Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tuija Siltamäki

Tuija Siltamäen kolumni: Bloggaaja teki jotain, joku suuttui, media soitti jne. – Mutta oli viikon somekohussa jotain kiinnostavaakin

Brittitubettajan saama vihapalaute osoittaa, ettei bloggaamista edelleenkään pidetä rahanarvoisena työnä ja että markkinointi on edelleen jotenkin likaista, kirjoittaa Ylen kolumnisti Tuija Siltamäki.

Kaksi naista kävelee kadulla räntäsateessa.

Miksi hurahdamme heräteostoksiin? Pitääkö shoppailua paheksua? Neljä kysymystä kuluttamisesta

Tänään vietettävä Musta Perjantai houkuttelee isoilla alennuksilla ostoksille myös Suomessa.

Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo

Jakso 21: Mä olen media

(Suomalaisen) blogaamisen lyhyt historia

Bloggaaja Johanna Koskiranta kuvaa asetelmaa keittiössään Hellan ja viinilasin välissä-blogiaan varten

Vain harva pystyy elättämään itsensä blogilla – vaatii intohimoa ja avautumista

Perheenäidin ruokablogi kerää jopa 25 000 lukijaa kuukaudessa. Johanna Koskiranta tietää kokemuksesta, että lukijoita kiinnostaa eniten kirjoitukset, joissa bloggaaja avautuu henkilökohtaisista asioista.

Uuden päivän Krista Kortelainen (Thelma Siberg)

UPplus: Kristan Mageeta elämää

Krista esittelee Mageeta elämäänsä uudessa blogissaan

Supermalli Karlie Kloss

Milanon muotiviikot helisemässä – sosiaalinen media esittelee trendit nopeammin

Kilpailu muotimarkkinoilla kovenee. Pikamuoti haastaa perinteiset muotitalot. Muotibloggaajat haastavat perinteisen median. Trendeihin tutustutaan ja niitä luodaan sosiaalisessa mediassa. Mikä rooli jää perinteisille muotiviikoille?

Muoti muuttuu nopeasti – nopeammin ei voi enää mennä

Muotitarjonta uudistuu jopa viikoittain. Asiantuntijoiden mukaan kuluttajille alkaa tulla muotiähky. Muutoksia alkaa näkyä vähitellen yritysten ja nuorten suunnittelijoiden asenteissa. Tulevaisuuden suuntaviivoja piirtävätkin alan opiskelijat.

Bloggaamisen kautta Marianne on saanut myös uusia tuttavia Kouvolasta, kuten tämän kuvan ottaneen bloggaajan.

Korkeushyppääjä asettaa riman korkealle myös muotiblogissaan

Liperistä kotoisin oleva Marianne Pykäläinen on menestynyt urheilun parissa korkeushyppääjänä, mutta hän pitää myös inspiroivaa muotiblogia nimeltä Nevaeh.

puolipiste

Puolipiste – pelottava vai käytännöllinen välimerkki?

Piste ja pilkku ovat hyödyllisiä välimerkkejä, joita suurin osa ihmisistä osaa käyttää oikein. Niiden välimaastossa kelluva puolipiste on puolestaan monille tuntematon ja sen käyttöä pelätään. Puolipisteelle löytyy silti paljon muunkinlaista käyttöä kuin vinkkaava hymiö.

90-luvun farkkusortsit ovat saaneet 2010-luvun lyhennyksen.

Tutkija halpavaateketjuista: ”Laatu ei merkitse mitään vaan määrä"

Suomalaiset ostavat uusia vaatteita koko ajan lisää, ja tekstiilijätteen määrä sen kuin kasvaa. Moni jo pohtii, tuotetaanko maailmassa liikaa vaatteita.

Näin vähennät tekstiilijätettä: "Osta vähemmän, panosta laatuun"

Jokainen voi vaikuttaa syntyvän tekstiilijätteen määrään. Keräsimme muotibloggaajien ja Yle Uutisten keskustelijoiden parhaat vinkit lumpun vähentämiseen.

Revityt farkut.

Täysin riekaleina – farkkumuoti menee kohti äärimmäisyyksiä

Reikäfarkut olivat muotia jo vuosikymmeniä sitten. Nyt ei kuitenkaan enää puhuta mistään nyhtöfarkuista. Japanissa markkinoidaan jo eläintarhan leijonien raatelemia housuja.

Mallinuket ovat huomattavasti normaalia suomalaista naista pidempiä ja hoikempia.

"Nuorille tulee ulkonäköpaineita, kun on ihanteita lehdissä"

Keväällä vaatekauppojen näyteikkunat esittelevät muotivaatteita. Muoti ei ole pelkästään hyvä asia, sillä se luo myös ulkonäköpaineita, toteavat koululaiset.

Mallinuket ovat huomattavasti normaalia suomalaista naista pidempiä ja hoikempia.

Bloggaajalle eettisyys ei riitä, vaatteen on oltava tyylikäs

Eettisten vaatteiden tarjontaan kaivataan lisää muodinmukaisuutta, ei perinteistä eettisyysleimaa. Muotibloggaajat suosivat mieluummin kirpputoreja.

Kuvakaappaus kahdesta muotiblogista.

Miesten muotiblogeissa laukut, valokuvat ja tyyli ovat pääosassa

Suomalaisille miesten muotiblogeille on alkanut löytyä lukijoita. Moni bloggari aloittaa harrastajana, mutta siirtyy myöhemmin aikakauslehden blogisivustolle tai kolumnistiksi. Miesten muodista kirjoitetaan hyvin samaan tyyliin kuin naistenkin muodista, mutta tyyli on tärkeämpää kuin muotivirtaukset.

Muotibloggaaja vapauttaa kesämiehen tyylipaineista - "ei tarvitse pingottaa kunhan on siisti"

Yhä useampi suomalainen mies panostaa pukeutumiseen. Kesällä monen pasmat menevät kuitenkin sekaisin, kun puvut ja neuleet käyvät liian tukaliksi. Muotia työkseen seuraava bloggaaja ja valokuvaaja Elina Simonen sanoo, että tyylistä riippumatta tärkeintä olla huoliteltu.

Nainen istuu portailla kengät kädessä.

Kenkiin voi rakastua ensisilmäyksellä

Korkkarit, kumpparit, lenkkarit ja tennarit ovat tuttuja jalkineita tavan tallaajille. Kenkäfriikeille popojen laatu ja ulkonäkö on aivan erityisen tärkeä asia.

Peppi, Mimmi ja Tarkko Nuutinen.

"Miksi löytyy vain mustaa telttaa?"

Tekstiili- ja vaateteollisuus aikoo tulevaisuudessa selvittää verkossa kuluttajien mielipiteitä tulevista vaatemalleista. Erityisesti pluskokoiset kaipaavat kauppojen hyllylle enemmän valikoimaa.

Taidemuseolle kelpo summa projektiin

Museovirasto on myöntänyt Jyväskylän taidemuseolle 25 000 euroa Poikkitaideaula -projektin toteuttamiseen. Kansalaistoimintalähtöisen yleisötilan ideana on toimia taiteilijoiden kohtaamispaikkana, jossa eri taiteenalojen ammattilaiset voivat tavata toisiaan ja yleisöä.

Linnan juhlat 2011.

KOMMENTOI: Kuka oli Linnan juhlien upein?

Itsenäisyyspäivän vastaanotto keräsi jälleen miljoonayleisön. TV1:n lähetystä presidentti Tarja Halosen emännöimistä Linnan juhlista seurasi parhaimmillaan lähes 2,5 miljoonaa ihmistä.

Vesa Silver ja Mirva Saukkola

"Linnan kuningattaret kuin antiikin Kreikan jumalattaria"

Muotiasiantuntijat listasivat Aamu-tv:ssä linnan kiinnostavimmat puvut. Elle-lehden päätoimittaja Mirva Saukkola ja muotibloggaaja Vesa Silver nostivat veistokselliset ja laskeutuvat asut illan hiteiksi.

Korkokenkäindeksin luotettavuus laman ennustajana horjuu

Korkokenkien koroista ei ehkä enää pystykään ennustamaan talouden käänteitä. Aiemmin naiset ovat käyttäneet sitä korkeampia korkoja mitä huonommin taloudessa on mennyt. Hyvinä aikoina on suosittu matalia korkoja.

Kuvassa mies joka pitelee shampanjalasia keskellä katua.

Tältä näyttää helsinkiläinen tyyli

Supersuosittu helsinkiläistä katumuotia esittelevä Hel Looks -muotiblogi on poikinut nyt myös näyttelyn.

Kuvassa nainen jolla 50-luvun henkinen asuste.

Helsingin katumuoti kiinnostaa Belgiassa

Hel Looks -muotiblogi on esitellyt helsinkiläisten tyyliä kuuden vuoden ajan. Nyt blogi on poikinut valokuvanäyttelyn, joka avautuu perjantaina Belgiassa.

Kuva Indiedays-blogisivustosta

Bloggaaminen on ammattimaistunut

Blogibarometri 2011 -tutkimuksen mukaan suomalainen blogikulttuuri on selvästi ammattimaisempaa kuin vuosi sitten. Blogeja pidetään yhä enemmän kaupallisilla sivuilla ja useat saavat bloggaamisesta myös palkkaa.

