Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jasper Pääkkönen täyttää 40 ja bodaa itseään toimintasankariksi: "Katsooko ne parikymppiset, että on toi aika vanha ukko?"

Kulttuurivieras Pääkköseltä meni yksi huippurooli sivu suun. Se olisi voinut tehdä hänestä kansainvälisen supertähden.

Yle siirsi tv-sarjojen kuvauksia koronan takia – Salkkareiden kuvaukset jatkuvat täyttä häkää

Elokuvia ja tv-sarjoja tehdään nyt yhä pienemmillä tiimeillä ja näyttelijöiden lähikontakteja kirjoitetaan uusiksi. Kuvauksia ei ole kielletty.

Valtakunnan virallinen tuohtuja puski kiukulla sisään käsikirjoittajakouluun – stand up -koomikolle kiukku on myönteinen voima

All Female Panelin Kaisa Pylkkänen teki pitkään käsikirjoituksia muille ennen kuin rohkeni itse lavalle.

Pekka Juntin kolumni: Tee niin kuin Veijo ja kaikki muuttuu hyväksi

Meistä on tullut maailman kantajia, kirjoittaa Pekka Juntti.

Metsolat – Tie joka vei meidät kotiin

Metsolat palaa Areenaan maaliskussa 2020.

Sorjosen toisen kauden kuvaukset alkoivat Lappeenrannassa – avustajatarjokkaita riittää

Kuvauksissa on mukana suuri joukko tavallisia ihmisiä. Ilman heitä ei sarjaa syntyisi.

Mies häpeää turhaan parisuhdeväkivallan uhriksi joutumista – "Salkkarisukupolvi" uskaltaa jo puhua vaikeistakin asioista

Vaasan ensi- ja turvakodissa on tänä vuonna ollut asiakkaina tavallista enemmän miehiä. Nuoret miehet uskaltavat keskustella kaikista asioista, sanoo miestyöntekijä Petri Uitto.

Uudistunut Kioski ja kuskinne Gogi

Kioskin ohjaimiin tarttuu uusi juontaja!

5.12. Toiveuusinta: Salkkarit vs. Uusi päivä

Salkkarit vs. Uusi päivä!

Etsitkö elämällesi tarkoitusta?

Mitä ajatuksia Annin jakso herätti?

Suomalaisten historia on tulemisia ja lähtemisiä – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta

Suomen historian tarkastelu osoittaa, että maasta ja maahan on aina muutettu ja liikuttu. Poikkeuksena on kylmän sodan aika, jolloin Suomi sulkeutui. Siirtolaisuusinstituutin aluepäällikkö Markku Mattila pohtii nykykeskustelua siirtolaisuushistorian valossa.

Salatut elämät taakseen jättänyt näyttelijä viettää kesää vauvan kanssa: "Parasta ikinä"

Näyttelijä-laulaja Kirsi Ståhlberg nauttii äitiydestään. Kesän hän on viettänyt suurimmaksi osaksi kotimaisemissa Etelä-Karjalassa.

Kesäteatterin eväät – Junnu Vainio, Salkkarit ja Jukka Virtanen

Suosittu näytelmä "Albatrossi ja Heiskanen" rantautuu tunnettujen näyttelijöiden kera Lappeenrantaan. Ohjaaja ei silti uskalla povata Jukka Virtasen näytelmästä kassamagneettia, vaikka ennakkoon lippuja on myyty 4000. Junnu Vainion lauluilla ryyditetyn näytelmän lavalla nähdään mm. Eppu Salminen ja Salkkareista tuttu Anneli Ranta.

Kolmelle aamuketulle nimet

Ylen aamuketuille valitaan nimet yleisöaanestyksellä. Äänestys viidestä finalisti-ehdotuksesta on nyt päättynyt. Tulos kerrotaan aamu-tv:ssä tiistaina 23.6. kello 9 uutisten jälkeen.

Arkkitehtiliitto palkitsi Yle Teeman

SAFA-palkinto myönnettiin kaupunkiarkkitehtuuria käsitelleestä ohjelmakokonaisuudesta.

YouTube kymmenen vuotta – nämä ovat kaikkein aikojen suosituimmat videot Suomessa

Maailman suosituin nettivideopalvelu Youtube on saavuttanut kymmenen vuoden iän. Suomen kaikkien aikojen suosituimmat videot sisältävät nörttikulttuuria, jääkiekkoa, standup-komiikkaa ja Salattuja Elämiä.

Ääninäyttelijä monen hahmon takaa: Salkkari-Seposta tuli taakka – video

Jarmo Koski tunnetaan parhaiten Salatut elämät -sarjan Seppo Taalasmaan roolista. Ääninäyttelijän työtä arvostetaan Kosken mielestä Suomessa aiempaa enemmän.

Kokkolan Hermes empii vielä Mestis-paikkaa – ensin selvitetään, riittävätkö rahat

Jääkiekkoliiton ilmoitus nostaa Kokkolan Hermes jääkiekon Mestis-sarjaan villillä kortilla ei herättänyt seurassa pelkästään innostuksen hyrinää. Joukkue on varapuheenjohtajan mukaan viestittänyt liitolle koko ajan, että Hermes haluaa ensin varmistaa rahoituksen riittävyyden.

Suurlähettiläs: Tunisian isku oli iso järkytys

Suomen Tunisian-suurlähettiläs sanoo Tunisian terrori-iskun olleen järkytys, sillä maa on ollut etenemässä vakaasti kohti demokratiaa. Iskusta huolimatta ulkoministeriö pitää yhä Tunisiaa turisteille pääsääntöisesti turvallisena.

Lappeenrannan kaupunginteatterin Iso kiltti jättiläinen on juro mutta lämmin

Isossa kiltissä jättiläisessä käsitellään väkivallan uhkaa ja ystävyyttä. Lavalle marssii valtavien nukkejättiläisten lisäksi myös perskurkkana.

Solar Films 20 vuotta – kosteita juhlia ja kovaa työtä

Tuotantoyhtiö Solar Films juhlii tällä viikolla 20-vuotista taivaltaan. Yhtiö siivitti suomalaisten elokuvien katsojalukuja uuteen nousuun vuosituhannen vaihteessa, mutta on kokenut myös takaiskuja esimerkiksi Mannerheim-projektissa.

A2-illan juontaja Kalle Havumäki: "Kehitysvammais-ilta vaikutti positiivisesti asenteisiin"

Kehitysvammais-illan juontajat Kalle Havumäki ja Sanna Sepponen ovat saaneet lähetyksestä pelkkää myönteistä palautetta. Myös Ajankohtaisen kakkosen toimitus sai illasta valtavan palauteryöpyn. Nyt tarjoamme katsojille myös 28-minuuttisen koosteen lähetyksestä.

Kehitysvammainen Päivi leipoo korvapuustit ja voisilmäpullat kahvilan asiakkaille: "Ilman työtä elämä olisi tylsää"

Kehitysvammaliiton mukaan vain murto-osa työtä tekevistä kehitysvammaisista on tavallisissa palkkatöissä. Päivi Helenius on kehitysvammainen. Hän kokkaa, leipoo ja siivoaa avotyössään kahvilassa.

Yhdeksänkymppiset sisarukset: Parasta on saada asua kotona!

Vappu Koukun ja Hilja Lensun luona Lemillä käy kotihoidon työntekijä kahdesti päivässä.

Mikä on kaikkien aikojen paras tv-sarja?

Dallas vai Salatut elämät? Game of Thrones vai kenties Breaking Bad? Haluamme tietää, mikä on sinun mielestäsi ehdottomasti paras tv-sarja.

Kehitysvammaiset Sanna ja Kalle juontamaan A2-iltaa – Tule tekemään käsikirjoitusta heidän kanssaan!

Euroviisuihin pyrkivä Pertti Kurikan Nimipäivät, Toisenlaisista Frendeistä tuttu Sanna Sepponen ja räppäri Kalle Havumäki ovat lupautuneet mukaan A2 Kehitysvammais-iltaan. Sanna ja Kalle saavat vastuulleen myös osan studiokeskustelun juontohommista. Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua heidän kanssaan A2 Kehitysvammais-illan käsikirjoituksen tekemiseen.

Mitalitykitystä freestylekajakilla - Vilma ja vauhdikkaat valinnat

Liperiläinen Vilma Karttunen palkittiin freestylemelonnan vuoden 2014 parhaana urheilijana viikko sitten. Suomen Melonta- ja Soutuliiton valintaperusteissa kiitetään Vilmaa EM-kisojen naisten juniorisarjan viidennestä sijasta. SM-kultaa Vilma vei naisten juniorisarjassa Taivalkoskella kesän alussa jo toisena vuonna peräkkäin.

Kolmen päivän jälkeen vieras alkaa haista - millainen on nykyajan kyläilyetiketti?

Hyvä vieras tuo kahvipaketin tai viinipullon tullessaan, eikä kyttää pölypalloja nurkista. Kohteliasta on myös sopia kyläilystä etukäteen, sillä nykyajan kiireiset kaupunkilaiset eivät yllätysvieraista ilahdu.

Ulos kaapista saippuaoopperan avulla - Larin ja Eliaksen tarina tukee homoja ympäri maailmaa

Salattujen elämien homohahmojen kohtauksia on käännetty usealle kielelle ja katsottu Youtubesta miljoonia kertoja. Nyt näyttelijöille sataa kiitosta maista, joissa homoseksuaalisuus on rikos.

Uuden Salkkarit-leffan trillerimäinen kuvauspaikka löytyi Puuhamaan vierestä

Janakkalan Tervakoskella sijaitseva Tervaniemen lomakylä muuttui viime viikolla suositun Salatut elämät -elokuvan lavasteiksi. Tervakosken patruunan rouvan kesämökiksi aikoinaan rakennettu kartano loi kauhuelokuvalle hienot puitteet.

Salattujen elämien näyttelijä vetää ensimmäisen rap-keikkansa Rovaniemellä

Salatut Elämät -sarjassä Joonatan Sievistä näyttelevä Markku Pulli tekee ensimmäisen keikkansa räppärinä Rovaniemen Simerockissa ensi elokuussa. Pullin taiteilijanimi on Roinatan.

Ruotsinkielisten siirtolaisuutta ryhdytään tutkimaan Kruunupyyssä

Kruunupyyhyn, Pohjanmaalle perustetaan ruotsinkielisten siirtolaisuutta tutkiva keskus. Vaikka kielirajoja ei Siirtolaisuusinstituutissa ole aiemminkaan aluepäällikkö Markku Mattilan mukaan ollut, koki moni taho tarpeelliseksi ruotsinkielisen tutkimuskeskuksen perustamisen.

Jazzmiehen salattu elämä Venäjällä – "Sikäläinen yleisö antaa välittömän palautteen"

Suomalaisen kulttuurin vienti Venäjälle on harvoissa käsissä. Yksi itänaapurissa esille päässyt suomalainen on lahtelainen säveltäjä Miikka Kallio, jonka teoksia on tilattu kantaesitettäväksi Pietariin jo kymmenen vuoden ajan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle