Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Analyysi: Nokian epäonnistumisten haamut nousevat pintaan – jos kurssi ei käänny, edessä voi olla yhtiön myynti

Nokia ei pärjännyt kilpailussa Applen iPhoneja tai Googlen Android-ekosysteemiä vastaan. Tällä kertaa vastassa ovat Ericsson ja Huawei, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Nokian amerikkalainen kilpailija irtisanoo 5 500 työntekijää

Verkkolaiteyhtiö Cisco suuntaa panostuksiaan esineiden internetiin ja muihin kasvaviin liiketoimintoihin.

Miljardisijoittajan yllätysväite: Investoinnit karkaavat Suomesta Ruotsiin

Kansainvälisen suursijoittajan mukaan hidas ja kankea lupakäytäntö uhkaa viedä investointeja Suomesta naapurimaihin. Kaivosteollisuudelle maaperäkartoituksia tekevän yhtiön Mawsonin mukaan esimerkiksi Ruotsissa on helpompi toimia kuin Suomessa.

Ciscon ennuste: Langaton verkkoliikenne kymmenkertaistuu 2019 mennessä

Jatkuvasti yleistyvät 4G-yhteydet räjäyttävät lähivuosina mobiilidataliikenteen määrän. Amerikkalaisyritys Ciscon mukaan viime vuonna maailman mobiilinettiliittymistä kuusi prosenttia oli 4G-yhteyksiä, mutta niiden osuus kaikesta mobiilidataliikenteestä nousi jo 40 prosenttiin. Suurin osa liikenteestä syntyy liikkuvan kuvan katselusta.

Mobiilidata kuusinkertaistuu joka vuosi

Kaikesta nettiliikenteestä jo yli puolet on videokuvaa. Suurin murros on kuitenkin mobiilidatan kasvu.

Maailman suurin verkkolaitevalmistaja irtisanoo tuhansia työntekijöitä

Cisco Systems jatkaa kulukuuriaan vähentämällä 4 000 työntekijää eli noin viisi prosenttia työvoimastaan.

Jättiyhtiöiden toimitusjohtajat vetoavat USA:ssa: Alijäämä kuriin

Vaikka allekirjoittaneiden joukossa ei juuri ole energia- ja teknologia-alan yritysten toimitusjohtajia, on kongessille osoitettu vetoomus silti harvinainen.

Internet an integral part of life for young adults

Internet and the social media have become a crucial part of life for many young adults. Fresh research shows that over half of students in 14 western countries said they would not be able to survive without the internet—and voices from Finland's under-30 crowd indicate that Finland is not exempt from the trend.

Internet osalle nuorista ystäviäkin tärkeämpi

Tuoreen tutkimuksen mukaan internetistä on tullut monille nuorille aikuisille erottamaton osa elämää. Yli puolet opiskelijoista arvioi, etteivät he voisi elää ilman internetiä. Osalle internetin käyttäminen on tärkeämpää kuin ystävien tapaaminen.

Suomi langattomien verkkojen levinneisyydessä kärkipäätä

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n tuoreen tutkimuksen mukaan Suomi pärjää hyvin vertailtaessa langattoman laajakaistan levinneisyyttä väestön keskuudessa. Langattomien laajakaistojen tilausmäärä on saavuttanut jo puolen miljardin rajapyykin OECD-alueella. Kesäkuusta 2010 vuoden loppuun kasvua oli 10 prosenttia.

Cisco: Internetliikenne nelinkertaistuu 2015 mennessä

Tietoverkkojen toimittaja Cisco arvioi, että internetliikenne nelinkertaistuu vuoteen 2015 mennessä. Syynä kasvuun on verkkoon pääsevien laitteiden määrän kasvu.

Finland Ranks Poorly in Mobile Broadband Comparison

Finland has ranked poorly in an international comparison of mobile broadband service quality. In the survey of 72 countries, Finland ranked 27th. Nearby Sweden and Denmark placed first and second.

Suomelle kehno sijoitus mobiililaajakaistojen vertailussa

Suomi sijoittuu huonosti mobiililaajakaistojen kansainvälisessä vertailussa. Suomi on 72 maan vertailussa sijalla 27. Ruotsi ja Tanska ottivat mobiililaajakaistan laatuvertailussa ykkös- ja kakkossijan. Laajakaistalistalla maamme on kuudentena.

Haiti-huijausviestit jo liikkeellä Ruotsissa

Ruotsissa sähköposteihin putoilee jo ensimmäisiä Haitin avustuskeräyksinä esiintyviä huijausviestejä. Ruotsin roskapostitilannetta seuraavan Cisco Securityn mukaan useiden yritysten sähköpostiosoitteisiin on lähetetty viestejä, joiden kautta annettavat lahjoitukset eivät varmasti päätyisi maanjäristyksen uhreille. Asiasta kirjoittaa uutistoimisto TT.

Ruotsalaismiestä syytetään murrosta Nasan tietojärjestelmään

Nuori ruotsalaismies on saanut Yhdysvalloissa syytteen murtautumisesta avaruushallinto Nasan tietoverkkoon. Rikoksen sanotaan tapahtuneen vuonna 2004, jolloin mies oli 16-vuotias.

Suomalaisilla netissä etanayhteydet

Suomalaisten nettiyhteydet ovat selvästi hitaampia kuin esimerkiksi ruotsalaisten. Kansainvälisen laajakaistatutkimuksen mukaan suomalaisten nettiyhteydet ovat vain 13. nopeimmat Euroopassa. Maailmanlistalla olemme sijalla 15.

Vanhanen vierailulle Yhdysvaltoihin

Pääministeri Matti Vanhanen on matkustanut tänään sunnuntaina Yhdysvaltoihin.

Yhdysvallat ryhtyy selvittämään nettisensuuria

Yhdysvaltain ulkoministeriö on asettanut työryhmän tarkkailemaan Internetin sananvapauden toteutumista sensuuria harjoittavissa maissa.

Internet-yhtiöt välttelevät moitteita Kiinan sensuurin tukemisesta

Yhdysvaltain kongressin ihmisoikeuskomitea on kutsunut Googlen ja kolmen muun Internet-yhtiön edustajia kuultavaksi Kiinan sensuurin tukemisesta.

Experts Dismiss Nokia Acquisition Rumour

Experts have dismissed rumours that the U.S. network technology firm Cisco Systems might make a bid for Nokia.

Cisco Systems ostamassa Nokian?

Talouslehti The Business arvelee, että amerikkalainen Cisco Systems harkitsee ostotarjouksen tekemistä Nokiasta.

Etiopia käynnisti laajan Internet-hankkeen

Maailman köyhimpiin valtioihin kuuluva Etiopia on käynnistänyt hankkeen Internet-yhteyksien saamiseksi koko maahan kolmen vuoden kuluessa. Teknologiajätti Cisco Systemsin kanssa toteutettavasta hankkeesta kertoi pääministeri Meles Zenawi.