Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viisi kysymystä Savonlinnan Oopperajuhlien tulevalle pomolle – "Visiona virtuaalitodellisuudet ja hologrammit oopperanäyttämöllä"

31-vuotias kapellimestari, pianisti ja säveltäjä Ville Matvejeff ottaa kahden vuoden kuluttua Jorma Silvastin paikan paikan Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana.

Carmen -ooppera päivittyy nykyaikaan Jyväskylässä – tupakkatehdas vaihtui vastaanottokeskukseksi

Maailman suosituimpiin lukeutuva ooppera Carmen palautetaan alkujuurilleen vuodenvaihteessa Jyväskylän Oopperan uudessa ja modernissa versiossa.

Oopperamaailman tähti Waltteri Torikka tyrmää oopperan viihteellistämisen, mutta jatkaa "kaksilla rattailla ajamista"

Ooppera- ja viihdemusiikkimaailman valloittanutta laulajatähti Waltteri Torikkaa revitään nyt joka suuntaan. 32-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi hän pysähtyy pohtimaan uraansa, elämäänsä ja oopperan tilaa Suomessa.

Jyväskylän oopperalla mielessä uusi haaste – seuraavaksi tulee Carmen

Maailman suosituimpiin oopperoihin lukeutuva Georges Bizet'n Carmen saa ensi-iltansa Jyväskylän oopperassa kahden vuoden päästä. Produktion taiteellinen johto ja solistit julkistetaan tämän vuoden aikana.

Futari oopperassa: Täällähän on paljon stadionilta tuttuja naamoja

Jyväskylän oopperan tämän talven esitys on ollut yleisömenestys. Don Giovannin näytäntöjen täyttöaste on ollut yli 95 prosenttia. Ooppera on tehnyt yhteistyötä jalkapalloseura JJK:n kanssa.

Jyväskylän kaupunginteatterilla menestyksekäs vuosi – liki 60 000 katsojaa

Erityisesti teatterissa vetivät musikaalit ja koko perheelle sopivat esitykset. Teatterin uuteen vuoteen kuuluu uusia ensi-iltoja ja uusi johtaja.

Jyväskylän Don Giovanni viettelee vaan ei moralisoi

Jyväskylän oopperaväki valmistautuu vuodenvaihteen suurponnistukseensa. Lavalle tuodaan jälleen täysimittainen ooppera; tällä kertaa Mozartin Don Giovanni. Perinteiseen toteutukseen särmää tuo lakanalavastus.

Laulajan kosinta yllätti sekä yleisön että morsiamen

Jyväskylän oopperan uudenvuodenkonsertissa tunteet roihusivat poikkeuksellisen suurella liekillä. Tunteikkain hetki koettiin, kun estradille saapui yllätyssolisti, joka kosi morsiantaan kesken aarian.

Helsinki's Night of the Arts celebrates 25th quietly

Police say the annual event went smoothly and peacefully this time, as compared to some raucous past years.

Maakuntaoopperan tuottamisesta on tullut liian kallista

Alueelliset oopperayhdistykset ovat joutuneet viettämään hiljaiseloa avustusten puutteessa.

Savonlinna Opera Festival keeps up traditions

The Savonlinna Opera Festival is continuing to hold to its traditional policy of offering audiences both well-known classics and stagings of rare works.

Oopperajuhlat pitää kiinni linjastaan

Savonlinnan Oopperajuhlat pitää kiinni linjastaan olosuhteiden muuttuessa. Yhä suurempi osa yleisöstä maksaa lippunsa itse, kun yritykset tuovat entistä vähemmän vieraitaan juhlille.

Savonlinnassa Ryhästä ja Metropolitan-tähtiä

Savonlinnan Oopperajuhlat tarjoaa kesällä 2011 yleisölleen kaksi omaa uutuusproduktiota ja kansainvälisen esiintyjäkaartin. Tulevan juhlakauden vierailijatalo on Unkarin valtionooppera.

Suosikkibassot ja Tarja Turunen Savonlinnassa ensi kesänä

Savonlinnan oopperayleisön kotimaiset suosikkibassot laulavat isoissa rooleissa ensi kesänä. Jaakko Ryhänen on kuningas kuningas Heinrich Wagnerin Lohengrin-oopperassa ja komtuuri Mozartin Don Giovanni -ooperassa.

Oopperajuhlilla katsotaan eteenpäin

Savonlinnan Oopperajuhlilla katsotaan jo eteenpäin. Tähän kesään juhlilla ollaan tyytyväisiä, kun maksavia vieraita kävi yli 50000. Ooperoiden osalta budjetti saavutetiin, mutta konserttien lipunmyynnin korkeat tavoitteet jäivät täyttymättä.

Don Giovanni veti salin täyteen

Don Giovanni -ooppera on ollut Joensuussa yleisömenestys. Joensuun oopperayhdistyksen tuottaman teoksen näki kaikkiaan liki 3 500 katsojaa. Näytöksiä oli kuusi ja katsomo oli aina täynnä.

Don Giovanni oopperan ensi-ilta loppuunmyyty

Joensuun Oopperayhdistyksen Don Giovanni-esityksen ensi-ilta reilun kahden viikon päästä on loppuunmyyty. Tämä merkitsee sitä, että viettelijän tarinan kulkua seuraa Carelia-salissa reilut 580 katsojaa.

Ooppera sai lisäavustuksen

Pori Ooppera ry saa Porin kaupungilta 35 000 euron avustuksen kuluvalle vuodelle. Kaupunginhallitus päätti myöntää lisäavustuksen KH:n käyttömäärärahoista.

Porin Ooppera hakee ennakkoavustusta

Talousvaikeuksissa oleva Porin Ooppera ry anoo Porin kaupunginhallitukselta avustusennakkoa 35 000 euroa Don Giovanni-oopperan henkilöstön maksamattomiin palkkoihin ja vuodenvaihteen jälkeen noin saman verran rästissä olevien laskujen maksuun.

Viettelijä saa tuomionsa Joensuun oopperatalvessa

Pohjoiskarjalaiset oopperan ystävät saavat talvensa piristykseksi harvinaisen esityksen, kun Joensuun Oopperayhdistys tuo näyttämölle Mozartin Don Giovannin. Suurtuotannon musiikkiharjoitukset ovat parhaillaan täydessä vauhdissa.

Naistenmies Don Giovanni palaa Poriin alkuperäiskielellä

Lokakuun alussa ensi-iltaan tuleva ooppera esitetään Porissa jo toista kertaa. Legendaarisen naistenmiehen seikkailuun pohjautuva tarina on voimienkoetus talousvaikeuksissa painivalle Porin Oopperalle.

Soile Isokoski laulaa Wienin valtionoopperan syntymäpäivillä

Sopraano Soile Isokoski esiintyy maanantai-iltana Wienin valtionoopperassa, kun oopperatalo juhlii 140. syntymäpäiväänä. Ooppera on sama kuin tasan 140 vuotta sitten. Tällä kertaa siitä kuitenkin pääsevät nauttimaan muutkin kuin salissa istuvat, sillä juhlavuoden kunniaksi oopperoita aletaan välittää säännöllisesti ulkosalle.

Olavi Suominen voitti tenorikilvan

Jyväskylän tenorikilvan on voittanut Saarijärvellä syntynyt Olavi Suominen. Suominen esitti eilisessä loppukilvassa W.A. Mozartin aarian oopperasta Don Giovanni ja G.F. Händelin aarian teoksesta Messias.

Säveltaidetoimikunnalta avustuksia maakuntaan

Valtion säveltaidetoimikunta on jakanut yli 1,6 miljoonaa euroa avustuksia ja apurahoja. Pohjois-Karjalaan avustuksia myönnettiin kolmelle yhdistykselle yhteensä 55 000 euroa.

Viron kansallisooppera houkuttelee runsaasti suomalaisyleisöä

Samalla kun Suomen kansallisooppera sinnittelee rahoitusvaikeuksissa, lahden toisella puolella Estonia-teatteri kasvattaa suosiotaan. Kävijöitä on vuosittain 200 000.

Kulttuuripääkaupungiksi haluava Turku tarpoo talouspulmissa

Turussa on järjestetty näyttäviä kulttuuritapahtumia, ja kaupunki hakee vuoden 2011 kulttuuripääkaupungin asemaa. Suuret kulttuuripanostukset keräävät kansainvälistäkin huomiota, mutta käyvät samalla kalliiksi. Viime vuosina Turku onkin kompastellut rahavaikeuksista toisiin.

250-vuotias Mozart on yhä voimissaan

Itävaltalainen Wolfgang Amadeus Mozart sävelsi 35 elinvuotensa aikana yli 600 teosta, muun muassa sinfonioita, konserttoja ja oopperoita. Säveltämisen on täytynyt olla Mozartille luontaista, sillä hänen musiikkinsa soljuu kuin tajunnanvirta.