Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pankkikonttorin ikkunat ja ovi. Ikkunoista näkee läpi aulaan, jossa on oransseja kalusteita. Ikkunoissa on asunnonvälitysilmoituksia. Ovessa on Osuuspankin oranssi logo ja oven yläpuolella lukee valokirjaimin Päijät-Hämeen Osuuspankki

Yli 100 000 asiakkaan omistamat osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä Hämeessä – nykyiset konttorit säilyisivät

Jos edustajistot päättävät helmikuussa, että OP Päijät-Häme ja OP Etelä-Häme sulautuvat, aloittaa uusi Hämeen Osuuspankki vuoden 2024 alusta.

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatti voi jäädä, vaikka pankki panisi lapun luukulle – ”talletusautomaattien suosio on kasvussa”, sanoo toimitusjohtaja

Käteisen rahan kysyntä on pysynyt viime vuodet vakaana. Käteisen talletusautomaattien suosio kasvaa kuitenkin siinä määrin, että automaattiyhtiö harkitsee niiden lisäämistä.

Osuuspankin liput liehuvat pääkonttorin edustalla.

OP-ryhmän tulos parani edellisvuodesta

Tulos parani hyvän korkokatteen vauhdittamana.

Kaksi osuuspankin logoa.

Uusi pohjoisen superpankki herättää myös huolta: “Vierastan yhdistymisen Oulu-keskeisyyttä”, sanoo Pohjolan Osuuspankin edustajiston jäsen

Uusi Pohjolan Osuuspankki muodostuu kolmesta pohjoisesta osuuspankista. Koska Kemin Seudun Osuuspankki jäi pois fuusiosta, lappilaiset jäävät tulevissa hallintopaikoissa vähemmistöön.

Kuva pankin ovesta, jossa osuuspankin logot. Ikkunasta heijastuu katumaisema.

Uusi pohjoisen suurpankki tavoittelee vaikuttavuutta ja mahdollisuuksia vastata viranomaisten lisääntyviin vaatimuksiin

Torstaina syntyneet päätökset kolmen osuuspankin yhtymisestä synnyttävät Pohjois-Suomeen maan toiseksi suurimman osuuspankin. Mukaan lähtevät Oulun, Tornion ja Pohjolan osuuspankit. Kemi jäi fuusiosta loppuvaiheessa pois.

Kemin seudun Osuuspankin logo

Pohjoiseen syntyy uusi suurpankki – isojen matkailuhankkeiden rahoitus helpottuu

Oulun, Pohjolan ja Tornion Osuuspankit yhdistyvät Pohjolan Osuuspankiksi. Kemin Seudun Osuuspankin edustajisto päätti jäädä pois uudesta suurpankista äänin 14–9.

Kemin Seudun Osuuspankin nostoautomaatti ja ulkoseinä

Pohjoiseen leivotaan paikallisten osuuspankkien suurfuusiota – päätös tullee torstai-illan aikana

Kolme lappilaista osuuspankkia ja Oulun Osuuspankki päättävät mahdollisesta yhdistymisestä torstaina. Uusi pankki olisi Suomen toiseksi suurin osuuspankki ja sillä olisi yhteensä 22 konttoria.

koronavirus suljettu liike

OP Keski-Suomi aloittaa muutosneuvottelut – kassapalvelu voi loppua joissain toimipisteissä

Muutosneuvotteluissa tarkastellaan Jyväskylän ulkopuolisia kassapalveluita. Pankin mukaan suunnitelmat voivat johtaa joidenkin kassapalvelupisteiden lakkauttamiseen.

Osuuspankin toimitalo Kuopion torin reunalla

Pohjois-Savon Osuuspankki etsii uutta toimitusjohtajaa

Pohjois-Savon Osuuspankki etsii uutta toimitusjohtajaa ensi vuonna eläkkeelle jäävän Seppo Pääkön tilalle. Tehtävä laitetaan auki OP-ryhmän sisäisenä hakuna.

Pohjois-Savon Osuuspankin pääkonttori Kuopiossa.

Pohjois-Savon Osuuspankin ja Suur-Savon Osuuspankin fuusio ei toteudu

Esitys pankkien yhdistymisestä kaatui Suur-Savon Osuuspankin edustajiston äänestyksessä. Pohjois-Savon Osuuspankin edustajisto oli yksimielisesti yhdistymisen kannalla.