Pariisilaiskaulukset

Miesten oma tyyliblogi tuo helpotusta pukeutumisongelmiin

Miehille löytyy internetistä oma tyylisivusto, joka käsittelee miesten pukeutumista ja oikeaoppista vaatetusta. Ville Raivio päätti perustaa blogin heinäkuussa 2008 kyllästyessään jatkuvasti näkyviin tyylivirheisiin katukuvassa.

Vesa Silver ja Jenni Rotonen

Muotibloggaaja istuu nyt muodin eturivissä

Muotiblogien suosio on lisääntynyt valtavasti viime vuosina. Myös muotibloggareiden vaikutusvalta on lisääntynyt. Muotiblogi voi olla monelle suunnittelijalle helppo ja tärkeä tapa saada näkyvyyttä.

Nykytaiteen museo Kiasma

Kulttuuritulkit houkuttelevat nuoria museoon

Nykytaiteen museon Kiasman nuoret kulttuuritulkit houkuttelevat nuoria museokävivöitä keskustelutilaisuuksilla ja koululaisryhmien opastamisella. Tarkoituksena on tuoda taiteen katseluun ja keskusteluun viekottelevia näkökulmia.

Mad Men -draamasarja

Muoti nappaa nyt ideat Mad Men -sarjasta

Suositulla Mad Men -tv-sarjalla on suuri vaikutus tämän hetken muotiin. Näin sanoo ruotsalaisen vaatejätti H&M:n pääsuunnittelija Ann-Sofie Johansson. Sarjan tyyli on naisellista ja mekot ovat hänen mielestään ihastuttavia.

Terhi Upola, Jenni Rotonen ja Anniina Nurmi

Kuudella vaatteella koko syyskuu

Suomalaisetkin voivat syyskuussa ottaa osaa kansainväliseen kokeiluun, jossa tarkoitus on käyttää korkeintaan kuutta vaatetta koko kuukauden aikana. Mukana haasteessa on muun muassa joukko muotibloggaajia ja vaatesuunnittelijoita, jotka haluavat kannustaa ekologiseen pukeutumiseen.

Kuuden vaatteen haaste mietityttää muotibloggaajaa

Muotibloggaaja ja vaatesuunnittelija Laura Romo vastaa Uusi musta -elämäntapablogin heittämään kuuden vaatteen haasteeseen omalla tavallaan. Hän aikoo käyttää syyskuun ajan mahdollisimman monia kaappiensa vaatekappaleista. Lauran oma harvojen vaatteiden aika tulee jokatapauksessa pian, kun muotibloggaaja siirtyy äitiysvaatteisiin. Uusi musta -blogin naisille heittämä haaste kuukaudesta ja kuudesta vaatteesta alkaa syyskuun alussa.

Nettikirjoittelu muuttaa suomen kieltä vauhdilla

Verkkokirjoittaminen luo suomen kieleen jatkuvasti uutta sanastoa ja uusia kirjoitustyylejä. Uudet tyylilajit näkyvät varsinkin sosiaalisen median blogeissa ja keskustelupalstoilla.

Malli muotinäytöksessä

Bloggaaja mainonnan ja journalismin välimaastossa

Omalla rahalla ostettujen ja lahjana saatujen tuotteiden esittely on itsestäänselvää tyyliblogeissa. Lisäksi lukijat suorastaan vaativat yksityiskohtaisia tuotetietoja. Samaan aikaan bloggaajan on huomioitava laki piilomainonnasta.

Mitä vaatteita miehen kannattaa ostaa alennusmyynneistä

Vaatekaupoilla on kesäalennusmyynnit tällä hetkellä käynnissä. Muodin mekassa Italiassa vuosia asunut toimittaja ja muotibloggaaja Jani Niipola kehottaa miehiä kuitenkin rauhallisuuteen vaateostoksille lähdettäessä.

Annika Rantala ja hänen suunnittelemansa paita.

Pienet suomalaiset vaatemerkit puoltavat paikkaansa

Alet ovat taas alkaneet ja ketjuliikkeet myyvät paljon ja halvalla. Vaatekaupan toista puolta edustavat kotimaiset pienvaatemerkit. Uniikki tyyli ja suomalaisuus ovat arvoja, joista moni on valmis maksamaan hieman enemmän.

Vinkkejä presidentille

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

Suuri leggins-numero

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

Les Longues Kalsongues

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

Nou loukou

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

Muotibloggaajille tarjotaan ilmaisia kauneusleikkauksia

Muotibloggaajille tarjotaan Ruotsissa ilmaisia kauneusleikkauksia. Taustalla on muotiblogien huima suosio, jonka vuoksi yritykset tekevät bloggaajien kanssa mielellään jopa kyseenalaisen tiivistä yhteistyötä.

Joululahja sinulle

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

Terveisiä Lontoosta

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

Näkemyksiä juhlapukeutumiseen

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

Muoti on natsismia

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle