvälisen lajiliiton johtoportaasta.

Teemu Turunen ajaa Kanadan maalilla MM-finaalissa 2021.

Miten Suomen vaikutusvallalle käy, kun Kummola jättää kansainvälisen jääkiekon johtotehtävän? Puheenjohtajaksi ehdolla suomalaisille tuttu henkilö

Rene Faselin 27 vuotta kestänyt valtakausi Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajana päättyy. Yle Urheilu esittelee Faselin seuraajaksi ehdolla olevat henkilöt. Suomen Heikki Hietanen on ehdolla IIHF:n hallitukseen.

Sebastian Aho kuvassa

Vahvistus tuli: NHL-pelaajat pääsevät Pekingin talviolympialaisiin – mahdollistaa olympiadebyytin esimerkiksi Sebastian Aholle

IIHF:n, NHL:n ja pelaajayhdistyksen sopimuksessa on yksi mutta: koronavirus. NHL:llä on mahdollisuus evätä pelaajien lähtö talviolympialaisiin, jos koronatilanne niin vaatii.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle