Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mielen chat - palvelu kännykällä

Terveysasemien chat-palvelulle isot odotukset Pirkanmaalla – palvelu on tarkoitus laajentaa pikaisesti koko alueen kattavaksi

Tällä hetkellä chat-palvelulla on käyttäjiä muutamia tuhansia kuukaudessa. Määrän toivotaan nousevan moninkertaiseksi. Chatissa saa sairaanhoitajalta arvion omasta hoidon tarpeestaan.

Kädessä on älypuhelin, jonka näytöllä näkyy Snapchatin virtuaaliystävä My AI

Joko sinäkin sait Snäpissä viestin My AI:lta? Se aikoo käräyttää alle 13-vuotiaat

Snapchat-käyttäjät ovat alkaneet Suomessakin saamaan keskustelulistaansa uuden tuttavuuden. Kyse on My AI -keskustelubotista, jolta voi kysyä mistä vain ja joka lupaa auttaa parhaansa mukaan.

Bachin nuottikirjoitusta.

Johannes-passio Yle Radio 1:ssä - kuuntele ja keskustele Bach-asiantuntijan opastamana kiirastorstaina klo 18.30 alkaen

Nyt voit kuunnella Johannes-passiota Bach-asiantuntija, tietokirjailija Topi Linjaman opastamana. Samalla voit keskustella teoksesta ja sen tapahtumista Yle Chatissa kiirastorstaina 6.4. klo 18.30 alkaen. Johannes-passio soi Yle Radio 1:ssä klo 19-21.25.

Kirjailija Leena Parkkinen Helsingin keskustakirjasto Oodissa.

Oletko Leena Parkkisen kirjojen fani? Tule kohtaamaan kirjailija ja tuo myös lukupiirisi!

Etsimme Leena Parkkisen kirjoista kiinnostuneita lukijoita ja lukupiirejä! Järjestämme 20. huhtikuuta uudenlaisen lukupiirin, jossa pääset tapaamaan kirjailijaa live-lähetykseen chattaillen ja videon välityksellä.

Rasioita apteekin hyllyllä.

Farmaseutit avasivat lääkitysneuvonnan Eloisan chatissa Etelä-Savon hyvinvointialueella

Chat-palvelu avattiin maanantaina 13.3.2023. Palvelu on maksuton ja farmaseutti neuvoo kaikissa lääkitykseen liittyvissä asioissa, paitsi reseptien uusinnoissa.

Digihoitajat Lotta Nokelainen ja Miina Kauppinen katselevat tietokoneen ruutua Savonlinnan terveyskeskuksen hoitohuoneessa.

Minuutin jonotuksella sairaanhoitajan vastaanotolle – Etelä-Savo ratkoo terveydenhuollon ruuhkia digitaalisesti

Etelä-Savon hyvinvointialueen Eloisan digivastaanoton aukioloajat laajenevat keväällä arki-iltoihin ja viikonloppuihin.

Recep Tayyip Erdogan.

Kysy mitä vaan Suomen Nato-taipaleesta – asiantuntijat vastaavat Ylen chatissa kello 7–10

Mitä haluat tietää Suomen mutkikkaaksi käyneestä Nato-prosessista? Nyt on tilaisuus kysyä suoraan Ylen toimittajilta ja Suomen johtavilta asiantuntijoilta.

Kuva puhelimesta, johon on avattu Etelä-Savon hyvinvointialueen digilääkärin nettisivut.

Chatin kautta toimiva digiklinikka laajeni kaikkien Etelä-Savon asukkaiden käyttöön

Tulevaisuudessa yhä useammat hyvinvointialueen palvelut tavoittaa pikaviestien avulla.

Anonyymi sairaanhoitaja kävelee Mikkelin keskussairaalan käytävällä.

Hyvinvointialueille siirtyminen sujui suunnitelmien mukaan – Tärkeimmät järjestelmät toimivat normaalisti

Hyvinvointialueiden arki alkoi vuodenvaihteessa onnistuneesti Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa.

Terveydenhoitaja mittaa vauvan päänympärystä.

Neuvolachattia käytetty Hämeenlinnassa innokkaasti

Palvelua halutaan kehittää, ja nyt käyttäjiltä toivotaankin palautetta.

Kirjailija Riikka Pulkkinen Kansalliskirjaston antiikin pylvään vieressä Lumo-kirja kädessään.

Riikka Pulkkinen paljasti Ylen lukupiirissä: ”Työstän romaania lapsista, jotka joutuvat tietämättään tieteelliseen kokeeseen”

Ylen verkkolukupiirissä oli intensiivinen tunnelma. Käsiteltävänä kirjana oli Riikka Pulkkisen romaani Lumo. Teinityttöyden teema innosti. Mitä on olla tyttö? Keiden suulla tytöistä puhutaan?

Kirjailija Riikka Pulkkinen.

Tyttö on fantasioiden kohde ja vallankäyttäjä – tule keskustelemaan Riikka Pulkkisen romaanista Ylen lukupiiriin torstaina 10.11. klo 19

Lumo on romaani tyttöydestä, naisen raivosta ja totuuden ja sepittelyn rajasta. Tule keskustelemaan kirjailija Riikka Pulkkisen kanssa Yle chattiin!

Ropelive: Pimeä puoli -pöytäroolipeli-illan pelaajat listattuna: pelinjohtaja Mike Pohjola sekä pelaajat Maria Pettersson, Juhani Kenttämaa, Ruska Soanjärvi ja Miisa Nuorgam

Miten murskaat lakon kuuasemalla ja selviät siitä hengissä? Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää Ylen RopeLIVE: Pimeä puoli -pelistä!

RopeLIVE: Pimeä puoli on avaruuskauhua tihkuva seikkailu tulevaisuuden dystopiassa. Tehtävänä on murskata kaivoslakko Kuun kamaralla ja saattaa järjestys takaisin toisen maailmansodan jälkeisestä nostalgiasta ammentavaan maailmaan.

Sairaanhoitajan kädet näppäimistöllä ja ajanvarauspuhelin pöydällä

Janakkalassa aukeaa sairaanhoitaja-chat

Myös videoyhteys sairaanhoitajalle on mahdollinen.

Äiti selaile kännykkänsä ja samalla rintaruokii vauvaa helsingin lapsimessuilla

Imetyksen kanssa tuskailevat äidit etsivät apua chatista, kun korona-aika vähensi neuvolakäyntejä – oman vauvan käytös rinnalla huolettaa

Imetyksen tuki ry neuvoo vuosittain noin 20 000 äitiä. Korona-aika lisäsi yhteydenottoja chatissa.

Kuvitus näyttää esimerkkejä kysymyksistä, joita työvoima-aihesessa chatissa voitaisiin kysyä, kuten "Miksi palkat eivät nouse, vaikka on iso pula työntekijöistä?"

Kysy mitä vain työtilanteesta, asiantuntijat vastaavat – mitä työvoimapula tekee palkoille, millä aloilla pula on kovin, miten se ratkotaan?

Kello 20–22 voit keskustella ja esittää kysymyksiä Ylen chatissa. Vastaajina tutkimuslaitos Laboren johtaja Mika Maliranta ja Helsingin yliopiston työelämätutkija Markku Sippola.

Kirjailija Satu Rämö pitää käsissään kirjaansa Hildur. Taustalla graafinen taustakuva.

Hildur-dekkari on saanut aikaan suoranaisen Islanti-buumin – Ylen lukupiirissä kehuttiin Satu Rämön esikoiskirjan tunnelmaa ja miljöötä

Kirjailija Satu Rämö keskusteli lukijoiden kanssa verkkolukupiirissä. Jotkut osallistujat olivat matkustaneet Islantiin Hildurin innoittamina. Lukijat kyselivät Rämöltä myös kirjan jatko-osista.

Kirjailija Satu Rämö kallion edessä villapaita päällään.

Islannissa asuva Satu Rämö on somevaikuttaja, jonka esikoisdekkari hurmasi suomalaiset

Satu Rämö elää ja hengittää someyleisönsä tahdissa. Nyt hänen Islannin tarunhohtoisiin maisemiin sijoittuvat dekkarinsa valloittavat myös kaunokirjallisuuden maailmaa.

Kirjailija Satu Rämö seisoo hiukset hulmuten.

Kadonneita lapsia ja jäätikköromantiikkaa – tule keskustelemaan kirjailija Satu Rämön dekkarista Ylen lukupiiriin torstaina 6.10. klo 19

Hildur-dekkari nousi kesällä nopeasti lukijoiden suursuosikiksi. Lumouduitko sinäkin Islannin maisemista lukiessasi romaania? Tule keskustelemaan Satu Rämön kanssa Yle chatiin 6.10. klo 19!

Kajaanin seurakunnan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Tuula Kurkinen.

Kirkon keskusteluapuun tulee enemmän yhteydenottoja kuin pystytään vastaamaan – suurin syy on yksinäisyys

Kainuussa keskusteluaputoiminnan päivystysryhmät toimivat Kajaanissa, Kuhmossa ja Sotkamossa, ja uusia päivystäjiä tarvitaan jokaiseen ryhmään.

Vauva makaa hoitopöydällä päiväunien jälkeen ja venyttelee, samalla kun häntä riisutaan.

Hämeenlinnalaisille neuvola-asiakkaille avautuu pian oma chat

Chat-palvelua on toivottu kyselyssä, joka tehtiin neuvola-asiakkaille keväällä.

Kirjailija Maria Mustranta takanaan graafisia pisaroita ja nauhoja.

Erilainen tapa viettää Read Houria — tule mukaan keskustelemaan kirjailija Maria Mustrannan kanssa vaikuttavasta romaanista Äidin tehtävä

Äidin tehtävä -kirja kuvaa tarkasti äidin syyllisyydentunteita ja paljastaa yhteiskunnan rakenteet. Kirjailija Maria Mustranta on mukana Lukupiiri Tulusto & Kylmälän verkkolukupiirissä kansainvälisenä lukutaitopäivänä 8.9. klo 19.

Olli Alanen vieraili 8 minuuttia -keskusteluohjelmassa.

Nuorten usko omaan tulevaisuuteen on vahvistunut mutta maailmaan heikentynyt – näin huolenaiheet kannattaa ottaa puheeksi lasten kanssa

Alle puolet nuorista uskoo ihmiskunnalla olevan edes kykyä tai halua ratkaista globaaleja ongelmia. Tulos on hätkähdyttävä, sanoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa.

Lampaita niityllä.

Ylen Lammaslive alkoi – tule mukaan laitumelle!

Onko tässä kesän rennoin striimi? Osallistu chattiin!

Essoten proviisori Juha Hyyryläinen.

Essoten farmaseutti käy läpi potilaan lääkityksen: "Hurjin arvio on, että puolet lääkkeistä voi jättää pois", sanoo proviisori

Farmaseutille voi varata ajan sähköisesti tai puhelimitse. Chatissa voi kysyä lääkityksestä nimettömänäkin.

Kuvassa Yle Visiitin juontaja Inkeri Alatalo.

Tervetuloa vierailemaan Ylen suosittujen ohjelmien taakse – ilmoittaudu uudistettuun Yle Visiittiin!

Lähde ainutlaatuiselle vierailulle Ylen kulissien taakse.

Ukrainaa tukeva mielenosoitus Helsingissä helmikuussa.

"En uskalla enää unelmoida samalla tavalla kuin ennen" – Moni aikuistuu nyt kriisien kierteessä, jossa tulevaisuus näyttää epämääräiseltä

Ympäristökriisin, koronapandemian ja Ukrainan sodan aiheuttamaa ahdistusta ruodittiin Ylen chatissa tiistai-iltana. Keskustelijat samaistuivat Ukrainan tilanteeseen ja kokivat, että sota on lähellä.

Nuori nainen istuu pimeässä huoneessa missä verhot ovat kiinni.

Nuorten mielenterveyspalveluiden kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – walk-in-terapia sai vaalichatissa kannatusta

Päijät-Hämeessä on tarjolla monenlaisia mielenterveyspalveluita, mutta osa nuorista ei pääse ajoissa niiden piiriin. Chat-keskustelijoiden mielestä kynnys pitää tehdä mahdollisimman matalaksi.

Kymeenlaakson vaaliteltta

Miten hoitajapula taltutetaan? Kymenlaakson vaaliteltan chat kuumenee kello 21 – tule mukaan!

Yle järjestää jokaiselle hyvinvointialueelle oman vaalitelttachatin, joka yhdistää äänestäjät, asiantuntijat ja ehdokkaat. Tiistai-illan keskustelun teemana on hoitajapula.

Kymeenlaakson vaaliteltta

Digitaalisuus ja liikkuvat palvelut ovat avain lähipalvelujen turvaamiseen Kymenlaaksossa – aihe puhutti vaaliteltan chatissa

Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niirasen mukaan Kymenlaakson tulevan hyvinvointialueen suuri haaste tulee olemaan eri ammattilaisten saatavuus.

Aluevaaliväittelyiden studio Ylen Studiotalossa Pasilassa.

Ylen virtuaaliset vaaliteltat on nyt avattu! Seuraa täältä aluevaaliuutisia Pohjanmaan alueelta ja osallistu keskusteluun chatissa

Yle kertoo Pohjanmaan virtuaalisessa vaaliteltassa, mistä tulevat aluevaltuustojen edustajat päättävät juuri sinun kotiseudullasi. Vaalitelttojen chat on auki: kysy meiltä vaaleista ja keskustele ehdokkaiden kanssa.

Lappeenrannan amiksen kenttä

Kysy Lappeenrannan sisäliikuntahallista – Ylen chatissa urheiluväkeä sekä päättäjiä keskustelemassa kello 9.30 alkaen

Onko mielessäsi kysymys Lappeenrantaan suunniteltavasta sisäliikuntahallista? Nyt voit kysyä sen suoraan niiltä, jotka tietävät hankkeesta parhaiten.

Taysin lastensairaalan odotustila

Kysy mitä vain palveluista tulevaisuuden hyvinvointialueilla – Sote-asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi chatissa alkaen klo 11

Kysy mitä vain hyvinvointialueesta. Osa kysymyksistä on valtakunnallisia, osa koskee Pirkanmaata.

Hoitaja vastaa puheluun Lastensairaalan ensiavussa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin päivystysnumerosta 116117 vastaa ensi vuoden alusta Terveystalo

Palvelu kilpailutettiin. Päivystysapu-palvelua on useiden vuosien ajan tuottanut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille Luona.

Terveysaseman chat-palvelun etusivu

Hämeenlinnassa sairaanhoitajat tavoittaa nyt myös chatin kautta

Hämeenlinnan kaikilla terveysasemilla käyttöön otettu Sairaanhoitajan chat -palvelu on käytössä arkisin aamukahdeksan ja -kymmenen välillä. Chatissa voi hoitaa samoja asioita kuin puhelimessa.

Talibankrigare promenerar vid huvudingången till Kabuls flygplats.

Ovatko talibanit lukutaitoisia, entä mistä löytyvät heidän ystävänsä? Ylen chatti täyttyi Afganistaniin liittyvistä kysymyksistä

Millaisena Talibanin hirmuhallinto jatkuu? Tähän ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastaukset Ylen verkkokeskustelusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle