Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Metsäkonevalmistaja Ponsselta positiivinen tulosvaroitus

Ponsse arvioi tämän vuoden liiketuloksestaan tulevan merkittävästi viimevuotista paremman. Metsäkoneiden valmistusmäärät ovat kasvaneet hyvin verrattuna vuoteen 2020.

Aluehallintovirasto pyytää selvitystä Iisalmen sairaalan leikkaustoiminnasta

Aluehallintovirasto haluaa selvittää, tehdäänkö Iisalmessa sellaisia leikkauksia, jotka pitäisi lain mukaan keskittää Kuopioon.

Vieremän nuorten aloite erillisestä mopoilupaikasta ei toteudu

Nuorisovaltuusto esitti mopoilualuetta, jotta siitä aiheutuva melu vähenisi kunnan keskustassa.

Johanna Viita valittiin Pielaveden uudeksi kunnanjohtajaksi

Kuntaliitossa tällä hetkellä työskentelevä Viita aloittaa Pielavedellä ensi vuoden alussa.

Eläinlääkäripulaa yritetään päivystyskorvauksia korottamalla

Ylä-Savossa ja Siilinjärven ympäristöterveyspalveluiden kunnissa esitetään eläinlääkäreiden päivystyskorvauksiin korotuksia.

Iisalmelaisessa kauppakeskuksessa tapahtuneen puukotuksen esitutkinta valmistui

Iisalmessa puukotettiin elokuussa kahta vartijaa, joista toinen oli työvuorossa ja toinen vapaalla. Tapauksella oli useita silminnäkijöitä, joille ei aiheutunut tilanteessa vaaraa. 

Nuorille järjestetään avoimia koronarokotustapahtumia Iisalmessa ja Vieremällä

Ensi viikolla pidettävät rokotustapahtumat on tarkoitettu alueen ammattiopistoissa sekä Vieremän lukiossa ja yläkoulussa opiskeleville.

Lapinlahden hautausmaalla kaadettiin kymmeniä hautakiviä – katso videolta kuinka kiveä kammetaan pystyyn

Vahingonteko huomattiin keskiviikkona. Kaikki hautakivet saatiin nostettua ylös torstain aikana.

Ylä-Savon seurakuntayhtymä sai Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskuksesta 90 ostotarjousta

Seurakuntayhtymä on myymässä Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskuksen sekä Pielaveden ja Sonkajärven kanttorilat.

Esitys: Johanna Viita Pielaveden uudeksi kunnanjohtajaksi

Pielaveden kunnanhallitus päätti maanantaina esityksestään uudeksi kunnanjohtajaksi. Viita työskentelee tällä hetkellä Kuntaliitossa.

Iisalmen keskustan yöaikaisen liikenteen rajoittaminen ei toteudu ainakaan vielä

Iisalmen tekninen lautakunta palautti uudelleen valmisteltavaksi esityksen, jonka mukaan osalla keskustan kaduista ajaminen olisi kielletty öisin.

Keitele selvittää Palvelutalo Pehtoorin tilannetta tarkastuskäynnillä

Palvelutalosta on tehty aluehallintovirastolle epäkohtailmoitus. Perusturvalautakunta tekee Pehtooriin tarkastuskäynnin.

Sonkajärven pohjoisosaan suunnitteilla tuulivoimapuisto

Tuulivoimaloita rakennettaisiin Likapyöreen alueelle Vieremän ja Kajaanin rajojen tuntumaan.

Kadonnut keiteleläinen mies löytyi menehtyneenä – katosi lähes vuosi sitten

Mies ilmoitettiin kadonneeksi viime vuoden lokakuussa Pielavedellä. Hänet löydettiin menehtyneenä tämän vuoden elokuussa.

Keiteleen palvelutalo Pehtoorista tehty epäkohtailmoitus

Keiteleen perusturvalautakunta tekee arvion siitä, tehdäänkö Pehtoorista tarkempi selvitys. Epäkohtailmoitus koskee henkilökunnan ja välineiden riittävyyttä sekä tilojen asianmukaisuutta.

Keiteleen kunnanjohtajahaussa aloitetaan uusi kierros

Keiteleen kunta jatkaa kunnanjohtajan hakuaikaa. Ensimmäisessä haussa tuli viisi hakemusta.

