Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ella Kanninen ja Liisa Väisänen vanhojen arkistoniteiden edessä

Graalin maljasta emojeihin – uusi sarja avaa symbolien salat

Ella Kanninen ja Liisa Väisänen matkalla merkkien maailmaan.

Dan Brown

Maailman suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Dan Brown ei enää hätkähdä ilkeistä arvosteluista: Jos makuni ei miellytä, voi kaikin mokomin lukea jotain muuta

Dan Brown kuuluu maailman suosituimpiin kirjailijoihin myyntilukujen valossa. Hänen kirjojaan on myyty yli 200 miljoonaa kappaletta. Kirjailija vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa.

Rosa Liksom, Arne Dahl ja Dan Brown.

Helsingin kirjamessuilla on ennätysmäärä ohjelmaa – ei hätää, kokosimme kuusi vinkkiä

Helsingin kirjamessuilla on neljän päivän aikana luvassa yli tuhat ohjelmatapahtumaa. Ulkomaisia kirjailijavieraitakin on yli 40.

Antti Ritvanen.

Esikoiskirjailijaksi on tunkua – vain harva onnistuu läpäisemään tiukan seulan

Esikoiskirjailijaksi pääseminen on yhä vaikeampaa.

Leonardo da Vincin Mona Lisa.

Tutkijat selvittivät Mona Lisan mystisen hymyn "da Vinci -koodin"

Jos katsoja keskittyy Mona Lisan suuhun, on hymy hillitty. Se näyttäisi levenevän, kun näkymää laajentaa. Tutkijat löysivät saman vaikutelman myös Leonardon varhaisemmasta työstä.

Nainen istuu kirjahyllyn edustalla.

Kirjahamstraajan innostuksessa eivät hyllyt riitä – ullakko, liiteri ja sängyn aluskin täynnä

Keräilyvimma alkoi 12-vuotiaana äidin antamasta Monte Criston kreivi -kirjasta. Nyt Sari Snåren kotikirjasto pullistelee tuhansia teoksia aina klassikoista keittokirjoihin. Opukset ovat vallanneet koko perheen elämän, sillä jokaisella on oma intohimonsa.

Kukkakaaleja

5 tapaa nähdä kukkakaali uudessa valossa

Kukkakaalista on moneksi

We Are The Ocean käänsi takaiskun voitoksi

We Are The Oceanin ensimmäinen sinkku Ark lupaa paljon ensi vuonna ilmestyvästä neljännestä albumista.

Kolumni: Fiktiossa kaikki on sallittua

Etusivun Henkan mukaan fiktio muokkaa todellisuuttamme enemmän kuin uskomme.

Ostappa nippu Tex Willereitä!

Nuoret eivät löydä divareihin

Divareissa käy aiempaa vähemmän nuoria. On vaikea ennustaa, millaisesta kirjasta tulee ajan myötä arvokas.

Marja-Sisko Aalto ja uusi dekkari

Marja-Sisko Aallon esikoisdekkarissa ratkotaan rikoksia puhumalla

Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin notaarin Marja-Sisko Aallon esikoisdekkari julkaistiin perjantaina. Murha tuomiokapitulissa kertoo murhasta ja kansainvälisestä aarrejahdista. Kuopioon sijoittuvassa romaanissa ratkotaan murhamysteeriä kirjailijalle tutussa ympäristössä puhumisen avulla.

Tero Pitkämäki kuvassa

Dekkari vie Pitkämäen ajatukset muualle

Keihäänheittäjä jätti kirjan ratkaisuhetket välipäivän ohjelmaksi

Italialainen kardinaali Tarcisio Bertone tervehtii muita kardinaaleja Vatikaanissa.

Camerlengo Tarcisio Bertone on nyt katolisen kirkon johdossa - Juventus-fani osaa kymmentä kieltä

Katolista kirkkoa uuden paavin valintaan asti johtava Bertone on italialainen kardinaali ja Vatikaanin ulkoministeri, joka on omistautunut kirkolle 16-vuotiaasta asti. 78-vuotiaan kardinaalin intohimona on kuitenkin myös jalkapallo, ja hän on haaveillut jopa Vatikaanin omasta jalkapallojoukkueesta.

Hittikirja rikkoo ennätyksiä - jo miljoona myyty

Fifty Shades of Greysta on tullut maailman nopeimmin1 000 000 kappaletta myynyt kirja.