Osuuspankin kyltti Mikkelissä

Suur-Savon Osuuspankin liikevoitto on pysynyt ennallaan – pankin asuntokauppa on hiljentynyt selvästi vilkkaasta koronavuodesta

Osuuspankin tulos vuoden ensimmäiseltä vuosipuoliskolta oli 12,2 miljoonaa euroa, mikä on kaksi miljoonaa euroa viime vuotta korkeampi. Lukuun on vaikuttanut sijoitustoimintaan liittyvä kahden miljoonan euron arvonkorotus.

Asunnot ja asuntokauppa suomessa 2019.

Koronakesinä asuntolainaneuvotteluun pääsyä sai jonottaa, mutta nyt tilanne on toinen – pankit palkkasivat lisää väkeä asuntorahoitukseen

Jyväskylän ja Mikkelin seudun pankeista kerrotaan, että asiakkaaseen ollaan yhteydessä tavallisesti 1-3 arkipäivän kuluessa luottohakemuksen saapumisesta.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Palkkoja jäänyt saapumatta tileille ympäri Suomen – myös Monetra Oulun kautta kulkevissa palkkasiirroissa ongelmia

Monetra Oulu hoitaa muun muassa Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin palkanmaksun. Palkkojen siirtymättä jäämisen syynä ovat OP:n tekniset ongelmat

Osuuspankin konttori.

Asiakaspalaute vaikutti: Pohjois-Karjalan Osuuspankki aloitti oman puhelinpalvelun

Osuuspankin valtakunnallisen puhelinpalvelun sijasta pohjoiskarjalaiset asiakkaat voivat nyt soittaa oman pankin puhelinpalveluun. Neuvoja annetaan kaikista pankkiasioista, mutta palvelu on maksullista.

Osuuspankin kyltti Mikkelissä

Nyt kannattaa olla tarkkana: Visalle ilmestyi kaksinkertaisia katevarauksia kymmenillätuhansilla Osuuspankin asiakkailla

Häiriö johtui pankin mukaan sisäisestä järjestelmän hitaudesta ja se korjattiin viikonloppuna.

OP:s skylt

OP:lla tekninen häiriö – katevaraus saattaa näkyä nettipankissa, vaikka maksu olisi jo veloitettu

OP:lla on havaittu katevarausten häiriö. Perjantaina alkanut häiriö havaittiin tänään. Ongelma pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Kemin Seudun Osuuspanin ulkoseinä

Pohjoiseen kootaan suurpankkia – Uudella pankilla olisi leveämmät hartiat rahoittaa pohjoisen hankkeita

Kemin Seudun, Oulun, Tornion ja Pohjolan osuuspankkien hallitukset selvittävät pankkien yhdistämisestä yhdeksi pankiksi. Asiasta on kerrottu perjantaina Kemissä järjestetyssä tilaisuudessa.

Kaksi miestä ja yksi nainen seisovat pöydän takana.

Kiteen, Rääkkylän ja Pohjois-Karjalan Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä

Selvitystyö on aloitettu. Lopullisen päätöksen tekee kunkin pankin edustajisto ensi syksyn aikana.

OP pankki

OP:lla laaja käyttökatko viikonloppuna

OP-ryhmän mobiilipalveluilla on 1,3 miljoonaa käyttäjää. Palvelut ovat huollon takia pois käytöstä lauantain ja sunnuntain välisen yön.

Osuuspankin kyltti Mikkelissä

Russians in Finland face banking delays, payment problems

OP Financial Group said that banks may have to carry out additional investigations due to sanctions on Russia, in which case customers may experience delays in payment of wages.

kiinteistövälittäjä asunnon esittelyssä

OP Keski-Suomi: asuntokaupassa oli erittäin vilkas vuosi kaikissa asuntotyypeissä, kesämökkikauppa tasaantui

OP Koti Keski-Suomen kauppamäärä kasvoi koko toimialalla 14 prosenttia. Kesämökkikauppoja OP teki viime vuonna saman verran kuin vuonna 2020.

Pohjolan Osuuspankin rakennus ja kyltti.

OP-ryhmä takoi kovan tuloksen – myös Pohjolan Osuuspankilla hyvä viime vuosi

Asuntoluottoja kysyttiin edellisvuotta enemmän ja sijoittamisen tuotteiden kysyntä kasvoi hurjasti.

