Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kotkalainen Tatu Sven räppäämässä kotistudiollaan.

Omakustanteisen musiikin avulla voi nousta suosioon – jopa levytyssopimus voi olla tarjolla, sanoo suuren levy-yhtiön edustaja

Kotkalainen räppäri Tatu Sven julkaisi omakustanteita aluksi CD-levyinä. Nyt hänen musiikkinsa päätyy kuuntelijoille Spotifyn ja Youtuben kautta.

Ed Sheeran.

Vääristääkö kolmen suuren levy-yhtiön valta musiikkibisnestä? Brittipoliitikot vaativat striimausjärjestelmän suurta nollausta

Ison-Britannian kilpailuviranomaista on pyydetty selvittämään, onko Sonyn, Warnerin ja Universalin markkina-asema epäreilu, ja johtaako se taiteilijoiden poljentaan. Musiikintekijät ovat turhautuneita striimauksen mataliin korvauksiin.

Illustration, mumintrollet på väg till båthuset

Musiikkia MUUMILAAKSO-animaatiosarjaan kansainvälisiltä artisteilta

Artistit julkaistaan lähikuukausina.

Saara Aalto tiedotustilaisuudessa.

Saara Aalto latasi uutiset julki: Levytyssopimus, seurantadokumentti ja areenakeikka Suomessa

Aalto on solminut levytyssopimukset sekä Sony Music Finlandin että Ison-Britannian Sonyn kanssa, paljastettiin tiistaina tiedotustilaisuudessa.

Saara Aalto tiedotustilaisuudessa.

Kotiin palannut Saara Aalto sai faneilta lämpimän vastaanoton lentokentällä – Katso tiedotustilaisuus suorana klo 16.15

Iso-Britannian X Factorissa toiseksi tullut laulajatähti palasi Lontoosta tänään tiistaina puoli yhden aikaan iltapäivällä.

YleX Musapöhinää avaa ovet kulisseihin: Näin levy-yhtiö esittelee uutuudet toimittajille

YleX Musapöhinää on uusi juttusarja, joka menee musiikkibisneksen kulisseihin. Tällä kertaa osallistuimme Sony Musicin Kick Offiin, jossa esiteltiin pääosin tuoretta kotimaista musiikkia.

Sandhja juhlii Uuden Musiikin Kilpailun (UMK) finaalin voittoa Helsingissä 27. helmikuuta 2016.

Sandhja to represent Finland at Eurovision

Finland's Eurovision representative was chosen last night at the New Music Competition hosted by Yle. The winner was the upbeat "Sing It Away" by young Finnish singer-songwriter Sandhja, who has roots in India and Guyana.

Levyn kansikuva.

Mönkemeyerin barokkituliaiset Espanjasta

Alttoviulisti Nils Mönkemeyer osoittaa uudella levyllään, että osattiin sitä Espanjassakin panna nuottia toisen eteen. Itse kirjoittamassaan kansitekstissä Mönkemeyer myöntää, että tullessaan vuonna 2006 nimitetyksi Madridiin professoriksi, hänen käsityksensä espanjalaisesta musiikista oli hatara ja rajoittui Boccherinin ja Manuel de Fallan väliin. Uuden-Kastilian ylängöillä vietetyt seitsemän vuotta on paahtanut miehestä espanjalaisen musiikin aficionadon.

Tuovi Hakulinen-Viitanen ja erikoistutkija Reija Klemetti.

Seksi myy musiikissa

Kansainväliset naispopparit esiintyvät musiikkivideoissa yhä vaan vähenevissä vaatteissa ja shokeeravissa asuissa. Miksi ulkonäkö nousee koko ajan tärkeämmäksi musiikkibisneksessä ja millaista naiskuvaa se välittää? Aiheesta olivat keskustelemassa Sony Music Finlandin Olli Halonen ja YleX:n musiikkitoimittaja Venla Kokkonen.

Haloo Helsinki.

Kotimaista popmusiikkia tehdään enemmän kuin koskaan

Suurimmat levy-yhtiöt ovat lisänneet kotimaisten uutuusalbumien julkaisua. Tänä vuonna uusia poplevyjä julkaistaan pitkälti toistasataa.

PMMP

PMMP lopettaa - toistaiseksi

Suosittu yhtye PMMP on päättänyt laittaa pillit pussiin. Tulossa on vielä kiertueet kesällä ja syksyllä sekä tuotantoa uudelleen versioiva levy.

samppa linna mm-kisat

Levy-yhtiö sumutti - Samppa Linnan hitti ei olekaan virallinen MM-kisabiisi

Samppa Linnan kohuhitin julkaisussa paljastui markkinointivirhe. Virallista jääkiekon MM-kilpailujen kisabiisiä ei ole valittu ollenkaan.

Levy-yhtiöpomo: Olemme liian riippuvaisia X Factorista

Tv-formaatin hittiputki on vanginnut liiaksi Sony Musicin huomion, sanoo yhtiön Ison-Britannian toimitusjohtaja.

Levy-yhtiö voitti Hevisaurus-kiistan

Levy-yhtiö Sony Music Finland on voittanut Hevisaurus-yhtyeen tekijänoikeuksista käydyn riidan. Vantaan käräjäoikeuden päätöksen mukaan levy-yhtiöllä on oikeudet yhtyeen dinosaurushahmoihin, kun se hylkäsi bändin perustajan Mirka Rantasen nostaman kanteen.

Kitaran virityskoneisto.

Levy-yhtiöiden säästöt koettelevat musiikintekijöitä

Vähentynyt äänitemyynti koettelee suomalaisen musiikin tekijöitä. Musiikin tuotantoon käytettävä rahamäärä on pienentynyt rajusti. Levytysbudjetteja karsitaan ja esityskorvausten jaosta käydään tiukkoja neuvotteluja. Muusikot pelkäävät kehityksen rapauttavan säveltaidetta.

Taivas varjele -biisin tekijä selvisi

Suomen Leijonien MM-kultavoiton myötä järjettömään suosioon noussut Taivas varjele! julkaistaan Sony Musicin kautta.

Taivas varjele – tämä mies teki kultabiisin

Suomen Leijonien MM-kultavoiton myötä järjettömään suosioon noussut Taivas varjele! julkaistaan Sony Musicin kautta.

Lordi-yhtye ja uudet maskit

Voice: Lordin levy floppasi

Hirviöbändi Lordin uusin levy ei ole käynyt kaupaksi. Levyä on myyty vain 4000 kappaletta.

Kuva Youtube-sivusta, jossa on esillä musiikkivideoita ja videosoitin, jossa on kuva I was a teenage satan worshipper -yhtyeen videosta.

Musiikkivideot ovat siirtyneet lähes kokonaan nettiin

Musiikkivideoiden katsominen ja niihin satsaaminen ovat muuttuneet internetin takia. Musiikkivideoiden katsoja pitää saada netissä nopeasti koukkuun. Videoihin satsataan kuitenkin rahaa huomattavasti vähemmän kuin ennen.

Kotimaisesta Ipanapasta halutaan vientituote

Lastenmusiikkia julkaiseva Ipanapa Records ja levy-yhtiö Sony Music Finland ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on laajentaa Ipanapa-tuotemerkin tarjontaa jo lähiaikoina kotimaassa muun muassa konsertteihin. Useamman vuoden tavoitteena on tehdä Ipanapasta ulkomaille kaupattava formaatti.

Osa Number Ones -levyn kannesta

Michael Jackson tuottanut miljardi dollaria kuoleman jälkeen

Michael Jacksonin perikunta on saanut ainakin miljardin dollarin tulot laulajan kuoleman jälkeen vuosi sitten. Billboard-lehden mukaan tuloja kerryttivät etenkin tuottoisa levytyssopimus Sony Musicin kanssa sekä kaikkien aikojen menestynein konserttielokuva.

Even uusi single on nimeltään Tähdenlento.

Kuuden pojan isältä tulossa viides levy

Sony Musicin kanssa levytyssopimuksen tehnyt Eve on hakemassa uutta nousua sooloartistina. Single "Tähdenlento" kertoo surullisen, mutta silti täynnä toivoa olevan tarinan Even kuolleena syntyneestä Paloma-tyttärestä.

Auraviihteen tiedotusvastaava Liisa Marjomäki

Sony osti turkulaisen Auraviihteen

Sony Music Entertainment on ostanut turkulaisen Auraviihteen. Kaupan myötä myös iso osa Tangomarkkinoista siirtyy Sonylle, sillä Auraviihde on yksi suurimmista Tangomarkkinoiden omistajista.

Sony osti Auraviihteen

Sony Music on ostanut ohjelmatoimisto Auraviihteen koko osakekannan. Yrityskaupassa siirtyivät myös muun muassa Auraviihteen omistamat osuudet Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:stä.

Auraviihde ja osa Tangomarkkinoista Sonyn omistukseen

Ohjelmatoimisto Auraviihde on myyty "viihdejätti" Sonylle, joka kuuluu kansainväliseen konserniin. Samalla iso osa Tangomarkkinoiden osakkeista siirtyy Sonylle.

Vanha mikrofoni elokuvakameran läpi kuvattuna.

Uusi musiikkisivusto aikoo vallata markkinat

Musiikkivideosivusto VEVO:sta povataan uutta MTV:tä. Suurten musiikkiyhtiöiden sekä videopalvelu YouTuben yhteistyönä syntynyt sivusto aloitti toimintansa reilu viikko sitten.

Madonnan faneja

Fanituotteista on tullut valtava bisnes

Fanituotteista on muodostumassa musiikkimarkkinoille jo levymyyntiä isompi bisnes. Kotikutoisesta paitakaupasta on tullut muutamassa vuodessa ammattimaista toimintaa, jossa arvioidaan pyörivän Suomessa vuosittain jo yli miljoona euroa.

Levy-yhtiöt haastoivat Ellen DeGeneresin show'n oikeuteen

Neljä maailman suurinta levy-yhtiötä on haastanut Ellen DeGeneresin talk show'n oikeuteen. Yhtiöiden mukaan ohjelmassa on soitettu musiikkia ilman lupaa.

Jacksonin Suomen levy-yhtiö: Surullinen päivä

Tieto Michael Jacksonin kuolemasta on aiheuttanut surua myös laulajan Suomen levy-yhtiössä. Sony BMG:n toimitusjohtaja Kimmo Valtasen mielestä musiikkimaailma on menettänyt suuren vaikuttajan.

Yksityisyydensuojan rikkominen internetissä tuli Sonylle kalliiksi

Suuri kansainvälinen levy-yhtiö Sony Music Entertainment on suostunut maksamaan korvauksia rikkomuksesta yksityisyydensuojaa vastaan internetissä. Yhtiö oli kerännyt säädösten vastaisesti henkilötietoja alle 13-vuotiailta ilman heidän vanhempiensa suostumusta.

Sony otti Sony BMG:n kokonaan haltuunsa

Teknologiajätti Sony on hankkinut levy-yhtiö Sony BMG:n kokonaan omistukseensa.

Sony BMG aikoo perustaa digimusiikin tilaajapalvelun

Levy-yhtiö Sony BMG aikoo perustaa verkkopalvelun, jonka käyttäjillä olisi pääsy kaikkeen yhtiön julkaisemaan digitaaliseen musiikkiin. Uudessa mallissa kuluttaja voisi ladata Sony BMG:n artistien musiikkia vapaasti kuukausimaksua vastaan.

Levy-yhtiöt kiistävät sopimukset uuden vertaisverkkopalvelun kanssa

Maailman suurimmat levy-yhtiöt ovat kiistäneet tehneensä sopimuksia uuden Qtrax-vertaisverkkopalvelun kanssa musiikin ilmaisesta jakamisesta. Äskettäin lanseerattu Qtrax ilmoitti tarjoavansa käyttäjillen jopa 30 miljoonaa kappaletta ilmaiseksi. Warner, EMI, Sony BMG ja Universal ilmoittivat kuitenkin, etteivät ne ole antaneet lupaa musiikkinsa jakeluun.

Sony BMG:n nettimusiikkia myös ilman kopiosuojaa

Levy-yhtiö Sony BMG ryhtyy myymään musiikkia netissä ilman kopiosuojauksia. Yhtiö alkaa myydä erityisiä lahjakortteja, joiden tunnusluvun avulla voi ladata netistä artistien levyjä mp3-formaatissa ilman kopiosuojausta. Lahjakortit tulevat Yhdysvalloissa kauppoihin tammikuun puolivälissä.

Sony BMG:n kopiosuojauksen päivityksessä tietoturva-aukko

Levy-yhtiö Sony BMG:n MediaMax-kopiosuojauksessa on havaittu haavoittuvuus, joka liittyy ohjelman vasta ilmestyneeseen tietoturvapäivitykseen. Asiasta kertoo Electronic Frontier Foundation eli EFF-järjestö.

Texas haastoi Sony BMG:n oikeuteen

Musiikinjakeluyhtiö Sony BMG on saanut Yhdysvalloissa kaksi uutta syytettä yhtiön käyttämien cd-levyjen kopiosuojauksen vuoksi. Nyt yhtiön on haastanut oikeuteen Texasin osavaltio.

Sony BMG vetää levyjä myynnistä

Musiikkijätti Sony BMG vetää myynnistä CD-levyt, joissa käytetty XCP-kopiosuojaus altistaa tietokoneet viruksille ja tietomurroille.