Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisi ei jatka tutkintaa Ruotsin ex-valtiovarainministerin humalaisesta öykkäröinnistä – Asianomistajia tai todistajia ei löydy

Anders Borgin kerrotaan esitelleen humalassa sukupuolielimiään ja huorittelleen naisia. Poliisin mukaan jutun eteenpäin vieminen vaatisi asianomistajia.

Humalassa toikkaroinut Ruotsin ex-valtiovarainministeri jättää lisää työtehtäviä

Anders Borg on toiminut poliitikon uransa jälkeen lukuisissa asiantuntijatehtävissä.

Ruotsin talouden kultapojan kostean illan, väitetyn vilauttelun ja huorittelun lasku: miljoona kruunua

Anders Borg tuli kansainvälisesti tunnetuksi Ruotsin valtiovarainministerinä vuosina 2006–2014. Menestyksellisen taloudenpitonsa lisäksi hän herätti huomiota poninhännällään, korvakorullaan ja huolettomalla pukeutumisellaan.

Wednesday's papers: Radioactivity nearly pinpointed, Borg's advice on economy, workplace harassment

On Wednesday, Finland's press revealed the source of the increased radioactive caesium-137 measurements which Finland's radiation authority had been looking for since last week. Hint: it was closer than they thought. Sweden's former minister of finance Anders Borg warned Finland not to back away from tough reforms. Nearly one half of people in the service industry say they've experienced sexual harassment, according to a service union.

Anders Borg vaatii Suomen hallitukselta uudistuksia – "Vaikka se loisi ristiriitoja työmarkkinoilla"

Ruotsalaisekonomisti uskoo Suomen ongelmien ratkeavan tekemällä entistä enemmän työtä. Suomalaisyritysten olisi hänen mukaansa oltava vähemmän hierarkkisia kuin nykyään. Borgin mukaan Suomi voisi oppia Ruotsin paikallisen sopimisen mallista.

Talousvuoden 2016 kuusi suurinta riskiä – tässä Anders Borgin lista

Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg on laatinut Maailman talousfoorumille listan riskeistä, jotka vaikuttavat eniten maailmantalouteen vuonna 2016. Suomen kannalta listalta löytyy useampikin riskitekijä.

Yritysjohtajat kokoontuvat Helsinkiin pohtimaan kriisien vaikutusta bisnekseen

Osallistujien joukossa ovat muun muassa Anders Borg, Carl Bildt ja Siemensin toimitusjohtaja Joe Kaeser.

Palkansaajien tutkimuslaitos tyrmää väitteet huonosta hintakilpailukyvystä – "Vertailuissa useita harhoja"

Anders Borgin ja Juhana Vartiaisen raportissa mitatut yksikkötyökustannukset – työvoimakulut jaettuna tuotannon määrällä – ovat Palkansaajien tutkimuslaitoksen mielestä harhaisia.

PM’s economic guru: Debt’s not the problem, economy needs stimulus too

Former Swedish finance minister Anders Borg says Finland doesn’t need stricter economic policy, but stimulus by way of investments and corporate tax breaks. Borg, who recently co-authored a report on the Finnish economy at the behest of Prime Minister Alexander Stubb, said Finland’s biggest problem is its weak competitiveness.

Ajatuspajan johtaja: Borgin uudistukset kasvattivat eriarvoisuutta Ruotsissa

Kalevi Sorsa -säätiölle kirjoittamassaan artikkelissa ruotsalaisen ajatuspajan Tidenin johtaja Jesper Bengtsson toteaa, että Ruotsin entisen valtiovarainministerin Anders Borgin uudistusten tulokset jäivät heikoksi.

Borg: Suomen ongelma ei ole velkaantuminen – syy on aivan toinen

Suomessa vierailleen Anders Borgin mukaan Suomen talouspolitiikka ei kaipaa kiristämistä, vaan taloutta voisi hänen mielestään jopa elvyttää investoinneilla ja yritysten verohelpotuksilla. Heikko kilpailukyky on Borgin mielestä Suomen varsinainen ongelma, ja palkkamaltti olisi olennainen osatekijä maan talouden kohentumiselle.

Pekkarinen: ”Maahanmuuton tarveharkinta on paikallaan”

Keskustan vaaliohjelmassa sanotaan, että ETA-alueen ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinta on poistettava. Puoleen kansanedustaja Mauri Pekkarinen on eri linjoilla.

STTK: Eivät ihmiset elä liian lunkisti

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vieroksuu tapaa, jolla yhteiskunnan tuella elävistä ihmisistä puhutaan. Keskiviikkona julkistetussa raportissaan Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg (kok.) ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen (kok.) kirjoittavat, että Suomessa on liikaa väkeä työelämän ulkopuolella, tukien varassa. Julkisten palvelujen takia verotuloja olisi saatava lisää.

Professori: Borgin opit lisäsivät köyhyyttä Ruotsissa

Tukholman yliopiston taloustieteen professori Markus Jäntti on helpottunut siitä, että Borgin ja Vartiaisen talousraportti ei tyrkytä länsinaapurissa toteutettuja talousoppeja sellaisenaan Suomen ratkaisuiksi. Jäntin mukaan niin kutsuttu työlinja ei Ruotsissa ole merkittävästi lisännyt työpaikkoja, mutta on sen sijaan kasvattanut yhteiskunnan eriarvoisuutta.

Keskiviikko 11.3.2015

Suomen talouden parantamisesta julkaistiin raportti. Venäjän ihmisoikeuskomitea ei usko Dadajevin tunnustusta. Ylen vaalikone on avattu. Suomi on saanut auringonpaistetta.

Borg's report on Finnish economy unveiled

Sweden's former Finance Minister Anders Borg’s long-awaited report on how to get Finland back on track financially was published on Wednesday.

Borgin ja Vartiaisen raportti sai vaihtelevan vastaanoton: "Kokoomuslainen", "nollatutkimus"

Anders Borgin ja Juhana Vartiaisen raportti Suomen tilasta sai kriittisen vastaanoton. Raporttia on moitittu siitä, ettei se sisällä juurikaan uusia ehdotuksia. Työntekijäjärjestöjen mielestä on hyvä, että raportissa tunnustetaan kolmikannan merkitys.

STTK:n arvio Borgin ja Vartiaisen raportista: ”Työttömyys kasvaa, jos nyt ryhdytään lisäämään työvoiman tarjontaa”

STTK:n pääekonomisti Ralf Sundin mukaan Anders Borgin ja Juhana Vartiaisen ehdotus työn tarjonnan lisäämiseksi on ajoituksen kannalta huono. Sund pitää raporttia kuitenkin hyvänä lähtökohtana muutoksille.

Talousasiantuntijoilta kritiikkiä: Borgin raportti ei tuo uusia avauksia talouskeskusteluun

OP:n ekonomisti Reijo Heiskanen uskoo palkkamaltin ja menokurin toimivan. Palkansaajien tutkimuslaitoksen Seija Ilmakunnas nostaa esiin huolta kotitalouksien ostovoimasta.

Borgin odotetut ohjeet Suomelle: Eroon vuorotteluvapaasta ja työperäinen maahanmuutto vapaaksi

Anders Borg ja Juhana Vartiainen julkaisivat tänään ehdotuksensa Suomen talouden kohentamiseksi. Listalta löytyy muun muassa kilpailukyvyn palauttaminen palkkamaltilla ja työn tarjonnan lisääminen muun muassa, työperäistä maahanmuuttoa lisäämällä ja vuorotteluvapaasta luopumalla.

Anders Borgin ja Juhana Vartiaisen raportti Suomen taloudesta julkaistaan aamulla

Anders Borgin ja Juhana Vartiaisen laatima raportti Suomen talouden suuntaviivoista julkaistaan keskiviikkoaamuna. Julkistamistilaisuus alkaa klo 8.45, ja sitä voi seurata suorana Ylen verkkosivuilla.

Anders Borg – poliitikko ekonomistin vaatteissa vai päinvastoin?

Anders Borg oli kahdeksan vuotta Ruotsin valtiovarainministeri aikana, jolloin koko Eurooppa tutisi euron kriisin aiheuttamassa taantumassa. Hymyilevän älykön olemus ei kriisistä kärsinyt, pikemmin vain koheni. Keskiviikkona hän esittelee yhdessä Juhana Vartiaisen kanssa tekemänsä Suomi-raportin, jonka pääministeri Alexander Stubb heiltä tilasi viime syksynä.