Janakkalan Osuuspankin liikekiinteistö puretaan kauppakeskuksen tieltä

Turengin juna nytkähti liikkeelle – Janakkalassa uskotaan, että uusi kauppakeskus ja uusi koulu tuovat kuntaan elinvoimaa

Janakkalan suurin keskus Turenki heräilee hiljaiselosta. Uusi kauppakeskus ja uusi koulu monitoimikeskuksineen luovat positiivista virettä, jonka toivotaan rohkaisevan muitakin panostamaan Turengissa.

Osuuspankin kyltti Mikkelissä

Osuuspankin verkkosivut joutuivat kyberhyökkäyksen kohteeksi – verkkopalvelun häiriö kesti useita tunteja

Osuuspankin mukaan vika on nyt korjattu. Asiakastietoja tai rahoja ei vaarantunut kyberhyökkäyksessä.

Osuuspankki, Osuuspankin logo, OP

Osuuspankeilta 100 000 euron lahjoitus Satakunnan korkeakouluopetukselle

Rahat käytetään ohjelmistotekniikan ja siihen liittyvän tekoälyn tutkimus- ja kehittämistoimintaan Satakunnassa. Lahjoituksessa ovat mukana OP-ryhmään kuuluvat satakuntalaiset osuuspankit.

OP Keski-Suomen konttori Jyväskylän keskustassa.

Keski-Suomen Osuuspankki ei toistaiseksi suunnittele konttoriverkkonsa harventamista – asuntolainaneuvotteluista valtaosa käydään jo etänä

Suur-Savon Osuuspankki on kertonut lakkauttavansa tämän vuoden lopussa ja ensi keväänä seitsemän konttoriaan. Keski-Suomen Osuuspankilla ei ainakaan toistaiseksi ole suunnitelmissa karsia konttoriverkkoaan rajusti.

Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettinen S-pankin edustalla Mikkelin kauppakeskus Stellassa.

OP Suur-Savon konttorilakkautukset yllättivät myös kilpailijat – S-ryhmä ja Oma Säästöpankki eivät ainakaan vielä kaavaile uusia konttoreita pankkityhjiöön

Eteläsavolaisen Suur-Savon Osuuspankin päätös sulkea kaikki maaseutukuntien konttorit yllätti jäsenten, asiakkaiden ja kuntien lisäksi myös kilpailijat. Uusia konttoreita tuskin silti avataan.

Ihmisiä kauppakeskuksessa.

OP Bank: Finland's economic growth above pre-pandemic levels

The financial situation of households has improved despite the crisis, according to the bank.

Osuuspankin liput liehuvat pääkonttorin edustalla.

Yle seurasi tulospäivää: OP ja Metsä Group tuplasivat tuloksensa alkuvuonna, Cargotec ja Konecranes niin ikään myötätuulessa

Pörssiyhtiöiden osavuosikatsauksissa ja alkuvuoden tuloksissa näkyi tänäänkin huimaa nousua. Vertailukohtana on tosin viime kevät, jolloin koronapandemia antoi säikäyttävän ensi-iskunsa maailmalle, taloudelle ja yritysten tuloksille.

Kuopion Pohjola Sairaalan sisäänkäynti.

Pohjola Vakuutus luopuu sairaalatoiminnastaan

Pohjola Sairaalan osakekanta myydään kokonaisuudessaan Pihlajalinna-konserniin kuuluvalle Pihlajalinna Terveydelle. Pohjola Sairaala toimii viidellä yliopistosairaalapaikkakunnalla Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa.

Rahaa, seteleitä.

Pyhäselän koulun ysiluokkalainen Juho Parkkulainen voitti Taloustaitokilpailun

Kisaan osallistui kaikkiaan 21 000 yhdeksäsluokkalaista Suomen peruskouluista.

OP-bankens logo.

Pieni osuuspankki aikoo yhdistyä Keski-Suomen Osuuspankkiin – Luhanka perustelee liitosta muun muassa asiakaspalvelun jatkumisella

Pankkien hallitukset ovat allekirjoittaneet sulautumissuunnitelmat tällä viikolla.  Luhangan Osuuspankin osuuskunta ja Keski-Suomen Osuuspankin edustajisto päättävät yhdistymisestä tulevana syksynä.

OP-ryhmän pääkonttori Helsingin Vallillassa.

