Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalaiset katsovat kateellisina pohjoismaisten tv-sarjojen menestystä, mutta brittigurua kopiointi ei kiinnosta: "tehkää jotain omaa"

Palkitun brittikäsikirjoittaja Tony Grisonin mielestä menestyneeksi käsikirjoittajaksi tullaan tekemällä töitä ihmisten kanssa, jotka uskaltavat kyseenalaistaa ja ottaa riskejä.

Cannesissa juhlitaan elokuvaa – suomalaisia mukana kilpasarjassa asti

Maailman merkittävin elokuvafestivaali esittää 12 päivän aikana vuoden odotetuimpia elokuvia joka puolelta maailmaa. Tanskalaisohjaaja Lars von Trierin paluu on jo pitänyt huolen siitä, että festivaalilla kohisee tänäkin vuonna.

Ja nyt jotain aivan muuta: Monty Pythonin elokuvauran alku ja loppu Teemalauantaissa 4.6.

Kahden elokuvan illassa Paremmat pilat ja Elämän tarkoitus.

Monty Python – Elämän tarkoitus

Syntymästä kuolemaan kaikkia pyhiä arvoja rienaten

Gonzo! Pelkoa, inhoa ja pilapiirroksia

For No Good Reason & Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa.

Fisher King

Robin Williams on Graalin maljaa etsivä koditon mies

"And now for something completely different" - komedialegenda tekee paluun

John Cleese, Michael Palin, Eric Idle, Terry Gilliam ja Terry Jones nähdään yhdessä lavalla ensi kerran yli 15 vuoteen.

Chris Marker kuollut

Elokuvaohjaaja ja dokumentaristi Chris Marker on kuollut. Hän oli 91-vuotias.

Tohtori Parnassoksen mystinen, mystinen maailma

The Imaginarium of Dr Parnassus on fantasiaseikkailu, jossa liikutaan nykypäivän Lontoossa sekä monien ihmisten mielikuvituksessa. Terry Gilliam on luonut jälleen omaperäisen fantasiamaailman, jonka henkilöt ovat vähemmän hyveellisiä.

Tähtihetki: The Imaginarium of Dr Parnassus

Anu Silfverbergin mielestä The Imaginarium of Dr Parnassus on hupsu elokuva - satu, jossa käsittämättömyyksiä ei selitellä. Lisäksi filmissä on hieno näyttelijäkaarti. Elokuvassa edesmennyt Heath Ledgerin teki viimeisen roolinsa. Tarmo Possun mukaan Terry Gilliamin elokuva tuntuu paikoin silkalta sekasotkulta, mutta osin fantasia lähtee niin hurjaan lentoon, että sen vuoksi on valmis antamaan paljon anteeksi.

Monty Pythonin lentävä sirkus täyttää vuosia

Brittiläisen huumorin Klassikko Monty Pythonin lentävä sirkus sai ensiesityksensä BBC:llä 40 vuotta sitten. Sarja on ollut esikuva monelle nykyiselle komediasarjalle.

Heath Ledgerin viimeinen elokuva esitettiin Cannesissa

Runsas vuosi sitten kuolleen näyttelijä Heath Ledgerin viimeiseksi jääneen elokuvan ensi-ilta on esitetty Cannesin kansainvälisillä filmijuhlilla. Australialainen Ledger ehti näytellä The Imaginarium of Doctor Parnassus -elokuvasta vain puolet.

Fans Flock to Lapland for Offbeat Cinema Fest

The Midnight Sun Film Festival, which opens on Wednesday in northern Finland, has again drawn a fascinating range of directors, critics and cinema buffs from around the world. This year's guests of honour hail from Iran, Russia, the United States and Italy.