Ruotsin ex-valtiovarainministeri: Myös kruunun heikentämistä harkittava

Ruotsin entisen valtiovarainministerin Anders Borgin mukaan kruunu on nyt liian vahva, jotta se pitäisi Ruotsin talouden kilpailukykyisenä.

Ruotsin ex-valtiovarainministeri: Suomi kärsii liian korkeista palkoista

Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg ei halunnut vielä avata Suomi-selvitystään, mutta kannusti suomalaisia diskuteeramaan ruotsalaisten tapaan. Borgin mielestä Suomella ja Ranskalla samat ongelmat.

“Say ‘nein’ to Merkel”, Finnish MPs urged

Finland's economy remains in recession, with forecasts suggesting things won't improve significantly in the near future. On Tuesday parliament’s economy committee called experts to hear what they thought should be done to improve matters.

Työvoimatoimistojen leikkaukset tuoneet kortistoon lisää työttömiä

Luottoluokittajien vaatimat rakenneuudistukset kääntyvät itseään vastaan, jos leikkauksia ei suunnitella perusteellisesti.

Suomi-raporttia tekevä Borg sai aisaparin VATT:n Vartiaisesta – "Anders on analyyttisesti lahjakas ja positiivinen"

Juhana Vartiainen arvioi, että Borg pyysi häntä mukaan työhistorian ja kielitaidon ansiosta. Vaikka Suomen taloudesta on raportteja tehty, Vartiainen arvioi, että Borg voi ehkä löytää jotain näkökulmia, joita Suomessa ei ole ollut esillä.

Ruotsin ex-valtiovarainministeri ei tee Suomi-raporttia sittenkään täysin ilmaiseksi – ja saa myös suomalaisapua kirjoittamiseen

Anders Borg perustelee intoaan tehdä Suomi-raportti läheisillä naapurisuhteilla. "Ruotsilla ei ole läheisempää naapuria kuin Suomi ja on tärkeää vaalia hyviä suhteita", hän sanoo Dagens Industrin haastattelussa.

Etujärjestöissä odotetaan naapurin raporttia Suomen taloudesta mielenkiinnolla – "kannattaa kuunnella"

Etujärjestöistä Suomen Yrittäjät ja Akava sanovat, että Ruotsi on monilla talouden mittareilla menestynyt Suomea paremmin. Esimerkiksi uusia työpaikkoja naapuriin on tullut satojatuhansia.

Rinne: Suomessa hyviä asiantuntijoita talouden kehittämiseksi

Valtioneuvoston kansliasta kerrottiin aiemmin tiistaina, että Ruotsin ex-valtiovarainministeri Anders Borgilta on tilattu raportti Suomen talouden haasteista. Valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan on tärkeää, että talouskeskusteluun osallistuvat ne, jotka tuntevat Suomen talouden parhaiten.

Sweden’s ex-Finance Minister hired to report on Finnish economy

The former Finance Minister of Sweden, Anders Borg, is set to take on a new post with the Finnish government. He will be tasked with writing a report on the Finnish economy due for publication in the spring of 2015.

Ruotsin ex-valtiovarainministeri tekee raportin Suomen talouden haasteista

Anders Borgin raportin on määrä valmistua keväällä 2015. Sen on tarkoitus sisältää muun muassa ajankohtainen tilannekuva taloudesta. Työn on tilannut valtioneuvoston kanslia. Borg ei ota työstä palkkiota.

Yle Oulun Nettistudio: Oulu ei nouse pelkillä leikkauslistoilla

Yle Oulun Nettistudiossa vierailleet kansanedustajat Tapani Tölli (kesk.) ja Satu Haapanen (vihr.) ovat yhtä mieltä siitä, että Oulun talouden elvyttämisessä eivät pelkät leikkauslistat riitä. Kummallakin on omat ehdotuksensa, joilla alue saataisiin jälleen nousuun.

Stubb ei kommentoi ruotsalaislehden tietoa

Dagens Industrin mukaan Ruotsin entinen valtiovarainministeri keskustelisi mahdollisuudesta siirtyä Suomen hallituksen neuvontantajaksi.