OP: Suomen talous kasvuryöpsähdyksen kynnyksellä – tänä vuonna 3,3 ja ensi vuonna 3 prosenttia

Talouskasvu johtuu kotitalouksista, joiden kuluttamat palvelut elpyvät nopeasti. Kasvuvauhti alkaa kuitenkin hidastua ensi vuonna, jolloin palataan verkkaisemmalle kasvu-uralle, OP:n ekonomistit arvioivat.

Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas

Koneen tilausten arvo yli kahdeksan miljardia, Metsä Groupin voitot liki kolminkertaistuivat alkuvuonna, OP tuplasi tuloksen – Yle seuraa tulospäivää

Koneen liikevaihto saattaa tänä vuonna kasvaa kuusikin prosenttia. Kasvu Kiinan markkinoilla jatkuu. OP:n asuntorahoitus puolestaan oli maaliskuussa kovinta kymmeneen vuoteen.

Ketjukolarissa vaurioitunut auto Espoon Ikean parkkipaikalla.

Vakuutusyhtiöt ovat joutuneet valvojan syyniin: Osa yhtiöistä vitkuttelee korvausratkaisuja nyt laittoman pitkään ja jopa terveys voi olla vaarassa

Oikeusasiamies on saanut poikkeuksellisen paljon kanteluita pakollisten liikenne- ja työtapaturmavakuutusten käsittelyaikojen venymisestä.

Peeveebar Kajaanissa

Ravintoloiden sulkutila jää valtion korvattavaksi: vain hyvin harvalla ravintolalla on edes pieni mahdollisuus saada vakuutuksesta korvauksia

Pieni porsaanreikä lohduttaa lähinnä niitä yrityksiä, joilla on vakuutus Pohjolassa eikä yhtiö ole ehtinyt irtisanoa vakuutusta.

Pankkiautomaatti

Yle selvitti: Moni pankki on korottanut palvelumaksujaan viime aikoina – jotkin palvelut kallistuivat jopa sata prosenttia aiemmasta

Yle kysyi Nordealta, OP:lta, Aktialta ja S-Pankilta, mitä muutoksia niiden hinnastoihin on viimeisimpänä tehty.

Rakennus Saristonkadun ja Kirkkokadun kulmauksessa

Oulun OP myi keskustan Saaristonkadun kiinteistön Laptille – vielä vuosi sitten OP kertoi suunnittelevansa paikalle Oulun korkeinta taloa

Laptilla ei vielä ole tarkempia suunnitelmia Saaristonkadun ja Kirkkokadun kulmauksen rakentamiselle.

OP-Pohjolan sovellus.

Vakuutusyhtiöissä pohditaan jo pandemiaturvaa – henkivakuutusten myynti on kasvanut koronavuonna kymmeniä prosentteja

Kauppaa kiihdyttää ennätystahtiin koronaviruksen aiheuttama suuri epävarmuus, arvioivat vakuutusyhtiöt.

Läheltä

Pohjois-Suomeen syntyy iso kiinteistönvälitys- ja isännöintiyhtiö: Lapin ja Oulun OP Kodit yhdistyvät

Yhdistymistä perustellaan asunto- ja kiinteistömarkkinoiden voimakkailla muutoksilla ja yrityksen markkina-aseman vahvistamisella.

Mies maksaa sirukortilla ostoksia.

Nordean ja OP:n palveluissa katkoja myöhäisillan ja sunnuntain aikana

Nordean laaja palvelukatko kestää koko sunnuntain ja vaikuttaa pankkiasiointiin.

OP:n logo pankkikonttorin seinustalla.

OP:n lauantai-iltana alkanut laaja käyttökatko on ohi

Katkon aikana monet palvelut, kuten OP:n verkkopalvelu, OP-mobiili ja OP-yritysmobiili, eivät olleet käytössä.

OP:n logo pankkikonttorin seinustalla.

OP:lla laaja palvelukatko lauantai-illasta sunnuntaipäivään

Käyttökatkon syynä ovat huolto- ja päivitystyöt.

OP:n logo pankkikonttorin seinustalla.

Osuuspankin sääntömuutos kaatui Kangasniemellä

Osuuskuntakokouksessa muutoksen vastustajat saivat täpärän enemmistön.

Osuuspankki OP

Osuuspankin sääntöpykälä kuohuttaa Kangasniemellä – kuka saa miljoonat, jos osuuskunta puretaan?

Kangasniemi sai aikoinaan neuvoteltua poikkeussäännön, joka halutaan nyt yhdenmukaistaa pankkiryhmässä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle