Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jazzpianisti Chick Corea on kuollut

Corea voitti urallaan 23 Grammy-palkintoa.

Ranskalainen laulajasuuruus Juliette Gréco on kuollut 93-vuotiaana

"Ikävöin sitä suunnattomasti. Elämäni tarkoitus on laulaa", sanoi Juliette Gréco vielä heinäkuussa Telerama-lehden haastellussa.

Supertähtien kuvaaja Ralph Larmann: "Mikä voisi olla hienompaa, kuin matkustaa yhden maailman suosituimman bändin kanssa"

Katso AC/DC:n, Ed Sheeranin ja U2:n luottokuvaajan keikkakuvia ja kuuntele tarinoita niiden takana.

Kuolematon Jeanne Moreau on Teemalauantain tähti

Pitkä ilta Jeanne Moreaun (1928–2017) seurassa.

Ei elektronista, vaan… Avaruusromua 4.6.2017

Musiikkia Avaruusromun 27. syntymäpäivän hengessä.

Säveltäjä Joe Davidow: Minulle sanottiin great you are here!

Säveltäjä tuli New Yorkista Moskovan kautta Suomeen.

Yksi maailman suosituimmista kitarateoksista soi tänään Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunginorkesteri esittää tänään keskiviikkona Joaqín Rodrigon teoksen Concierto de Aranjuez. Solistina on kitaristi Petri Kumela.

Kind of Miles

Jazzklassikko tanskalaismuusikoiden käsittelyssä

Magnum – tarina valokuvan takana

Maailman kuuluisimman kuvatoimiston tarinoita

Entusiastit synnyttivät jazzfestivaalin Kokemäenjoen suistoon

Pori Jazzin 50 vuotta tiivistettynä 50 osan radiosarjaksi

Pori Jazzien kuvaajakonkari: "Miles Davis oli maineensa veroinen tiukka kaveri"

Erkki Valli-Jaakolan ja yhdysvaltalaisen Chi Modun valokuvanäyttelyssä nähdään useita eturivin artisteja ikuistettuna Porissa. Vuodesta 1978 jazzeilla kuvannut Valli-Jaakola muistaa Stevie Ray Vaughanin suhtautuneen kuvaamiseen rennosti. Miles Davis oli nihkeämpi.

Pori Jazzin pomo Janne Nieminen rakastaa rytmimusiikkia – Stevie jäi kaivelemaan

Pori Jazzin uusi toimitusjohtaja Janne Nieminen oli armeijassa, kun Stevie Ray Vaughan esiintyi Kirjurinluodolla. Konsertin missaaminen harmittaa miestä vieläkin, mutta onneksi seuraavan vuoden esiintyjä Miles Davis puhalsi pahimman haavan umpeen. Tie toimitusjohtajaksi kävi vapaaehtoistyöntekijän ja festivaalitoimitsijan hommien kautta – ja kaiken takana on rakkaus rytmimusiikkiin.

Jazztorin nuori tähti aikoo Miles Davisin jalanjäljille

11-vuotias lahtelainen Aylin Sahin ei jännitä suurta yleisöä, sillä hän osaa asiansa. Aylin sekä laulaa, että soittaa trumpettia Lahden Jazztorilla. Jazztorilla on tänä vuonna vahva paikallispainotus. Myös lapsille on ohjelmaa ja lapset esiintyvät Vesijärven sataman jazzteltassa.

Yle välittää jazztunnelmat Porista

Ensi sunnuntaina Yle Radio 1:ssä suorana lähetettävässä Jazzklubissa kuullaan Kirjurinluodolla esiintyneitä jazzbändejä ja muusikoiden haastatteluja.

Marcus Miller -yhtyeen jäsenet pahassa onnettomuudessa

Yhdysvaltalaisen Marcus Miller -yhtyeen jäsenet ovat loukkaantuneet liikenneonnettomuudessa Sveitsissä, myös Marcus Miller loukkaantui. Turmassa kuoli yhtyeen linja-autoa kuljettanut mies.

Muusikko Sam Rivers kuollut

Jazzmuusikko Sam Rivers on kuollut 88-vuotiaana. Rivers kuoli keuhkokuumeeseen maanantaiyönä, hänen tyttärensä kertoi keskiviikkona. Muiden muassa Miles Davisin ja Dizzy Gillespien kanssa soittanut Rivers oli yksi toisen maailmansodan jälkeisen ajan tunnetuimpia avantgarde-jazz-muusikoita.

Millerin Miles Davis –tribuutti yllyttää uuteen

Klassikkoalbumien esittäminen kokonaisuudessaan konserttikiertueilla on ollut tuttu trendi jo useamman vuoden. Ensi tiistaina tribuuttisarja jatkuu Helsingissä, kun basistilegenda Marcus Miller tarjoaa yhtyeensä kanssa näkemyksensä Miles Davisin musiikkiin Tutu revisited –kiertueellaan.

Jazz-legenda Lonnie Liston Smith vierailee ensi kertaa Suomessa

Yhdysvaltalainen jazzin, soulin ja funkin taituri Lonnie Liston Smith vierailee huhtikuussa Suomessa. Liston ja Beava's Armosphere -yhtye soittavat Funky Elephant -festivaalin avajaiskonsertissa Helsingissa huhtikuun 8. päivänä.

Kuubalainen rumpalimestari Tata Guines kuoli

Kuubalaisrumpali Tata Guines on kuollut. Guines esiintyi pitkän uransa aikana muassa Josephine Bakerin, Frank Sinatran, Dizzy Gillespien ja Miles Davisin kanssa. Guines kuoli Havannassa 77-vuotiaana.

Säveltäjä Karlheinz Stockhausen kuollut

Viime vuosisadan jälkipuoliskon merkittävimpiin säveltäjiin kuuluva saksalainen Karlheinz Stockhausen on kuollut 79 vuoden ikäisenä. Säveltäjän entinen puoliso Mary Bauermeister vahvisti Stockhausen-säätiön ilmoituksen Stockhausenin kuolemasta perjantai-iltana.

Rumpali Max Roach kuollut

Jazzin suuriin nimiin kuulunut rumpali Max Roach on kuollut. Roach menehtyi kotonaan New Yorkissa. Hän oli 83-vuotias.