Eroottisen romaanin menestys jatkuu

Esikoiskirjailija EL Jamesin eroottinen romaani rikkoo ryminällä myyntiennätyksiä Britanniassa.

Sanna Ukkola

Sanna Ukkola: Paremman väen piilopaikka

Kerran vuodessa maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä koostuva salaseura kokoontuu hulppeassa luksusresortissa, jossa globaali eliitti punoo juonia kaviaarin ja samppanjan lomassa maailmanvalloituksesta sekä muista ajankohtaisista seikoista.

Ruusu Ali-Marttilan kasvihuoneella

Leikkokukkien Da Vinci -koodi avautuu enää harvoille

Kukkien valinnassa ei tarvitse enää pelätä noloja tilanteita, vaikka ei osaisikaan kukkien määrän ja värin kaikkia piiloviestejä. Harva tietää, mitä esimerkiksi ruusujen keltainen väri viestittää.

Dan Brownin uusin myy yhä ennätysvauhtia Britanniassa

Amerikkalaiskirjailija Dan Brownin uusin romaani kiinnostaa yhä brittilukijoita. Viime vuonna ilmestyneen Kadonneen symbolin pokkariversiota on myyty julkaisuviikolla ennätykselliset 140 000 kappaletta, kertoo BBC.

Kesäkahvit kryptassa

Kapeat portaat vievät Oulun tuomiokirkon kellarikerrokseen. Kirkonkävijä tulee eräänlaiseen eteisaulaan, minkä jälkeen voikin astua viileään kryptaan. Kryptakahvila avattiin Oulussa keskiviikkona.

Elokuvissa käytiin ennätystahtiin

Suomalaiset kävivät vilkkaasti elokuvissa vuonna 2009. Finnkinon teattereissa elokuvaelämyksestä nautti vuoden aikana yli 5 miljoonaa katsojaa, mikä on yrityksen historian kaikkien aikojen ennätys.

Ihmisiä kirjakaupassa

Edes hyvä joulumyynti ei pelasta kehnoa kirjavuotta

Joulun kirjamyynti on sujunut hyvin, mutta koko vuoden myyntilukuja joulu ei kuitenkaan pelasta. Myyntilistojen kärjessä näkyvät ennen kaikkea suurten kustantamoiden kirjailijat. Pienkustantamoissa arvostellaankin kirjakauppojen yksipuolista tarjontaa.

Sarah Palin

Sarah Palin nousi kirjalistojen kuningattareksi

Yhdysvalloissa republikaanien entisen varapresidenttiehdokkaan Sarah Palinin muistelmateos on noussut pikavauhtia suurten kirjakauppiaiden listojen kärkisijoille. Going Rogue: An American Life -kirjaa ei tosin ole vielä edes julkaistu.

Nainen lukee kirjaa

Brownin The Lost Symbol teki kaikkien aikojen myyntiennätyksiä

Yhdysvaltalaiskirjailija Dan Brownin viime viikolla ilmestynyt The Lost Symbol on mennyt kaupaksi kiivaammin kuin mikään muu aikuislukijoille tarkoitettu kirja ensimmäisellä viikollaan. Myös ensimmäisen päivän myynti murskasi vanhat ennätykset niin Yhdysvalloissa kuin muissa englanninkielisissä maissa.

Robert Langdon (Tom Hanks) ja Vittoria Vetra (Ayelet Zurer) Enkelit ja demonit -elokuvassa

Dan Brownin uusi kirja kertoo vapaamuurareista

Yhdysvaltalaisen menestyskirjailijan Dan Brownin odotettu uusin teos The Lost Symbol tulee kirjakauppoihin Yhdysvalloissa tiistaina. Kirja sijoittuu washingtonilaisten vapaamuurareiden maailmaan. Menestykseen on varauduttu viiden miljoonan kappaleen ensipainoksella.

Järki ja tunteet ja merihirviöt - Austenin kauhuversiointi saa jatkoa

Jane Austenin kauhuversiointi saa jatkoa. Amerikkalainen kustantamo Quirk Books julkaisee syyskuussa uudelleenkirjoitetun version Austenin klassikosta nimellä Sense and Sensibility and Sea Monsters, eli suomeksi suunnilleen "Järki ja tunteet ja merihirviöt". Kirjailmiöstä kertoo brirttiläinen The Guardian.

Dumbledore ja Harry Dumbledoren työhuoneessa

Vatikaani kirjoitti Harry Potter -leffasta ylistysarvion

Vatikaani kiittelee vuolaasti tuoreinta Harry Potter -elokuvaa valtion virallisessa sanomalehdessä L'Osservatore Romanossa. Lehden arvion mukaan Harry Potter ja puoliverinen prinssi käsittelee ansiokkaasti kysymystä hyvän ja pahan taistelusta.

Stieg Larsson pokkarilistan kärjessä

Stieg Larsson hallitsi kesäkuussa Suomen myydyimpien pokkarien listaa. Kaksi myydyintä pokkaria olivat Larssonin Millennium-trilogiasta. Kolmantena on Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa.

Optimus Prime -robotti

Transformers nousi Suomen katsotuimmaksi

Transformers: Kaatuneiden kosto nousi viikonloppuna Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Perjantaina ensi-iltaan tullut elokuva keräsi yli 14 300 katsojaa.

Kuva elokuvasta Tieto

Tieto juhannuksen katsotuin elokuva Suomessa

Nicolas Cagen tähdittämä elokuva Tieto ( Knowing) oli juhannusviikonlopun katsotuin elokuva Suomessa. Leffa keräsi vain reilut 2 000 katsojaa, sillä useimmat elokuvateatterit olivat auki juhannuksen takia vain yhtenä päivänä.

Terminator-Pelastus

Terminator-elokuva nousi Suomen katsotuimmaksi

Terminator - Pelastus nousi viikonloppuna Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Christian Balen tähdittämä leffa keräsi viikonvaihteessa lähes 17 500 katsojaa.

Kuva elokuvasta Enkelit ja demonit

Enkelit ja demonit jatkaa Suomen katsotuimpana

Enkelit ja demonit oli toista viikonloppua perättäin Suomen katsotuin elokuva. Leffan kävi tässä viikonvaihteessa katsomassa yli 21 000 ihmistä. Parissa viikossa Enkelit ja demonit -elokuvan on nähnyt jo lähes 100 000 suomalaista.

Enkelit ja demonit veti väkeä teattereihin

Enkelit ja demonit -elokuvan ensi-iltaviikonloppu on vetänyt väkeä teattereihin. Da Vinci -koodin tekijöiden uusi elokuva keräsi Suomessa viikonloppuna lähes 34 000 katsojaa.

Tähtihetki: Enkelit ja demonit

Tarmo Poussu pitää Enkeleissä ja demoneissa Tom Hanksin pääroolia puisevana. Satu Linnapuomin mukaan elokuva on raaka typistys Dan Brownin kirjasta.

Enkelit ja demonit yrittää alkuräjähdystä isommaksi elokuvaksi

Robert Langdon -roolit eivät jää Tom Hanksin uralla virstanpylvääksi. Enkelit ja demonit yrittää olla elämää suurempi spektaakkeli, mutta sen rakennusaineiksi eivät riitä kuollut paavi, uskonkysymykset tai edes uusi messias.

Robert Langdon (Tom Hanks) ja Vittoria Vetra (Ayelet Zurer)  tutkivat taskulampun valossa salaista kammiota.

Enkelit ja demonit -elokuva sai Vatikaanin pohtimaan omakuvaansa

Vatikaanin mukaan uutuuselokuva Enkelit ja demonit on kaupallinen ja epätarkka kuvaus kirkosta, mutta harmitonta ja hyvin ohjattua viihdettä. Vatikaanin virallisessa L'Osservatore Romano -lehdessä julkaistu pääkirjoitus ja suhteellisen myönteinen arvio päättävät kirkon julistaman elokuvaa koskevan kommenttihiljaisuuden.

Robert Langdon (Tom Hanks) ja Vittoria Vetra (Ayelet Zurer)  tutkivat taskulampun valossa salaista kammiota.

Da Vinci -koodi saa jatkoa

Da Vinci -koodin sankari jatkaa seikkailujaan uudessa kirjassa, kerrotaan kirjailija Dan Brownin kustantamosta. Symbolien tutkija Robert Langdon on edelleen pääosassa trillerissä, joka ilmestyy Yhdysvalloissa syyskuussa.

Kuva elokuvasta Frost/Nixon

Frost/Nixon ***

Parhaan elokuvan Oscarista kisaava Frost/Nixon on kaikin puolin onnistunut filmi, joka ei kuitenkaan minua jaksanut ihan kauheasti koskettaa. Esimerkiksi elokuvista Da Vinci –koodi, Kaunis mieli ja Ed-tv tunnettu ohjaaja Ron Howard on kieltämättä tehnyt laatutyötä. Niin kiinnostava kuin Watergate ja Nixon onkin historiallisena tapahtumana, en oikein saanut siitä kosketuspintaa. Onneksi elokuvassa on paljon muutakin.

Vatikaani laatii ohjeet kelvolliselle elokuvalle

Da Vinci -koodista ja sen jatkeeksi parhaillaan filmatusta Enkeleitä ja demoneja -elokuvasta tuohtunut Vatikaani pohtii ohjeita, joiden perusteella syntyisi katoliselle kirkolle kelpaavia elokuvia.

Vatikaani miettii "sopivan elokuvan" määritelmää

Katolinen kirkko aikoo määritellä kriteerit hyväksyttävälle elokuvalle. Vatikaani alkoi valmistella ohjeita sen jälkeen, kun Rooman hiippakunta esti Enkelit ja demonit -elokuvan kuvaamisen roomalaisissa kirkoissa.

Kirkko sulki ovensa Enkelit ja demonit -elokuvan tekijöiltä

Katolinen kirkko on kieltänyt elokuvantekijöitä kuvaamasta Enkelit ja demonit -elokuvaa roomalaisissa kirkoissa. Rooman hiippakunta esti Da Vinci -koodin esiosan kuvaukset kaupungin keskustassa sijaitsevissa Santa Maria del Popolon ja Santa Maria della Vittorian kirkoissa.

Taskukirjamarkkinoilla kesälukemiston suosikit edustavat harmitonta viihtymistä

Suomen pokkarimyynnissä viihde- ja jännityskirjallisuus johtavat tilastoja.

Suomalaiset lukevat velhopojasta, kiroilevasta siilistä ja Afganistanin naisista

Suomalaisten yöpöydillä lojui maaliskuussa ainakin Harry Potter -sarjaa, ilmenee Kirjakauppaliiton tuoreesta myyntitilastosta. Myös Khaled Hosseinin Afganistan-kuvaus Tuhat loistavaa aurinkoa ja Milla Paloniemen Kiroileva siili -sarjakuvat ovat saaneet lukuhaluiset raottamaan kukkaronnyörejään.

Star Trek -elokuvan ensi-ilta siirtyy ensi vuoteen

Tulevan Star Trek -elokuvan ensi-iltaa siirretään. Leffan piti saada ensi-iltansa tämän vuoden joulukuussa, mutta se on siirretty vuoden 2009 kesään. Paramount Pictures -elokuvastudion mukaan elokuva saadaan valmiiksi ajoissa, mutta sen ensi-ilta haluttiin sesonkiaikaan kesälle.

Johnny Deppin elokuva siirtyi lakon takia

Hollywoodin tuottajat ovat ilmoittaneet jälleen uusista elokuvien peruutuksista käsikirjoittajien lakon takia. Lakko siirtää muun muassa Johnny Deppin uusimman elokuvan kuvauksia.

Käsikirjoittajien lakko lykkää useita Hollywood-tuotantoja

Käsikirjoittajien lakko on pakottanut useita amerikkalaisstudioiden tuotantoja jatkoajalle.

Käsikirjoittajien lakko vaikuttaa jo elokuviin

Columbia Pictures on ilmoittanut Dan Brownin -romaaniin perustuvan Enkelit ja demonit -elokuvan viivästymisestä. Tom Hanksin tähdittämän filmin valmistuminen siirtyy ensi kesästä vuoteen 2009.

Viimeinen ehtoollinen teräväpiirtoversiona Internetissä

Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen on julkaistu teräväpiirtoversiona internetissä. Ennennäkemättömän tarkka kuva on kooltaan 16 miljardia pikseliä. Se mahdollistaa tarkentamisen 4,6 × 8,8 -metrisen maalauksen yksityiskohtiin jopa millimetritasolla.

Kiroileva Siili hallitsee myyntitilastoja

Toukokuun myydyin kotimainen kirja oli Milla Paloniemen sarjakuva Kiroileva Siili. Albumi käväisi Mitä Suomi lukee -listan ykkösenä jo huhtikuussa. 23-vuotiaan Paloniemen ensimmäinen julkaistu sarjakuva-albumi on myynyt yli 10 000 kappaletta neljässä kuukaudessa.

Kiroileva siili ja Dan Brown myyvät kirjakaupoissa

Milla Paloniemen Kiroileva siili -sarjakuva on sysännyt Kjell Westön historiallisen Helsinki-kuvauksen myydyimpänä kotimaisena kaunokirjallisena teoksena.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle