Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nawalin salaisuus (Incendies) -elokuvan päähenkilö Nawal Marwan (Lubna Azabal).

Vavahduttava trilleri Nawalin salaisuus ja muut Areenan joululeffat

Kymmenen elokuvaa katsottavana 15.12. - 13.1.

Nainen kaivossa

Suomalaisia tv-aarteita: Painajainen

Suomalaisen tv-historian kultakimpaleita: Painajainen (1988)

Keira Knightley (Sabina Spielrein) ja Michael Fassbender (Carl Jung) elokuvassa Vaarallinen metodi

Vaarallinen metodi

Freudin, Jungin ja Sabina Spielreinin kolmiodraama

Kuva elokuvasta To Rome with Love.

Tähtihetki arvosteli elokuvat To Rome with Love, Total Recall ja Cosmopolis

Esko Rautakorpi on katsonut Woody Allenin uutuuden To Rome with Love, Len Wisemanin Total Recallin ja David Cronenbergin Cosmopoliksen. Vieraina Tähtihetkessä olivat kotimaisen Käräjävuoren tie -pienelokuvan tekijät Essi Mitronen, Anne Peräaho ja Miska Kajanus.

Kultaista palmua tavoittelee moni jo kerran voittanut

Kilpasarjassa on mukana yksi pohjoismainen ehdokas. Kahden eteläkorealaisen elokuvan nimittäminen festivaalin kilpasarjaan on osoitus korealaisen elokuvan noususta.

Nuori nainen punaiseen huiviin kätkeytyneenä.

Vahvat naiset tulevat Helsingin valkokankaille

Torstaina alkanut Artisokka-festivaali tuo esille vahvoja elokuvantekijänaisia. Helsingin kansainvälisen filmifestivaalin pikkusisko on ajanut naistekijöiden asemaa vuodesta 2001 alkaen.

David Cronenberg palasi juurilleen - työstää parhaillaan kirjaa

Ohjaaja pitää kirjakustantamon jännityksessä, sillä on aika hidas sivujensa kanssa.

Rat King on jännärin muotoon puettu kuvaus koulusurmaajan elämästä

Ohjaus: Petri Kotwica Alkuperämaa: Suomi 2011 Pääosissa: Max Ovaska, Julius Lavonen, Niina Koponen, Outi Mäenpää, Janne Virtanen K-15

Dino de Laurentiis

Dino de Laurentiis on kuollut

Legendaarinen italialainen elokuvatuottaja Dino de Laurentiis on kuollut. Hän oli kuollessaan 91-vuotias. Tunnetuimpia elokuvia hänen 70-vuotisen tuottajan uransa varrelta ovat muun muassa Federico Fellinin Tie ja Cabirian yöt. Myös Sidney Lumet'n Serpico ja Ingmar Bergmanin Käärmeenmuna ovat hänen tuottamiaan.

Ranska palkitsi ohjaaja David Cronenbergin

Kanadalaisohjaaja David Cronenberg on palkittu Ranskan ylimmällä kunniamerkillä. Cronenberg vastaanotti keskiviikkona kotimaassaan Ranskan kunnialegioonan mitalin. Ansiomerkki on tunnustus Ranskan erinomaisesta palvelemisesta.

Cronenberg tekee Kärpäsestä oopperan

Kanadalainen elokuvaohjaaja David Cronenberg tekee oopperaversion 80-luvulla ohjaamastaan kauhuelokuvasta Kärpäsestä. Oopperaversion ensi-ilta on keskiviikkona Pariisin Chatelet-teatterissa. Tekijät odottavat oopperan keräävän erityisesti nuoria katsojia.

David Cronenberg voitokkaana Torontossa

Toronton kansainvälisen elokuvafestivaalin pääpalkinnon on voittanut kanadalaisen ohjaajan David Cronenbergin uusin elokuva. Lontoon venäläismafiasta kertova Eastern Promises voitti tapahtuman yleisöäänestyksen, joka on usein ennakoinut myös myöhempää menestystä Oscar-kilvassa.