DI: Ruotsin entinen ministeri Suomen hallituksen neuvonantajaksi?

Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg saattaa tulla Suomeen työskentelemään pääministeri Alexander Stubbin oikeana kätenä, kirjoittaa ruotsalaislehti Dagens Industri.

Löfven: Kaikkien demokraattisten puolueiden pitää ottaa vastuunsa

Hallitustunnustelija sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Stefan Löfven aikoo ottaa ensin yhteyttä ympäristöpuolueeseen, sitten vasemmisto-, keskusta- ja kansanpuolueeseen.

"Suomi menetti otteensa" – Ruotsin valtiovarainministeri huolestui naapurin kunnosta

Suomi menetti otteensa palkkaneuvotteluissa. Valtiovarainministeri Anders Borg toivoo Dagens Industrin haastattelussa, ettei valtiopäivävaaleihin valmistuvassa Ruotsissa sorruta samaan.

Valtiovarainministeri haluaa ruotsalaisten maksavan asuntovelkojaan – mallia Suomesta

Ministeri Anders Borg haluaa selvittää mahdollisuuden tehdä lainojen lyhentäminen pakolliseksi. Nykyisin suuri osa ruotsalaisista ei lyhennä asuntovelkaansa lainkaan.

Ruotsi kaavailee yritysveron roimaa huojennusta

Yritysverotusta pohtinut komitea esittää mallia, joka laskisi yritysveron 16,5 prosenttiin.

Rahoitusmarkkinavero nytkähti pienen askelen eteenpäin

Ruotsin valtiovarainministerin Anders Borgin mielestä vero on kallis ja tehoton. Suomi ei ole ottamassa veroa käyttöön.

Ruotsikin säästää ja kiristää verotusta

Lisätuloja valtion kassaan aiotaan saada pienentämällä eläkesäästämisen verovähennysoikeutta ja korottamalla auto-, tupakka- ja alkoholiveroja, valtiovarainministeri Anders Borg kertoi torstaina.

Ruotsi haluaa vähentää pankkiensa riippuvuutta ulkomaisista rahoittajista

Ruotsin valtiovarainministerin mukaan Ruotsi ei halua jatkaa asuntorahoittaja SBAB:n omistajana.

Vartiainen: Yhteisövero voi kadota kokonaan

Suomi päätti keväällä laskea yritysten maksamaa yhteisöveroa 20 prosenttiin. Ruotsi laski veron vuodenvaihteessa 22 prosenttin.

Ruotsin hallitus laskee jälleen tuloveroa

Valtiovarainministeri Anders Borgin mielestä Ruotsi on pärjännyt taloudellisesti hyvin muihin maihin verrattuna. Vaalibudjetti sisältää 24 miljardin kruunun satsaukset.

Euroalueen ongelmat painavat ulkopuolella olevaa Ruotsiakin

Toisella neljänneksellä Ruotsin talouskasvua tuki yksityinen kulutus. Sen sijaan viennistä ei juuri ollut vetoapua

EU pääsi sopuun tulevien pankkikriisien pelisäännöistä

Sijoittajavastuu eli euroslangissa bail-in on ollut koko ajan Suomen ensisijainen toive. Se toteutetaan nyt varsin monimutkaisella järjestellyllä, jossa vastuun määrä riippuu pankin koosta ja sen varojen laadusta.

Corporate tax cut pleases Swedish FinMin

The Swedish Finance Minister has praised Finland's move to reduce corporation tax rates to 20 percent. Speaking to Yle, Anders Borg said that low business taxes in neighbouring countries were good for the whole Nordic region.

Ruotsin valtiovarainministeri iloitsi Suomen yritysveron laskusta 

Anders Borgin mukaan Ruotsi ei vuoden alussa pudottanut omaa yritysveroaan kilpaillakseen naapureidensa kanssa vaan Irlannin ja Kyproksen kaltaisten maiden vuoksi.

Ruotsissa povataan maltillista kasvua

Valtiovarainministeriön tämän vuoden talouskasvuennuste on 1,2 prosenttia. Vuonna 2014 kasvun uskotaan olevan 2,2 prosenttia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle