Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ovatko tässä parhaat kotimaiset dokumentit?

Ohjaajien haastattelukirja kuvaa genren kukoistusta

Animaatiot pärjäsivät alkuperäiskansojen elokuvafestivaalilla – Skábmagovat-palkinnot jaettiin ensimmäistä kertaa

Skábmagovat-lyhytelokuvapalkinnot jaettiin inuiittiohjaaja Asinnajaqille animaatiosta Three Thousand, sekä saamelaisohjaajille Inga-Wiktoria Påvelle ja Anders Sunnalle animaatiosta Morit Elena Morit.

Pyhä

Mitä pyhä merkitsi ennen ja mitä se merkitsee tänään?

Minja

Lyhytelokuva on kertomus Minjan elämäntaipaleesta

Skierri – vaivaiskoivujen maa kertoo vähemmistö- ja valtakulttuurien törmäyksestä

Saamelaiskulttuurin perinteet ja lainsäädäntö eivät kohtaa

Kino Suomen keväässä mennään maamme historiassa Kalevalasta Raidiin

Tähtinä kansainväliset ohjaajat Honkasalo ja Kaurismäki.

Anna

Pohjoisen kansan, nganasanien elämää

Matka

Lehmuskallion ja Lapsuin elokuva kattaa koko elämänkaaren

Lapsuin ja Lehmuskallion uusin ennakkonäytöksessä

Rovaniemellä esitetään torstaina uusi dokumenttielokuva ihmiskunnan historiasta. Elokuvan "Yksitoista ihmisen kuvaa" on ohjannut kansainvälisesti tunnettu kaksikko Markku Lehmuskallio ja Anastasia Lapsui.

Ikuiset kuvat ovat ihmisyyden peili

Kun muinainen esi-isä kaiversi tuhansia vuosia sitten kuvan kallion pintaan, piirroksen viesti oli tärkeä oman aikansa yhteisölle tai suunnattu sen ajan uskomusolennoilla. Mitä kuvien kieli kertoo heistä ja ehkä myös meistä, heidän jälkeläisistään?

Elokuvaohjaaja Pekka Lehto palkitaan DocPoint-festivaalilla

Elokuvaohjaaja Pekka Lehto saa Helsingin dokumenttielokuvafestivaaleilla palkinnon elämäntyöstään. Lehto on ollut tekemässä yli 30 elokuvaa 1960-luvulta alkaen.

Kulttuurilehtikatsaus 25.10

Kulttuurilehtikatsauksessa käsitellään metsän sivistystä, pohditaan kirjastojen luontometaforia ja kysytään esineiden sielua.

Puutaide syntyy turhautumisesta

Kansainvälistäkin arvostusta ansainnut dokumentti- ja elokuvaohjaaja Markku Lehmuskallio esittelee vähemmän tunnettuja puuveistoksiaan Raumalla. Puukuvia -näyttely sisältää parikymmentä Lehmuskallion 2000 -luvulla veistämää teosta.

Sukunsa viimeinen palkittiin Murmanskissa

Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion uusi näytelmäelokuva palkittiin kahdella palkinnolla viime viikolla päättyneillä Polar Lights -elokuvafestivaaleilla.

Finnish Film Wins Prize at Women's Film Festival in France

A Finnish movie by Anastasia Lapsui and Markku Lehmuskallio has won the Grand Prix at the Festival International de Films de Femmes in Créteil, France. The film, Last of the Line, tells the story of a young Nenets girl in the 1960's who must leave her home to go to a Russian-language school.

Suomalaiselokuva pokkasi pääpalkinnon Ranskassa

Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion ohjaama Sukunsa viimeinen on voittanut pääpalkinnon Créteilin elokuvafestivaaleilla Ranskassa.

Kuusi suomalaista elokuvaa Berliinin festivaalin virallisessa ohjelmistossa

Berliinissä juhlitaan helmikuussa jo 60. kertaa järjestettäviä kansainvälisiä elokuvajuhlia. Festivaali on kutsunut ohjelmistoonsa kuusi suomalaista elokuvaa, minkä lisäksi näyttelijä Pihla Viitala on valittu Berliinin Shooting Stars -ohjelmaan.

Suomalaiselokuva Sukunsa viimeinen Berliinin elokuvajuhlille

Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion uutuuselokuva Sukunsa viimeinen on mukana tämän vuoden Berliinin elokuvajuhlien ohjelmistossa. Markku Lehmuskallio esittäytyy Berlinalessa jo seitsemättä kertaa.

Lapsuin ja Lehmuskallion uutuus Berliinin elokuvajuhlille

Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion uutuuselokuva Sukunsa viimeinen on valittu Berliinin elokuvajuhlien ohjelmistoon. Elokuva kilpailee Berlinalen lasten- ja nuortenelokuvien sarjassa Kristallikarhu-palkinnosta.

Elokuvahelmiä taas Raumalla

Sinisen Meren elokuvajuhlat alkavat tänään Raumalla. 16. kertaa järjestettävän elokuvafestivaalin kävijämäärien toivotaan kasvavan roimasti samaan aikaan kaupungissa palloteltavan Rockfutiksen ansiosta.

Chaplinin Kultakuumeen alkuperäisversio Sodankylään

Sodankylän elokuvajuhlilla esitetään Charlie Chaplinin Kultakuumeen ennennäkemätön alkuperäisversio. Kaksikymmentäluvulla valmistunut versio on vähemmän tunnettu niin Suomessa kuin maailmallakin.

DocPoint-elokuvafestivaali kasvatti kävijämääräänsä

Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin DocPointin kävijämäärä kasvoi viime vuodesta.

DocPoint-festivaaleilla tehdään matka nenetsien uskontoon

Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion elokuva Matka käsittelee nenetsien maailmankuvaa ja uskontoa. Palkittujen dokumentaristien elokuva nähdään keskiviikkona alkavilla Helsingin DocPoint-festivaaleilla.

Avek jakoi yli 170 000 euroa tukirahoja

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus Avek jakoi viime syksynä lyhyt- ja dokumenttielokuvatuotannoille kaikkiaan 174 500 euroa tukea.