Lujabetoni laajentaa Vieremän tehtaan tuotantotiloja – tarkoituksena kasvattaa infratuotantoa

Kasvua haetaan erityisesti rata-, tie-, vesi- ja energiarakentamisessa. Tehtaan käyttötarkoituksen muutoksen myötä tehtaalle palkataan lisää henkilöstöä. Uusi tuotantosuunta tarjoaa työtä 5–10 uudelle työntekijälle.

Ikäihmiselle paras apu voi löytyä neuvolasta – Lapinlahti palkkasi lisää työntekijöitä selvittämään, millaisia palveluita vanhukset tarvitsevat

Monissa kunnissa mietitään, kuinka moni vanhus tarvitsee tulevaisuudessa kotihoitoa ja kuinka moni pärjäisi toisenlaisten palvelujen avulla. Lapinlahdella ikäihmisten neuvolapalveluihin on palkattu lisää henkilökuntaa selvittämään vanhusten tarpeita ja ohjaamaan heidät oikeanlaisen avun piiriin.

Henkilökunta iloitsee uusista ja toimivista tiloista – Iisalmen terveyskampuksen uudisrakennus otetaan pian käyttöön

Lokakuun ensimmäisellä viikolla käyttöön otettavassa uudisrakennuksessa toimii jatkossa päivystys, laboratorio, röntgen sekä toimenpideyksikkö. Seuraavaksi vuorossa on nykyisen Iisalmen sairaalan peruskorjaus.

Keiteleen sahalla kytevä palo kuorikatekasassa

Keiteleen sahalla havaittiin torstai-iltana kytevä tulipalo kuorikatekasassa. Palo ei uhkaa levitä, mutta on hankala sammutettava.

Nuori nainen menehtyi Viitostiellä Lapinlahdella sattuneessa kolarissa

Poliisi ohjasi liikennettä tapahtumapaikalla useita tunteja. Kuolonkolari sattui Lapinlahdella, välillä Pajujärvi–Hyvärilä.

Savolaiset metallialan yritykset eivät olisi kasvaneet ilman ulkomaista työvoimaa – osaajista kilpaillaan, valtteja ovat palkka ja työolot

Hallitus on asettanut ensimmäistä kertaa määrälliset tavoitteet työperäiselle maahanmuutolle. Vuoteen 2030 mennessä ulkomaisia työntekijöitä pitäisi olla 50 0000 enemmän kuin nyt.

Nuorisopassin käyttö laajenee Iisalmessa

Nuorisopassia tarjotaan tänä syksynä kaikille iisalmelaisille yläkoululaisille sekä viides- ja kuudesluokkalaisille.

Iisalmen Terveyskampuksen rakennukset ovat nimiä vailla – yläsavolaiset voivat jättää luontoaiheiset nimiehdotuksensa kilpailuun

Terveyskampuksen uudisrakennukseen sijoittuvat lokakuusta lähtien muun muassa päivystys, kuvantaminen, laboratorio ja toimenpideyksikkö. Terveyskampuksen rakennuksille halutaan luontoaiheiset nimet.

Kaisanet lakkauttaa lankapuhelimet Iisalmessa

Kaisanet lopettaa perinteiset lankapuhelinliittymät Iisalmessa marraskuun lopussa. Syynä on niiden vähäinen käyttö ja tekniikan vanheneminen.

Nilakan alueella havaittu hyttysten levittämää pogostantautia

Pogostantautia on liikkeellä erityisesti loppukesästä ja alkusyksystä. Oireina ovat punapilkkuinen ihottuma ja suurten nivelten kivut.

Mansikkaniemen koulun valmistuminen viivästyy

Iisalmen Mansikkaniemen koulun on ollut tarkoitus valmistua heinäkuun 2022 alussa. Materiaalien toimitusvaikeuksien takia aikataulua on muutettu lokakuun puoliväliin.

Ylä-Savossa halutaan lisätä pyöräilyä sekä kävelyä arkimatkoilla ja liikuntamuotona

Kuntien asukkailta kysytään näkemyksiä pyöräilyn ja kävelyn nykytilasta.

Itä-Suomesta löytyi jo kolmas pienpetoraudasta käpälässään kärsinyt karhu – loukkaantunut eläin ammuttiin tänään poliisin päätöksellä

Sonkajärvellä on tänä aamuna kaadettu pienpetorautaan käpälänsä loukannut karhu. Kyseessä on kuukauden sisällä jo kolmas Itä-Suomessa havaittu karhu, joka on loukannut itsensä pienpetopyyntiin tarkoitettuun ansaan.

Antti Ruuskasesta tehdään elämäkertakirja

Kirjoittaja on dekkaristina tunnettu Leena Lehtolainen.

Synkistä aiheista ammentaneen kuvataitelija Mikko Valtosen elämäntarinasta tehdään näyttely – yksityiskokoelmien teoksia kaivataan lisää

Kesällä 2022 Kuopion taidemuseossa järjestettävä näyttely kertoo taiteilija Mikko Valtosen elämäntarinan. Museo on kiinnostunut töiden lisäksi ihmisten muistoista.

Pohjois-Savon järvien vedenpinnat nousussa

Syksyn runsaat sateet ovat kääntäneet alhaalla olevat järvien vedenpinnat nousuun.

Lomautettujen määrä on pudonnut hurjasti ja uusia avoimia työpaikkoja on entistä enemmän – asiantuntija: "Ollaan selvästi toipumaan päin"

Pohjois-Savossa oli heinäkuussa hieman alle 13 000 työtöntä työnhakijaa. Työttömien osuus työvoimasta on maakunnassa noin 11 prosenttia, kun koko maan lukema on noin 12 prosenttia. Nuorten työllisyystilanne koheni viime vuodesta.

Sonkajärven terveyskeskuksen peruskorjaus alkaa

Remontti tehdään vaiheittain, jotta valtaosaa palveluista ei jouduttaisi siirtämään muualle.

Karhunmetsästys alkoi – Pohjois-Savossa saa kaataa yksitoista karhua

Poikkeusluvat on myönnetty alueille, joilta on kahden viime vuoden ajalta pentuehavaintoja sekä karhun aiheuttamia vahinkoja.

Poliisi epäilee Iisalmen puukotuksen epäiltyä tekijää kahdesta tapon yrityksestä

Puukotus tapahtui iisalmelaisessa kauppaliikkeessä tiistai-iltana noin kello kuusi. Sivulliset eivät olleet vaarassa. Epäilty tekijä sekä kaksi uhria ovat kaikki aikuisia miehiä. Epäilty on poliisille entuudestaan tuttu.

Kunnanjohtaja kielsi yleisötapahtumat Keiteleellä, mutta oikeusoppineiden mukaan päätös oli laiton – kuntapomoa päätös ei silti kaduta

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen kielsi Maneesirockin järjestämisen vetoamalla pahentuneeseen koronatilanteeseen. Oikeusoppineiden mielestä tapaus osoittaa, että kuntapäättäjillä on puutteita lainsäädännön tuntemuksessa.

Poliisi: Kahta miestä puukotettiin eilen iisalmelaisessa kaupassa

Poliisi on tapahtumista edelleen hyvin lyhytsanainen. Puukotus tapahtui eilen illalla noin kello kuusi. Uhrit joutuivat Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, eikä poliisilla ole vielä tarkempaa tietoa heidän vammoistaan.

Väärnin saari jää kaikkien lapinlahtelaisten käyttöön – seurakuntayhtymä aikoo vuokrata saaren uudelle yhdistykselle

Lapinlahden Väärnin leirikeskus onkin jäämässä Ylä-Savon seurakuntayhtymän omistukseen. Se aiotaan vuokrata vuosi sitten perustetulle Väärninsaaren ystävät yhdistykselle, joka haluaa saaresta lapinlahtelaisten yhteisen virkistysalueen.

Kahta henkilöä vahingoitettiin Iisalmessa tiistaina

Poliisi tiedottaa asiasta lisää keskiviikkona.

Kaksi savolaista pikkukuntaa rajoittaa tapahtumiaan, vaikka kukaan ei pakota – poikkeuksellisen päätöksen vuoksi rockfestivaali peruuntui

Harva kunta on rajoittanut tapahtumien järjestämistä, vaikka niin voisi tehdä. Pohjois-Savossa näin kuitenkin tekivät pienet kunnat Keitele ja Vesanto. Rajoittamista perustellaan alueen pahentuneella koronatilanteella.

Kuopio avasi tänään ajanvarauksen nuorten koronarokotuksiin – intoa piikille oli heti ja puhelinpalvelukin hieman ruuhkautui

Kuopiossa on avautunut tänään maanantaina ajanvaraus 12–15-vuotiaiden koronarokotuksiin. Ajan voi varata netissä tai puhelimitse. Vanhemmat tarvitsevat lapseltaan kirjallisen suostumuksen, jos varaavat ajan sähköisesti lapsensa puolesta.

15-vuotias Valtteri Sonninen otti koronarokotteen ruokamarketissa Iisalmessa – Ylä-Savossa walk in -rokotuspäivät ovat olleet huippusuosittuja

Koronarokotteen ilman ajanvarausta on Ylä-Savossa ottanut jo sadat ihmiset. Koronarokotteen on voinut käydä ottamassa walk in -tapahtumissa esimerkiksi Kiuruvedellä ja Iisalmessa. Tänään tapahtuma järjestettiin iisalmelaisessa ruokamarketissa.

Vieremän kunnanhallitus antoi lausuntonsa Eveliina Vidgrénin erottamisesta

Kunnanhallituksen erotettu puheenjohtaja Eveliina Vidgrén valitti erottamisestaan hallinto-oikeuteen. Kunnanhallitus toteaa lausossaan, että erottamispäätökselle on ollut asialliset perusteet.

KeiteleFest ja Maneesirock perutaan Keiteleen koronatilanteen vuoksi

Keiteleen kunnassa on päätetty laittaa isot tapahtumat seuraaviksi viikoiksi kieltolistalle, sillä kunnan koronatilanne on huonontunut. Keiteleellä on todettu reilun viikon aikana useita koronatartuntoja ja koronan ilmaantuvuusluku on noussut.

Ylä-Savossa innostuttiin walk in -koronarokotuksista – uusia ajanvarauksettomia rokotuspäiviä tulossa useissa kunnissa

Iisalmen ja Kiuruveden ajanvarauksettomat koronarokotuspäivät olivat menestys. Ensi viikolla walk in -koronarokotuspäiviä järjestetään jokaisessa Ylä-Savon sote-kuntayhtymän kunnassa. Tapahtumissa jaetaan ensimmäisiä rokoteannoksia.

Iisalmen Lidl muuttaa kauppakeskus Iisaan pariksi vuodeksi

Nykyisen Lidl-myymälän vuokrasopimus päättyy, ja myymälä muuttaa keskustaan. Iisassa Lidl toimii sen aikaa, kunnes uusi myymälärakennus saadaan rakennettua. Uudelle myymälälle on jo olemassa tontti aivan nykyisen myymälän läheltä.

Osa kunnista järjestää walk in -koronarokotuspäiviä Itä-Suomessa – Ylä-Savossa on keskusteltu jopa kiertävästä rokoteautosta

Walk in -tyyppiset koronarokotuspäivät yleistyvät, koska rokotteen ottamisen kynnystä halutaan madaltaa. Itä-Suomessa jo muutamissa on järjestetty koronarokotuspäivä ilman ajanvarausta. Iisalmessa rokotteen kävi ottamassa noin 370 ihmistä.

Pohjois-Savon Osuuspankki myy konttorikiinteistönsä Iisalmessa

OP Pohjois-Savo on laittanut myyntiin Iisalmen konttorikiinteistönsä. Pankin tavoitteena on vähentää kiinteistöomistuksiaan. Myynnillä ei kuitenkaan ole vaikutusta Iisalmen konttorin toimintaan, sillä pankin on tarkoitus jatkaa tiloissa vuokralaisena.

Haminanmäen maisemapolusta ja kuntoportaista uusi päätös

Lapinlahden tekninen lautakunta käsitteli asian uudelleen, koska hallinto-oikeus kumosi aiemman päätöksen valituksen takia. Itse asia ei uudessa käsittelyssä muuttunut ja hanke pääsee nyt etenemään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle