Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hamppu voi olla avuksi maataloudesta vesistöihin päätyvien ravinteiden vähentämisessä

Itä-Suomen yliopistossa tutkitaan hampusta ja katkaravun kuorista kehitettyä biohiilisuodatinta. Alustavien tutkimusten mukaan se toimii hyvin pellolta valuvien vesien ja niiden ravinteiden suodatuksessa.

Turveyrittäjien tulevaisuuteen etsitään uusia vaihtoehtoja Pohjois-Pohjanmaalla

Energiaturpeen vähentäminen ajaa alan yrittäjiä ahdinkoon. Uusia tuotantosuuntia voi löytyä soiden kasvatuskäytöstä.

Rahoitus- ja energiayhtiö aikovat yhdessä rakentaa biohiilitehtaan Joensuuhun

Yritysrahoittaja Taalerin ja Savon Voiman yhteishanke maksaa arviolta 15 miljoonaa euroa. Toteutuminen riippuu tukipäätöksistä.

Imatran Immalanjärvellä alkaa vesiensuojeluhanke – tavoitteena on säilyttää järven erinomainen ekologinen tila

Imatran Immalanjärvellä aletaan kokeilla, voiko esimerkiksi puun, biohiilen ja shungiitin eli vedenpuhdistukseen käytettävän hiilipitoisen mineraalin käyttö vähentää vesien kuormitusta.

Sampo Tukiainen ehti saada kylähullun maineen, nyt hänen johtamansa biohiilitehtaan tuotanto viedään käsistä: "En ole ikinä epäilijöitä säikähtänyt"

Sampo Tukiainen perusti lukioikäisenä grillihiilitehtaan, nelikymppisenä hän on maailmanparantaja, jonka johtamaa yritystä tullaan ihmettelemään ympäri maailmaa.

Finnpulp lisäsi Kuopion havusellutehtaan suunnitelmaan biohiilitehtaan ja korotti kustannusarvion 1,6 miljardiin euroon

Yhtiön mukaan tehtaalle annetut päästörajat ovat niin tiukat, että päästöjen vähentäminen niitä alemmaksi ei ole teknisesti mahdollista.

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Miten hankkia ruoat kolmella eurolla? Lue biohiilestä päästönieluna ja lukutaidottomasta valtuutetusta

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Henrietta Kekäläinen kehittää kokkareita, jotka voivat niellä huomattavia päästöjä – Biohiili "ei ole ihmelääke", mutta siitä innostuttiin jo

Espoolaisen Henrietta Kekäläisen yritys pyrkii biohiilen valmistuksella rajoittamaan ilmakehään pääsevän hiilidioksidin määrää ja upottamaan sitä maaperään.

Tampereella tehdään biohiiltä ja kaukolämpöä ensimmäisten joukossa maailmassa – uusi laitos kymmenkertaistaisi tuotannon

Biohiiltä tuottava Carbofex Oy teki Tampereen sähkölaitoksen kanssa aiesopimuksen uudesta biohiililaitoksesta.

Pieksämäkeläinen KPA Unicon sai suurtilauksen Ranskasta

Yritys ei paljasta tilauksen arvoa, mutta kattilalaitos on 45 megawatin tehollaan suurin yrityksen toimittama laitos.

Mikkeliläinen biohiiliyhtiö perustaa tuotantolaitoksen Hirvensalmelle

Laitos työllistää alkuvaiheessa 10 henkilöä.

Soiniin ollaan perustamassa biohiilipellettitehdasta

Soinin kunta aikoo myöntää yrittäjille 640 000 euron investointiavun.

Näin muutat puutarhajätteen maanparannusaineeksi: biohiilen valmistamiseksi tarvitset vain risuja, lapion ja tulta

Puutarhassa syntyvistä jätteistä voi valmistaa tehokasta maanparannusainetta, biohiiltä. Kasvimaan ohella sitä voi käyttää pihalla muutoinkin, sillä se soveltuu vaikkapa makkaroiden grillaamiseen.

"Tuolle paskalle tarttis tehdä jotakin" – nyt siinä kasvavat tomaatit ja kurkut

Aiemmin ongelmajätteenä pidetty turkiseläinten lanta halutaan nyt parvekeviljelijöiden kasvimaaksi. Tuotteessa ja ravinteiden kierrätyksessä ollaan Kalajoella megatrendin äärellä, tutkija uskoo.

Mikkelin tehdasuutisen yllättävä vaikutus – Tuplaa energiapuun käytön Etelä-Savossa

Yksi biohiilitehdas oli jymyuutinen metsäalalle Etelä-Savossa.Tehdas kaksinkertaistaa peniläpimittaisen puun käytön Suomen metsäisimmässä maakunnassa.

Mikkelin biohiilipellettitehdas on maailman mittakaavassa harvinaisuus

Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannes Tuohiniitty pitää investointia merkittävänä. Mikkelin tehdas on Suomen ensimmäinen kaupallinen laitos.

Mikkeliin nousee biohiilipellettitehdas – tuo 55 työpaikkaa

Mikkeliin jo vuosia suunniteltu tehdashanke on saanut alankomaalaisen pääomasijoitusyhtiön liikkeelle. Investoinnin arvo on 70-80 miljoonaa euroa.

Biohiilestä ja turpeesta haetaan apua turkistarhauksen ympäristöhaittoihin

Suomessa etsitään parhaillaan lääkkeitä turkistarhauksen ympäristöähaittojen vähentämiseksi. Kuriin halutaan niin ravinne- ja kasvihuonepäästöt kuin hajuhaitatkin. Apua haetaan nyt biohiilestä ja turpeesta.

Puuenergia vei miehen mennessään – keksi biosammon

Kouvolassa on valmisteilla uudenlainen biosampo. Yrittäjä Taisto Raussi on kehittänyt hidaspyrolyysiyksikön, joka kuumentaa puuaineksen ja jaottelee sen lämmöksi, kaasuksi, tisleeksi ja hiileksi. Koneelle haetaan parhaillaan patenttia, ja ensimmäiset kokeet laitteella tehdään kevään aikana.

Kivihiilen korvaaja ei pääse markkinoille – biohiilipelletiltä uupuu riihikuivaa ja rohkeutta

Kivihiilen yhdeksi korvaajaksi kaavailtu biohiilipelletti olisi tutkijoiden mukaan valmis tuotantoon. Raaka-ainettakin metsien maassa piisaisi, mutta rahaa ei löydy.

Lupaavia tuloksia vesistönsuojelussa: biohiili imee ravinteita ojavesistä

Itä-Suomen yliopiston tutkijoiden mukaan biohiiltä voidaan muokata imemään vesistöihin päätyviä ravinteita kuten fosfaattia ja nitraattia. Biohiili sopii mahdollisesti myös kaivosvesien puhdistamiseen.

Tässäkö kivihiilelle korvaaja? Mikkeliin halutaan Suomen ensimmäinen biohiilitehdas

Mikkelissä käynnisti maanantaina virallisesti toimintansa Suomen ensimmäinen biohiilen koetehdas. Tehdas aloitti toimintansa kuitenkin jo kesällä ja ensimmäiset kokemukset toiminnasta ovat positiivisia. Toimintaa haluttaisiin laajentaa teolliseen tuotantoon tulevaisuudessa.

Lieksa herätteli puhemies Heinäluoman huomiota

Lieksan kaupunki toivoo eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman tukevan ja edistävän kaupungille tärkeitä hankkeita. Puhemiehelle luovuttamassa kirjelmässä Lieksa nostaa esiin muun muassa huolen tienpidon supistuvista määrärahoista.

Pelletit vakipolttoon vuoden kuluttua Helsingin voimaloissa

Helsingin Energia on testannut pellettien polttoa kivihiilen joukossa viime syksystä lähtien. Pellettien poltto vähentää kivihiilen käyttöä, mutta ei poista sitä. Pellettejä on tarkoitus polttaa jatkuvasti Hanasaaressa ja Salmisaaressa ensi vuoden lopulla.

Suomen ensimmäinen biohiilen koetehdas nousee Mikkeliin

Koetehdas on askel kohti ensimmäistä biohiilen kaupallista tuotantolaitosta. Tällä hetkellä biohiiltä tuotetaan pienimuotoisesti Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Etelä-Savoon uusia energiainvestointeja

Investointien arvo on yhteensä yli 300 miljoonaa euroa.

Parikkala haluaa yhä ympäristöystävällisemmäksi

Kuntaan aiotaan rakentaa biohiili- ja biokaasulaitokset. Etelä-Karjalan maakuntahallitus myönsi Parikkalan biotalouden edistämiseen lähes 60 000 euroa tälle vuodelle.

Puusta Etelä-Savolle kasvuvaraa

Eteläsavolaiselle metsäteollisuudelle uskotaan löytyvän kasvuvaraa. Metsäkeskuksen teettämien selvitysten mukaan maakunnan metsävarojen hakkuita voitaisiin lisätä jopa reilut miljoona kuutiota vuodessa.

Uudenlaisesta biohiilestä työpaikkoja sadoille?

Suomen ensimmäisen hitaan pyrolyysitekniikan biohiiltämön toivotaan tuovan lähes 300 työpaikkaa Pohjois-Karjalan ja Kainuun rajamaille. Nurmekseen kaavailtu laitos nielisi puuta ja tuottaisi erikoishiiltä muun muassa lääketeollisuuden tarpeisiin.

Parikkalan jätevesistä vaikka juomavettä

Lappeenrannan teknillinen yliopisto haluaisi kokeilla kehittämäänsä erotustekniikkaa Särkisalmen jätevedenpuhdistamon kokoisessa laitoksessa. Hanke odottaa vielä rahoituspäätöksiä.

Tuulivoimaa Puumalasta ja Ristiinastakin?

Myös Puumalassa ja Ristiinassa tutkitaan tuulivoimaloiden rakentamismahdollisuuksia. Asialla ovat TuuliSaimaa Oy ja UPM Energia.

Biohiilipellettitehdas vahvistaisi koko maakuntaa

Biohiilipellettitehtaan saaminen Ristiinaan vahvistaisi koko Etelä-Savoa. Tehdas toisi työpaikkoja sekä suoraan että välillisesti puuraaka-aineen hankinnan kautta.

Suomen ensimmäistä biohiilipellettitehdasta suunnitellaan Ristiinaan

Ristiinan Pellosniemeen suunnitellaan Suomen ensimmäistä biohiilipellettitehdasta. Ensi vuonna Etelä-Savon energian voimalaitokselle Mikkeliin on tarkoitus rakentaa koelaitos. Itse tehdas valmistuisi Ristiinaan vuonna 2015.

Biohiilestä uusi polttoaine jopa vientiin

Puusta valmistettavasta biohiilestä voisi tulla koko Itä-Suomelle uusi polttoaine jopa ulkomaille vietäväksi asti. Metsähakkeen hyödyntäminen voitaisiin nelinkertaistaa biohiilen tuotannolla.

Helsingin Energian tuloutukset hiertävät valtuustoryhmiä

Helsingin Energian tulovirta kaupungin kassan uhkaa tukehtua biopolttoaineisiin. Yhtiön kaupungille tulouttama summa saattaa laskea jopa 250 miljoonalla eurolla vuodessa.

Keski-Suomen suunta selvillä

Keski-Suomen kehittämisen painopisteet nojaavat bioenergian, liikenneyhteyksien ja Päijänteen varaan. Myös metsäteollisuudella on suuri merkitys maakunnalle aluetalouden ja työllisyyden kannalta.