Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilon Wikland.

Astrid Lindgrenin satujen kuvittaja oli lapsena pakolaistyttö, joka pyyhki surunsa syrjään – "Tärkeintä on, että on joku joka välittää"

Kuvittaja Ilon Wikland selvisi rikkonaisesta lapsuudesta ja sodasta. Sitten hän piirsi ruotsalaisten mieliin suloiset lapset ja pihat, joissa näkyy häivähdyksiä myös hänen omasta lapsuudestaan.

Nainen selailee Mikko Mallikas -kirjaa.

Katettiinko teidänkin pöytäänne lautanen mielikuvituskaverille?

Astrid Lindgren loi Pikkuveljelle mielikuvituskaveriksi Katto-Kassisen, Mikko Mallikkaalla oli Mulperi. Lapsuuden kuviteltuja ystäviä on hauska muistella jälkeenpäin, mutta ovatko olemattomat hahmot joskus herättäneet myös huolta? Miksi se lapsi nyt noin? Ei kai hän kärsi yksinäisyydestä?

Kattohaikarapari pesällä.

Kieku ja Kaiku vai Vivaldi ja Burlesque Baby – Suomen kuuluisimmat haikarat saavat pian nimensä

Suomen ensimmäisten kattohaikaranpoikasten nimikilpailussa annettiin yli 1 100 ehdotusta Birdlifen ja Yle Turun järjestämässä kilpailussa. Inspiraatiota haettiin saduista, sarjakuvista, politiikasta ja maailmankartalta.

Venäjä uhkaa kieltää Katto-Kassisen ja Aku Ankan

Venäjän opetusministeriö haluaa kieltää ulkomaalaiset lastenkirjat, joiden katsotaan olevan epäisänmaallisia ja perinteisten venäläisten perhearvojen vastaisia.

Jari Varpenius seisoo maisemakuvan edessä

Tosielämän Katto-Kassinen pörrää taivaalla moottori selässä ja kamera kädessä

Kouvolalainen valokuvaaja Jari Varpenius on kuvannut maisemia parin vuoden ajan jopa satojen metrien korkeudesta. Lopputuloksena on kylkiluiden murtumia – ja lukuisia kauniita maisemakuvia.

Kohtaus Tuuloksen Ruuttanäyttämön kesän 2012 näytelmästä Poikamiehen pesäpuu

Kesäteatterit tarjoavat kevyttä kesäkivaa

Kanta-Hämeen kesäteatterit luottavat totutusti nostalgisen pikkukaupungin tai maalaiskylän vetovoimaan, lemmen oikkuihin, hauskoihin kommelluksiin ja yllätyksiin. Musiikki soi, lajina on enimmäkseen komedia, mutta poikkeuksiakin löytyy.

Lastenkirjakuvittaja Ilon Wikland sai oman museon Viroon

Lastenkirjakuvituksillaan maineeseen kohonnut Ilon Wikland on saanut oman museon lapsuudenaikaiseen kotikaupunkiinsa Haapsaluun Viroon. Ruotsissa asuva Wikland lahjoitti synnyinmaalleen lähes 800 alkuperäistyötään.